centy Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) A tam, po prostu skapy 2x traci :P zamowil po magicznych cenach i go zwodzili, chociaz gdzie indziej sprzet byl dostepny.. ale trzeba bylo dac 50-100 zl wiecej :P Trochę racji w tym jest. Ja za swojego dałem 810zł chociaż można było taniej w jakichś sklepach krzakach. Tylko po co potem się użerać i tracić nerwy. Ale każdy robi jak uważa i to jest indywidualna sprawa. edit: Mam pytanie, testuje procka z offsetem, czy linx starczy do sprawdzenia stabilności czy jeszcze innym programem poteścić. Edytowane 4 Lutego 2011 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 I tak jak piszecie - najbardziej dobija fakt, że w Niemczech to są od ręki, a w Polsce nie dość, że drożej to jeszcze trzeba miesiąc czekać. No ale co się dziwisz. Intel ograniczył również dostawy procków, więc w Niemczech też pewnie zabraknie, albo będzie mało. Kwestia czasu. A że Polska to Polska to my jako jedni z ostatnich dostaniemy te procki. Sprzedawcy korzystają z okazji i windują ceny. Aż mnie korci by kupić w Niemczech, ale nie wiem co za sklep wybrać Nie znam w ogóle. Będe musiał to jeszcze przemyśleć. Wolałbym teraz kupić procka w obawie że potem mogą jeszcze bardziej zdrożeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aImLeSS Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Wolałbym teraz kupić procka w obawie że potem mogą jeszcze bardziej zdrożeć. To zamów w emarket.pl Tam masz gwarancję ceny. Teraz to ceny mogą iść nawet o 200 w górę, a ja mam zarezerwowaną cenę 777 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) No ale co się dziwisz. Intel ograniczył również dostawy procków, więc w Niemczech też pewnie zabraknie, albo będzie mało. Kwestia czasu. A że Polska to Polska to my jako jedni z ostatnich dostaniemy te procki. Sprzedawcy korzystają z okazji i windują ceny. Aż mnie korci by kupić w Niemczech, ale nie wiem co za sklep wybrać Nie znam w ogóle. Będe musiał to jeszcze przemyśleć. Wolałbym teraz kupić procka w obawie że potem mogą jeszcze bardziej zdrożeć. Znajomek zamawial z hardwareversand.de - Startseite i doszlo. Maja dosc dobre opinie na necie, tj firma istnieje i dziala :) http://www4.hardwareversand.de/articledetail.jsp?aid=42958&agid=1617 Nikt nie pomoze mi z tym Linx'em i wyjasnieniem dlaczego dostaje mniej GFloops na wiekszym taktowaniu. Ktos testowal to u siebie? Edytowane 4 Lutego 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Znajomek zamawial z hardwareversand.de - Startseite i doszlo. Maja dosc dobre opinie na necie, tj firma istnieje i dziala :) hardwareversand.de - Artikel-Information - Intel Core i7-2600K Tray, LGA1155 (...) No może i są dostępne, ale cena normalna, jak wszędzie. Koledzy tutaj polują na jakąś okazję (nierealną rzekłbym) i wolą zapłacić niższą cenę i czekać. Co ciekawe procki w UK są praktycznie ciągle dostępne i cena się w ogóle nie zmieniła od premiery. Co do LinX'a to może dzisiaj obadam sprawę chociaż przy 4,8GHz mam jakieś 68GFlops :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) To zamów w emarket.pl Tam masz gwarancję ceny. Teraz to ceny mogą iść nawet o 200 w górę, a ja mam zarezerwowaną cenę 777 zł :) Jakbyś czytał moje poprzednie posty to pewnie byś wiedział, że już zamówiłem w emarket we wtorek, ale szczerze wątpię by je zrealizowali. Widocznie zajarzyli, że dali za niską cenę i biorąc pod uwagę trudną dostępność mogą robić problemy. Nie zdziw się jak nam anulują zamówienia ;) Ja mam zamówienie na 785 zł i status od 3 dni ciągle ten sam W REALIZACJI. Zmieniają co chwile cenę o te pare złotych w górę procków, których nawet nie mają i to pewnie od co najmniej miesiąca. No ale zamówiłem i zobaczymy co z tym zrobią. Poczekam do końca przyszłego tygodnia i jak zrealizują to może kupię. 