michalszwed Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 (edytowane) takie cuda tylko w Erze , jest oczywiście w necie troche serwisów które mają jakąś wybujałą metodologie testową i tam 660ti potrafi przebić wydajnością gtx670/gtx680 , czyli gpu660ti z szyną 192bit i 24ropami i 1300cores , pokonuje gpu 670/680 z szyną 256bit/32rop/1500cores na pokładzie , Tak się leszczu napociłeś a nawet nie sprawdziłeś po najmniejszej linii oporu i sypiesz danymi z palca wyssanymi. http://www.benchmark...arator-gpu.html Widać zakłopotany użytkownik gtx 670. Różnica jest tylko w ropach i szynie a szyna ma znaczenie przy wyższych rozdzielczościach gdzie tekstury są większe i przy 1080p jest znikoma przy efektywnym taktowaniu 6008. Wydajność zmiennoprzecinkowa taka sama a pobór mocy zauważalnie większy. Jak to ktoś kiedyś powiedział ; Wybór należy do Ciebie. Edytowane 11 Grudnia 2012 przez michalszwed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 A ktoś zwrócił uwagę, że karty z serii GTX 680 są obecnie nieopłacalne względem GTX 670? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Tak się leszczu napociłeś a nawet nie sprawdziłeś po najmniejszej linii oporu i sypiesz danymi z palca wyssanymi. http://www.benchmark...arator-gpu.html Widać zakłopotany użytkownik gtx 670. Różnica jest tylko w ropach i szynie a szyna ma znaczenie przy wyższych rozdzielczościach gdzie ty poważnie z tym komparatorem gpu ? co do szyny i rop to nie tylko rozdziałka , ale wszelkiego rodzaju upiększacze również odcisną swoje piętno na gtx66x 192bit 24rop niektóre serwisy robią testy częściowo z wyłączonymi upiększaczami nawet taki HD7770 128bit / 16rop czuje się dobrze , więc średnia dla kart z szyną 192bit 24rop czyli przykładowo dla gtx66x jest korzystna , generalnie jak bez upiększaczy to przecież można zaoszczędzić i kupić http://www.agito.pl/...attr=248-513091 , natomiast jak klient mi mówi że chce kompa który da rade z wszystkimi upiększaczami na ultra , to jak musi być gtx to daje 670 bo to solidny kepler jest , natomiast jak ma być taniej i w gre wchodzi konkurencja to HD7950 jak masz solidnie przeprowadzoną metodologie testową z wszytkimi upiększaczani na ultra, to widać że wąska szyna i rop w gtx66x dadzą o sobie znać , i przy dobrych wiatrach masz wydajność stockowego HD7870 potwierdzają to testy chociażby z hardwarefr czy ht4u ( tutaj jeszcze całkiem świeże bo z 10.12.2012 ) włączone takie upiększacze jak : AA-Modi: MLAA, 2x2 SSAA, 2x2 SSAA + MLAA, Post AA, FXAA hoch, 4xAA, 8xAA Edytowane 15 Grudnia 2012 przez gando Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Hmm. Mam małego zonka - otóż moja 670 Gigabyta (Windforce x3) ma alergiczne uczulenie na nowego Hitmana. Otóż po kilku minutach grania gra wykrzacza się z errorem Directxa że driver przestał odpowiadać itp. bzdury. Podobny problem ma kupa ludzi i nikt nie chce się przyznać do winy... Jedyne co pomaga na chwilę obecną to wymuszenie w Nvidia Inspectorze poziomu pracy P2 i przypisanie mu na stałe określonego taktowania oraz napięcia. Jest to na razie jedyny znany sposób na wyłączenie badziewia pt. Nvidia Boost, który to sobie dynamicznie w trakcie grania manipuluje taktowaniami jak mu się żywnie spodoba. Hitman niestety kładzie się na plecy podczas takich zabaw. Wrzuciłem ostatnie bety sterowników w nadziei że Nvidia coś poprawi - kupa. No i mam zagwozdkę - ręczne przełączanie ustawień karty przed każdym odpaleniem gry, a potem przełączanie w idle/auto za bardzo mnie nie bawi. Podstawa do gwarancji jest to raczej śliska, problem przez 3 miechy eksploatacji pojawił się tylko w Hitmanie i w Assasin Creedzie Revelations - tyle że tam gra pauzowała po prostu na pięć sekund i kontynuowała po restarcie sterownika. Google żadnego lepszego rozwiązania nie podsuwa, a temat przewija się od ponad roku przez geforcy 4xx 5xx i 6xx... Czyżby jednak wymiana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Na pewno cpu/mem jest stabilne jak skała? Daj wszystko stock i sprawdż jeszcze raz , jeżeli nie masz najnowszego biosu na karcie to wgraj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Ja tak mialem w gtx 580, bo stockowy bios za mało prądu dawał. Tyle, że w 6xx sie to troche zmieniło. Opcja jest, ze jesli masz fabycznie podkrecona grafe to moze sprobuj ja zdeclokcowac do onvidia offical? Przychodzi mi do glowy jeszcze pci-e power management -> off Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) PCIE power cały czas na Off. Bios najnowszy. Jak wymuszę dafultowe taktowania 980/3000 i wyłączę w ten sposób boosta Hitman działa stabilnie. Ewidentnie w którymś momencie karta nie podnosi wystarczająco napięcia w stosunku do przyrostu taktowania. Do tej pory myślałem że boost ogranicza się do wartości zapisanej przez producenta (całe OC edition, whatever) a tu karta podbija dużo więcej ni z gruchy ni z pietruchy. W większości przypadków ten bajer może i działa, ale ja nie potrzebuję nic więcej ponad defaultową wydajność do grania w 1680x1050. Powinna być opcja wyłączenia automatycznego OC, a nie ma :/ Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 A co to za takt 980mhz , w boost to ci takt podchodzi pod 1200mhz spokojnie. Zapewne trafiłeś na padaczkę sztukę , do tego nowe stery zmniejszają stabilność i oc , także problem murowany przy kiepskich egzemplarzach. Sprawdz asic gpu-z będzie wiadomo , czy problem to kiepska sztuka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Poszukam ręcznie max stabilnego OC to będę miał pewność. W Far Cry 3 pełna stabillność, Unigine Heaven ten śmiga. To jest jakiś idiotyczny bug w sterach który wyłazi na części kart - nawet tych laptopowych. Mam do końca roku wolne to się pobawię Edytowane 17 Grudnia 2012 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 (edytowane) 'nowe' stery nvidia 310.70 WHQL. czyli wyszly z bety, pewnie nic nie zmienia. Edytowane 17 Grudnia 2012 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 (edytowane) czy są jakieś biosy dzięki którym mogę dać większe napięcie niż 1.212 na referenta? i czy mogę wgrać bios od asusa dc2 do referenta? Edytowane 18 Grudnia 2012 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 Tylko vmod lutowany albo kup msi lighting Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TowarzyszT Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Witam, posiadacie może jakieś dokładniejsze informacje odnośnie aktualizacji w sterownikach dla GTX670 w trybie 4-way SLI? Spotkałem się na jakimś forum z informacją że gość kupił najpierw trzy, a później miał okazję kupić czwartą, ale nie wywnioskowałem czy działa to w trybie 4-way. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 http://www.geforce.com/whats-new/articles/nvidia-geforce-301.42-whql-drivers-released/ ...the 301.42 WHQL drivers add official 4-way GTX 670 support and two dozen smaller changes that further enhance your experience..... Chyba, że cofneli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 W jaki sposób odbywa się promocja na grę Assasin Creed II? Czy dostaje się jakąś kartę z kodem, który upoważnia do pobrania gry? Pytam, bo kupiłem GTX660, ale w środku nie było żadego kuponu czy choćby kartki z informacją co zrobić, by otrzymać grę. A na stronie sklepu wyraźnie jest napisane, że do karty dołączona jest gra AC III. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Dzwoń do sklepu żeby przysłali (zwykle karteczka z kodem do pobrania) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak88_ Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Witam Jak w temacie. Czy mój zasilacz Amacrox AX-500-A Warrior 500W pociągnie wyżej wymienioną kartę graficzną? Procesor to C2D E6750 2.66, pamięć 2 GB, płyta Asus i dwa dyski twarde. Czy wyżej wymieniony zestaw nie będzie w jakikolwiek sposób ograniczał potencjału karty? W przyszłości będę wymieniał płytę główną, procesor (najprawdopodobniej i3 lub i5) i pamięć. Czy wtedy zasilacz wystarczy? Jeśli chodzi o zakup karty kupować w styczniu czy wstrzymać się i kupić w wakacje. Kiedy ceny są najbardziej atrakcyjne? Mam dylemat czy kupować tak drogą kartę graficzną czy może coś słabszego - tańszego ale równie wydajnego. Jest to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli nie ten dział. Edytowane 20 Grudnia 2012 przez robak88_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zasilacz to średniak - 372W na linii +12V . Na razie wystarczy ale na przyszłość lepiej go wymienić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak88_ Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Czy wyżej wymieniony zestaw wystarczy do gry w takie tytuły jak BF 3, Far Cry 3, Max Payne, itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 GTX 660 nie ma dużych wymagan pradowych nawet po OC - max to 150W. Zasilacz na razie starczy, na przyszłość zalecana zmiana jak kolega pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 C2D E6750+gtx660? Are you serious? Ten zestaw będzie ograniczał 7770 a co dopiero 660 Kup razem z procesorem, narazie sie wstrzymaj bo będzie tragicznie. Tym bardziej, że sterowniki nvidii nie lubią sie z dwurdzeniowymi cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Czy wyżej wymieniony zestaw wystarczy do gry w takie tytuły jak BF 3, Far Cry 3, Max Payne, itp? Do Far Cry 3 za słaby - 4GB RAMu by się przydało i podkręcić CPU bo inaczej będą duże spadki FPS w BF3 i FC3. E6750 na 3.6GHz u mnie latał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak88_ Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 C2D E6750+gtx660? Are you serious? Ten zestaw będzie ograniczał 7770 a co dopiero 660 Kup razem z procesorem, narazie sie wstrzymaj bo będzie tragicznie. Tym bardziej, że sterowniki nvidii nie lubią sie z dwurdzeniowymi cpu. Tak też brzmiało pytanie: czy karta nie będzie ograniczona? A kartę muszę kupić bo padł mi mój GF 8800 GTS. Zaczęły się robić jakieś dziwne artefakty i w ogóle rozdzielczość max nie działa. Co do kupna innych podzespołów to czas pokaże. Procesor jest pod 775 więc wiąże się to z wymianą płyty głównej i ramu, a to już za wiele na mój budżet na tą chwilę. Tak tragicznie to podejrzewam nie będzie. A co do teorii "Tym bardziej, że sterowniki nvidii nie lubią sie z dwurdzeniowymi cpu." to pierwsze słyszę. Przecież i3 też jest dwurdzeniowcem a jako tako działa z Nvidią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) To że pierwsze słyszysz nie oznacza że tak nie jest. Stery Nvidi mają spory narzut na CPU. Przy 2 jajkach bywa biednie. http://nvision.pl/2-rdzeniowy-procesor-i-karta-graficzna-NVIDIA-GeForce-Nigdy--Articles-430-ndetails-1.html Padł ci 8800gts? Kup na razie używanego 8800gt za 70zł i zbieraj kasę na wymianę platformy. Edytowane 20 Grudnia 2012 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Tak też brzmiało pytanie: czy karta nie będzie ograniczona? Będzie i to bardzo mocno. A kartę muszę kupić bo padł mi mój GF 8800 GTS. Zaczęły się robić jakieś dziwne artefakty i w ogóle rozdzielczość max nie działa. Co do kupna innych podzespołów to czas pokaże. Procesor jest pod 775 więc wiąże się to z wymianą płyty głównej i ramu, a to już za wiele na mój budżet na tą chwilę. Kup używanego 4850 za 120-150zł. 8800gt odpuść z racji tego, że te karty to są "żywe trupy" z zapalnikiem, który niewiadomo kiedy odpali. Tak tragicznie to podejrzewam nie będzie. Będzie gorzej niż myślisz. Stracisz conajmniej połowe fps w porównaniu do najsłabszego 4 rdzeniowego cpu. A co do teorii "Tym bardziej, że sterowniki nvidii nie lubią sie z dwurdzeniowymi cpu." to pierwsze słyszę. Przecież i3 też jest dwurdzeniowcem a jako tako działa z Nvidią. Dlatego i3+nvidia to również nie jest super połączenie (HT trochę go ratuje ale to i tak nie są pełne 4 rdzenie.) Ten sprzęt to już archaizm i nie ma sensu do kompa za 300zł ładować karte za prawie 1000zł. Lepiej odłóż te pieniądze i troche dozbieraj. Edytowane 20 Grudnia 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 kaijtsu ma rację olej 8800gt, zapomniałem o problemach z nimi. Spora szansa że trafisz na "pieczonego kotleta" który padnie po miesiącu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak88_ Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Ok Przekonaliście mnie kupie jakąś tymczasową kartę. Polecacie Radeona 4850. Jest to karta z DX 10.1. A znalazło by się może coś podobnego z DX 11? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Wszystko co tanie z dx11 nie uciagnie gier w dx11. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak88_ Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 A na co zwrócić uwagę Bardziej na magistralę czy rodzaj pamięci, np: 128 bit z DDR5 vs 256 bit DDR3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Na wydajnosc w testach. Z tanich kart tylko 4850. Potem 7770, 650ti, 7850/7870, 660ti 7770 bedzie ograniczany a co dopiero wyzej. Kup uzywanego 4850 ddr5 i zbieraj na nowy zestaw bo do obecnego nic powyzej nie ma sensu. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...