Skocz do zawartości
Możej

Przerywa mi internet -

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno zmieniłem internet na 25 mb/s UPC. Dali mi router Thomson TWG870U. Swojego kompa mam podłączonego kablem. Od samego początku mam lekkie problemy z netem - po włączeniu kompa czasem nie ładują się strony www. Jednak problem znika po drugim lub trzecim odświeżeniu strony. To się tyczy tylko pierwszego włączenia przeglądarki, potem jest już ok. Jednak dziś cały dzień mam problemy - 90% czasu nie ma neta, a 10% jest. Sytuacja wygląda tak samo na wszystkich przeglądarkach. Połączenie z internetem cały czas jest, z Vuze ściągam torrenty bez zakłóceń.

Na pozostałych kompach wszystko ok (4 po WIFI i 1 połączony kablem), tylko na moim problemy.

Macie jakieś pomysły?

Załączam screeny:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Możej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to samo na Win7.

Pomógł mi tylko format - i to piratem. Nikt absolutnie nie wiedział co jest dokładnie przyczyną. Router chłodny, podzespoły chłodne, dysk twardy nie zajęty, antywirus nic nie robił - a dopiero za którymś f5 dopiero się strona ładowała.

Formatuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera! Dziś znowu tak jak wczoraj. Choć po włączeniu kompa przez 15 min było w miarę ok. Format to jedyne wyjście?

Jeszcze takie coś - średnio się na tym znam, ale znajomy polecił zpingowanie jakiejś strony:

Dołączona grafika

Edytowane przez Możej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ping stabilny. Podłącz się do innego gniazdka w routerze (jeśli takowe jest) lub (jeśli jest taka możliwość), to przez WiFi.

Gdy Net zacznie nawalać, to zapytaj współużytkowników, czy przypadkiem nie używają torrentów - torrenty potrafią skutecznie zamulić Sieć utrudniając nawet zwykłe przeglądanie stron.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi