Skocz do zawartości
SirTomash

Obudowy a raczej zailacze Codegen Za albo Przeciw

Zasilacz codegen.Skopcil Ci sie ??  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Zasilacz codegen.Skopcil Ci sie ??

• Tak
      15
    • Nie
      32
    • Nie uzywalem
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że troche o tym było i z góry sory za powtarzanie, ale czas na opowiedzenie się po jednej stronie. Jeśli mieliście obudowę z zasilaczem Codegen to napiszcie czy jesteście z niej zadowoleni.

Dzięki za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używałem IMPET 300W ale to to samo co codegen. Nie spalił mi się ale powyżej fsb 150 powodował zawiechy na grafice. Po wymianie na FSP chodzi wszystko ok. Reasumując zasiłka była dobra do 1,8 GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem codegena 300W przez rok, konfig AXP 1600+ GF2Ti, MSIK7T266Pro2 256Ramca wszystko działało spoko dopuki nie wlozylem radka 9100 wtedy zwisy restarty. Zmienilem na HuntKey'a i jest miodzio ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem codegena 300W przez rok, konfig AXP 1600+ GF2Ti, MSIK7T266Pro2 256Ramca wszystko działało spoko dopuki nie wlozylem radka 9100 wtedy zwisy restarty. Zmienilem na HuntKey'a i jest miodzio ;]

No, to nie musze sie obawiac przyszłości :)

Jakie masz AMPERY na tym Huntkeyu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej podaj napięcia w stresie, to zobaczymy, czy taki swietny  

Najnizsze 3.3 jakie widzialem na oczy w moim codegenie to 3.25 (srednio mam 3.28V).

5V najnizsze jakie widzialem w moim codegenie to 5.05V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnizsze 3.3 jakie widzialem na oczy w moim codegenie to 3.25 (srednio mam 3.28V).

masz 6k postow i nie wiesz jak sie cytuje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, to faktycznie nieźle, jesli uwzgledniasz poniższe warunki:

http://217.168.128.134/viewtopic.php?t=31678

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dwa Codegeny i nie moze nażekać :-). 250 Watt mam w Kompie nr II z pospisu oraz 300 watt w kompie nr I z podpisu :-). Jak widać są tuningowane :-). Ten 250 Watt chodzi już spoko od ponad 2 lat !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz 6k postow i nie wiesz jak sie cytuje :lol:

Masz prawie 2k postow i takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły piszesz ?

No, to faktycznie nieźle, jesli uwzgledniasz poniższe warunki:  

http://217.168.128.134/viewtopic.php?t=31678

Ja uzywam akurat programu MBM5. Jest tam LOG na zywca lub z pliku. W nich odczytuje sobie wartosci po CALYM DNIU UZYWANIA KOMPA (grajac z 3 godziny dziennie, buszujac po necie, sluchajac muzy, sciagajac pliki. itd).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

true, true, podobny konfig, mialem ten sam problem. zasilacz w sumie sie nie zjaral, ale i tak musialem nowy kupic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie krece to zasilacz swietny. Jak krece to zasilacz hmm... rowniez o dziwo swietny - dziwne.

dziwne dziwne bo chyba zaraz swinie i krowy zaczna latac promami na ksiezyc ;) :lol:

code szajs to ostatni syf - nie dosc ze zle trzymal napiecia nawet na niepodkreconym sprzecie (antek 1.4 K7T Turbo LE) to jeszcze ciachacz wyslal mi dwa razy mobo do naprawy :x az w koncu padl i kupilem sobie porzadna bude z 400W w srodku ktora dziala mi dzielnie do dzis 8)

takze wg mnie codeszajs ma tyle do jakosci i solidnosci wykonania co.... ech szkoda slow - jest to syf jakich malo, producenta tego ciacha powinni juz dawno katu pod topor podstawic :wink: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ja mam powiedzieć?

Pewnego pięknego dnia włączam komputer, a tu smród i dym.

Przez Codegena spaliły się: grafika i dyski. Dobrze że mam znajomości bo sprzęt był prawie po gwarancji. Niestety ze względu na koszty, kupiłem

300W Impet (to chyba też Codegen), jak napięcia zaczęły spadać np. 3,3 do 3,22. W żadnym z przypadków sprzęt nie był podkręcany. A zasilcze grzały się jak cholera. Były podłączone do UPS'a APC. Od razu pozbyłem się śmiecia. Teraz mam Enlighta i nie wymienię go na żaden inny no może 300W Enlight.

Ludzie wystrzegajcie się tej marki. Lepiej dać trochę więcej, niż później żałować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy piszą o zasilaczach <= 300W. A co z 350 i 400 W? Słyszałem, że szczególnie ten ostatni dla Codegen-a wyszedł całkiem przyzwoicie. W każdym razie- jak chcecie kupić budę i zasilacz, kupujcie wszystko oddzielnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie używałem codegena jeno megabajta 300W (made by L&C :lol: ) oryginalny wiatrak zaczął wydawać z siebie dźwięki zranionej suszarki po 1,5 miesiąca (ofkors wymiana), potem dodałem drugi wiatrak i było w miarę (dopóki nie zmieniłem konfigu d1200/k7s5a na sl-75frn-l/a1700+) - w wersji 1. zasiłka dawała sobie radę, w 2. niestety nie - przy nawet delikatnym kręceniu (np do 1.6ghz) napięcia woziły się dość niebezpiecznie. w sumie myślałem żeby go sprawdzić ostatecznie (kręcić proca dotąd aż się skopci) ale ostatecznie 40zł piechotą dla mnie nie chodzi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zmieniłem codegena 300W na fortona 250 GTA bo czasem coś się potrafiło przywiesić (błąd zapisu na dysku C:/D:) więc uznałem że dysk nie dostawał wystarczającego napięcia 5V (4.76-4.95V). ale to nie było to, wina dysku. napięcia miałem niezłe, na 12V było 12.88-12.95V a na 3.4V (takie napięcie I/O ma abit) było 3.41V. napięcia mierzone miernikiem.

a dopłata 10zł do fortona to nie majątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar kupic sobie CHIEFTECA 400W i zastanawiam sie jak stoi ta firma?

Chieftec to klasa sama dla siebie, jak masz kase to bierz i nie pozalujesz

A co to takiego FEEL? Warto zwrocic na niego uwage?

Jedni pisza ze dobry a inni ze wola juz CODEGENA... (?)

mialem feel 300w z redulacja termiczna wentylatora i byl tak samo dziadowski jak codeshit300w i megabajt 350w. napiecia skakaly, grzal sie bardzo, a regulacja termiczna dzialala przez 2 minuty. pozniej wiatrak wchodzil na max obroty i juz na nich pozostawal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...