reaktiv Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Przy szybszej jezdzie przestajesz zwraca uwage juz na otoczenie, na zegary, na drzewka...skupiasz sie na tym co jest stricte przed tobą... fajnie to widacjak sie w lusterku obserwuje kierowce siedząc za nim, przy szybszej jezdzie jego oczy sa wrecz nieruchome:) Ja tam przy 160+ gapie sie non stop w lusterka czy tez patrze co sie dzieje obok : d Jakos nie odczuwam by ta predkosc zmuszala mnie do patrzenia sie idealnie przed siebie, raczej mam "schizy" czy ktos mi nie daje dlugimi, albo chce wyprzedzic i sie non stop gapie w tylne lusterko. No chyba ze mam caly pas pusty, to wtedy wzrok prosto przed siebie. Sory za OT :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) taki duży i mądry a chyba nie prowadził nigdy auta: Pole widzenia zdrowego człowieka wynosi: - 180º na postoju - 100º przy 40 km/h - 75º przy 70 km/h ... niby tak (choć i tak te pole tutaj do niczego nie pasuje... bo nie o tym jest mowa) ale gdy samochód porusza się np 100km/h a jak Ty jedziesz w samochodzie to różnica prędkości (między tobą a pojazdem) wynosi zero 0 none nada nein... więc jak będziesz jechał samochodem to zwróć uwagę czy przypadkiem Ci deska się nie rozmazuje... jedyne co ma prawo się rozmazywać to świat za oknami... Edytowane 16 Września 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Pograłem dzisiaj na ps3 w empiku. Kilka moich uwag:Jak byłem w Saturnie też miałem podobne wrażenie grając na ps3, po prostu jakieś ćmoki konfigurują sprzęt, obraz jest przejaskrawiony i mocno rozjaśniony natomiast grając w znajomka to już całkiem inna bajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Niby że co że ciężko wyścig wygrać ?? :blink: Przynajmniej coś odpada, blacha się gnie znam xx ścigałek gdzie nawet tego nie ma. Poza tym każdy broni swojego ja będę uważał, że fajniej, ciekawiej jeździ się w nowym NFS-ie ty, że FORZA i to do niczego i tak nas nie zaprowadzi moja subiektywna ocena jest jaka jest i na dzień dzisiejszy jej nie zmienię. W tej grze nie ma fizyki, pod tym wzgledem mozna ja porownywac co najwyzej do pgr'a, a nie forzy. Tutaj nie chodzi o gust. Model jazdy moze Ci sie podobac, ale nie nazywaj go oficjalnie realnym... zlookaj kilka wyscigow w tv. W realu pokonywanie zakretow bokiem przynosi strate w czasach, a nie zysk ;) Moze i jest to widowiskowe i niejednemu gimnazjaliscie bardzo sie spodoba, ale to utrudnione arcade, a nie sim. Koleś pokonując zakręty niemal driftem ma lepsze czasy ;) ( patrz I sektor).Porownywal do forzy ;) tam na drifcie trudniej wygrac wyscig (o ile to mozliwe) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Porownywal do forzy tam na drifcie trudniej wygrac wyscig (o ile to mozliwe)Jak najbardziej możliwe :) Z komputerem idzie wygrać pokonując driftem zakret - np. tsukuba pierwszy zakret, bądz drugi dłuższy w lewo - osobiście próbowałem. Z żywym przeciwnikiem już cieżej, ale jak samochód jest dobrze zrobiony to szanse są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) W tej grze nie ma fizyki, pod tym wzgledem mozna ja porownywac co najwyzej do pgr'a, a nie forzy. Tutaj nie chodzi o gust. Model jazdy moze Ci sie podobac, ale nie nazywaj go oficjalnie realnym... zlookaj kilka wyscigow w tv. W realu pokonywanie zakretow bokiem przynosi strate w czasach, a nie zysk ;) Moze i jest to widowiskowe i niejednemu gimnazjaliscie bardzo sie spodoba, ale to utrudnione arcade, a nie sim. Porownywal do forzy ;) tam na drifcie trudniej wygrac wyscig (o ile to mozliwe) :D Proszę Cię czy ty w ogóle czytasz co ja