ptys Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 pisz email do suportu gigazłowma nie coś robia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 ten problem istnieje od momentu wypuszczenia kart na rynek, oni dobrze o tym wiedza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 To edytuj sobie BIOS wpisując do każdego trybu takie samo taktowanie pamięci. Zawsze to jakieś rozwiązanie jak nie ma innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 (edytowane) tak, wiem ze i tak mozna, ale w przypadku awarii trace gwarancje, a to przeciez nowa karta jest btw czy nie uwazacie taka informacja powinna znalezc sie w faq na pierwszej stronie ? blad wystepuje nie tylko u gigabyte'a, rowniez u innych producentow , bo ta blad sterownika ati ( przy dual screen ) oraz wazne jest, jak sie zachowuja karty z pamiecia hynix z najnowszym biosem ? Edytowane 28 Września 2010 przez krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 (edytowane) problem pozostal, wyglada tak : wystepuje, gdy w sterowniku ustawione sa dwa monitory Mialem dokladnie ten sam problem. Nie pamietam tylko czy zmienialem bios na asusa. W tej chwili przy jednym monitorze mam takty 175/300 a przy dwoch 400/1200 i nie mam juz problemu migotania Edytowane 29 Września 2010 przez steve69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 link jest ten sam co podalem, czyli dokladnie to samo zachowanie rozumiem ze naprawiles samemu, zmieniajac bios , jaka dokladnie masz karte i oczywiscie bios ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 Tak wgrywałem sam. bios masz na pierwszej stronie karta gigabyte 5870(fabryczna ati) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 masz jednak inny model, chociaz problem dotyczy 57xx i 58xx, szkoda mi gwarancji zeby to zrobic i mimo wszystko uwazam ze tak wazna informacja powinna sie znalezc na pierwszej stronie w faq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Czy ktos z Was posiada 5850 i probowal podpinac do niego 3 monitory? Jak wyglada sprawa ze sterownikami i obsluga? Czytam o tych problemach przy podpieciu drugiego i mnie to troszke dostrasza. Szukam rozwiazania zeby wlasnie 3 naraz podpiac i radek 5850 wydaje sie byc najoplacalniejsza opcja tylko pytanie czy nie bedzie problemow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 (edytowane) Dziwna sprawa z moim Radkiem z siga... Zachciało mi się podpiąć kolejny dysk - włączam ponownie komputer i ciemny obraz, a cooler na grafie wyje na maxa i zero reakcji... Sprawdzałem kartę na innym kompie ale sytuacja ta sama - ktoś może spotkał się z takowym problemem ? Edytowane 12 Października 2010 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Jak na innym kompie to samo to masz trupa nie grafę... Co można więcej napisać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Czy ktos z Was posiada 5850 i probowal podpinac do niego 3 monitory? Jak wyglada sprawa ze sterownikami i obsluga? Czytam o tych problemach przy podpieciu drugiego i mnie to troszke dostrasza. Szukam rozwiazania zeby wlasnie 3 naraz podpiac i radek 5850 wydaje sie byc najoplacalniejsza opcja tylko pytanie czy nie bedzie problemow... ja posiadam dwa, wyjsciem z systuacji jest reczne ustawienie zegara pamieci pow 1000 MHz, w sumie nie widze powodu dla ktorego nie mialo by to zadzialac przy kolejnym monitorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 thx, czyli tez z ati nie ma z gorki :( Co za branza, 2010 rok i tyle problemow podpiac 3 monitory naraz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quad Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Ja mam 2 monitory podpiete przez dvi na radku 5870 i wszystko jest ok. Zadnego migotania czy problemow z roznym ustawieniem poszczegolnych monitorow (pivot). Moze mam szczescie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 thx, czyli tez z ati nie ma z gorki :( Co za branza, 2010 rok i tyle problemow podpiac 3 monitory naraz... Pogadaj z Maniakalnym, on ma duże doświadczenie w łączeniu wielu ekranów. Nie sadze by były jakiekolwiek problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Przecież na ati nie ma problemu. :blink: Warunek 2xdvi + dp lub dvi+hdmi+dp. Jak monit nie ma dp, to trzeba kupić aktywną przejściówkę dp->dvi ( chyba koło 100 zeta ) i koniec roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Tak tak juz z nim wymienilem korespondencje:) poczekam spokojnie na nowe radki. Poki co wymieniam 275 na 460 zeby cenowo nie stracic za duzo, bo tak polecialy ceny 275 ze masakra:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaos`theory Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Jak monit nie ma dp, to trzeba kupić aktywną przejściówkę dp->dvi ( chyba koło 100 zeta ) i koniec roboty. 300 zeta za dp - dvi 100 za dp - vga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Multi-Display-Adapter USB-VGA/USB-DVI/USB-HDMI (1262286460) - Aukcje internetowe Allegro to najtansze znalazlem w pl jak szukalem ostatnio. Niestety :) Dlatego licze na to ze nowe radki przyniosa rozwiazanie problemu, duniek (maniakalny) wspominal cos ze mozliwe ze nowa seria zapewni obsluge 3 monitorow bez przejsciowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Mam problem z grafą 5850. Chcę włączyć w rivie Direct3Dtweaks, a obecnie siedze na radeonie 5850. Ta zakładka jest nie aktywna. Riva nie obsługuje 5850. Ponoć w pliku CFG trzeba dodać wpis, żeby rozpoznała, ale ja dodałem już 'RV870 = 6899' czyli Dev_id mojej karciochy. Force drivers też jest on. Ale niestety opcje podkręcania i sterowników dalej się nie odblokowały. Może ktoś to już przerabiał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 A ktos wyjasni roznice miedzy tymi Active DisplayPortami? Niby oba maja Support dla Eyefinity, oba sa od Sapphire, ale jeden kosztuje ok £20, a drugi £80. Gdzies czytalem ze ten drozszy z osobnym zasilaniem USB jest wymagany do Eyefinity, wiec o co chodzic, cos sie zmienilo w ciagu tego roku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Mam problem z grafą 5850. Chcę włączyć w rivie Direct3Dtweaks, a obecnie siedze na radeonie 5850. Ta zakładka jest nie aktywna. Riva nie obsługuje 5850. Ponoć w pliku CFG trzeba dodać wpis, żeby rozpoznała, ale ja dodałem już 'RV870 = 6899' czyli Dev_id mojej karciochy. Force drivers też jest on. Ale niestety opcje podkręcania i sterowników dalej się nie odblokowały. Może ktoś to już przerabiał? Radeon BIOS Editor (RBE) ma funkcję która dodaje ID karty do konfigu RivarTuner, nie wiem jednak czy to odblokowuje to co chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 (edytowane) A ktos wyjasni roznice miedzy tymi Active DisplayPortami? ... Niby oba maja Support dla Eyefinity, oba sa od Sapphire, ale jeden kosztuje ok £20, a drugi £80. Gdzies czytalem ze ten drozszy z osobnym zasilaniem USB jest wymagany do Eyefinity, wiec o co chodzic, cos sie zmienilo w ciagu tego roku? z mojej skromnej wiedzy opartej na 2 nockach szperania po necie, wiem tyle ze drozsza cena najczesciej jest przyczyna zaawansowania adaptera - tzn tansze obsluguja najczesciej nizsze rozdzialki. Takie DP->VGA to wogole czesto do 1280 rozdzialki sa max. Drugim powodem moze byc wlasnie zasilanie z USB - mozna kupic przejsciowki ktore podpinamy pod usb i dopinamy do niego monitor, i monitor w pracy dziala jak 3, mimo ze karta ma tylko 2 wyjscia. Niestety niewiem jak to sie w grach sprawdza, ale sadze ze wtedy 3 monitor nie bedzie obslugiwany w grach Ten link co podawalem byl w pl najtanszym jaki znalazlem, szczerze mowiac ciezko znalesc kogos z dobra wiedza o tych adapterach, oprocz dunka (maniakalny) nie zauwazylem na labie/pure nikgo kto by sensownie sie na tym znal :) Edytowane 19 Października 2010 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Ja przyznam sie ze tez grzebalem, w internecie oczywiscie i na 99% przejsciowka ze zdjecia numer dwa to "nowszy" model przejsciowki z dodatkowym zasilaniem USB (ktorej nie mozna juz chyba nigdzie kupic), tansza/nowsza nie ma problemow z eyefinity, 3 monitorami i rozdzielczoscia 5040x1050 czy 5760x1200 nie ma tez problemow z migajacym ekranem co bylo problematyczne w starszej przejsciowce. Tak wiec powaznie sie teraz zastanawiam nad kupnem 2 monitorow :) Inna opcja jest uzycie dwoch 19" po bokach zamiast 22" i tu rodzi sie pytanie: czy jest mozliwosc wymusic w monitorze rozdzielczosc rzedu 1680x1024? tak by dolaczajac dwa 1280x1024 zachowac ciaglosc? Nie chce ustawiac 1280x1024 na mojej 22" bo bedzie to wygladac okropnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Co Cie sklania ku 2 monitorom? Nie lepiej jeden wiekszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Moze zle napisalem - eyefinity z dwoch 19" i mojej 22" wiec mialbym: 19" 22" 19". Mysle o tym dlatego ze mam dostep do tych 19", a dodatkowe dwie 22" musial bym kupic. Pozostaje kwestia tej rozdzielczosci 1680x1024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 I tak bez dobrego sli/cf raczej na tym nie pograsz ;) a czy do windowsa jest sens sie bawic jezeli ktos nie jest grafikiem? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Czemu mialbym nie pograc? Z tego co widze ludzie graja na takich lub podobnych sprzetach z powodzeniem, ja glownie chcialbym eyefinity do rFactora w ktorym fps nie spada mi ponizej 200, wiec bedzie dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasper93 Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 (edytowane) Przed rozpoczęciem należy mieć zainstalowane najnowsze sterowniki 10.10a http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/GPU84AMDCatalyst1010aHotfix.aspx Stworzyłem plik .reg odblokowujący MLAA dla 5xxx. Plik powstał w oparci o zmodyfikowane .inf (http://www.forum-3dcenter.org/vbulletin/showpost.php?p=8343445&postcount=18) Testowane, u mnie działa. http://www.mediafire.com/?jcatj2ld9cvpzip - musicie zmienić rozszerzenie na reg i uruchomić lub regedit->plik->importuj-> i wskazać ten plik -> po resecie komputera będzie działać. Zapasowy link na serwisie który nie zmienił rozszerzenia... http://ul.to/n7l2td Plik jest stworzony dla windows 7 64bit. Dla innych systemów może działać, ale nie musi, bo nie wiem jakie tam są klucze. Jeżeli nie działa u was to piszcie, to jest 5min na zidentyfikowanie klucza i zmodyfikowanie pliku. Edytowane 23 Października 2010 przez kasper93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 (edytowane) Ta a ja uwielbiam jak widzę, te wszędobylskie tematy "New Morphological Anti-Aliasing" i jak ludzie w nich farmazony wypisują, bez żadnej wiedzy technicznej. TO nie jest żaden nowy algorytm anti-aliasing-owy to jest nowy filtr obrazu, który polega na wykrywaniu krawędzi i wyostrzaniu obrazu, np. kiedy mamy obraz "nieostry" lub "zblurowany". Algorytmy anty-aliasing-owe działają inaczej. Filtr ten zatem można włączyć z każdym algorytmem AA. Filtry(algorytmy) morfologiczne są stare jak cała branża IT, jak ktoś chce poczytać dokładniej na ich temat, zwłaszcza złożoności obliczeniowej to proszę tutaj jest reasearch article na ten temat. Edytowane 23 Października 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...