Skocz do zawartości
m4r

Marketerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Trafiłem dzisiaj (znowu) na trolli - marketerów.

Przykład takiej owocnej współpracy dwóch userów (nie wiem, czy to jedna osoba, czy dwie, czy więcej) jest m.in. tutaj: call center - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

Więcej w profilach każdego z nich.

No i pytanie - jest to jakoś ścigane regulaminem, czy mają wolną drogę i mogą śmiecić takimi zakamuflowanymi reklamami na forum?

Na każdym forum, gdzie takie coś widzę, staram się tępić. Wiem, że internet od dawna jest komercyjny, ale jestem idealistą wychowanym przez modem.

Jeszcze podpytanie - tępić dalej, czy odpuścić? Swoista to walka z wiatrakami, ale przykro patrzeć jak prawdziwi userzy starają się pomóc, a taki post nie służy niczemu innemu, niż walnięciu słowa - klucza, tudzież linku.

• Upvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, perfidni spamerzy.

To samo z Merlin85 i logistyk - na etacie w LG. Parę razy dostali ochrzan od użytkowników (minusy nie działały na nich) i siedzą w miarę cicho. Niewykluczone (sądząc po dacie założenia konta), że są to te same osoby.

"Spec" od Sony? http://forum.purepc.pl/sebus-m184960.html

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

To samo z Merlin85 i logistyk - na etacie w LG. Parę razy dostali ochrzan od użytkowników (minusy nie działały na nich) i siedzą w miarę cicho. Niewykluczone (sądząc po dacie założenia konta), że są to te same osoby.

(...)

Blokada lub zawieszenie konta: 1887 h

Może dlatego się nie wypowiadają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Semek i ten drugi kretyn został dziś przeze mnie zbanowany, był raport jest odpowiedź. Ja już rzadko przeglądam raporty (to pewnie wina stylu #admin_bar {display:none;} w Stylishu) ale chłopaki z moderki na pewno chętnie urżną delikwentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blokada lub zawieszenie konta: 1887 h

Może dlatego się nie wypowiadają?

Może dlatego, że nie mam wglądu do kar, nie wiedziałem o tym?

Ale niemniej jednak cieszę się, że takie zachowania tu nie uchodzą płazem.

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafiłem dzisiaj (znowu) na trolli - marketerów.

Przykład takiej owocnej współpracy dwóch userów (nie wiem, czy to jedna osoba, czy dwie, czy więcej) jest m.in. tutaj: call center - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

Więcej w profilach każdego z nich.

No i pytanie - jest to jakoś ścigane regulaminem, czy mają wolną drogę i mogą śmiecić takimi zakamuflowanymi reklamami na forum?

Na każdym forum, gdzie takie coś widzę, staram się tępić. Wiem, że internet od dawna jest komercyjny, ale jestem idealistą wychowanym przez modem.

Jeszcze podpytanie - tępić dalej, czy odpuścić? Swoista to walka z wiatrakami, ale przykro patrzeć jak prawdziwi userzy starają się pomóc, a taki post nie służy niczemu innemu, niż walnięciu słowa - klucza, tudzież linku.

Regulamin wspomina o tym w wystarczającym zakresie, natomiast zawsze przydatne są raporty, które ułatwiają wyłapywanie takich gwiazdorów. Niestety jak sam widzisz czasami są to przypadki nieoczywiste i trzeba się najpierw upewnić czy rzeczywiście jest to jakiś pseudo PRowiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie dziełem przypadku jest, że użytkownik unpure w każdej wypowiedzi poleca produkty MSI. Usunąłem raz jego post, gdzie w temacie bodaj o kartach w przedziale 600-700zł polecił kartę za 950, producenta wiadomego.

Kolejna sprawa, dyskusja w tym temacie porównywarka ofert GSM - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne arson oraz fifak rejestracja obaj 06-lipiec 11, obaj ostatnio dziś, 15:17. Jutro pewnie dowiemy się która porównywarka jest naj, naj...

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze Panowie się nie ogarnęli, że marketing szeptany to już naprawdę WIELKA zgraja ludzi na forach? Niestety, ale AMD, NVIDIA czy Intel mają w Polsce bardzo duże zaplecze kolesi od tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie dziełem przypadku jest, że użytkownik unpure w każdej wypowiedzi poleca produkty MSI. Usunąłem raz jego post, gdzie w temacie bodaj o kartach w przedziale 600-700zł polecił kartę za 950, producenta wiadomego.

Kolejna sprawa, dyskusja w tym temacie porównywarka ofert GSM - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne arson oraz fifak rejestracja obaj 06-lipiec 11, obaj ostatnio dziś, 15:17. Jutro pewnie dowiemy się która porównywarka jest naj, naj...

Done

Done

Jeszcze Panowie się nie ogarnęli, że marketing szeptany to już naprawdę WIELKA zgraja ludzi na forach? Niestety, ale AMD, NVIDIA czy Intel mają w Polsce bardzo duże zaplecze kolesi od tego.

Szkoda komentarza bo sam musiałbym sobie wkleić warna za obrażanie brakiem czynnej masy szarej pod włosami i myśleniem wyciągniętym z końca pleców po śliwkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ ogarnęli. Tylko od jakiegoś czasu to przestało śmieszyć, a zaczęło wk..ć. Szczególnie, jak się widzi kogoś, kto dał się wciągnąć w monolog dwuosobowy (monolog, bo pierniczą smuty o zajebistości tego samego), i pisze post sobie a muzom, bo nikt na niego nawet nie zwróci uwagi.
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi