Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej Elfen Lied zalatuje tym ;) A przynajmniej epizody z Nyuu.

Odnosnie anime z mechami: Appleseed, GunXSword, Escaflowne, od biedy Patlabor :)

@leborg - z wymienieniem Evangeliona jako tasiemca w konforntacji z Chobitsami trafiles jak kula w plot, bo NGE jest raptem dwa odcinki dluzsze ;) Jak sie policzy speciale do Chobits i End of Evangelion, to przewaga NGE maleje do jednego odcinka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@leborg - z wymienieniem Evangeliona jako tasiemca w konforntacji z Chobitsami trafiles jak kula w plot, bo NGE jest raptem dwa odcinki dluzsze ;) Jak sie policzy speciale do Chobits i End of Evangelion, to przewaga NGE maleje do jednego odcinka.

Chodzi o to ze evangelion tam leci srednio 30razy w roku...;] Tak samo jak GTO, jakis szrot o dzieciach zabojcach i kilka innych ciekawostek...;> Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby Ci to leborgu powiedziec... sam jestes szrot :P Mnie tam sie zarabiscie Gunslinger Girl podobalo.

Inna rzecz, ze streszczenie na azunime jest po prostu zalosne i w zyciu na jego podstawie bym nie siegnal po ta serie - smierdzi szrotem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja akurat widzialem ten serial "na żywo"...kreska brzydka, fabula nieciekawa. Dałem spokoj po 3 odcinkach...Nawet tytulu niepamietalem, gdyby nie ta stronka raczej bym sobie nie przypomnial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To gratuluje oceniania serialu po obejrzeniu 3 odcinkow z 13... <_<

Mam sie meczyc przez 13 odcinkow skoro mi nei lezy klimat/kreska? Mode na sutkens tez oceniasz po 3 odcinkach z 3000 ?? :lol: Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OAV zaczelo wychodzic jakis czas temu (czestotliwosc jednego epka na pare miechow <_< ). Odcinek pierwszy to w zasadzoie powtorka z czesci serialu (od pierwszego odcinka do epizodu z Ojcem Andersonem), drugi odcinek na trailerach wygladal tez na czesciowa powtorke. Dzis obejrze, to dam znac.

Ogolnie OAV sie trzyma bardziej mangi (rowniez w kresce, co nie zawsze wychodzi temu na dobre, vide wstawki komediowe w OAV I), mam cicha nadzieje, ze trzeci i czwarty epizod pojda w ta strone co manga.

A tak w ogole to Hellsing nie mial 13 odcinkow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WD nawet mi sie podobalo. Przyjemne na deszczowy wieczor i 2 browarki. Fabula nawet nawet, graficzne na wysokim poziomie a muzyka... Az chyba sobie zaraz odpale ;]

update

Idzie sie pochlastac z torrentem Aquiliona. Nie wyciaga 90% lacza :cry: I troche za bardzo krzycza. Daleko od RahXephona ale i tak mi sie podoba ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio ogladalem wonderful days, jest to moje pierwsze anime z gatunku 'movie'. Dla mnie take srednie, grafike ma fajna ale fabule nie.

A Wy powiedzcie mi czy Saikano jest warte

Edytowane przez sesq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio ogladalem wonderful days, jest to moje pierwsze anime z gatunku 'movie'. Dla mnie take srednie, grafike ma fajna ale fabule nie.

A Wy powiedzcie mi czy Saikano jest warte

Saikano - calkiem dobre, aczkolwiek do wspanialosci sporo brakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@leborg: ogladaj chobitsy, sa dobre znakomite tło do głownych wydazen !

Pewnie ze bede! ;>

Ostatnio niezbyt wiele anime do mnie dociera, wiec nawet gdyby znow leciala bajka o dziewczynkach zabojcach, obejrzalbym ja do konca :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hellsing OVA II obejrzany.

Krotko: czad 8) Swietna kreska i muzyka. Malo tresci, duzo akcji.

Reszta w spoilerze:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Ocena ogolna: solidne 8/10, gdyby wyeliminowac to, o czym wspomnialem w spoilerze dalbym z czystym sumieniem dyche.

@leborg - tylko nie zostaw tego po kilku odcinkach ;) Powaznie mowie, warto obejrzec calosc, bo Chobitsy maja dosc niejednolity klimat. Postacie drugoplanowe to male arcydzielo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jin-Roh-baaardzo mi się podobało, dawno tak fajnego movika nie widziałem. Dobry klimat, zmusza do myslenia i refleksji, świetna muzyka. Warto obejrzeć.

The cat returns- jak to produkcja ze studia Ghibli- świetne wykonanie, pełne ciepła i spokoju choć imho drugie Spirited away czy Howl's moving castle to nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Whisper of the Heart widzial? Jesli dobrze pamietam, to The Cat Returns wywodzi sie wlasnie z tego.

Właśnie tak słyszałem, Whisper mam na płytce dzisiaj sobie obejrze. Obejrzałem jeszcze 4 pierwsze epy Mushishi i musze powiedzieć, że również mi się podoba. Wykonanie jest świetna a historia również ciekawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh A ja ostatnio ani czsu ani checi- po obejrzeniu 2 sezonów gits-a jakoś mi sie odechciewa innych rzeczy...

Wszystkie inne anime wydają mi sie jakieś takie nudne, plytke i nie w klimacie cyberpunk :lol:

eh chyba pora sobie hellsinga possać to mozę mi sie zachce pooglądać co innego..

Acha ogladam tak co 2 odcinek chobittsa czy jak to sie tam wabi- na razie jakieś takie dziwne ale poprawia humor bo pogodne to chyba będe oglądac..

no i czekam na 3 sezon Gits SAC B) Kurde zakochałem sie w tej serii :D

Tylko problem z tym jak z Tolkienem- poczytasz to potem inne fantasy jest zawsze gorsze..tutaj chyba będzie taks amo jeśli chodzi o coś w podobnych klimatach- po gits nawet Akira już nie robi takiego wrażenia

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogladam chobitsy i chociaz narazie widzialem 6 odcinkow to juz wiem ze te anime roxuje rulezem. Jest takie sympatyczne, nie ma tutaj takiej sztucznej tandety ktora czesto przewija sie tego typu animcach;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi