Pawel_k Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Dungeons to strategia czasu rzeczywistego z elementami symulacji, przeznaczona wyłącznie na PC i mocno inspirowana Dungeon Keeperem. Produkcja ta pozwala graczom wcielić się w podłego Dungeon Lorda. Jego zadaniem jest stworzenie okrutnych lochów, do których następnie wtrącani będą bohaterowie, próbujący wykraść należące do głównego bohatera skarby. Dungeon Lord staje się bowiem ofiarą spisku, przeprowadzonego przez swoją byłą i sam ląduje w lochu. Celem jest, rzecz jasna, jasna zemsta. Ta musi być poprzedzona wydostaniem się z podziemi i powrotem na prawowite miejsce. W osiągnięciu tego celu przeszkadzają jednak inni Lordowie Lochów. Do dyspozycji graczy oddano możliwość rozwijania jednej z dziesięciu klas postaci. W trakcie rozgrywki na naszej drodze spotkamy 15 gatunków potworów. Kampania została podzielona na 20 misji. Info na gram.pl Info na cdaction.pl Gra dostepna juz na STEAM Jedynym minusem gry wydaje sie byc brak oficjalnego (poza STEAM) dystrybutora gry w Polsce. No i cena 170zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 no lol - taki hicior do konca trzymali w ukryciu :D nie moge sie doczekac, jedynke i dwojke po prostu wymeczylem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Jakoś niedawno przypadkowo na steamie wyskoczyła notyfikacja o tym. Jak czytałem komentarze na zagranicznych stronach to większość nie była świadoma, że to działo Bullfrog po liftingu. Ja się ciesze, wreszcie będę mógł poslapować demony, pobiczować pewne damy i zrobić salke dla Rogatego i to w sensowniejszej rozdziałce niż 640x480 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Wszystko by bylo fantastyczne, poza 45 Euro na metce... EDIT: czytajac te opinie jakos ochota na ta gre mi przechodzi: http://forum.gram.pl/forum_post.asp?tid=64923&u=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Jesli proroctwa sie spelnia to bedzie kicha, tzn. Sims Keeper jak nic :| pozostaje czekac na pierwsze recenzje. Swego czasu noce zarywalem na DK1, DK1DD potem na DK2. Pozostanie wrocic do klasykow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Dziala wam dk1 na win 7 ? Bo mi nie chce cos. A co do dungeons to strasznie dziwna gra... nie mam zielonego pojecia co tam mam robic , dziwna gra. Graficznie wyglada nawet ok , gdyby byl model sterowania jak w DK to by byla pewnie calkiem fajna gra. Jak rozkminie jak w to grac to zdam relacje , chodz pewnie nie az tak predko bo to kolega ma ta gre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Dziala wam dk1 na win 7 ? Bo mi nie chce cos. Niet, za to DKII śmiga aż miło. Szkoda, że nic nie wyszło ciekawego z Dungeons, pozostaje czekać aż może kiedyś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 A to wielka szkoda :( Co do dkII to wiem bo przeszedlem na win7. A mam taka ochote przejsc DK z 15 juz raz ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 gra jest juz dostepna w europie na STEAM Info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Co do DK1 to sprobujcie odpalic pod dosbox'em bo to w sumie dosowa gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Recenzja. Wyszedł średniak... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJH83 Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Dziala wam dk1 na win 7 ? Bo mi nie chce cos. KeeperFX i podobno działa, nie sprawdzałem -> windows 6.x póki nie muszę nie używam. Gram w DK 1 i 2 chyba co roku, a z tą grą to się zobaczy, ale napewno nie za tyle - po prostu ich poje..ło z tą ceną..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Tez niestety nie dziala :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJH83 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Tez niestety nie dziala :( Sprawdzałem przed chwilą na lapku znajomego i KeeperFX na 7 x86 działa bez zarzutu. Zwykła stara wersja nie działa tzn zaczyna się odpalać i wywala(zarówno wersja D3D jak i softowa), softowej nie pomaga także directdraw compatibility tool(przydatna rzecz do starcrafta czy Age of Empires) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 kurde a ja mam dokladnie tak jak ze zwylka wersja , zaczyna sie odpalac i wywala ;/ A nie mam za bardzo pomyslu co moze być tego przyczyna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 U mnie na Win7 x64 pomogło to: go to keeperfx.cfg in main directory replace the lines starting FRONTEND_RES= and INGAME_RES= with FRONTEND_RES=640x480x32 640x480x32 640x480x32 and INGAME_RES=640x480x32 640x480x32 or replace the stated resolutions with others than are supported by your monitor ie not 320x200x8 as stated in last lines of log W INGAME_RES ustawiłem 1024x768x32 i działa. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Demo Dungeons - tym razem po angielsku - gram.pl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 U mnie na Win7 x64 pomogło to: W INGAME_RES ustawiłem 1024x768x32 i działa. Dziekuje Ci bardzo , tekze juz mi dziala. Masz u mnie piwo , moze kiedys bede w okolicy to sie odwdziecze ;) Juz wczoraj zarwalem pol nocy , a na 7 do budy ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Demo Dungeons - tym razem po angielsku - gram.pl zagralem w demo i wszystkie me obawy sie potwierdzily, z DK to ma to tyle wspolnego ze: - dzieje sie pod ziemia - sa bohaterowie i antybohaterowie - kopiemy korytarze ;) Co do DK2 to zainstalowalem zpathowalem, niestety aby cokolwiek widziec musialem wylaczyc wspomaganie sprzetowe. pomimo tego gra wywalala mi sie po paru(nastu) minutach grania - win7 64bit sypie bledem aplikacji, gra puszczona w roznych trybach kompatybilnosci z uprawnieniami admina i dalej wysyp :| mial ktos podobnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 W sieci pojawila sie dosc spora fanowska modyfikacja oryginalnego DK1 poprawiajaca kompatybilnosc klasyka z najnowszymi oknami, dodajaca mase misji no i poprawiajaca grafike... "it's good to be bad" :] KeeperFX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...