leven Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 To nie przykrecaj tak mocno bloku do pcb karty jak sie wygina. Poza tym obniz pamieci do 1900 a gpu zostaw na 800 mhz. Teraz zobacz czy sa arty. Jak sa, to nie wina pamieci tylko gpu. W afterburnerze mozesz sobie podniesc voltaz na gpu i zobaczyc czy arty znikaja przy 800 mhz gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Wlasnie tak testowalem, nawet lepiej bo rdzen zostawilem na default - nie bylo moze artow, ale przebarwienia obrazu. Definitywnie blok nie dolega dobrze do pamieci na przedzie karty, a mneij bloku sie nie da dokrecic, jest w sam raz. Nic zostawie pamieci w spokoju, moze na defaulcie sie nei usmaza :P BTW jest jakis program , ktorym moge sprawdzic temperature pamieci na karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 (edytowane) Jak gpu-z nie pokazuje, to nie ma. Chyba, ze wyszedl jakis nowy, o ktorym jeszcze nie wiem :rolleyes: Black... sciagnij blok bez upuszczania wody i naloz nieco wiecej gestej pasty na pamieci, ktore wedlug Ciebie nie dolegaja do bloku. Ewentualnie naloz bardzo cienkie thermopady, ale tak, zeby nie spowodowaly uniesienia bloku i zlego docisku do gpu. To juz trzeba sobie dobrac odpowiednio. Edytowane 20 Października 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Leven tam sa thermopady, nie ma pasty na pamieciach, a sciagniecie bloku bez spuszczania wody - to se ne da ;) Ok niewazne, okazuje sie,z e jednak backplate wlezie na mojegoGTX'a - juz zamowiona i jutro pewnie zaloze - to rozwiaze problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 (edytowane) Leven tam sa thermopady, nie ma pasty na pamieciach, a sciagniecie bloku bez spuszczania wody - to se ne da ;) Ok niewazne, okazuje sie,z e jednak backplate wlezie na mojegoGTX'a - juz zamowiona i jutro pewnie zaloze - to rozwiaze problem. A dales dobra grubosc thermalpadow na pamieci ? Z innej beczki... pobawilem sie dzisiaj swoimi 470 i tak wynik mi wyszedl: To jeszcze nie koniec, sadze ze 42k peknie spokojnie. Edytowane 20 Października 2010 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 (edytowane) Malik nie da sie dac innych bo dalem te co byly w zestawie od EK.Karta jest w tym miejscu za bardzo odksztalcona i blok ledwo co dotyka do pamieci. Swoja droga - wynik nieczego sobie ;) Edytowane 20 Października 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Malik nie da sie dac innych bo dalem te co byly w zestawie od EK.Karta jest w tym miejscu za bardzo odksztalcona i blok ledwo co dotyka do pamieci. Swoja droga - wynik nieczego sobie ;) Hmm to bardzo dziwna sprawa z tym blokiem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Bardzo ładny wynik ,hehe koleś na 480 sli i i980 4,4 ma lekko ponad 42k karty OC. A u ciebie 41 na 4 jajowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Z innej beczki... pobawilem sie dzisiaj swoimi 470 i tak wynik mi wyszedl: To jeszcze nie koniec, sadze ze 42k peknie spokojnie. Ciekawy jestem jaki bylby wynik bez karty do physix :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 (edytowane) 9800GT bylo wyciagniete w trakcie benchow. Zauwazylem ciekawa rzecz ... mianowicie 470 SLI bylo niestabilne juz przy 830mhz na rdzeniu, kiedy byla wsadzona 9800GT, jak ja wyciagnalem - grafy poszly jak z procy. PS. Pojawilo sie w koncu chlodzenie zalmana: http://www.cooling.pl/zalman-vf3000f-vga-cooler-nvidia-480-gtx,produkt,552800.html Edytowane 20 Października 2010 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Nie no przy SLI chyba pozbedziesz sie 9800 ? Chlodzenie zalmana wyglada na wydajne, tylko straszna zarowa :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Nie no przy SLI chyba pozbedziesz sie 9800 ? Chlodzenie zalmana wyglada na wydajne, tylko straszna zarowa :lol2: 9800GT bedzie ze mna do konca ;) To taka rescue gpu :) Ogolnie sprawdzam teraz jak sie zachowuja gry obslugujace physx z 470 sli / 470 sli + 9800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Wlasnie o to mi chodzilo :) Nie mialem na mysli pozbycie sie calkowicie karty 9800, tylko na czas SLI ja wymontowac. Mysle, ze przy tandemie nie bedzie potrzebna, chociarz .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 W mafii2 i cryostasis odczuwalny jest brak grafy do fizyki - fps spadly o 20-25fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 9800GT wyciagnales, ale samego psyhx w sterach nie wylaczyles. Wylacz, pusc test raz jeszcze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 9800GT wyciagnales, ale samego psyhx w sterach nie wylaczyles. Wylacz, pusc test raz jeszcze ;) Po wyciagneciu 98gt przelaczylem fizyke na 470 nr 1, jesli chodzi Ci o test w smarku bez fizyki to moge zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Dokladnie chodzilo mi o test calkowicie bez fizyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Dokladnie chodzilo mi o test calkowicie bez fizyki. Tutaj masz test przy tych samych ustawieniach cpu/gpu, lecz bez fizyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Dzieki, o takie porownanie mi chodzilo. Roznica jak widac znaczna, powiedziec by mozna, ze wrecz przepasc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 (edytowane) Dzieki, o takie porownanie mi chodzilo. Roznica jak widac znaczna, powiedziec by mozna, ze wrecz przepasc. W sumie bylo to oczywiste. Wlaczenie physx w vanatage zawsze dawalo takiego kopa. Temu ludzie ktorzy maja 980x maja taki przyrost pkt. Mam pytanko, czy ktos sie bawil w ustawianie najnizszego napiecia w trybie 2D dla 470 ? Osobiscie udalo mi sie zejsc na 0.75V, ale na XS znalazlem ciekawa wypowiedz ze realnie nie da sie zejsc ponizej 0.825V ?!?!? Nie wiem, czy autor tej wypowiedzi nie dal rady czy co. Stad moje pytanie jak tam Wasza batalia o tryb ECO :) Edytowane 21 Października 2010 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 2x8 pin i 1x6 pin :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Pamieci maja zasilanie dodatkowe z pcie :) Stad ta dodatkowa ... karta potwor. Bylo/jest glosno o niej na XS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 http://www.komputronik.pl/index.php/product/107810/Podzespo_y_PC/Karty_graficzne/GeForce_with_CUDA_GTX_470_MSI_1280MB_HDMI_2xDVI_PCI_E_.html komputronik zaszalał z ceną ;) Ciekawe czy czyszczą magazyny, czy to już nowy cennik nv wchodzi w życie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 widział ktoś w jakimś naszym sklepie GELID ICY VISION??? zalman vf300f pojawił się w cooling.pl ale gelid prezentuje się lepiej... pozostaje chyba tylko ebay.de... wysyłka już od 10 ojro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 widział ktoś w jakimś naszym sklepie GELID ICY VISION??? zalman vf300f pojawił się w cooling.pl ale gelid prezentuje się lepiej... pozostaje chyba tylko ebay.de... wysyłka już od 10 ojro :D Narazie lipa z tym. Z tego co wiem Cooling walczy zeby miec cooler od gelid'a i zalmana ( do 480 juz jest ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Przydałoby się prędzej nowe Accelero... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) Wlaśnie wiadomo coś na temat accelero pod 470/480 ? Czy ciagle sie robi ? Edytowane 22 Października 2010 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Cena Zalman VF3000F do GTX 480 jest mocno niezachęcająca, jak do 470 też taka będzie to lipa, co dziwne wersje 3000A i N są w znacznie niższej cenie. Chyba pozostaje czekać na Gelida/Arctica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 A co z mk-13 ? Za nie cale 200 zlotych mozna go kupic i cieszyc sie cisza i calkiem pozytywnymi temperaturami. Trzeba tylko zastosowac CLP + dwa wentylatorki 100 mm serii Scythe 100mm / 92mm Kaze Jyu SLIM SY1012SL12M 2000RPM lub dodac trzeci pod spod jako push-pull. Ten dolny wentylatorek bedzie idealnie owiewac radiator w czesci zasilajacej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) Leven - witay w klubie :) MOja karta dokonala zywota dzisiaj :P Jak wyzej, jednak panmieci dostaly po tylku przez to, ze nie bylo styku z blokiem, arty na stocku w vantage, i restet sterownika - szkoda, bo nie zdazylem porzednie jej potestowac :P EDIT: Co dziwnego to co myslalem,ze wyglada jak arty na ATI mam to samo, nie zmienia to faktu,ze monitor sie wylaczal i w vantage, crysis czy tez OCCT - takz ekarta walnieta. Edytowane 22 Października 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...