JejoX Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 (edytowane) Panowie czy jest sens pakowac sie w gtx480 z moja zasiłka?Enermax pro 82+ 525W(480W na lini 12V). Bedzie sie mocno zasilka pocic?Karta bedzie pracowac razem z i5-2500k na Asusie P8P67 Pro. Sa po rożnych sklepach Asusy GTX480 za 850zl(moj budżet) i az zal mi dupe ściska, ze bede musial kupić duzo droższego i słabszego GTX 560(+- 900zł).Niestety nie mam kasy na nowy zasilator:/Co o tym sądzicie? Edytowane 8 Lutego 2011 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Zachęcony atrakcyjnymi cenami GTX 480 porzuciłem obóz ATI i przeszedłem do konkurencji - muszę napisać, że trochę obawiałem się problemów z temperaturą i hałasem generowanym przez kartę, jednak te krytykowane przez recenzentów GPU wcale nie jest takie głośne. Ja nie wiem, kto wymyślił, że karta podczas gry wyje tak, że nie idzie wytrzymać - u mnie szumi i owszem, ale nie jakoś specjalnie głośno - na słuchawkach można bez stresu grać i karta nie przeszkadza w nocy innym domownikom. Dla mnie te recenzje są guzik warte - karta może się grzeje, ale na pewno nie wyje jak odkurzacz. hehe w domu nie przeszkadza domownikom w nocy, chyba że śpią w hełmofonach, karta na stockowym chłodzeniu jest głośna, no może w ide jest cicha ale grać się w nocy nie da, wyje tak że słychać ją nawet w słuchawkach Quave uważaj przy demontażu nie wiem jak klej który kupiłeś w zestawie z chłodzeniem ale ja kleiłem na arctic silver i testowo nakleiłem radiatory na uwalona płytę główną, rezultat testów z demontażu to urwany układ razem z radiatorem, mrożenie w zamrażarce w temperaturze -20 stopni tez nie osłabiło kleju, początkowo próbowałem przykleić radiatory na taśmę 3M jednak mimo odtłuszczenia acetonem za nic w życiu nie chciały się trzymać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Wystarczy kupić taśmę przewodzącą Akasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Panowie czy jest sens pakowac sie w gtx480 z moja zasiłka?Enermax pro 82+ 525W(480W na lini 12V). Bedzie sie mocno zasilka pocic?Karta bedzie pracowac razem z i5-2500k na Asusie P8P67 Pro. Sa po rożnych sklepach Asusy GTX480 za 850zl(moj budżet) i az zal mi dupe ściska, ze bede musial kupić duzo droższego i słabszego GTX 560(+- 900zł).Niestety nie mam kasy na nowy zasilator:/Co o tym sądzicie? Trzeba liczyc 250W na GPU i pewnie ze 100-150 na reszte wiec powinienes dac rade jak nie bedziesz podnosil napiecia na GPU czy super extreme 1,6V oc na sandy ;) . To co mam w podpisie jakis czas chodzilo an chiefteku GPS-450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Panowie czy jest sens pakowac sie w gtx480 z moja zasiłka?Enermax pro 82+ 525W(480W na lini 12V). Bedzie sie mocno zasilka pocic?Karta bedzie pracowac razem z i5-2500k na Asusie P8P67 Pro. Sa po rożnych sklepach Asusy GTX480 za 850zl(moj budżet) i az zal mi dupe ściska, ze bede musial kupić duzo droższego i słabszego GTX 560(+- 900zł).Niestety nie mam kasy na nowy zasilator:/Co o tym sądzicie? U mnie jakoś to się kula, więc u Ciebie też nie powinno być problemów. Jednak Enermax to nowsza konstrukcja :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Najwyzej pozniej sprzedam karte z systemem montazowym zostawiajac sobie tylko accelero (o ile te bedzie mial system montazowy pod przyszla karte :razz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fostof Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Witam, Zastanawia mnie test ze strony Less is More: Nvidia GeForce GTX 460 768 MB Graphics Card Review - X-bit labs . Czy rzeczywiście jest taka różnica w głośności i temperaturach między 768MB a 1GB? Interesuje mnie model GV-N460OC-1GI, póki co na zwykłym 19" lcd, ale docelowo na fullhd i nie wiem czy warto dopłacać 80zł przy okazyjnym graniu w fullhd ,zwłaszcza, że karta wg tego testu jest dużo głośniejsza, a nie ukrywam, że zależy mi na ciszy. Chyba, że ta wersja 1GB wcale nie jest taka głośna? Same dB nic mi nie mówią, zastanawia mnie tylko ta różnica. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 ASUS GeForce GTX 580 Direct CU II Review - Page 28/28 | techPowerUp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 (edytowane) Ciekawe jak sie wentylatory mają do innych kart z DirectCU, bo ostatnio się bardzo rozczarowałem Radeonem 6850, u którego wentylator terkotał w idle, i niestety karta nie nadaje sie do użytku jak ktoś chce mieć totalną ciszę w idle, szczególnie w nocy. Głośność w stresie robi wrażenie. Edytowane 10 Lutego 2011 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 (edytowane) ASUS GeForce GTX 580 Direct CU II Review - Page 28/28 | techPowerUp Hmm myslalem ze wypadnie lepiej. Wiadomo juz kiedy u nas sie pokaza te karty ? Edytowane 11 Lutego 2011 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Mam pytanko którą opcje zaznaczyć w programie dołączonym do karty ASUS GTX570 żeby pamiętał po restrcie systemu ustawienia OC ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diego351 Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Witam, Zastanawia mnie test ze strony Less is More: Nvidia GeForce GTX 460 768 MB Graphics Card Review - X-bit labs . Czy rzeczywiście jest taka różnica w głośności i temperaturach między 768MB a 1GB? Interesuje mnie model GV-N460OC-1GI, póki co na zwykłym 19" lcd, ale docelowo na fullhd i nie wiem czy warto dopłacać 80zł przy okazyjnym graniu w fullhd ,zwłaszcza, że karta wg tego testu jest dużo głośniejsza, a nie ukrywam, że zależy mi na ciszy. Chyba, że ta wersja 1GB wcale nie jest taka głośna? Same dB nic mi nie mówią, zastanawia mnie tylko ta różnica. Pzdr Dokładnie tak samo zrobiłem, w sensie teraz na 19 a potem na fullhd , a z racji tego full hd, mysle ze warto dolozyc te 80zl do jednogigowej. Co do głosnosci nie ma prawa nic sie zmienic , została obcieta tylko szyna i czesc pamieci , nic, co wydziela ciepło. A takty te same. Bierz jeden giga. Zycze szczescia w otrzymanej sztuce , moja skonczyla sie na 850mhz niezaleznie od napiecia :<. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Co do głosnosci nie ma prawa nic sie zmienic , została obcieta tylko szyna i czesc pamieci , nic, co wydziela ciepło. No nie bardzo, wersja 768MB ma 24 ROP, a 1GB 32 ROP, a to już przekłada się na ciepło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Jeszcze kasza 384 vs 512 :wink: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Ja mam wlasnie GTXa 460 1gb i w 3D sobie szumi lekko ale w zamknietej obudowie nie powinno to bys slyszalne. Jeszcze jak ktos sobie kupi np. Asusa z tym jego wielkim systemem chlodzenia to tym bardziej nie wiem nad czym sie tu zastanawiacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 nie lepiej zflashować bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Nie mam podpiętej stacji dyskietek, a nieznana mi jest metoda zmiany bios na grafice spod windy (bynajmniej nigdy też o takiej nie słyszałem). Jeśli masz pomysł jak to zrobić to jestem otwarty na propozycje :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Nie mam podpiętej stacji dyskietek, a nieznana mi jest metoda zmiany bios na grafice spod windy (bynajmniej nigdy też o takiej nie słyszałem). Jeśli masz pomysł jak to zrobić to jestem otwarty na propozycje :-) To wez zrob przez pendrive'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 jaki tutaj jest rozstaw śrub ?? a przynajmniej w karcie gainwarda ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 Panowie, mam problem z jedna z grafik. GTX 470, która kupiem na allegro z fullcoverem bez gwary, wyswietla arty podczas postowania i nie da ise z nia wejsc do windy. Gdy zalogowalem sie z inna grafika w win 7, widnieje przy niej podpis blad kod nr 43. Pytanie jest takie: Co mozna z tym zrobic? Mial ktos podobny problem? Czy ewentualne flashowanie biosa z nizszymi taktami wystarczy? Wstepnie planuje naprawe w firmie z ogloszenia z allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Ciekawe jak bedzie w przypadku glosnosci i temperatur na tej karcie? EVGA | Products Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Ja też miałem nie pamięetam już jaki kod przy uszkodzonej GTX295 i była ona kompletnie kaputt i tylko na gwarancję mogła iść. Także z Twoją kartą zapewne jest podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Panowie, mam problem z jedna z grafik. GTX 470, która kupiem na allegro z fullcoverem bez gwary, wyswietla arty podczas postowania i nie da ise z nia wejsc do windy. Gdy zalogowalem sie z inna grafika w win 7, widnieje przy niej podpis blad kod nr 43. Pytanie jest takie: Co mozna z tym zrobic? Mial ktos podobny problem? Czy ewentualne flashowanie biosa z nizszymi taktami wystarczy? Wstepnie planuje naprawe w firmie z ogloszenia z allegro. Nie masz nic do stracenia, bo karta bez gwarancji, wiec flash wskazany. Moze sciagnij inny bios np. z stronki producenta karty (jak jest). Zdemontuj chlodzenie, dokladnie obejrzyj wszystkie elementy i plytke czy nie jest cos wypalone/spuchniete. Sprawdz czy wszystkie mosfety sa chlodzone tak jak i inne grzejace sie elementy. Zrob flash biosu i jak nic nie pomoze, to w ostatecznosci "piekarnik". To sa opcje za darmo... potem juz serwis platny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 A co, zmieniasz swoja na evge ? Powinna byc cichsza niz referent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Nie nie zmieniam, ale moze dokupie druga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 (edytowane) Referencyjnego Palita mozna kupic juz za mniej niz 840zł :) Wie ktos kiedy beda dostepne MSI Twin Frozr?Na stronie globalnej sa w zakładce "produkty" a na polskiej stronie oczywiście brak wzmianki <_< Edit: Po rozmowie z Panem z MSI Polska dowiedziałem sie, że karty są w dość dużej ilości w holandii skąd przyjada bo polski końcem przyszłego tygodnia:) Ponoć są opóźnienia związane z Chińskim nowym rokiem :lol2: Jeśli chodzi o MSI to kwestia chwil. Info z pierwszej ręki ;). Będą niebawem dostępne w proline. Jutro będę wiedziałwięcej i jeśli to nie tajemnica to podam szacunkowe kwoty. Edytowane 16 Lutego 2011 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Jeśli chodzi o MSI to kwestia chwil. Info z pierwszej ręki ;). Będą niebawem dostępne w proline. Jutro będę wiedziałwięcej i jeśli to nie tajemnica to podam szacunkowe kwoty. Ooo widzisz:) Daj znac jak bedziesz cos wiedział.Mam nadzieje,że nie wiecejjak 900zl bo bede musial kupic Palita albo polowac na gtx 480 :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 No ja biorę pod uwagę właśnie MSI lub Gigabyta SOC - kwestia ceny - jak dla mnie musi być poniżej 900 zł. Ja tam czekam aż ceny się ustabilizują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 No ja biorę pod uwagę właśnie MSI lub Gigabyta SOC - kwestia ceny - jak dla mnie musi być poniżej 900 zł. Ja tam czekam aż ceny się ustabilizują. Ceny juz sa w zasadzie ustabilizowane tak ze nie masz co liczyc na SOC ponizej 900zł w najblizszych dwoch miesiacach.W Techplanet wyceniony jest na 1050zl.Cena za Palita referenta to ok 840zł to jest cena do zaplacenia za ta karte.Kazda wyzsza cena powoli nakazuje zakup HD6950 2048MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Zauważ, żaden sklep nie ma na stanie wersji SOC, stąd cena wywindowana. Nie mówię że będzie wynosić poniżej 900, ale w tej chwili na pewno jest zawyżona. Takie moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...