Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

Źródło z pierwszego linku zawiera obydwie serie. Na Tokyotoshokanie jest torrent z trackerem KAA.

Seirei no Moribito - piękna, wcale wzruszająca baśń i równie piękne rysunki, i takaż muzyka, i... właściwie tyle. Dobre było (na osiem i pół). No i dobry był sub w wykonaniu Anime-Kraze.

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seirei no Moribito - piękna, wcale wzruszająca baśń i równie piękne rysunki, i takaż muzyka, i... właściwie tyle. Dobre było (na osiem i pół). No i dobry był sub w wykonaniu Anime-Kraze.

Jak dla mnie troche za duzo dluzyzn bylo :) W sumie cos w stylu studia Ghibli. Ale fakt animacja i muzyka na bardzo wysokim poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink:

Mi się Seirei wcale nie dłużyło...

Eureka 7 jest całkiem fajne :)

Nie orientujecie się może czy jest już jakaś porządna wersja 1080p Macrossa Frontiera?

Tak patrze po tym necie i jakieś cuda widzę...

Edytowane przez JROX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shura no Toki - skonczylem dzisiaj w nocy. Trzecia czesc najbardziej rozbudowana jezeli chodzi o watek fabularny, co nie do konca IMHO wyszlo jej na dobre - w niektorych momentach dluzylo sie strasznie. Walki jak by lepiej juz zrobione w porownaniu do porpzednich czesci. Mimo wszystko uwazam, ze cala seria troche za "cukierkowata" - o wiele chetniej zobaczyl bym to w znacznie powazniejszym i mrocznym tonie - jak pare z ostatnich odcinkow trzeciej czesci, czy tez ostatnia walka w pierwszej czesci. Mimo wszystko anime calkiem niezle - ot tak sobie do obejrzenia, gdy nie ma nic lepszego/ciekawszego do roboty :)

Ocena: 6,5/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś się wybiera na warszawski Mokon? Spotkam jakieś (nie)znajome mordy? ;>

Ja się wybieram z ciekawości, bo akurat będę się kręcił w okolicy, więc grzech nie zajrzeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja postaram się być, uformuję także jakąś ekipę złożoną ze znajomych :).

Edit: Pisałem pod koniec września nt. pewnej głupiej ustawy - teraz chyba ją dokończyli: http://wolne-media.h2.pl/?p=11216

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś się wybiera na warszawski Mokon? Spotkam jakieś (nie)znajome mordy? ;>

Ja się wybieram z ciekawości, bo akurat będę się kręcił w okolicy, więc grzech nie zajrzeć.

hmmm może zajrzę? ale w ten weekend jest też wystawa kotów w blue city xD a Koty u mnie na równi z Anime :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znane i lubiane, i w dobrej znajomości ze słowem "brutalny": Elfen Lied, GANTZ.

Dennou Coil - Początkowo dziecięca bajeczka z dziewczynkami w superokularach i cyberdetektywami z biegiem czasu zmienia się w coś szczyptę poważniejszego i głębszego. Porządne, interesujące, nowatorskie, ładne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz w paru słowach o Baccano! Kapitalny opening, wyjątkowo wciągająca, choć wstępnie całkiem poplątana i zabałaganiona fabuła, wspaniałe i niezrównane postaci, a wszystko to podane piękną kreską! I to wyśmienite zakończenie (z odc. nr 16)! Anime niezaprzeczalnie warte obejrzenia - stwierdzam i przyznaję, że moja niechęć do oglądania tego [za] krótkiego serialu była absolutnie bezpodstawna.

PS Co racja, kupa znajomych głosów! Jest Oskar von Reuenthal z LoGH (Gustave), Kimura z Hajime no Ippo (Ladd), Tama z Kamichu (Carol), Kana z Minami-ke (Eve), Lucy z... wiadomo (Ennis), Sia/Lisianthus z Shuffle (Miria, ach, Miria), a nawet słynny Valentinez Alkalinella Xifax Sicidabohertz Gombigobilla Blue Stradivari Talentrent Pierre Andri Charton-Haymoss Ivanovici Baldeus George Doitzel Kaiser III z Triguna (Isaac).

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowego Dragon Balla Z Special 2008 ktos ogladal? :D

Nie wiem czy gustuje ktos tu jeszcze w tym anime, jak dla mnie to legenda gatunku ;]

Jak dla mnie to jeden z tych filarow gatunku oprocz yatammana i czarodziejki przez ktory przez dlugie lata uwazalem , ze anime jest do d... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowego Dragon Balla Z Special 2008 ktos ogladal? :D

Nie wiem czy gustuje ktos tu jeszcze w tym anime, jak dla mnie to legenda gatunku ;]

Jakże to, takie anime trzeba obejrzeć. Nie spieszy się jednak, więc można sobie pozwolić na wyczekanie, by nie oglądać marnego streamu emitowanego we Flashu.

PS Jak to jest, że animowane Higurashi Rei określane jest sequelem Kai, skoro w serii gier miejsce tego sequela zajmuje Umineko no Naku Koro ni (które - jeśli mnie pamięć ANN nie myli - też będzie miało wersję animowaną), a Rei to side story?

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Galaxy Fraulein Yuna oraz Galaxy Fraulein Yuna Returns - coś na kształt mechów, "super moce", bohaterka trudniąca się ratowaniem całego świata...

Kijowe strasznie, obejrzałem to tylko dlatego, że jest z lat 90 - słusznie ktoś gdzieś pisał, że nie warto :P.

Dragon Ball: Ossu! Kaette Kita Son Goku to Nakamatachi!! (czyli wyżej wspomniany specialik) - pierwsza od jedenastu lat animacja z tej serii - nowa kreska i dość ciekawie wyglądający świat, fabularnie to dość typowy DB, tyle, że "dopasowany do obecnych czasów" (niektóre zachowania czy zdobycze techniki). Poboczna historyjka, przedstawiająca drobne zdarzenie, mające miejsce dwa lata po pokonaniu Majin Buu. Cóż, podczas oglądania czegoś takiego człowieka ogarniają wspomnienia, nie ma co. IMO gdyby stary DB wyglądał jak ten special (pod względem kreski), to zawrotnej kariery by nie zrobił. Pojawia się (ale nie więcej niż przez łącznie minutę z ponad 30) perfidne 3D, tak bardzo nie lubiane przez Vennora.

Swoją drogą, jak kogoś to interesuje, to już od dawna są ripy w mkv i avi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS Jak to jest, że animowane Higurashi Rei określane jest sequelem Kai, skoro w serii gier miejsce tego sequela zajmuje Umineko no Naku Koro ni (które - jeśli mnie pamięć ANN nie myli - też będzie miało wersję animowaną), a Rei to side story?

Kai - to było takie "Good Ending"; a Rei będzie zrobione na podstawie innego chaptera i to będzie "True Ending", więc wersja alternatywna zakończenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to Akira Toriyama chce zobaczyc czy special cieszyc sie bedzie popularnoscia. Jesli tak, to chce wydac od poczatku serie GT co oznacza, ze wyda zupelnie nowa przygode. No jestem ciekaw jak to bedzie, w dobie naprawde dobrych anime. Jak dla mnie na najlepszych konkurentow dla DB dzisiaj jest Bleach i Naruto ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi