atomel Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 (edytowane) Przestój spowodowany był trudnością z uruchomieniem komputera. Podejrzewałem zwarcie przez blok płyty. Wymieniałem też płyty, na szczęście mam dwie: Ostatecznie winowajcą okazała się nowy zasilacz Be Quiet, który pójdzie do reklamacji. Musiałem zatem zmienić kolejność prac. Montujemy główny element moda (brawo Screamer), którym jest dobudówka na tył. Moja idea została rozpracowana przez darmacz, który zrobił projekt i wizualizację. Po dyskusji i licznych uzgodnieniach zaakceptowałem go a on dosłownie "wyrzeźbił" go z elementów Lianl Li. Pytania w sprawie szczegółów wykonania proszę kierować bezpośrednio do niego. Tutaj plecki: Małe otwory przeznaczone na multiswitch od aquaero: Multiswitch ma oczywiście diody zielone: Neoprenowa podkładka pod wentylator górny: Multiswitch już osadzony: Górny wenylek 120, wszystko pasuje dobrze: Zielone refleksy widoczne przez siatkę: Plecki gotowe do połączenia. Oryginalne zaczepy Lian Li umożliwiają bezproblemowe łączenie i rozłączanie całości (tak jak przodu) I po połączeniu: Edytowane 27 Czerwca 2010 przez atomel 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 No kurde podoba mi się ta osłonka :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Jakosc wywierconych otworow na przyciski i ledy lekko odstaje od standardow obudowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 (edytowane) Pozycje otworów musiały być dostosowane do pozycji przycisków i ledów tak jak te elementy zostały wlutowane na płytce. Fabrycznie multiswitch ma swój panel, który to wyrównuje. Tutaj panel nie zmieściłby się poza tym nie chciałem go. Odpowiednie otwory wykonał darmacz i uważam że zrobił to świetnie, przyciski wchodzą lekko bez zacięć a wszystkie diody trafiaja w swoje otwory. Edytowane 1 Maja 2010 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bula01 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Wsio pięknie tylko wymyśl sposób na poukładanie kabli za tacką :wink: no i pokaż zdjęcia jak wszystko jest dopięte na Tip Top Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 (edytowane) Musiałem zatem zmienić kolejność prac. Montujemy główny element moda (brawo Screamer), którym jest dobudówka na tył.Nietrudno było zgadnąć, bo darmacz pokazywał mi zdjęcia Twojej budy już jakiś czas temu, jak zastanawiałem się nad jej zakupem :) Zabudowy jednak nie widziałem, wygląda bardzo dobrze, pytanie tylko czy otwór z boku, na wysokości śruby od panelu bocznego będzie czymś zaślepiony? Generalnie przygotowanie budy perfekcyjne, w środku da się jednak zrobić jeszcze sporo. Myślę, że rozbudowany układ z ciasnymi łukami i grubym wężem mógłby wyglądać lepiej, ale to tylko moje zdanie :) Czekam na resztę. Edytowane 1 Maja 2010 przez Screamer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Z takich małych pierdółek to tak: -śrubka od panelu bocznego -zamias 90* daj 45* przy fillporcie lepiej bedzie wygladać -zmień rez holdery bo te wygladają słabo -grubsze węże troszkę lepeij by wygłądały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 awesome :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ups Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Muszę przyznać ,że wygląda to kozacko. Naprawdę ładnie. (spoiler) będę marudził:P Co i tak nie zmienia postaci rzeczy ,że za tę cenę ta buda, właśnie o długość takiej przybudówki powinna być dłuższa :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Ale wtedy właśnie traci swój niezwykły urok i wygląda jak każda inna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) Domyslalem sie, ze o ta oslone chodzi...... No teraz wyglada to super - podoba mi sie Edytowane 2 Maja 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Ładna, czysta, schludna robota... Ale niestety kosztowna... Nawet nie chcę wiedzieć ile Cię to wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 oryginalnie i z jajem, super :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Jedno z nielicznych "kozackich" wc , ktore mi sie naprawde podoba ;) Chodz troche dziwnie wyglada ten waz od chlodnicy do bloku CPU. Sam bym chcial dorwac ta bude i troche ja pomodowac ale niestety jej cena jest potworna i nie stac mnie na nia :( Nawet nie mam narazie $ by dokonczyc moje WC . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 (edytowane) Projekt już skończony w 95%. Zostały drobiazgi typu perfekcyjne ułożenie przewodów USB. Niestety mam problem z rozszerzeniem produkcji NZXT, które ma zwiększyć ilość portów i obsługiwać tubemeter i multiswitch. Sterowniki nie chcą współpracować z tymi urządzeniami. Dużo czasu i dodatkowych kosztów wynikło z niesprawnego zasilacza Be Quiet 1200W. Firma wymieniła mi go na nowy, który działa bez problemów. Jedziemy: Układ węży został lekko zmodyfikowany: Niestety nie mam czarnych wtyczek do karty graficznej ale mogę to przeboleć: Przód i tył założone Bok z oknem: Tak prezentuje się podświetlenie w dzień: Czerwony wyświetlacz to niezbyt pożądany akcent ale jest potrzebny i nic nie będę zmieniał: Tak cieszę oko: Nie mam nocnych zdjęć ale komp wygląda naprawdę obłędnie. Jestem zadowolony z osiągniętego rezultatu. Dzięki Darmacz. Edytowane 23 Maja 2010 przez atomel 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 okno --. Przy takim rozmachu projektu mogło być szkło (chyba , że jest), ale szlifowane na grubość blachy i posadzone od wewnątrz. Tak to pasuje jak pies do jeża. A reszta OK. Bardzo podoba mi się schludność inside. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Okno jest fabryczne i takie pozostanie. Próbka możliwości nowego chłodzenia. Radeon 5970 wkręca się bez problemu na 990/1200 MHz przy 1,3V na rdzeniu. Temperatura cieczy 28,3*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Przy jakiej temp otoczenia te temperatury? Widać że chłodnice rewelacyjnie się spisują. Świetna robota! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Temperatura otoczenia 21*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Miodek :) Świetna robota :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 tempy rewelacyjne ;) spisałeś się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 tempy jak tempy (na obrazku active 2 cores ;) ) kibel bomba ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Świetna robota, ze smakiem i rozmachem... tylko ten bałagan w kablach... B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Ta osłona to świetny pomysł! Lian Li właśnie tak powinno zmajstrować tą budę! Swoją drogą to może wyślij fotkę to Lian Li i zaproponuj im ten pomysł. Piękna robota... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Wyglada super. Tylko mi tez te troche okno nie pasuje dlaczego je zamontowali od zewnatrz , psuje to troche wyglad . Gdyby bylo od wewnatrz bylo by o niebo ladniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Walczę jeszcze ze sterownikami USB do aquaero/multiswitch/tubemeter. Nie chcą współpracować dobrze. Będę też musiał zrezygnować z termopada pod blokiem płyty na rzecz pasty MX2 bo temperatury PWM są za wysokie. Na razie logo projektu: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2010 gitara :) będzie grawerka na oknie itp. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2010 Ładny kibelek. Co do logo - czemu nie diablo font? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 jak dla mnie obudowa zrobiona mistrzowsko każdy detal doszlifowany, doskonały projekt, i perfekcyjne wykonanie. niestety bez polotu, wszystko oparte na sprawdzonych rozwiązaniach nie jest to wada, ale mogłoby być ciekawiej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Projekt SYCI!!! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...