ptys Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 nic nie usmazy trzeba mic porzadny zasilacz i dobry przewiew w obudowie lub wc i fullcover na karcie, to nie gtx5xx żeby zdechło od 1,2v na gtx480 sekcja jest solidna a sama karta zaprojektowana tak aby dzialac w temperaturach 90-100caczkolwiek sam na codzień jadę na standardowym napieciu i 820mhz na rdzeniu, temperatury nie przekraczaja 60c w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 przesiadlem sie na referencyjna 480gtx z cyclone 460gtx za smieszne pieniadze i pierwsze wrazenie jezeli chodzi o halas to tak jakby mi ktos strzelil w morde :) panowie jakie chlodzenie na to zalozyc, bo mnie wyeksmituja z budynku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 AXP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 AXP lub thermalright spitfire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 AXP AXP lub thermalright spitfire dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Wyszły nowe sterowniki :) 270.61 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) GeForce GTX 580 wciąż jest liderem wydajności w segmencie jednoukładowych kart graficznych, zaś w perspektywie kilku najbliższych miesięcy jego pozycja wydaje się raczej niezagrożona. Konkurencyjny Radeon HD 6970 nie zdołał zepchnąć z piedestału odświeżonego Fermi w postaci „pełnego” GF110, które nareszcie wygląda tak, jak powinno na starcie. Wydajnościowo GeForce GTX 580 obecnie nie ma sobie równych, a przecież podkręca się całkiem przyzwoicie i można z niego wycisnąć dodatkowe kilkanaście procent. Referencyjna konstrukcja „zielonych” względem swojego protoplasty (GTX 480) okazała się zarówno mniej prądożerna, cichsza oraz chłodniejsza, ale wielu taki stan rzeczy wciąż zapewne nie satysfakcjonował. O ile na początku kariery GeForce GTX 580, urządzenia poszczególnych producentów odróżniały jedynie naklejki, tak teraz do wyboru mamy już kilkanaście modeli wybitnie niereferencyjnych. Jedną z ciekawszych propozycji jest fabrycznie podkręcony akcelerator Gigabyte z systemem chłodzenia Windforce X3, który powinien być nie tylko szybszy od zwykłego GTX 580, ale również zdecydowanie cichszy i chłodniejszy. Wzięliśmy więc na dywanik topowy model z oferty Gigabyte i poddaliśmy testom... Test Gigabyte GeForce GTX 580 WindForce 3X - PUREPC Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Fajny teścik. Natomiast długo królem nie będzie, zaraz wyjdzie Zotac GeForce GTX 580 AMP 2! Edition. :D Pozdrawiam. Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez Corso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Co to z tyloma GPU-Z i czemu różne takty? Jedno CPU-z na kazda karte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 @Harry Lloyd Niezly FAKE mi wyszedl, nie ? :D a Michaelius mysli ze mam 4ry grafiki w komputerze, hahahahaha ;| @Caleb Ewidentnie brakuje 6990. Nie bylo w redakcji czy co? Reszta jak zwykle - respekt :D NFO niezwiazane z recka: dziwi mnie nieco postepowanie Gigabyte. 570 windforce podkrecili do 780(z 730) natomiast 580 tylko do 595(z 770) ?? WTF? Spokojnie mogli pozwolic sobie na 820 ! :D Szkoda tylko tej ceny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 @Caleb Ewidentnie brakuje 6990. Nie bylo w redakcji czy co? Reszta jak zwykle - respekt :D W zasadzie test powstał jeszcze przed premierą HD 6990, stąd jego brak w zestawieniu. Faktycznie mogłem go uzupełnić, aczkolwiek dla zainteresowanego nic trudnego - testy GTX 590 i HD 6990 mamy w naszej bazie ;] NFO niezwiazane z recka: dziwi mnie nieco postepowanie Gigabyte. 570 windforce podkrecili do 780(z 730) natomiast 580 tylko do 595(z 770) ?? WTF? Spokojnie mogli pozwolic sobie na 820 ! :D Szkoda tylko tej ceny... Teoretycznie tak, ale GTX 580 WindForce kręci się bardzo dobrze, a przy tym systemie chłodzenia łatwo wyrwać ponad 850 MHz. No i Gigabyte zostawiło sobie miejsce dla GTX 580 SuperOveclock :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Teoretycznie tak, ale GTX 580 WindForce kręci się bardzo dobrze, a przy tym systemie chłodzenia łatwo wyrwać ponad 850 MHz. No i Gigabyte zostawiło sobie miejsce dla GTX 580 SuperOveclock :> Jak brac, to wersje DCU II od Asus. Na AC sie mocno kreci, a pod azotem dopiero pokazuje przewage nad innymi konstrukcjami. Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 jakies sprawdzone sklepy wysylkowe gdzie moge dostac AXP nie czekajac na wysylke 3 tygodnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Ja mogę polecić cooling.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) jakies sprawdzone sklepy wysylkowe gdzie moge dostac AXP nie czekajac na wysylke 3 tygodnie? Cooling.pl : Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus [AC106] - 192.90PLN edit: niezauwazylem cos odpowiedzi wyzej :blink: Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 którego gtx 570 wybrać? referenta czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 @marantz5003 Ja bym brał niereferenta, zazwyczaj mają lepsze chłodzenie. Bierz Phantoma. :) Ja też mam pytanie, bo totalnie zgłupiałem. Który model GTX580 w końcu wybrać, Msi Lightninga, czy czekać na Zotac AMP2!? Tak to jest jak ma się za duży wybór. :/ Za AMP2! przemawia chłodzenie Zalmana i 3GB ramu, które mogą mi się przydać przy robieniu renderingów. Natomiast Lightning ma wyższe takty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) którego gtx 570 wybrać? referenta czy nie? Proponuje Gigabyte windforce 3. Bardzo dobre chlodzenie. wysokie takty na starcie. referencyjne pcb (mozna wodowac smialo), a ma dodatokwa wtyczke 6+8 (referant 6+6). Phantom jest ok, ale: nie zwodujesz, jak masz mobo z odstepem 2 slotowym, to zapomnij o nastepnej grafie, jest wolniejszy o 30 mhz na gpu na stocku. U mnie kreca sie identycznie na takim samym napieciu. Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) nie będę używał dwóch lub więcej kart graficznych... A asus direct cu 2? ta mi się podoba co o niej myślicie? Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 zalozylem wczoraj AXP - klasa swiatowa B-) czy ta karta nie mogla w takiej postaci trafic na rynek? nvidia sie po prostu osmieszyla montujac ta mala suszarke krecaca sie z predkoscia 6k rpm :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 tyle że ta mała suszarka ratuje resztę podzespołów przed usmażeniem w obudowach o małym obiegu powietrza, zpodaj temperatury z furmarka no i wyniki oc, gtx480 z AXP to byłaby idealna karta gdyby mnie prądu żarła, posiedzę sobie na niej do kolejnej generacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) Najlepsze co moze Cie spotkac z GTX570 :) Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) tyle że ta mała suszarka ratuje resztę podzespołów przed usmażeniem w obudowach o małym obiegu powietrza, zpodaj temperatury z furmarka no i wyniki oc, gtx480 z AXP to byłaby idealna karta gdyby mnie prądu żarła, posiedzę sobie na niej do kolejnej generacji tempy w bad company 2 na stocku byly 91 stopni, a moja kobieta bedac w pomieszczeniu obok pytala sie czy uzywam suszarki teraz nie wychodzi powyzej 62 i to wszystko przy anielskiej ciszy, ale ja nie mam budy :) a karta leci na razie na 840x2000 ale jeszcze nad nia ostro nie pracowalem :blurp: Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Niestety mały minus AXP to że podnosi temp w obudowie. Ale jak jej brak to i minusów nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Nie chce mi się wertować całego tematu, Czy ktoś spotkał się z wersjami 768 Green od palita/gainwarda? W necie natknąłem się na taki oto screen: Do tej pory myślałem, że istnieją 3 wersje GTX460, 1GB 336sp, 768 336sp i wersja SE 288 1GB. Czyżby jednak istniała czwarta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Warto dopłacić do gtx580 direct cu 2? czy wystarczy mi gtx570? Na razię będzie to chodziło z cd2 3,8ghz i 4gb ramu. nie długo przesiadka na coś lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Warto dopłacić do gtx580 direct cu 2? czy wystarczy mi gtx570? Na razię będzie to chodziło z cd2 3,8ghz i 4gb ramu. nie długo przesiadka na coś lepszego To zalezy... np. na jakiej rozdzialce pracujesz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) Hej :) Ten Palit jest bardzo OC że tak powiem : Mój odnośnik, i na EK pisze że wizualnie pasują bloki wodne. Tylko jak to jest z zasilaniem u niego ? referencyjne również ? I tutaj MSI : Mój odnośnik Napisze ktoś jak to jest z sekcją zasilania u nich ? mocniejsze niż referencyjne ? Proponuje Gigabyte windforce 3 . Bardzo dobre chlodzenie. wysokie takty na starcie. referencyjne pcb (mozna wodowac smialo), a ma dodatokwa wtyczke 6+8 (referant 6+6). Phantom jest ok, ale: nie zwodujesz, jak masz mobo z odstepem 2 slotowym, to zapomnij o nastepnej grafie, jest wolniejszy o 30 mhz na gpu na stocku. U mnie kreca sie identycznie na takim samym napieciu. Wyczytałem na 2 forach że jednak Gigabyte windforce 3 nie ma referencyjnego pcb Możesz mi przytoczyć skąd masz informacje że to referent ? Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez Furtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 1920 na 1080... chciałby miec minimum 60fps w grach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) @Furtek na poprzedniej stronie jest zrzut ekranu z 4ma grafikami, 2 z nich to sa wlasnie takie gigabyty. na oba mam zalozone bloki wodne pasujace do referencyjnych PCB. tylko do ref PCB! mysle ze moge ominac ten fragment w ktorym ogladam, pytam sie, czytam interesuje, dowiaduje skads etc. moge? @marantz5003 jak czesto zmieniasz grafiki, to kup 570, jak zadko to lepiej doplacic do 580 i cieszyc sie dluzej Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...