userus Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) nie dopuscic do osiagniecia 70C ? :) niz dziwnego jak masz 1,1V na gpu Edytowane 1 Kwietnia 2011 przez userus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 mój Zotac po 3h. grania w SC2 dobija niejednokrotnie do 80c i jeszcze nie zaliczył zwiechy gdzie @950 ma v1,1420 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Yyyy... To niby jak zrobić 1 GHz skoro na niższym napięciu karta nie działa prawidłowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Normalnie, tylko nie testuj FurMarkiem bo to pośmiewisko a nie program. Odpal sobie TessMarka (i włącz wireframe podczas testu), to jest max co osiągniesz w jakiejkolwiek grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Yyy... W sumie to teraz od nowa ją podkręcałem... Wszyło, że przy 1,075V zrobi te 1GHz... Ale znów gdy temperaturka dobije 70*C - sterownik... Jak ustawie wiatrak na 100% to temp jest w granicy 69*C i działa fajnie... jak suszarka. Na defualtowych ustawieniach to temperatury w sumie podobne są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Może to kwestia zabezpieczenia karty (niektóre modele), pytanie tylko czemu taka niska temp.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) Wszystkie referenty mają zabezpieczenie , tylko to działa na zasadzie , jeżeli pobór prądu przekroczy pewien próg karta włazi w tryb pośredni , a sypanie się sterownika czy restarty to przekręcenie karty. Radzę mierzyć napięcie na karcie , vid ma niewiele wspólnego z realnym napięciem , także niektórzy mogą przekraczać już nawet 1.2v na gpu. Edytowane 2 Kwietnia 2011 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Ale moja karta jest niereferencyjna... http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-n560oc-1gi/ - taka dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 hmmm moim zdaniem to karta referencyjna Gigabyte`a bo to najsłabsza wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userus Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Yyy... W sumie to teraz od nowa ją podkręcałem... Wszyło, że przy 1,075V zrobi te 1GHz... Ale znów gdy temperaturka dobije 70*C - sterownik... Jak ustawie wiatrak na 100% to temp jest w granicy 69*C i działa fajnie... jak suszarka. Na defualtowych ustawieniach to temperatury w sumie podobne są... sugerujac sie Twoją syg... pamieci wiecej nie podkreca sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userus Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 wstawie porownanie na foto chlodzenia windforce na Gigusiu GTX460 OC i GTX 560. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Yyyy... No chyba, bo wraz ze wzrostem taktowań wysypuje się sterownik Ogólnie to jakąś słabą kartę trafiłem... I tak muszę ją oddać na gwarancję jak wyśle płytę na wymianę :F Strasznie piszczy pod obciążeniem :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userus Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 (edytowane) Yyyy... No chyba, bo wraz ze wzrostem taktowań wysypuje się sterownik Ogólnie to jakąś słabą kartę trafiłem... I tak muszę ją oddać na gwarancję jak wyśle płytę na wymianę :F Strasznie piszczy pod obciążeniem :F piszczenia ci nie uwzglednią. to mosfety pracują wiem ze nie uwzgeldniają tego producenci Asusa we wszystkich kartach a co do gigabytea to wiem ze nie uwzglednili w hd 5770 Edytowane 3 Kwietnia 2011 przez userus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 A wcześniej jak pytałem co piszczy w tej karcie to mi powiedzieli, że to cewki i żebym ją na gwarancję oddał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H3ex Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 SOC dotarł, jednak jeżeli chodzi o kulturę pracy chłodzenia to do Accelero Twin Turbo nie ma absolutnie żadnego porównania... Jakieś głośne te karty robią w dzisiejszych czasach. ;) Jedzie już do mnie Accelero Extreme Plus, dojdą też pewnie jakieś inne wentylatory, bo wolę mieć to podłączone pod Sentry LXE. Osiągi karty są OK, jakość wykonania raczej przeciętna. Plus to niski VID i brak plomb. Dziwi mnie, że wentylator jest sterowany z poziomu sterownika, a nie biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izm Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Było kupić POV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathray Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Czy istnieje model tej karty z całkowicie pasywnym chłodzeniem typu sam radiator? Jeżeli nie, to czy przy tej specyfikacji, możliwe jest tego typu chłodzenie w tym modelu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Oczywiście że nie jest, wentylacja w budzie musiała by wyć jak suszarki żeby to schłodzić, a i radiator by kosztował więcej niż taki do aktywnego chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H3ex Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) Było kupić POV Fakt. Myślałem jednak, że SOC będzie cichszy niż jest i chciałem mieć praktycznie zagwarantowany 1 GHz na rdzeniu bez modyfikacji chłodzenia. Za cenę SOCa można chyba kupić POVa 860 MHz, który nie wiadomo jak będzie stał z OC. Mówi się trudno, ale już się do tego przyzwyczaiłem - taka dola cichofila.;) Pocieszeniem jest to, że Extreme'a będę mógł prawdopodobnie wykorzystać z innymi grafikami w przyszłości, po dokupieniu zestawu montażowego. Wątpię, żeby to chłodzenie z POVa miało taką funkcjonalność. Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez H3ex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) Czy istnieje model tej karty z całkowicie pasywnym chłodzeniem typu sam radiator? Jeżeli nie, to czy przy tej specyfikacji, możliwe jest tego typu chłodzenie w tym modelu? Z grafami pobierającymi ~120W są wysokie temperatury w przypadku chłodzenia pasywnego (i tak trzeba robić przeciąg w obudowie), a Ty pytasz o grafę która pobiera jeszcze więcej. Nie ma mowy o pasywnym chłodzeniu. Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H3ex Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Accelero Extreme Plus@7V + Gigabyte SOC + Crysis 2 na full = 53 oC max. :) Dla potomnych: Jeżeli ktoś się zdecyduje na takiego swapa to trzeba dokupić przedłużkę VGA 4pin bo ten kabelek od Accelero jest zbyt krótki, jeżeli wtyczka na karcie jest przy śledziu. U mnie wentyle i tak zostaną zmienione i podłączone pod NZXT Sentry LXE więc to nie problem. Podsumowując, Windforce to nie ta liga co Accelero. Pasty było tyle nawalone, że szkoda gadać... Powierzchnia przylegania rdzenia jest IMO zbyt mała, duża jego część kontaktowała się z ramką montażową Windforce'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Spodobała mi się wersja TGT Beast od Point of View :: Point of View :: HOME Z tego co dowiedziałem się od pomocy PoV, jest ona oparta na nieco zmodyfikowym PCB od GTX580 :D Tak więc jest ciekawie, bo ma złącza 8pin+6pin (zamiast 2x6pin jak w referecnie) i 6 faz zasilających GPU zamiast 4. Karta byłaby fajna do zwodowania, tyle że problem w tym, iż nigdzie nie natknąłem się na jej "rozbierane" zdjęcia. Support PoV też niestety takowymi nie dysponuje (LOL), a bez nich nie jest pewne czy full-cover od GTX580 na nią wlezie. Dysponuje może ktoś namiarami na "nagie" zdjęcia tej karty? Wersja Charged lub Ultra Charged też może być, bo to to samo co Beast. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 ASUS GeForce GTX 560 TOP Direct Cu II 1 GB Review - Page 1/31 | techPowerUp Palit GeForce GTX 560 2 GB Review - Page 1/31 | techPowerUp MSI GeForce GTX 560 Twin Frozr II OC 1 GB Review - Page 1/31 | techPowerUp The Nvidia GeForce GTX 560 Review: Take Off Your Ti : Meet The GeForce GTX 560 GeForce GTX 560 SLI tested ECS GeForce GTX 560 Palit GeForce GTX 560 Sonic Platinum review MSI GeForce GTX 560 Twin Frozer II review Gigabyte GTX 560 OC Review - Overclockers Club http://www.hardwareheaven.com/reviews/1175/pg1/palit-nvidia-geforce-gtx-560-graphics-card-review-introduction.html http://hothardware.com/Reviews/NVIDIA-GeForce-GTX-560-Debuts-ASUS-and-MSI/ http://www.anandtech.com/show/4344/nvidias-geforce-gtx-560-top-to-bottom-overclock EVGA GeForce GTX 560 SC Video Card Review - EVGA GeForce GTX 560 SC Video Card Introduction - Legit Reviews Zotac GeForce GTX 560 1GB Amp! Review | bit-tech.net Gainward GTX 560 Phantom reviewed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Wczoraj nabyłem gigusia z 900mhz na rdzeniu, przy C2Q 8400 2,66ghz wynik 3dmark06 14k, vantage GPU 17,5k, 3dm11 4,1k... czyli nawet taki quadzik już hamuje tą grafe :/ Po oc proca na 3,6ghz mam 20k w 3dm06, vantage gpu 18,5k i 4,4k w 3dm11 :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 przeicez ten 560 bez ti to po prostu podkrecony GT 460 .. nie wiem czym sie tu podniecac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Ustaw 460 vs 560 bez ti w zegar w zegar to się przekonasz , że nie jest to samo ehh. Dla ułatwienia na szybko dirt 2 dx11 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Niby dlaczego miało by nie mieć takich samych wyników ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Clock for clock nie wiem na ile to można uznać za miarodajne ale very dziwne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Niby dlaczego miało by nie mieć takich samych wyników ? Masz poprawki w architekturze GT114 to nie jest przemianowany GT104. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jestemkandydatem Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem takiej karty NAJTANIEJ! PALIT GeForce GTX 560 Ti 560TI 1GB DDR5 (1566042474) - Aukcje internetowe Allegro Pozostałe komponenty to: AMD Phenom II X4 955 Black Edition s.AM3 BOX MSI 770-C45 AMD770+SB710 s.AM3 GoodRam 2x2GB DDR3-1333 Dual Chanel CL9 OCZ ModXStream Pro OCZ500MXSP-EU 500W Samsung 500GB 16MB HD502HJ F3 sATA-2 System Windows 7 64bit. Otóż zauważyłem, że przy bardzo dużym obciążeniu grafiki (Brink, 3DMark 11), na ekranie pojawia się efekt rozmycia/falowania pikseli. Ciężko mi to jakoś dokładnie sprecyzować. Po wyjściu do pulpitu ten stan się jeszcze chwilę utrzymuje, po czym wszystko wraca do normy. Dodam, że przy mniejszym obciążeniu (CS:Source) nie zauważam takiego "falowania". Czy problem może tkwić w karcie? Zaznaczam, że wszystkie komponenty są nowe (niecały tydzień). Dzięki za rady. EDIT: pograłem jednak dłużej w CS:S i jest o samo... :/ Edytowane 19 Maja 2011 przez jestemkandydatem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...