napisałem czy tylko odpisujesz bo FORZA jest lepsza według ciebie wskaż gdzie ja napisałem, że NFS to symulator albo że model jazdy jest w pełni realistyczny <_< realny model jazdy to jest jak wsiadam we własne auto i ruszam w drogę. Raz napisałem tylko, że jest ciężej-realniej, a to znaczyło tylko że samochody zachowują się bardziej jak samochody, a nie jak tramwaj jadący po szynach, że jest różnica między przednio i tylno napędowymi autami, ale to nie znaczy, że gra jest realistyczna bo z założenia gry nie są realistyczne. Edytowane 16 Września 2009 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) Jeśli chodzi o porównania do innych gier do GRID-a nawet nie ma co to zupełnie inne gry, jeśli już mamy porównywać to do FORZA z x360 to z pewnością tam jest najbliżej pełnego oglądu na sytuacje nie mam gdyż dopiero przejechałem pierwszy wyścig BMW na Brand Hatch, ale przy wyłączonych wszelkich wspomagaczach fizyka chyba jednak jest lepsza niż w FORZA na pewno jest trochę ciężej-realniej.juz raz to cytowalem, ale co mi tam ;D ja to rozumiem tak: bokiem = realniej ;D update: widze, ze edyta poszla ;) wczesniej prosiles chyba zebym wskazal gdzie mowiles, ze jest realniej (?) xD kiedy porownujesz do forzy i mowisz, ze jest ciezej-realniej to chyba mam prawo sie spodziewac sim'a pelna gemba ;] Edytowane 16 Września 2009 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 weźcie odpuście sobie tą jazdę bokiem... to jest widowisko ale przy włączonych wspomagaczach. po wyłączeniu wszystkich power up'ów ( ;) ) samochód zachowuje się normalniej, co to ma na celu? obraz tego że przesadziliśmy, ale jedziemy dalej bez strat. szoł i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Wiecie co... w d u p i e mam konsolowa forze, w tym temacie rozmawiamy o shifcie na PC a na pieca forzy chyba nie ma prawda? wiec jak juz macie porownywac to porownujcie do czegos z czym moga miec stycznosc pecetowcy, a nie peceto-konsolowcy. Dziekuje za uwage i przepraszam za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Wiecie co... w d u p i e mam konsolowa forze, w tym temacie rozmawiamy o shifcie na PC a na pieca forzy chyba nie ma prawda? wiec jak juz macie porownywac to porownujcie do czegos z czym moga miec stycznosc pecetowcy, a nie peceto-konsolowcy. Dziekuje za uwage i przepraszam za OT.Do czego? Na Pc oprocz NFSow to praktycznie zostaje arcadowy Juiced , a reszta to simy : GTL , GTR , GTR2 , rF , WTCC , iR , Netkar... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-tomek Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Przylaczam sie do prosby Powerslave ... i jeszcze piszcie kto jezdzil samochodem w realu ;) Ktos napisal, ze jak chce realizm to wsiada w auto. Nie o to chodzi. Sa gry bardziej realistyczne, i mniej. Nam chodzi o to jaki poziom realizmu oddaje Shift. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak01 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Gra na padzie... mija się z celem. Lekki skręt padem i już nas tył wyprzedza przy 100km/h w samochodzie AWD, który teoretycznie powinien się kleić do drogi. Na padzie gra się mało płynnie, ale z tego co widziałem to na kierze jest już całkiem co innego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Gra na padzie... mija się z celem. Lekki skręt padem i już nas tył wyprzedza przy 100km/h w samochodzie AWD, który teoretycznie powinien się kleić do drogi. Na padzie gra się mało płynnie, ale z tego co widziałem to na kierze jest już całkiem co innego ;]Jak ktoś ma miejsce na kierę, a uszy sąsiadów, gdy działa nam ff. w swojej ciemnej głębokiej, to można grać na kierze - ja tam miejsca na kierę nie mam, więc zostaje albo klawiatura, albo pad :ph34r: Pad nie jest rozwiązaniem ideanym, ale jeździ się przyjemnie - fajnie rzuca tyłem, grafa cieszy oko, dźwięk bardzo fajny (w sumie standard), powtórki mogą być (jak damy kamerę na zewnątrz, to jest cały czas na zewnątrz - nie to, co GRID) - jak dla mnie, gra lepsza od GRIDa ^_^ Zakup trochę w ciemno, bo opinie są różne, ale warto było - a to, co wychodzi na konsole - i tak w to nie zagram, więc, czy Shift jest 2x lepszy, czy 3x gorszy - lata mi to koło nosa :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Do czego? Na Pc oprocz NFSow to praktycznie zostaje arcadowy Juiced , a reszta to simy : GTL , GTR , GTR2 , rF , WTCC , iR , Netkar...Do grida, tdu, flatout, dirt, mbwr, wr2, tych co podales i pewnie znalazlo by sie jeszcze pare innych "niszowych". Mi chodzi o bezsens rozmawiania o konsolowej forzy w temacie o pecetowym nfs (tak jest tez konsolowy nfs, ale konsole maja inny dzial) Jak ktoś ma miejsce na kierę, a uszy sąsiadów, gdy działa nam ff. w swojej ciemnej głębokiej, to można grać na kierze - ja tam miejsca na kierę nie mam, więc zostaje albo klawiatura, albo pad :ph34r: Pad nie jest rozwiązaniem ideanym, ale jeździ się przyjemnie - fajnie rzuca tyłem, grafa cieszy oko, dźwięk bardzo fajny (w sumie standard), powtórki mogą być (jak damy kamerę na zewnątrz, to jest cały czas na zewnątrz - nie to, co GRID) - jak dla mnie, gra lepsza od GRIDa ^_^ Zakup trochę w ciemno, bo opinie są różne, ale warto było - a to, co wychodzi na konsole - i tak w to nie zagram, więc, czy Shift jest 2x lepszy, czy 3x gorszy - lata mi to koło nosa :lol2:To kiera zajmuje jakos duzo miejsca? Ja zawsze klawiature odsuwam na bok jak montuje kiere. FFB jest glosny i przeszkadza sasiadom? W DFP byl glosny, ale be przesady zeby przeszkadzal komukolwiek za scianka dzialowa, a co dopiero za grubym betonem jesli mowa o bloku. W G25 silniczki sa duzo cichsze niz w dfp, a ogolne stukanie nie jest w cale na tyle glosne zeby przeszkadzalo komukolwiek chocby o 3 w nocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 niby tak (choć i tak te pole tutaj do niczego nie pasuje... bo nie o tym jest mowa) ale gdy samochód porusza się np 100km/h a jak Ty jedziesz w samochodzie to różnica prędkości (między tobą a pojazdem) wynosi zero 0 none nada nein... więc jak będziesz jechał samochodem to zwróć uwagę czy przypadkiem Ci deska się nie rozmazuje... jedyne co ma prawo się rozmazywać to świat za oknami...ok sprobuje inaczej Siadasz za kółkiem, jedziesz 160km/h na autobanie, obok siedzi kumpel na miejscu pasażera, bierze kartke A4 i pisze cos na niej, ustawia ja na wysokosci słupka prawego, kątem oka widzisz ze cos podsuwa ALE NIE PRZECZYTASZ co tam jest napisane, dopóki nie skupisz na tym zwroku. Juz wiesz o co chodzilo z tym "rozmazaniem" Masz rację, ale w jednym aspekcie myślisz błędnie. Otóż, nawet gdy gra nie ma żadnego efektu rozmycia, to jadąc skupiasz wzrok na drodze, przez co naturalnie rozmywają ci się wskaźniki czy deska rozdzielcza, nie potrzeba do tego blura, oko samo o to zadba. Ba, nawet pisząc tego posta i skupiając wzrok na tekście, emotikony poniżej i po boku (które widzę kątem oka) są rozmazane, mimo że admini nie zaimplementowali opcji blur na forum ;)Słuszna uwaga...ale pamietaj ze siedze 60cm od monitora 19 calowego, OGARNIAM błyskawicznie całe pole widzenia:) co innego jakbym siedzial 1 metr od 50 calowego TV wtedy nie ogarnialbym (tak jak na żywo) calego pola.......dlatego na malym ekranie ten efekt rozmycia troszke "podrabia" wspomniane zjawisko.. co nie zmienia faktu ze faktycznie owe rozmycia sa PRZESADZONE:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 aa zapomnialem najlepszego :) ZAJEBISTE rozmazywanie sie kokpitu przy szybkiej jezdzie :D no moze po pijaku tak jest ale normalnie to raczej sie nic nie rozmazuje w kokpicie.. jak juz to moze na zewnatrz przy 300 km/h moze obraz jest rozmazany .. no ale w aucie ? rozmazane zegary ., deska rozdzielcza? no CO TO MA NIBY BYC??? kierowca zjadl kwasa czy co ? :biglol: chyba stilnox ;). Ten blur da sie chyba wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) NFS Shift to kawał dobrego gó.... nie jest to symulator sorry miłośnicy rFactorów i innych "realnych" zabaw gra nie jest dla was, więc czym jest Shift jest bardzo dobrą arcadową ścigałką z niezłym prowadzeniem samochodu (jak na arcade) dobrą grafiką, bardzo dobrym dźwiękiem, mulitplayer też nie zgorszy można zaprosić kumpli w singla da radę się wkręcić i grać długi czas, nie mam kierownicy i nie potrzebuje gram na padzie wszystkie asysty off, AI na poziomie średnim nie idę na łatwiznę, ale masochistą też nie jestem. Jak ktoś ma tylko PC lepszej arcadowej ścigałki w tej chwili nie znajdzie, za 95 zł aż żal nie kupić. Jak na razie gram od wczoraj około 4 godzin nie mam ochoty rzucać padem robiąc po raz setny okrążenie jednego toru bo na którymś zakręcie straciłem 0.0000001 sekundy :lol: ta gra dostarcza odpowiednią dawkę niezbędnego w tej rozrywce fun-u z jazdy samochodem, a według mnie dzisiaj to jest najważniejsze zresztą epoka symulatorów jak i innych gier dla wąskiej liczby ludzi powoli się kończy i jest zastępowana przez produkty masowe jak coca-cola to jest biznes, a nie Caritas. Edytowane 16 Września 2009 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 To kiera zajmuje jakos duzo miejsca? Ja zawsze klawiature odsuwam na bok jak montuje kiere. FFB jest glosny i przeszkadza sasiadom? W DFP byl glosny, ale be przesady zeby przeszkadzal komukolwiek za scianka dzialowa, a co dopiero za grubym betonem jesli mowa o bloku. W G25 silniczki sa duzo cichsze niz w dfp, a ogolne stukanie nie jest w cale na tyle glosne zeby przeszkadzalo komukolwiek chocby o 3 w nocy.Nie napisałem, że kiera zajmuje za dużo miejsca. Napisałem, że ja nie mam miejsca na kierę - a niestety w akademcu jak współlokator siedzi za Tobą, to szanse na mocniejsze odsunięcie krzesła są raczej niewielkie - a przecież nie będę kierował, dotykając kierownicy klatą :lol2: Poza tym weź tu odsuwaj klawiaturę, kiedy stanowi ona integralną część kompa :lol2: Nie wiem jak G25, ale kiedyś miałem WingMana FF GP - hałas był spory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) NFS Shift to kawał dobrego gó.... nie jest to symulator sorry miłośnicy rFactorów i innych "realnych" zabaw gra nie jest dla was...E tam, ja na codziem grywam tylko w simy, a NFSem chętnie się pobawię, więc nie generalizuj. ...zresztą epoka symulatorów jak i innych gier dla wąskiej liczby ludzi powoli się kończy i jest zastępowana przez produkty masowe jak coca-cola to jest biznes, a nie Caritas.Skąd ten wniosek? Jak ja na to patrzę to raczej się rozrasta: Race07 + dodatki, rFactor (mnóstwo modów), iRacing, GTR2, w ciągu roku powinien pojawić się rFactor 2. Wiadomo, ze to nadal nisza, ale na pewno nie upadająca. Edytowane 16 Września 2009 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 a niestety w akademcu jak współlokator siedzi za Tobą, to szanse na mocniejsze odsunięcie krzesła są raczej niewielkie - a przecież nie będę kierował, dotykając kierownicy klatą :lol2:Jeszcze nie wiesz jak będziesz miał ustawiony pokój :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 E tam, ja na codziem grywam tylko w simy, a NFSem chętnie się pobawię, więc nie generalizuj.Tak i to widać wcześniej marudzenie na wszystko bo samochód to bo samochód tamto po co się męczyć i grać w coś co się nie podoba masochiści czy jak ?? Skąd ten wniosek? Jak ja na to patrzę to raczej się rozrasta: Race07 + dodatki, rFactor (mnóstwo modów), iRacing, GTR2, w ciągu roku powinien pojawić się rFactor 2. Wiadomo, ze to nadal nisza, ale na pewno nie upadająca.OK, ale to wszystko są niszowe produkty mody robione przez fanatyków za free tego się nie sprzedaje, ja wiem że grafa to nie wszystko, ale za 5 lat dalej będzie rFactor z archaiczną grafiką jako baza dla modderów, ale ile można to ciągnąć wszystko idzie do przodu, a nowych baz nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kev3 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) Chciałem dowiedzieć się czegoś o tym nowym nfs i przeglądając ostatnią stronę widze tylko same [ciach!]ły o tym co sie komu i jak rozmazuje przed oczami, kto grał w jakie lepsze symulatory a kto nie i czy kierownica zajmuje dużo miejsca a praktycznie brak jakiś sensownych informacji, screenów, relacji z rozgrywki, itp... Litości... Edytowane 16 Września 2009 przez kev3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Chciałem dowiedzieć się czegoś o tym nowym nfs i przeglądając ostatnią stronę widze tylko same [ciach!]ły o tym co sie komu i jak rozmazuje przed oczami, kto grał w jakie lepsze symulatory a kto nie i czy kierownica zajmuje dużo miejsca a praktycznie brak jakiś sensownych informacji, screenów, relacji z rozgrywki, itp... Litości... To czytaj uwazniej, ja opisalem duzo rzeczy. Screeny znajdziesz na google, filmiki na youtube. Fakt faktem wiekszosc osob tu pindoli od rzeczy nic sensownego nie potrafi splodzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Tak i to widać wcześniej marudzenie na wszystko bo samochód to bo samochód tamto po co się męczyć i grać w coś co się nie podoba masochiści czy jak ?? Jakie marudzenie, zacytuj mnie. OK, ale to wszystko są niszowe produkty mody robione przez fanatyków za free tego się nie sprzedaje, ja wiem że grafa to nie wszystko, ale za 5 lat dalej będzie rFactor z archaiczną grafiką jako baza dla modderów, ale ile można to ciągnąć wszystko idzie do przodu, a nowych baz nie będzie.Tak jak pisałem w produkcji jest rFactor 2, także cały czas coś się dzieje na tym rynku, miedawno wyszedł iRacing, wokół Race07 cały czas coś się dzieje. Także, jak nie masz o czymś pojęcia to może się nie wypowiadaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) Pogralem w sumie troche i ogolnie gra napewno lepsza od ostatnich 2 czesci, jezcze tylko optymalizacja pod ATI i mozna grac. Z tego co juz pogralem to AWD na klawie ogarnac to nie jest problem, przynajmniej na poczatku, jednak jak juz kupilem sobie RWD 350z i I stopien tuningu, to go nie moge opanowac :/ (gram bez asyst ofc). Przydalaby sie jakas kiera bo rzuca tym na lewo i prawo. Juz nawet w Forzie mi sie latwiej jezdzilo, tam przynajmniej do mety dojezdzalem :D Edytowane 16 Września 2009 przez reaktiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) Jakie marudzenie, zacytuj mnie.Czy ja pisałem o tobie ?? Nie, ale nie trudno zauważyć kto i na co narzeka. Tak jak pisałem w produkcji jest rFactor 2, także cały czas coś się dzieje na tym rynku, miedawno wyszedł iRacing, wokół Race07 cały czas coś się dzieje. Także, jak nie masz o czymś pojęcia to może się nie wypowiadaj.To są produkty niszowe bez odpowiedniej sprzedaży pieniądze się kiedyś skończą, to tak jak soki Fortuna i Coca-Cola wiadomo, że sok lepszy, zdrowszy i smaczniejszy, ale kto zarabia prawdziwe kokosy nie trudno zauważyć, nie zaprzeczam, że te gry są super dla pewnego grona odbiorców, ale pamiętaj koszty tworzenia gier ciągle rosną podobnie jak jakość grafiki mówiąc wprost dobra grafika=duże pieniądze, fizyka, model jazdy dla ambitnych ludzi to nie problem, ale jednak to oprawa AV i reklama kosztują najwięcej. Tą odpowiedzią kończę pisanie o innych grach niż NFS nie będę porównywał do innych gier bo nie ma sensu. Napisałem już wiele o nowym NFS-ie i napiszę jeszcze raz jak ktoś lubi niełatwy arcade będzie zadowolony, reszta nieprzekonanych niech czeka na demo. Edytowane 16 Września 2009 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 No, trochę sobie pojeździłem i stwierdziłem że gra jednak ma potencjał. Niech ktoś napisze jak ustawić sprzęgło w tej grze bo jak ustawię w opcjach - Logitech Profiler, "Report Combined Pedals"to mam cały czas skrzynie na luzie po zmianie biegów. Chciałem dowiedzieć się czegoś o tym nowym nfs i przeglądając ostatnią stronę widze tylko same [ciach!]ły o tym co sie komu i jak rozmazuje przed oczami, kto grał w jakie lepsze symulatory a kto nie i czy kierownica zajmuje dużo miejsca a praktycznie brak jakiś sensownych informacji, screenów, relacji z rozgrywki, itp... Litości... Jeśli chodzi o rozgrywkę to zauważysz że przy wchodzeniu w zakręty będzie ci się auto ślizgało. Wynika to z tego że pewnie jesteś przyzwyczajony do gier w których w zakręty wchodziło się przy dużych prędkościach lub auta w ogóle nie zarzucało np. Grid. Dla mnie autorzy poszli jednak trochę za daleko z tym i mogli tą granicę trochę zmniejszyć. Jazda w tej grze opiera się na dokładności i perfekcyjnym wchodzeniu w zakręty, operowanie gazem i hamulcem, wtedy nie będziemy wpadali w poślizg. Jednak wyczucie i opanowanie tego wymaga koncentracji przez co nie mamy takiej frajdy ze zwykłej jazdy jak np. w Grid'zie. Takie dokładne kierowanie wymaga więc dokładnego sterowania i tutaj właśnie jest polecana kierownica. Dla mnie nowy NFS to bardziej sim niż arcade i myślę że nie każdemu gra przypadnie do gustu właśnie z tego względu. Moją wypowiedź opieram na grze z G25 przy wszystkich wspomagaczach na Off... Oczywiście można grać w tę grę na padzie i wchodzić w zakręty drift'em no ale co to wtedy za wyścigi są? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Mastertab plisss przestac juz pisac te brednie, bo nie moge przestac sie smiac. O simracingu i o tym czy ktos na tym zarabia nie masz widac pojecia wiec plisss nie pisz lepiej nic. iRacing jest dobitnym przykladem, ze najbardziej realny tytul simowy istnieje, ma sie dobrze i na siebie zarabia. Zacznijcie lepie pisac jak tu przerobic NFSa na GTR3...a nie marnujecie klawy na klotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) screenówTyle: http://img410.imageshack.us/gal.php?g=shif...91620094310.jpg - czy za mało? :lol2: Edytowane 16 Września 2009 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) Graficznie jest bardzo dobrze, nie wiem czy nie lepiej od GT5 ( i nadchodzącej FM3 ale tu nie ma co jeszcze porównywać) gdzie daje się we znaki aliasing i brak AF. Cieszą takie efekty jak na przykład odbijające się w przedniej szybie jasne elementy deski rozdzielczej. Edytowane 16 Września 2009 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...