radiergummi Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Dlaczego mam rezygnować z dobrych rozwiązań? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Sam linx nie jest wyznacznikiem stabilności. Trzeba przetestować przynajmniej kilkoma różnymi programami. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 generalnie o stabilności można coś powiedzieć gdy prime przeleci bez błędów ponad 10h albo i więcej 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość c22 Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Dlaczego mam rezygnować z dobrych rozwiązań? Bo to przez offset tracisz stabilność. Gdybyś cały czas jeździł na napięciu z linxa nie wysypałby Ci się komp przy głupich grach czy przeglądaniu neta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Wspaniały pomysł. Bardzo potrzebne mi jest napięcie przeszło 1,3V gdy przeglądam internet :f 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 (edytowane) Bo to przez offset tracisz stabilność. Gdybyś cały czas jeździł na napięciu z linxa nie wysypałby Ci się komp przy głupich grach czy przeglądaniu neta. Overclocking polega na tym by odnalezc balans miedzy stabilnoscia a wydajnoscia. Offset na to pozwala, wbrew temu co napisales. Nie wspomne nawet o stalej pracy CPU na wysokim napieciu, co jest conajmniej niekorzystne. Edytowane 19 Września 2011 przez Czarnodziej 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 tez mam offset wyłączony. godzina w gta4 i dwie godziny w crysis wystarczą żeby potwierdzić stabilność:)? skoro moge grać godzinami to po co mam katować procka linxem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 tez mam offset wyłączony. godzina w gta4 i dwie godziny w crysis wystarczą żeby potwierdzić stabilność:)? skoro moge grać godzinami to po co mam katować procka linxem? Zeby koledzy na forum uznali, ze jest stabilny :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 E tam linx, 7 dniowa próbka Seventenn or Bust w PG prawdę powie. :lol: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 radiergummi Zmień mobo :P:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Dlaczemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Zbyt kapryśna jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Ale przepraszam, czy ja się gdzieś skarżyłem? Sent from my GT-I9100 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 (edytowane) Ale przepraszam, czy ja się gdzieś skarżyłem? Zawsze znajdzie się ktoś kto uważa, że wie lepiej ;) Edytowane 21 Września 2011 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 (edytowane) To nie używaj offsetu i sprawa załatwiona. rada roku?? tez mam offset wyłączony. godzina w gta4 i dwie godziny w crysis wystarczą żeby potwierdzić stabilność:)? skoro moge grać godzinami to po co mam katować procka linxem? bardzo mądre posunięcie PS. dopiero zaczynasz zabawę to i się jeszcze skusisz poustawiać jak trzeba Edytowane 22 Września 2011 przez Maxforce 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Rezygnacja z offsetu jest bardzo inteligentna. Po to od kilkunastu lat amd i intel wymyślają wszelkie mechanizmy oszczędzania energii,żeby sobie to wyłączyć i tyle :mur: 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 jaka może być przyczyna tego że jak pozostawię komputer na 30minut to leci bluescreen? jak coś robię to nie (internet, gry). i5 2500k p67pro3. wyłączone c1e eist c3 c6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 za mało papu w idle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 (edytowane) to reguluje się go osobno w idle i pod obciążeniem? chyba nie ja mam jedno v coredla obu trybów, procek jest ustawiony tak żeby nie zmieniał mnożnika i napięcia w idle na mniejszy. A może mam coś nie tak ustawione jak myślicie? Edytowane 25 Września 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 (edytowane) to reguluje się go osobno w idle i pod obciążeniem? chyba nie ja mam jedno v coredla obu trybów, procek jest ustawiony tak żeby nie zmieniał mnożnika i napięcia w idle na mniejszy. A może mam coś nie tak ustawione jak myślicie? w systemie oblookaj zarządzanie energią itp...... coś po 30 min.bezczynności może robić psikusa Edytowane 25 Września 2011 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 mam ustawione 100% energi w idle i stresie i nic sie nie wyłącza anie nie przechodzi w tryb uśpienia. Zwiększyłem napięcie z 1,235 na 1,240 i jak na razie problemu nie ma bo komp chodził całą noc i nie restartował się. Możliwe żeby procek się tak szybko degradował? bo ostatnio na napięciu 1,230 chodził ok po tem blue leciały w idle to dałem 1,235 i było ok i wczoraj znowu zaczęły więc dałem 1,240 i jest ok ciekawe na jak długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Możliwe żeby procek się tak szybko degradował? Jaka częstotliwość po OC w stress, przy jakim napięciu i przy jakich temp. dla poszczególnych rdzeni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 (edytowane) w idle i stres częstotliwość i napięcie jest takie same... obecnie 1,240 temp w idle to 33,29,27,30 stres pod linxem 20minut to 55-56 w grach godzina w gta4 lub crysis to max temp odnotowane 46-51. blue screene zdarzają się tylko w idle jak dosłownie nic się nie dzieje na kompie. 4,5ghz proce bez problemu pracuje z 4,9ghz ale przy napięciu 1,365v lecz po przekroczeniu 4,5ghz występuje zjawisko dualboot :( dla tego mam 4,5 Edytowane 26 Września 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 (edytowane) Z tego co piszesz, to on zupełnie nie był przypalany (nie wysokie 1,24V, temp. poniżej 60 st.) - czyli dziwne byłoby gdyby była to degradacja. Ja mam niepodkręcony i5 2400 i w idle (1,6 Ghz) mam napięcie poniżej 1V (teraz tak czytam swoje stare posty i wynika że poniżej 0,9V) ... wszystko chodzi stabilnie. Edytowane 26 Września 2011 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Dalej masz za małe napięcie. Nie masz wybitnej sztuki by przy niewiele ponad 1,2 robiło ci 4,5GHz. A skoro już mowa o degradacji to dalej trzymaj w idle zegar i napięcie na full. Krzyż na drogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 szybciej system działa jesli w idle ma 4,5ghz bo tak cały czas jest 1,6ghz (internet) i wolniej mi to działa.. dałem napięcie 1,245v i jest wszystko dobrze. Wcześniej miałem cd2 e8200 przez dwa lata pracował z zegarem 3,8ghz na napiecie 1.3250 w idle tak zegar i napięcie i do dziś jest ok wszystko. Jeżeli dalej problem wystapi np za tydzień lub dwa to dam znać i wtedy nie będę kręcił już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Proponuje bys kilka razy przeczytal to co napsiales bo z logika tresc tego posta ma niewiele wspolnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Sandy Bridge - coraz bardziej jestem zadowolony :) Podkręcone procki jako jedyne na świecie są w stanie wyrobić się w 24 godziny z próbką Woodall LLR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 miałem ustawione pamieci commend rate na 2t i przez to blue screene leciały bo jak to zmieniłem na 1t to problem zniknął Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 miałem ustawione pamieci commend rate na 2t i przez to blue screene leciały bo jak to zmieniłem na 1t to problem zniknął To bardzo dziwne jest. 2T jest mniej agresywne niż 1T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...