785 i darmowy odbiór we Wrocławiu. To za piękne by było prawdziwe. Więc pozostaje tylko czekanie lub kupowanie za granicą. Nie najgorszy wybór, ale w razie awarii pewnie musiałbym słać na swój koszt do Niemiec. Kucyk troszkę drogo. Z tego co tu patrzę to wołają sobie 33 euro za przesyłkę do Polski :| Edytowane 4 Lutego 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aImLeSS Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 @Devil Racja, nie zauważylem, że masz już zamówiony. Też czekam do 10tego. Jak 10tego nie będą mieli (albo nie będzie 100% pewności, że np. 12ty, albo 13ty) to zamawiam z Niemiec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) No może i są dostępne, ale cena normalna, jak wszędzie. Koledzy tutaj polują na jakąś okazję (nierealną rzekłbym) i wolą zapłacić niższą cenę i czekać. Co ciekawe procki w UK są praktycznie ciągle dostępne i cena się w ogóle nie zmieniła od premiery. Co do LinX'a to może dzisiaj obadam sprawę chociaż przy 4,8GHz mam jakieś 68GFlops :lol: pzdr Dokladnie. To jest smieszne :) Sklepy w Polsce mimo nie posiadania towaru, powystawialy procki z jakimis smiesznymi cenami z kosmosu typu 2/3 ceny rynkowej lol, zeby tylko wylapac frajerow i teraz beda czekac 3 miesiace na dostawe i w sumie nikt nie wie czy kiedykolwiek ja beda mieli :lol2:] To zamowienie na 785zl to jest za 2600k? Jak tak to nikt ci tego w tej cenie nie sprzeda, nie w tym roku :lol2: Edytowane 4 Lutego 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) Jakbyś czytał moje poprzednie posty to pewnie byś wiedział, że już zamówiłem w emarket we wtorek, ale szczerze wątpię by je zrealizowali. Widocznie zajarzyli, że dali za niską cenę i biorąc pod uwagę trudną dostępność mogą robić problemy. Nie zdziw się jak nam anulują zamówienia ;) Ja mam zamówienie na 785 zł i status od 3 dni ciągle ten sam W REALIZACJI. Zmieniają co chwile cenę o te pare złotych w górę procków, których nawet nie mają i to pewnie od co najmniej miesiąca. No ale zamówiłem i zobaczymy co z tym zrobią. Poczekam do końca przyszłego tygodnia i jak zrealizują to może kupię. 785 i darmowy odbiór we Wrocławiu. To za piękne by było prawdziwe. Więc pozostaje tylko czekanie lub kupowanie za granicą. Nie najgorszy wybór, ale w razie awarii pewnie musiałbym słać na swój koszt do Niemiec. Kucyk troszkę drogo. Z tego co tu patrzę to wołają sobie 33 euro za przesyłkę do Polski :| Emarket sa moim zdaniem w porządku i na pewno dostaniesz procka w cenie zamówienia-bez przesady.Faktycznie nie powinni wystawiać tego procka jesli go nie mają ale który sklep tak nie robi-chyba tylko proline.Cena sie zmienia, bo system aktualizowany jest 3x w ciagu dnia o zmiany kursów pary USD/PLN. Druga sprawa, to sianie paniki o wzrostach cen procesorów-bujda siana w konkrentym celu.Nie dajcie sie też nabrac i przekonać, że 780zł za ten procesor to super hiper mega oferta, bo tak po prostu nie jest.Te procesory maja tyle kosztować, a kazda cena w okolicach 900zł jest wynikiem zerowej dostepności i naturalną chęcia zysku. Dopiero do mnie dotarło , ze to był jeden z najdłuzszych tygodni w mojej