Skocz do zawartości
Gość delavego

NVIDIA GeForce GTX 400 / GTX 500 / GTS 400 (Fermi) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Przeciez link ode mnie jest pod DOS bo ludzie mieli wersje Windowsowskie wiec wrzucilem wraz z komendami linka z wersja dzialajaca w DOSie :|

Nawet screena dalem na potwierdzenie ze wgralem BIOSa

" This DOS based software... " :|

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez link ode mnie jest pod DOS bo ludzie mieli wersje Windowsowskie wiec wrzucilem wraz z komendami linka z wersja dzialajaca w DOSie :|

Nawet screena dalem na potwierdzenie ze wgralem BIOSa

" This DOS based software... " :|

Nie sprawdzalem jaki link podawales wczesniej. Autor problemu napisal jaki mu blad wyskoczyl a ten wlasnie blad jest wtedy jak jest zla wersja nvflasha, tyle. Najlepiej jak sprobuje jeszcze raz i tym razem z wersja ktora mu podalem.

Edytowane przez Malik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malik ale to nie bylo do Ciebie ^^

nevermind...

Blad z tamtego linka co podalem nie mogl wyskoczyc (chyba, ze ktos z TechPowerUp sie naje***i jest przekierowanie do wersji pod Win)

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm jakiś cudem udało Ci się zamontować to chłodzenie bez uszkodzenia karty (chyba), a nie wiesz jak miniaturki wstawiać ;)

Embed thumbnails of this image link kopiujesz z paska Forum. Ale żeby nie robić OT to się tak zastanawiam czy aby na pewno ta kanapka coś daje. Sam Hr-03 nie wystarczy? Te długie śruby w zestawie ? Bo to chłodzenie wygląda jaby bylo przystosowane do współpracy z dodatkowym (oryginalnym). Wysoka podstawka radiatora czyni go idealnym do takiego montażu. , a zdjęcia na recenzjach pokazują zamontowane tylko to chłodzenia. Jak u licha Leven na to wpadłeś,że tak się da ? :)

Szczerze nic trudnego Miejsca było duzo zeby wszystko zamontowac :)

jeszcze sprawa taka mała

http://allegro.pl/scythe-slip-stream-slim-2000obr-wydajny-78m3h-i1260356690.html

ten wentylator jest głosny ?? 2k obr ??

Edytowane przez sopi123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz zmieniac max V to i minimum tez. - ja np. lece na 0.7V w IDLE i niech ktos powie, ze duzo papu karta zjada ;P

Rowne 0.7V ? To ostro poleciales w dol. U mnie jest napiecie 0.875V, poki co ustawilem 0.8V ;) Jest o wiele lepiej jesli chodzi o temp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz zmieniac max V to i minimum tez. - ja np. lece na 0.7V w IDLE i niech ktos powie, ze duzo papu karta zjada ;P

zmienialem na GTX260 napiecie 2d na 0.8v i karta smigala bez problemu ... ale jakiejs ogromnej roznicy w poborze pradu nie bylo moze 5W max

takze tutaj tez cudu nie bedzie raczej

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmienialem na GTX260 napiecie 2d na 0.8v i karta smigala bez problemu ... ale jakiejs ogromnej roznicy w poborze pradu nie bylo moze 5W max

takze tutaj tez cudu nie bedzie raczej

Nie wiem jakim cudem skoro u mnie pobór mocy całego kompa spadł o 25wat przy 0.75v. Na 4xx różnica także będzie podobna , widać to wyraźnie bo temperaturach w idle.

Na 0.65 tez dziala (mysle, ze kazda prz tylu bedzie normalnie dzialac, a nawet nizej do tego przy tak niskich taktach)

Temp. w IDLE o kilka stopni nizsza

Dawaj 0.61v , ale i tak realne napięcie jest wyższe. Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestawienie kart GTX 460 , relacja zawiera fotki płytek PCB (przód/tył) , chłodzenia itp . Szkoda że zabrakło karty Gigabyte'a

iXBT Labs - GeForce GTX 460 Roundup - Page 1: Introduction, design

Edytowane przez \\ MarcO //

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakim programem mozna zmienic napiecie oraz ustawic jak najnizsze taktowanie karty graficznej bez flashowania? W Afterburnerze niestety moge zejsc tylko do 500MHZ na gpu :/ Zalezy mi tylko na testowaniu ustawien.

Edytowane przez Quave

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z was posiada Gainward-a GTX 460 768MB i może potwierdzić, że wgranie najnowszego biosu sprawia że chłodzenie jest cichsze?

Druga sprawa która mnie zastanawia to czy ktoś z was orientuje się kiedy nastąpi druga obniżka GTX-ów 460?

[wersje 768MB za 149$ jeżeli dobrze pamiętam]

Wielkie dzięki za odpowiedzi =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o fabryczne napięcie w 3D jakie ma karta. Patent jest taki, że sprzedałem komuś te dwie karty co miałem, i u niego się wieszają, tzn.czarny ekran czasami się robi w grach a dźwięk idzie dalej. I tak przy okazji zobaczyłem, że obie karty idą na innym napięciu w 3D, jedna ma 0.975v, druga 1.012v w 3D, i szczerze mówiąc nie wiem czy tak było u mnie, bo nie monitorowałem nigdy napięcia pod obciążeniem w grach, tzn:

- gdy włożę w górny slot tę z wyższym napięciem to w msi afterburner przy suwaku do kontroli napięcia mam te 1012mV,

- gdy włożę w górny slot tę z niższym napięciem to mam 975mV (tak u siebie nie miałem - wniosek jest taki, że miałem karty zawsze włożone w powyższej konfiguracji, bo nigdy ich miejscami nawet przez te dwa miechy nie zamieniałem)

- faktem jest, że jak się ustawia napięcie tym suwakiem to nastawia się to samo na obydwu kartach

Teraz pytanie czy to może być powodem powyższego zachowania, bo u mnie wszystko działa chyba ok.

Pytanie, czemu w Nibitorze jest Setting 2 w widełkach, a nie jak to wcześniejsze, obie wartości na sztywno takie same.

@sopi123

wiem, że leven modyfikował Ci biosa więc Twoje dane nie są wiarygodne :P chodzi o napięcie jakie np. Afterburner pokazuje pod obciążeniem w 3D na defaultowym biosie.

Edytowane przez wozaq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi