KUBA TM Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Przeciez link ode mnie jest pod DOS bo ludzie mieli wersje Windowsowskie wiec wrzucilem wraz z komendami linka z wersja dzialajaca w DOSie :| Nawet screena dalem na potwierdzenie ze wgralem BIOSa " This DOS based software... " :| Edytowane 5 Października 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Przeciez link ode mnie jest pod DOS bo ludzie mieli wersje Windowsowskie wiec wrzucilem wraz z komendami linka z wersja dzialajaca w DOSie :| Nawet screena dalem na potwierdzenie ze wgralem BIOSa " This DOS based software... " :| Nie sprawdzalem jaki link podawales wczesniej. Autor problemu napisal jaki mu blad wyskoczyl a ten wlasnie blad jest wtedy jak jest zla wersja nvflasha, tyle. Najlepiej jak sprobuje jeszcze raz i tym razem z wersja ktora mu podalem. Edytowane 5 Października 2010 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Malik ale to nie bylo do Ciebie ^^ nevermind... Blad z tamtego linka co podalem nie mogl wyskoczyc (chyba, ze ktos z TechPowerUp sie naje***i jest przekierowanie do wersji pod Win) Edytowane 5 Października 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Mozecie zapodac bios 480 MSI z wyskomm max. napieciem i z min. niskim napieciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Hmm jakiś cudem udało Ci się zamontować to chłodzenie bez uszkodzenia karty (chyba), a nie wiesz jak miniaturki wstawiać ;) Embed thumbnails of this image link kopiujesz z paska Forum. Ale żeby nie robić OT to się tak zastanawiam czy aby na pewno ta kanapka coś daje. Sam Hr-03 nie wystarczy? Te długie śruby w zestawie ? Bo to chłodzenie wygląda jaby bylo przystosowane do współpracy z dodatkowym (oryginalnym). Wysoka podstawka radiatora czyni go idealnym do takiego montażu. , a zdjęcia na recenzjach pokazują zamontowane tylko to chłodzenia. Jak u licha Leven na to wpadłeś,że tak się da ? :) Szczerze nic trudnego Miejsca było duzo zeby wszystko zamontowac :) jeszcze sprawa taka mała http://allegro.pl/scythe-slip-stream-slim-2000obr-wydajny-78m3h-i1260356690.html ten wentylator jest głosny ?? 2k obr ?? Edytowane 5 Października 2010 przez sopi123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Mozecie zapodac bios 480 MSI z wyskomm max. napieciem i z min. niskim napieciem. Podrzuc mi go to Ci go przerobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Jak by ktoś sie wahał to potwierdzam modowalność twintechów gtx 465 na pełnego gtx 470 :) Myślę że za niecałe 700zł to jest bardzo dobry zakup ;) Brać póki jeszcze są :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Podrzuc mi go to Ci go przerobie Nie mam takiego. Ale moze znajdziesz i przerobisz. Edytowane 5 Października 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Dzisiaj wyszedł nowy Nibitor 5.8 obsługujący 460'ątkę bez żadnych kombinacji - NVIDIA BIOS Editor (NiBiTor) v5.8 Software Released! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Podrzuc mi go to Ci go przerobie A możesz zapodać instrukcje przerobienia? Chodzi tlyko o napięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Moj bios http://rapidshare.com/files/423298828/1.rar Edytowane 5 Października 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Moj bios http://rapidshare.com/files/423298828/1.rar Prosze bardzo: MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Jak juz zmieniac max V to i minimum tez. - ja np. lece na 0.7V w IDLE i niech ktos powie, ze duzo papu karta zjada ;P Edytowane 5 Października 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Powiedz lepiej ile miernik pokazuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Jak juz zmieniac max V to i minimum tez. - ja np. lece na 0.7V w IDLE i niech ktos powie, ze duzo papu karta zjada ;P Rowne 0.7V ? To ostro poleciales w dol. U mnie jest napiecie 0.875V, poki co ustawilem 0.8V ;) Jest o wiele lepiej jesli chodzi o temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Nibitor jest, ale nie zrobili fanspeedIC jak to bylo w starsych gtx 200 a szkoda. Ponoc maja dopracowac nibitora za pare miesiecy jak pisal jeden user pewnego forum :) Zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Na 0.65 tez dziala (mysle, ze kazda prz tylu bedzie normalnie dzialac, a nawet nizej do tego przy tak niskich taktach) Temp. w IDLE o kilka stopni nizsza Edytowane 6 Października 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 A możesz zapodać instrukcje przerobienia? Chodzi tlyko o napięcie Instrukcja zwie sie Fermi Bios Editor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Jak juz zmieniac max V to i minimum tez. - ja np. lece na 0.7V w IDLE i niech ktos powie, ze duzo papu karta zjada ;P zmienialem na GTX260 napiecie 2d na 0.8v i karta smigala bez problemu ... ale jakiejs ogromnej roznicy w poborze pradu nie bylo moze 5W max takze tutaj tez cudu nie bedzie raczej Edytowane 6 Października 2010 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) zmienialem na GTX260 napiecie 2d na 0.8v i karta smigala bez problemu ... ale jakiejs ogromnej roznicy w poborze pradu nie bylo moze 5W max takze tutaj tez cudu nie bedzie raczej Nie wiem jakim cudem skoro u mnie pobór mocy całego kompa spadł o 25wat przy 0.75v. Na 4xx różnica także będzie podobna , widać to wyraźnie bo temperaturach w idle. Na 0.65 tez dziala (mysle, ze kazda prz tylu bedzie normalnie dzialac, a nawet nizej do tego przy tak niskich taktach) Temp. w IDLE o kilka stopni nizsza Dawaj 0.61v , ale i tak realne napięcie jest wyższe. Edytowane 6 Października 2010 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Podczas ogladania filmow rowniez nie potrzeba nie wiadomo jakich clockow i napiecia dlatego polecam rowniez sobie zmodyfikowac profil wedlug swojego ''widzimisię' Edytowane 6 Października 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Zestawienie kart GTX 460 , relacja zawiera fotki płytek PCB (przód/tył) , chłodzenia itp . Szkoda że zabrakło karty Gigabyte'a iXBT Labs - GeForce GTX 460 Roundup - Page 1: Introduction, design Edytowane 6 Października 2010 przez \\ MarcO // Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Jakim programem mozna zmienic napiecie oraz ustawic jak najnizsze taktowanie karty graficznej bez flashowania? W Afterburnerze niestety moge zejsc tylko do 500MHZ na gpu :/ Zalezy mi tylko na testowaniu ustawien. Edytowane 6 Października 2010 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 http://www.dobreprogramy.pl/NVIDIA-BIOS-Editor-NiBiTor,Program,Windows,18975.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okashii Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Czy ktoś z was posiada Gainward-a GTX 460 768MB i może potwierdzić, że wgranie najnowszego biosu sprawia że chłodzenie jest cichsze? Druga sprawa która mnie zastanawia to czy ktoś z was orientuje się kiedy nastąpi druga obniżka GTX-ów 460? [wersje 768MB za 149$ jeżeli dobrze pamiętam] Wielkie dzięki za odpowiedzi =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Panowie, szybkie pytanie, jakie macie domyślne VID na swoich kartach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) czekaj zaraz ci wysle mała pomyłka była Uploaded with ImageShack.us Masz mam nadzieje ze to jest to Edytowane 6 Października 2010 przez sopi123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Chodzi mi o fabryczne napięcie w 3D jakie ma karta. Patent jest taki, że sprzedałem komuś te dwie karty co miałem, i u niego się wieszają, tzn.czarny ekran czasami się robi w grach a dźwięk idzie dalej. I tak przy okazji zobaczyłem, że obie karty idą na innym napięciu w 3D, jedna ma 0.975v, druga 1.012v w 3D, i szczerze mówiąc nie wiem czy tak było u mnie, bo nie monitorowałem nigdy napięcia pod obciążeniem w grach, tzn: - gdy włożę w górny slot tę z wyższym napięciem to w msi afterburner przy suwaku do kontroli napięcia mam te 1012mV, - gdy włożę w górny slot tę z niższym napięciem to mam 975mV (tak u siebie nie miałem - wniosek jest taki, że miałem karty zawsze włożone w powyższej konfiguracji, bo nigdy ich miejscami nawet przez te dwa miechy nie zamieniałem) - faktem jest, że jak się ustawia napięcie tym suwakiem to nastawia się to samo na obydwu kartach Teraz pytanie czy to może być powodem powyższego zachowania, bo u mnie wszystko działa chyba ok. Pytanie, czemu w Nibitorze jest Setting 2 w widełkach, a nie jak to wcześniejsze, obie wartości na sztywno takie same. @sopi123 wiem, że leven modyfikował Ci biosa więc Twoje dane nie są wiarygodne :P chodzi o napięcie jakie np. Afterburner pokazuje pod obciążeniem w 3D na defaultowym biosie. Edytowane 6 Października 2010 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 spytaj sie go czy zasiłka mu wydala :) bo to nie jest mozliwe ze takie cos sie dzieje jesli ty napięcia nie zmieniałes w biosie karty to widocznie on ma jakis problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Koleś był u mnie, specjalnie zasilacz zmienił nawet na OCZ jakiś 700w, ja mam słabszy, szczerze mówiąc to nic już nie wiem, ostatnio jakiegoś pecha mam przy sprzedaży czegokolwiek :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...