historii oczekiwania i kupwoania sprzętu komputerowego ,bo dałem sie wciagnac w codzinnie sprawdzanie,szukanie,rozpytywanie o dostepnosc tego procka.I tak doszedłem do upragnonego "chill out and wait" bo przeciez jeszcze miesiac od premiery nie minął wiec nie dajmy sie ejdnak zwariowac Edytowane 4 Lutego 2011 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) Dla mnie takie spinanie się,że już musi być jest bez sensu. Sam miałem zakupić,ale że dostępność jest jaka jest, jeszcze te jazdy z chipsetami...więc podziękuje i poczekam na unormowanie cen,bo za frajer przepłacać kilku setek nie mam już zamiaru. Te 2 miechy trzeba przeczekać, innego wyjścia nie ma.. Edytowane 4 Lutego 2011 przez Gr3gory 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 LinX przeleciał, procek na 4.6ghz tak to wygląda w biosie jak ktoś by chciał coś doradzić, podpowiedzieć chętnie wysłucham. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 CPU PLL i VCCIO zjedz w dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 A mi się znudziło czekanie na dostawę 2500k po "uczciwej" cenie. Dziś wszedłem do esc i kupiłem po "bandyckiej". Ostatecznie przekonał mnie dzisiejszy email od emarket, gdzie złożyłem zamówienie 2 tyg temu, że przez zamieszanie z płytami, nie wiedomo też kiedy będą zjeżdżać procesory. Wieczorkiem zajmę się składaniem kompa do kupy i przykonam się czy takie niedopracowane jest to sb. W każdym razie w esc problemów z zakupem nie ma. Wchodzisz, kupujesz i wychodzisz z małym kartonikiem za 9 stówek. Ciężko mi przełknąć taką kwotę, ale cóż było robić. Czekać może ten, kto ma kompa na przeczekanie. A ja nie miałem, starego już dawno spezedałem, a od 2 tyg. zostałem z płytą pod sb, w którą nie było co włożyć. Dla mnie nerwowy czas oczekiwania się skończył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) A mi się znudziło czekanie na dostawę 2500k po "uczciwej" cenie. Dziś wszedłem do esc i kupiłem po "bandyckiej". Ostatecznie przekonał mnie dzisiejszy email od emarket, gdzie złożyłem zamówienie 2 tyg temu, że przez zamieszanie z płytami, nie wiedomo też kiedy będą zjeżdżać procesory. Wieczorkiem zajmę się składaniem kompa do kupy i przykonam się czy takie niedopracowane jest to sb. W każdym razie w esc problemów z zakupem nie ma. Wchodzisz, kupujesz i wychodzisz z małym kartonikiem za 9 stówek. Ciężko mi przełknąć taką kwotę, ale cóż było robić. Czekać może ten, kto ma kompa na przeczekanie. A ja nie miałem, starego już dawno spezedałem, a od 2 tyg. zostałem z płytą pod sb, w którą nie było co włożyć. Dla mnie nerwowy czas oczekiwania się skończył. stary, po prostu kupiles proca po normalnej cenie, a wczesniej dales sie oczarowac przez sklepy promocyjnymi cenami na nieposiadany sprzet mam nadzieje, ze sandy bedzie dobrze sluzyl, enjoy B-) Edytowane 4 Lutego 2011 przez kucyk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aImLeSS Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 stary, po prostu kupiles proca po normalnej cenie, a wczesniej dales sie oczarowac przez sklepy promocyjnymi cenami na nieposiadany sprzet Jakiej normalnej... ESC.pl w momencie wyjścia procków miał cenę 810 zł chyba. Teraz ma 900. Więc gdzie tu normalność, skoro cena poszła o 90 zł w góre? Zresztą zobacz sobie po ile stoi w Niemczech (link gdzieś w poście wyżej). Jakieś 20 sklepów ma w cenie poniżej 800 zł (w przeliczeniu z € na zł) i mają procki na stanie (tylko problem z przesyłką i gwarancją) , a Ty mówisz, że 900 zł to normalna cena?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Jakiej normalnej... ESC.pl w momencie wyjścia procków miał cenę 810 zł chyba. Teraz ma 900. Więc gdzie tu normalność, skoro cena poszła o 90 zł w góre? Zresztą zobacz sobie po ile stoi w Niemczech (link gdzieś w poście wyżej). Jakieś 20 sklepów ma w cenie poniżej 800 zł (w przeliczeniu z € na zł) i mają procki na stanie (tylko problem z przesyłką i gwarancją) , a Ty mówisz, że 900 zł to normalna cena?? No daj spokoj juz...on go po prostu pocieszał :wink: a ESc miało je i po 799zł :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 CPU PLL i VCCIO zjedz w dół. Właśnie zapomniałem, a było już o tym pisane. Dzięki za przypomnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) (...)Jakieś 20 sklepów ma w cenie poniżej 800 zł (w przeliczeniu z € na zł) i mają procki na stanie (tylko problem z przesyłką i gwarancją)(...) No to jak można kupować czy nie? :lol2: Esc ma takie ceny, a nie inne, bo jest to realny sklep taki w jakim można bułki rano kupić, a nie jakiś warehouse na zadupiu gdzie siedzi jeden obłąkany cieć i rozsyła paczki do klientów :lol2: 10% różnicy w cenie od premiery i mamy wielki płacz :D Co do tego LinX'a to na szybko stestowałem i u siebie mam coś takiego winxp32: 4,0GHz 57GFlops 4,8GHz 68GFlops 4,8GHz HT 47GFlops (pewnie taki wynik, bo procek nie ma 8'miu rdzeni :D ) 5,0GHz 71GFlops U mnie wygląda na poprawne skalowanie, pomijając niskie wyniki :wink: pzdr Edytowane 4 Lutego 2011 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Jakiej normalnej... ESC.pl w momencie wyjścia procków miał cenę 810 zł chyba. Teraz ma 900. Więc gdzie tu normalność, skoro cena poszła o 90 zł w góre? Zresztą zobacz sobie po ile stoi w Niemczech (link gdzieś w poście wyżej). Jakieś 20 sklepów ma w cenie poniżej 800 zł (w przeliczeniu z € na zł) i mają procki na stanie (tylko problem z przesyłką i gwarancją) , a Ty mówisz, że 900 zł to normalna cena?? hardwareversand.de - Artikel-Information - Intel Core i5-2500K Box, LGA1155 222.76euro * 3,8571* = 859.20zl czy 900zl porownujac do tego to duzo? tak! jezeli ktos jeszcze chce kupic waciki *Tabela kursów 24/C/NBP/2011 z dnia 2011-02-03 obowiązująca od dnia 2011-02-04 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Jakiej normalnej... ESC.pl w momencie wyjścia procków miał cenę 810 zł chyba. Teraz ma 900. Więc gdzie tu normalność, skoro cena poszła o 90 zł w góre? Zresztą zobacz sobie po ile stoi w Niemczech (link gdzieś w poście wyżej). Jakieś 20 sklepów ma w cenie poniżej 800 zł (w przeliczeniu z € na zł) i mają procki na stanie (tylko problem z przesyłką i gwarancją) , a Ty mówisz, że 900 zł to normalna cena?? No 90 zł piechota nie chodzi. Do tego muszę doliczyć koszty przesyłki, bo oczywiście produkt jest za tani by go objąć promocją "1zł". Zdzierają i tyle. Nie mówię tu tylko o tym sklepie, ale o Deni to samo. Wziąłbym nawet teraz, ale w tydzień chyba cena nie podskoczy, a jak nawet to dam sobie w ogóle spokój i wezmę ściągnę z Niemiec. Ale to dopiero w przyszłym miesiącu. Nie będę musiał się martwić o dostępność i zbyt wygórowaną cenę. Niektóre sklepy w Niemczech mają sporo sztuk na magazynie i racz wątpię, by mieli problemy z dostawa w przyszłym miesiącu. To nie Polska. Co do płyt to jest jeszcze możliwość kupna na Allegro tego co jeszcze zostało. Problem jest w tym, że małe są szansę, że nawet w marcu się pojawią