Gość marantz5003 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 (edytowane) Zastanawia mnie to turbo jak to działa? wiadomo ze karta po przejściu z 2d przechodzi na 3d i podnosi napięcie i takty a po co jeszcze dodatkowo ma przyśpieszyć? Czy oni mają nas za takich półgłówków żeby robić oc za nas? Wydaję mi się, że karta będzie podkręcać się wtedy gdy np fps w grze spadnie do niegrywalnego lub gdy karta ma odpowiednie warunki termalne czyli ma w miarę niską temp gpu co pozwala na włączenie turbo.. No b co będzie jeśli ktoś ma słabo wentylowaną obudowę karta ma wysoką temp wentylator huczy a tu mu się jeszcze to turbo włączy karta zacznie hałasować żeby to ogarnąć. Oby to można było wyłączyć w sterowniku i oby można było samemu zwiększać napięcie i taktowania. Edytowane 14 Marca 2012 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 hmm.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 co on tam napisał może ktoś przetłumaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 "Nie przedstawilismy jeszcze produktu, ktory oparty jest na nowej architektorze Kepler." "Informacje potwierdzone do tej pory to nazwa GTX580. I teraz najwieksza przelomowa informacja od 2012 dotyczaca nvidi....... To jest flagowy produkt z linji GeForce i to jest w 100% potwierdzona informacja." Tak to mniej wiecej brzmi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) co on tam napisał może ktoś przetłumaczyć? Flagowy model nv oparty na keplerze(gk104) to gtx680 , tylko to było wiadomo od dawna :wink: . Edytowane 15 Marca 2012 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) http://bbs.expreview.com/thread-49873-1-1.html kolor zielony to 7970 a fioletowy to gk1xx Edytowane 15 Marca 2012 przez Gkar 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Czy oni mają nas za takich półgłówków żeby robić oc za nas? Zadajesz pytania i brzmisz jak 15 latek, który to wszystko za bardzo przeżywa. Dlatego apeluję, uspokój się troszeczkę, od jakiegoś czasu czytam Twoje posty i zauważyłem taką tendencję. Co do Twoich wątpliwości : Czy na prawdę uważasz, że chociaż 20% użytkowników tych kart wie co to Overclocking i go stosuje ? Otóż nie, tak samo jak i Intel wprowadził opcję Turbo, tak i GeForcy będą ją mieć. Oburzasz się , cytuję "oni mają nas za takich półgłówków" a nawet nie pomyślałeś o powyższym, że jednak zdecydowana większość ludzi nie ma ochoty zagłębiać się w OC ani niczego ruszać - płacą, nie małe pieniądze - to ma działać i tyle. Pamiętaj, że nVidia to nie instytucja charytatywna i świetnie zdają sobie sprawę z możliwości OC swoich kart, więc ... czemu nie zrobić z tego kolejnego ficzera za które weźmie się kolejne pieniądze ? Światem rządzi marketing a nie chęć pomocy ludziom, zapamiętaj to sobie. Kolejna i ostatnia rzecz, bo nie chce mi się więcej banałów tłumaczyć : No b co będzie jeśli ktoś ma słabo wentylowaną obudowę karta ma wysoką temp wentylator huczy a tu mu się jeszcze to turbo włączy Możesz mi wierzyć lub nie, ale tam na prawdę siedzą ludzie ciut mądrzejsi od Ciebie i nawet im płacą za wymyślanie takich rozwiązań ! Zmierzam do tego, że takie rzeczy jak to co napisałeś, uwierz mi, będą rozwiązane w sposób przynajmniej znośny i nie powinieneś Ty się tym martwić. Widać, że bardzo oczekujesz premiery GF 6xx, dobrze, ale stonuj troszeczkę, na prawdę nie musisz pisać co drugiego postu tutaj, lepiej co dziesiąty, ale przemyślany. Tylko nie obrażaj się za moje słowa, bo miała wyjść z tego konstruktywna krytyka. Słowem kończącym zacytuję : Uspokój się to tylko sprzęt. :lol2: i Pozdrawiam. 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramir Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Znalazłem takie informacje KLIK. Można w to wierzyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Nvidia ma nowy algorytm wygładzania krawędzi w Keplerze? :: PCLab.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Znalazłem takie informacje KLIK. Można w to wierzyć? Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Znalazłem takie informacje KLIK. Można w to wierzyć? krotko- nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Witam, data premiery jest już znana ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) no i tylko tego brakowało mi w ge force:) GeForce GTX 680 obsługuje cztery monitory. Do 3D Vision Surround wystarczy jedna karta :: PCLab.pl test gtx 680 http://pclab.pl/news49194.html Edytowane 16 Marca 2012 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Jak z cena nie zaszaleja to szykuje sie miodzio karta zeby tylko nie byla duzo drozsza od obecnej ceny 7970 bedzie super. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 GTX680 2GB DDR5 256 bit ZT-60101-10P van ZOTAC - € 571.14 Erste Nvidia GeForce GTX 680 ab 607,59 Euro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Bezsensowne jest wstawianie linków do sklepów, które nie widziały karty na oczy ale już mają je w ofercie. Nad ceną będzie można dyskutować po premierze gdy karty fizycznie trafią do sklepów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 W temacie nadal widnieje gk110, choć wiadamo już, że gtx 680 to będzie gk104. W takim razie już wiemy na czym oparty będzie gtx 780. I być może premiera jeszcze w tym roku :D Choć wątpie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 (edytowane) Już poprawione. Rdzeń GK104 Kepler na oficjalnych diagramach | PurePC.pl jeżeli gtx680 będzie podkręcał sie tak dobrze jak hd 7970 i po oc wydajność będzie wzrastać proporcjonalnie do podniesionego taktowania to wybór między hd7970 a gtx 680 będzie prosty:) oczywiście jeśli nie przesadzą z cena Edytowane 17 Marca 2012 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Ważne jest jeszcze tdp i pobór prądu, szczególnie w spoczynku (nikt nie gra po 8h dziennie cały rok). Kilka fps nie robi róznicy, hałaśliwe wiatraki i gigantyczne rachunki za prąd już tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 (edytowane) dla mnie różnice robi obłsuga physx na karcie... Nie we weszystkich grach physx wnosi coś szczególnego jak np w metro 2033 ale chyba każdy sie zgodzi że granie z physx wnosi do rozgrwyki dodtakowe atrakcje i np taki batman z wyłączonym physx już tak mi się nie podoba:( Więc brak physx w przypadku amd to jedyny powód żeby nie kupować radków. Edytowane 17 Marca 2012 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Miałem 480gtx i rachunki miałem niskie , musi być gigantyczna różnica w poborze w idle byś to odczuł na rachunku i miał włączonego kompa 24h. Jako , że gk104 to 28nm to w idle spodziewałbym się poboru na poziomie ~15wat i nie będzie to gigantyczna różnica względem 5xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 (edytowane) On bierze 450W pod obciążeniem nie? Zakładając, że grałbyś 2 godziny dziennie przez cały rok to daje to w sumie 330kWh, czyli 180zł rocznie. Przez reszte czasu w idle pewnie zużyjesz drugie tyle. Przy na tyle intensywnej eksploatacji kompa rachunek skoczy ci miesięcznie o 30zł, a w skali 3 lat już ponad 1000... Znalazłem ciekawego slajda, wygląda na to, że zużycie prądu jest niższe niż u hd7970 Edytowane 17 Marca 2012 przez humanoidal 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 O czym ty piszesz? 450wat to ci łyka mocny komp pod pełnym obciążeniem. Te twoje wyliczenia coś ci nie wyszły , umnie komp działa 12h w idle i za 4msc ostatnia opłata wyszła 125zl w okresie zimowym , dolicz do tego telewizory i inne cuda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 O tym: Power Consumption And Heat : GeForce GTX 480 And 470: From Fermi And GF100 To Actual Cards! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 To jest pobór całego kompa z kartą z sieci. Co powiesz , ze mnie komp wciąga tylko 85wat z 480gtx i monitorem 23cale w idle :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Wysnuję taką teorię, że AMD musiało obniżyć takty grafy jak zobaczyli ile prądu żre ich cudo - dlatego Radek kręci się nieźle. A coś mi się wydaje, że chip NV jest trochę bardziej wyżyłowany i po wykręceniu na max jednej i drugiej grafy wydajność będzie dość podobna. No ale prawdę poznamy za kilka dni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Przecież już są przecieki , że 1.2ghz to pikuś dla gk104 i realne jest do uzyskania ~1.4ghz na powietrzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Taktowania imponujące obu kart. Wyniki w 3DMark11 w niusie na stronie również. Tu przewaga 680, ale jak to będzie się przekładało na wydajność w grach to się okaże. Za wcześnie by cokolwiek oceniać. Nvidia musi popracować najpierw nad sterami. Ceny też nie są zachęcające. Ja tam jeszcze długo sobie poczekam. Nie spieszy mi się, bo i tak nie miałbym w co grać na tych potworkach po za Metro 2033, Crysis 2, i BF3 w lepszym komforcie. A że gry już przeszedłem i nagrałem się w MP.... Ważne by karty były mniej więcej porównywalne wydajnościowo to będzie wczym wybierać. I jest tam jakaś nadzieje na walkę cenową i oczywiście obniżki starych układów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 NVIDIA GeForce GTX 680 SLI Performance Preview by VR-Zone.com 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...