gronio89 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 daj jakis link do sprzedawcy :) sprawdz u kogos z inna plyta czy da sie odblokowac :) zaktualizuj bios, albo poczytaj ktory jest najlepszy do unlock. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Czy ta płyta główna ma jakieś problemy z odblokowywaniem Phenomów x2 550? Zakupiłem pewnego selekta, ale sprzedawca odradza tą płytę, gdyż rdzenie na niej albo się nie odblokowywały albo pracowały niestabilnie(zaleca ud3p). Podejść do tego sceptycznie? Są problemy z odblokowywaniem najnowszej rewizji C3 (to prawdopodobnie kwestia biosu), ze starszą też bywało, że selekty @X4 się nie odblokowały, więc tak - lepiej dopłacić do UD3P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RatManek Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Rozebralem stary zasilacz i wyciagnalem z niego radiatory. Zastanawialem sie gdzie je zamontowac i wypadlo na to ze na mosfety od mobo. Tylko chcialbym wiedziec w ktorych miejscach przykelic (tak, przykleic na termopady), dlatego zamieszczam fote mojego mobo. Na wszystkie te płaskie elementy mam to przylepic?? na te zaznaczone na czerwono. Nawet jezeli nie ma to sensu to i tak chce to zamontowac. Dzieki z gory za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 (edytowane) Jak dla mnie to przerost formy nad trescia... po 2 musisz pociac te radiatory z zasilacza na kosteczki ( powodzenia w zabawie ) i je użebrować... A co sekcje mocno masz gorącą ? Lub kupić to : http://www.allegro.pl/item953375926_zalman_zm_rhs70_radiator_na_mosfet_4870.html Pociać na potrzebny wymiar i wtedy przymocować na taśmę 2 stronną. Edytowane 12 Marca 2010 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RatManek Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 posiadam takie radiatory. Pociąć to nie problem, później szlif papierkami ściernymi i gotowe do przyklejenia, tylko powtarzam pytanie, czy na wszystkie zaznaczone kwadraciki mam to przykleić? (szczególnie chodzi mi o ten na samej górze, gdzie są tylko 2 kwadraciki, a nie 3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Tak - wszystkie mosfety, które zaznaczyłeś, odpowiadają za zasilanie procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 ktoś ma jakiś pomysł, działało mi CnQ normalnie, wyłączyłem je i teraz na obojętnie jakich ustawieniach CnQ nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berger6630 Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Witam może mi ktoś napisać jak w biosie ustawić INTERNAL GRAPHICS MODE jeżeli nie używam zintegrowanej grafiki teraz mam UMA+SIDEPORT Płyta jak w sig-u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Chyba External..... po 2 płyta sama wyczuwa czy ma grafe w pci-ex i odłacza integre... Una i sideport to szyna dancych dla grafiki zintegrowanej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 UMA to pamięc przydzielana z RAMU o ile się dobrze orientuję, a Sideport to pamięc zintegrowana z płytą. Jeżeli masz zewnętrzną kartę to nie ma znaczenia co ustawisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Na sideporcie płyta robi niższe HTT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propoto Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Mam problem nie mam pojęcia jak podłaczyc kabel power sw do tej płyty, posiadam manual ale tu tez jest problem w nim pisze ze power jest na jeden pin a w moim kablu jest miejsce na dwa piny, probowalem podłaczyc juz na wszystkie sposoby ale i tak nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 podlaczasz tak drugi rzad ( ten dalej krawedzi ) --> liczac od lewej pin 3 i4 czyli pwrbtn i gnd ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propoto Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Dalej nie działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 musi dzialac , inaczej tego nie podlaczysz ;-) zewrzyj te piny na ktorko srubokretem i zobacz.... jezeli wstanie to znaczy ze masz cos spartolone z wlacznikiem jezeli to to cos plyta nie domaga ( lub np wylacza sie od razu bo zle jest podlaczony , ram proc bez radiatora ETC ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propoto Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Elllooo bejbe jak sie masz, -.- wszystko było dobrze tylko ze zasilacz trzeba było do płyty podpiąć na cztery piny a nie na 8. Dzieki za pomoc temat do zamkniecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RatManek Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 No i zrobiłem to co chciałem. Mosfety zradiatorowane, wyszło nie źle, ale trochę dłubania było. Mały screen: :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Na taśmie to montowałeś?? Bo asrock nie dał otworów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RatManek Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 tak, na taśme. innego wyjscia nie znalazlem. jak bede zmieniac plyte to tym razem znajde taka, zeby mozna bylo przykrecic to moze jakis blok sobie sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Dają coś te radiatory?? bo mam kilka w domu to mógłbym pociąć i przykleić tylko nie wiem czy warto się bawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 (edytowane) Pojawiło sie nowe mobo : M3N78D Gniazdo procesora Socket AM3 Typ procesora AMD Athlon II X2 AMD Athlon II X3 AMD Athlon II X4 AMD Sempron AMD Phenom II X2 AMD Phenom II X3 AMD Phenom II X4 Zintegrowany procesor nie Producent chipsetu nVidia Typ chipsetu NVIDIA nForce 720D Rodzaj pamięci DDR3 Liczba gniazd DDR3 4 szt. Częstotliwość szyny pamięci 800 MHz 1066 MHz 1333 MHz 1666 MHz 1800 MHz Max. wielkość pamięci 16 GB Złącza PCI 3 szt. Złącza PCI-E 16x 1 szt. Złącza PCI-E 8x Brak Złącza PCI-E 4x Brak Złącza PCI-E 1x 3 szt. Złącze AGP Nie Maksymalna ilość urządzeń SATA 4 Maksymalna ilość urządzeń ATA 2 RAID nie Szczegółowe dane o interfejsach dysków/napędów 4 x SATAII 3.0 Gb/s RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 0+1, RAID 5 i JBOD), NCQ, AHCI oraz Hot Plug 1 x ATA133 IDE Zintegrowana karta graficzna nie Karta dźwiękowa Interfejs sieciowy 10/100/1000 Mbit/s Złącza USB na tylnym panelu 6 Złącza USB do wyprowadzenia z płyty 6 FireWire (IEEE 1394) nie Port COM Nie Port LPT Nie Interfejsy na tylnym panelu 1 x PS/2 Mysz 1 x PS/2 Klawiatura 1 x Coaxial SPDIF Out 1 x Optical SPDIF Out 4 x Ready-to-Use USB 2.0 2 x eSATAII/USB 1 x RJ-45 LAN Port with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED) HD Audio Jack: Side Speaker / Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphone Złącza dostępne na płycie 4 x SATAII 3.0 Gb/s RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 0+1, RAID 5 i JBOD), NCQ, AHCI i Hot Plug 1 x ATA133 IDE 1 x FDD 1 x COM 1 x HDMI_SPDIF 1 x Chassis Intrusion 1 x Power LED CPU/Chassis/Power FAN 24 pin ATX 8 pin 12V CD in header Front panel audio 3 x USB 2.0 Funkcje specjalne ASRock OC Tuner Intelligent Energy Saver Instant Boot ASRock Instant Flash ASRock OC DNA Hybrid Booster: CPU Frequency Stepless Control ASRock U-COP Boot Failure Guard (B.F.G.) Bios 8Mb AMI Legal BIOS Supports "Plug and Play" ACPI 1.1 Compliance Wake Up Events Supports jumperfree SMBIOS 2.3.1 Support VCCM, NB Voltage Multi-adjustment Supports NVIDIA NVCC (NVIDIA Clock Calibration) Format płyty ATX Wymiary 30.5 cm x 19.1 cm Akcesoria w zestawie Quick Installation Guide, Support CD, I/O Shield ASRock > Products > M3N78D Cena około 200zł... Edytowane 22 Marca 2010 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 (edytowane) Nie jest takie wcale znowu nowe... mam je u siebie chyba z 3 tygodnie :P. Szkoda, że sekcja zasilająca odstaje od M3A770DE :/. Poza tym oc niezłe (HTT 320+), rozbudowany BIOS, NCC. Edytowane 22 Marca 2010 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RatManek Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 (edytowane) Dają coś te radiatory?? bo mam kilka w domu to mógłbym pociąć i przykleić tylko nie wiem czy warto się bawić szczerze? nie wiem. Są ciepłe, ale czy daja jakies mozliwosci OC wieksze to watpie. Ubolewam nad tym ze moj procek idzie na 3.5ghz i nie daje rady juz nic wiecej stabilnego z niego wycisnac :/ . Padaka normalnie. Edytowane 22 Marca 2010 przez RatManek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 W tej M3N78D sekcja rzeczywiście słabo wygląda, płyta ogólnie widać niskobudżetowa. luk1999 - możesz napisać coś na temat NCC? czy działa jak należy? Bo z tego co pamiętam to na GB na 720D działało to losowo, albo dobrze albo wcale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Jeśli chodzi o NCC, to nie ma żadnych różnic w działaniu w porównaniu do ACC, poza tym, że płyta przy każdym "zimnym" starcie robi dualboota. Poza tym NCC działa jak powinno, rdzenie się nie gubią, nie ma coldbootów itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Pojawił się M3A790GXH/USB3. Jest to odświeżony M3A790GXH/128M wyposażony w kartę z portami USB 3. Strona producenta ASRock DuraCap (2.5 x longer life time), 100% Japan-made high-quality Conductive Polymer Capacitors Supports CPU up to 140W Supports AMD OverDrive™ with ACC feature (Advanced Clock Calibration) Supports Dual Channel DDR3 1600(OC) Integrated AMD Radeon HD 3300 graphics, DX10 class iGPU, Pixel Shader 4.0, Max. shared memory 512MB Built-in 128MB DDR3 1333(OC)/1200MHz SidePort Memory Supports ATI™ Quad CrossFireX™, 3-Way CrossFireX™, CrossFireX™ and Hybrid CrossFireX™ Supports 2 x IEEE1394 ports, PCIE Gigabit LAN Multi VGA Output options: D-Sub, DVI-D and HDMI Supports Full HD 1080p Blu-ray (BD) / HD-DVD playback Supports ASRock Instant Boot, Instant Flash, OC Tuner, Intelligent Energy Saver, OC DNA ErP/EuP Ready 7.1 CH HD Audio, DAC with 110dB dynamic range (ALC890 Audio Codec), DTS and Premium Blu-ray Audio support Free Bundle : 1 x ASRock USB 3.0 Card Free Software: CyberLink DVD Suite - OEM and Trial; Creative Sound Blaster X-Fi MB - Trial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) jest jakis mATX z odblokowywaniem plus 2x pci i 1pciex16? ok juz widze najnowszy asrock Edytowane 27 Marca 2010 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) A785GMH/M3A785GMH Edytowane 27 Marca 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość unknown210 Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Witajcie, mam sprzęt jak w temacie. Próbowałem właczyć system po zmianie ACC na Auto ale nie wstał. Jest jeszcze jakiś inny sposób na 4 rdzenia na z tego proca? Jak uruchomić go na 3 rdzeniach? Nigdzie w necie o tym nie pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Musiałbyś zmienić płytę aby upewnić się, ze to wina procesora. Asrock miewa problemy z odblokowywaniem rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...