u nas poprawione płyty. Tak więc możliwe, że ściągnę płytę z procesorem. p.s ktoś się wybiera do Niemiec w Marcu ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 btw jak ktos lubi sie bawic dla 50zl to na overcockers.co.uk sa oemy 2500k w cenie 186 funtow ~ 845zl z wysylka firma DHL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aImLeSS Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) @kucyk Intel Core i5-2500K, 4x 3.30GHz O tą stronę mi chodziło Edytowane 4 Lutego 2011 przez aImLeSS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Ivy Bridge 22nm works with H67 and P67 do plyt glownych pod sandy bridge jednak bedzie mozna wsadzic ivy bridge ^^ tylko poki co mowia jedynie o procesorach 4 rdzeniowych :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 dodali obsluge (albo dopiero doloza przy wymianie płyt) żeby im sprzedaż nie siadła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Fajnie, przynajmniej jakiś plus z tego buga z satą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) No to poskładałem wszystko do kupy i o dziwo DZIAŁA :-) Profilaktycznie dyski i nagrywarkę podłączyłem pod sata3. Asrock ex4 posiada 4 takie porty, więc nawet jeden został nawet wolny. Pierwsze wrażenie pozytywne. Njaważniejsze, że komputer włącza się i bootuje bez problemów. Niby powinno być to normą, ale tyle się tu naczytałem o problemach, że w każdej chwili oczekiwałem jakiegoś odchyłu. Nawet systemu nie reinstalowałem po lga 775, chociaż pewnie by się przydało. Na razie brak czasu na oc. W biosie wczytałem tylko odpowiedni profil dla pamięci i to wszystko. Przez resztę opcji trzeba się będzie przekopać. Jak sprawdzałem, to mnożnik w Windzie zmienia się automatycznie w zakresie od 16 do 37 (czemu nie do x33?), chociaż wszystko mam na auto. Trochę wysokie wydają mi się temperatury w idle - 39-40*C. 10 minut Linxa i temp. skacze do 53* na najcieplejszym rdzeniu. Pewnie będę musiał poprawić chłodzenie, tylko to SilentiumPC Fortis ciężko się montuje i dziś sobie odpuszczam. 2 godziny bez zwisu, czy freezu w Windzie uznaję za sukces ;-) Jutro wrzucę najnowszy bios i pobawię się w oc. Pozdrawiam. Edytowane 4 Lutego 2011 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Jakie jest max bezpieczne napiecie dla RAM wg. Intela? Oraz czy ktos spotkal sie z okresowym losowym zawieszaniem sie kompa? Tj. dzwiek sie scina i komputer wogole nie reaguje (nawet lampki caps lock sie nie gasza). Wszystko lata na stockowych ustawieniach. Jedynie ram zamiast 1,65 ma 1,5v lub 1,57v (powyzej na zolto w biosie asusa, wiec nie kombinuje) na 1333mhz i dalej to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) 1.5V +/- 5%; jednak do 1.65V nic nie powinno się dziać Edytowane 4 Lutego 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Dalem 1.65v i podczas kopiowania plikow zwiecha... Tak wiec chyba nie ram. Wszystkie dyski podpiete pod SATA3. Nieraz system zawiesza sie gdy odejde od komputera i nic na nimk nie dziala. Podczas zwiechy w glosnikach pojawia sie jakies 'syczenie' (nie wiem jak to nazwac). Sam juz nie mam pomyslow. :sad: Najlepsze to ze narazie podczas grania nie mialem takich akcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 1.5V +/- 5%; jednak do 1.65V nic nie powinno się dziać Ja zakupiłem własnie ramy G.SKILL-Products ([ Ripjaws-X ] F3-12800CL7D-8GBXH) dedykowane do Sandy Bridge i maja w standardzie 1,6v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...