ath Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Niby chwalą się kilkunastoma milionami kont, ale tak na prawdę ile osób gra regularnie to nie wiadomo. Zresztą skoro często mi dobiera do IV tieru czołgi z VII i VIII czyli coś nie do końca jest ok. Darmowcy są tak na prawdę mięsem armatnim dla premiumów i zachęcają ich do płacenia, bo przecież wchodzi jak w masło. :) Albo już zostaną sami "wymiatacze" w premiumkach ze złotymi zębami i nabojami i będą wreszcie wyrównane szanse. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Lewy górny róg garażu, tam masz il. graczy online. Można coś z tego wywnioskować, ja tam zawsze widzę liczby w granicach 30tysięcy, nie milionów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Widzisz ilość graczy online a nie ilość stworzonych kont. Może gdyby dłużej się robił "matchmaking" np. 30sek.-1 min. to by lepiej dobierało te tiery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Na początku roku jak zacząłem grać to w łikendy było po 90tyś online, rekord jaki moje oczy zanotowały to było coś koło 150tyś... teraz coś jakby mniej, po 30-40tys... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Widzisz ilość graczy online a nie ilość stworzonych kont. Może gdyby dłużej się robił "matchmaking" np. 30sek.-1 min. to by lepiej dobierało te tiery. Nic by to nie pomogło, bo póki co matchmaking działa na zasadzie kolejki, a nie zbioru - bierze do bitwy pierwsze N czołgów pasujących poziomami, a nie analizuje ogół populacji czekających graczy. @pr1est - nie mogło być tyle, bo pojemność klastra EU to coś koło 80 tysięcy graczy. Jak nie tak dawno było regularnie po ok. 75k osób to już się zaczynały lagi i dziwne skoki pingów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Zmiany w 0.7.2 test3: Storm: - Fixed an error in the damage model tanks M103 (Mask tool) and T110E5 (Mask tool). - Corrected the description of achievements "steel wall". - Fixed and strengthened skills. - Fixed texture type of tank 59. - Temporarily removed messages about "illumination" and the damage and destruction of the tank for "illumination" of the player. - Fixed a rare client crash at the entrance to the hangar. - Fixed location of the exhaust gas in the models of tanks and M103 T110E5. - Fixed the icon of the tank T110E5. - Changed levels of tanks, fighting for Churchill LL, HF-220 and T14. - Fixed an underestimated value of the PT-ACS T49. - Fixed a camouflage "zigzag" on the PT-ACS M18 Hellcat. - Fixed a visual model of the damaged PT-ACS T25 / 2. - Parameters of the new U.S. PT-self-propelled guns and heavy tanks T34, T30, T110E5, M103 rebalanced on test results. - Fixed text description of some camouflage. - Fixed the damage model in the tank VK3601H. - Fixed an error in the damage model PT-self-propelled guns SU-85. - Improved tip about the available pumping skills. - Fixed nezagruzka tank in battle (freezes on loading cards) in certain cases. - In the battle screen help (F1) added information on the keys the drum charge © and turn off the interface (V). - Fixed an error in the angle of elevation of the turret 13 AMX 90. - Fixed non displayed platoons of the enemy team in the lists of commands. - Fixed visual bugs on the new maps "Campaign" and "Live Oaks". - Removed the possibility of re-education of Chinese Tanks tank to non-existent. - Fixed the displacement of the marker at the Players by Suicides. - Fixed display of reservations in the interface for the SU-85 and T95. - Fixed incorrect message when removing equipment from a damaged tank. - Fixed a double module in the purchase of the hangar. - The list of commands in battle is reduced spacing between the icon of the tank and the adjacent element. - Fixed vanishing elements of the interface reset skills. - The cost for the tank cumulative projectiles T110E5 reduced to 10 gold. - From the magazine removed some modules premiumnyh and top tanks. - Removed the reports of a zero cost of replenishment of consumables, or shells. - Changed the research cost and the cost of loans to a top gun M46 Patton. - Fixed some errors in the booking PT-ACS T95. - Corrected the name of PT-ACS Towers T25 / 2. - Fixed appearance of the interface learning the players with the number of fights is greater than 0. - Fixed some bugs of the new balancer fighting. - Fixed problems displaying subtitles in Menu -> Settings. - Fixed bug in displaying text messages, instant combat. - Fixed location and fuzziness of the text and icons in the System channel. - Fixed a rare crash when requesting statistics for another player. - The statistics on the TAB key added a description of the type of battle. - Fixed display Cyrillic characters in the arcade sight "Panzer". - Fixed-effects shots of guns M10 Wolverine and M36 Slagger. - Fixed the same name running the tank BT-2. - Temporarily removed the functionality of the repair and treatment at the touch of a failure / injury of a single module / member of the crew. - Fixed performance drop and short braking / fade out for a new version of the library display interface. - Fixed disappearance of the equipment by changing the complex to simple. - Made some changes to the new version of the economy: - M4A3E2: changes in the cost of repair is reduced 2-fold with 50% to 25%. - M4A3E8: changes in the cost of repair is reduced 2-fold with 50% to 25%. - M24 Chaffee: restored profitability at version 0.7.1. - JagdTiger: restored profitability and the cost of repairs at version 0.7.1. - T95: restored profitability and the cost of repairs at version 0.7.1. - Object 704: The cost of repairs at the restored version 0.7.1. Reduced profitability changed from -7% to -5%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 coraz blizej... btw jakie skile zalecacie po zmianie? i czy będa 4 sloty na moduły czy 3 jak teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 (edytowane) Testowałem ujawnienie wykrycia pozycji jako skill dowódcy. przydatne szczególnie na ciężkich czołgach, artyleriach TD'kach i skautach. Chętnie wybrał bym tez inne skile na trzeci poziom. Mam już na T34 odkryte 378% i nie bardzo chcę brać gaszenia bo to akurat rzadko mi się przytrafia, pewnie są bardziej przydatne skille. Kwestia dobrego wyboru, bo jest tylko jedna szansa. Coś więcej przetestowaliście? Edytowane 22 Marca 2012 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 W 7.2 można przeszkalać załogę w skillach ak z czołgu na czołg ;) (przynajmniej o tym gdzieś pisali) za golda przeszkolenie na 100 za 20k kredytów na 90% i za darmo na 80% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Jednym strzałem z Tigera 2 w przód rozwaliłem IS3. Hmmmm dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ditz Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Może ćwierć sekundy przed twoim strzałem dostał np. pociskiem artyleryjskim? ;). 4 marcowy specjal | News | World of Tanks -50% IS T-34-85 JagdPz IV PzKpfw VI Tiger T20 M6 ARL 44 AMX M4 (1945) No to mam problem, na koncie 350 000 sztuk srebra a chciałbym kupić zarówno IS'a jak i T20 <_<. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Istnieje taka możliwość ale mało prawdopodobne. Widziałbym smugę, lub większy wybuch, dźwięk. Kiedyś w Tigerze 2 zniszczył mnie tak Ferdinand. Jestem pewnie ze arty mnie wówczas mnie nie trafiła. Sam koleś w IS3 był zdziwiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 a mi sie uda z tym specjalem :) Józek Stalin wpadnie za pół ceny jupi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Ja jedynie zrobię hurtowe zakupy materiałów eksploatacyjnych. Ostatnim razem nakupiłem tego ze 300szt. (na więcej brakło kasy). Co do skilli to taki jakiś wstępny zarys mam. Zależy od czołgu, ale się powtarzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 A mi się chyba nie uda dociupać do AMXa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Łyknę wreszcie T-34-85 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 a ja nie wiem czy sie pakowac w t20>>>patton, na razie jednoczesnie robie do e50, mam t43>>t54, lorerein>batmobile....chyba se odpuszcze tego amerykańca. na osłode zbiór obrazków: rekord typem plus komplet odznak i nowy zestaw modów: mod1 mod2 mod3 mod4 :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Kumpel gra na jakimś padalcowym sprzęcie i szukamy sposobów jak uzyskać kilka/naście fps więcej. Czytałem coś o niższej jakości teksturach, wycięciu shaderów, ale czy to działa z najnowszym patchem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 @Gregu Ale szpetne :blink: 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Kumpel gra na jakimś padalcowym sprzęcie i szukamy sposobów jak uzyskać kilka/naście fps więcej. Czytałem coś o niższej jakości teksturach, wycięciu shaderów, ale czy to działa z najnowszym patchem ? Ostatnio na bodajże Athlonie 1.0 odpalałem, 1GB ramu itd. Masakra. Ale poszło. Paczka kompresowanych textur na 75% i wszystko na min. Plus usunięcie smoke itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 (edytowane) radier wiem że szpetnie, takie miało być :P wcześniej miałem jakieś cukierkowe zastanawiam sie jeszcze nad anime... z modami tera o tyle łatwiej ze skasujesz katalog i po sprawie. A jak sie ma jakies dobre działające ustawienia kopiujesz sobie gdzieś i jak coś pójdzie nie tak przywracasz :P Edytowane 22 Marca 2012 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Te znaczki nad czołgami jak dla mnie zbyt rzucają się w oczy i zasłaniają. Stan czołgu nawet-nawet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitokiri Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Kumpel gra na jakimś padalcowym sprzęcie i szukamy sposobów jak uzyskać kilka/naście fps więcej. Czytałem coś o niższej jakości teksturach, wycięciu shaderów, ale czy to działa z najnowszym patchem ? Te kompresowane tekstury teraz raczej nic nie dadzą, bo po tym jak spakowali oryginalne to by musiał praktycznie pół gry sobie podmienić i cholera wie, czy to działa. Od siebie poza takimi rzeczami jak wyłączenie dymu (nie tylko tego z opcji w grze, ale także z Wot Tweakera, który na obecnym patchu na tę chwilę nie działa) i wszystko na low (poza zasięgiem widzenia), to rozdzielczośc o 1 stopień mniejsza od natywnej, wyłączenie na czas gry aero (w Win 7 w zaawansowanych właściwiościach exe, w 8 zabrali to stamtąd i trzeba klikać Maksymalna wydajność/wygląd w zaawansowanych ustawieniach systemu), a także po włączeniu gry ustawić jej koligację na 1 jądro bo WoT nie obsługuje wielordzeniowości. Na mocniejszym sprzęcie efekty tych zabiegów mogą być niezauważalne, ale na moim (Dual Core 1,8 GHz, Radeon HD4650, 2 GB ram) wzrost wydajności był znaczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Są jakieś widoki na to,że w następnym specjalu będzie promocja na premium (3dni w cenie 1, 7 w cenie 3) ? pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 W 7.2 #3 zmienili ROF w T34 do 4! Masakra jakaś! Mogłem olać tą linię HT i ze spokojem zrobić niemców do końca i skończyć grę :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 mówiłem, że strasznie ten czołg okroją :/ najzwyczajniej w świecie nie spodziewali się, że będą musieli taka ilość rozdac za free.. sami sobie ten los zgotowali przeciągając patch praktycznie w nieskończoność. a ogólnie to przeżyłem szok wczoraj.. wstawiłem stock T34 do garażu i zabrałem się za rosyjską linię HT, jak KV gra mi się idealnie, miałem kilka razy po 8 fragów, wczoraj udało mi się nabić 9 fragów.. tak KV-3 zupełnie mi nie pasuje! to jest tragedia jak ten czołg sie różni od KV o.O myślałem, że łatwo sobie doklepie do IS'a ale widze, że bedzie ciężka batalia, żeby załapac się na ten special >.< ehhh :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dsowlad Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 a ja nie wiem czy sie pakowac w t20>>>patton, na razie jednoczesnie robie do e50, mam t43>>t54, lorerein>batmobile....chyba se odpuszcze tego amerykańca. na osłode zbiór obrazków: rekord typem plus komplet odznak i nowy zestaw modów: mod1 mod2 mod3 mod4 :) Gregu podaj linki do ikon i celownika - wygladaja interesująco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 (edytowane) Te kompresowane tekstury teraz raczej nic nie dadzą, bo po tym jak spakowali oryginalne to by musiał praktycznie pół gry sobie podmienić i cholera wie, czy to działa. Działa, działa. W Google wpisać "minoson world of tanks", pierwszy wynik, potem na "amazing post", potem na czerwony link i jesteśmy na rosyjskim forum. Stamtąd są do ściągnięcia i tekstury, i skrypt podmieniający zawartość *.pkg na nowe tekstury. PS. Czy ktokolwiek z was gra na serwerze US? Dziwnym trafem się tam zarejestrowałem i już tak zostało. Edytowane 23 Marca 2012 przez tymej 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 (edytowane) mówiłem, że strasznie ten czołg okroją :/ najzwyczajniej w świecie nie spodziewali się, że będą musieli taka ilość rozdac za free.. sami sobie ten los zgotowali przeciągając patch praktycznie w nieskończoność. a ogólnie to przeżyłem szok wczoraj.. wstawiłem stock T34 do garażu i zabrałem się za rosyjską linię HT, jak KV gra mi się idealnie, miałem kilka razy po 8 fragów, wczoraj udało mi się nabić 9 fragów.. tak KV-3 zupełnie mi nie pasuje! to jest tragedia jak ten czołg sie różni od KV o.O myślałem, że łatwo sobie doklepie do IS'a ale widze, że bedzie ciężka batalia, żeby załapac się na ten special >.< ehhh :/ KV-3 na stocku jest słaby ale jak mu wmontujesz 122 to pali wszystko i dmg za ponad 400 leci! IMO KV-3 jest lepszy (bardziej pancerny) od IS a ma taką samą moc działa mimo, że jest czołgiem tieru VI Edytowane 23 Marca 2012 przez Ram1rez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Za to IS ma niezłą mobilność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...