kaijitsu Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 Juz Ci napisano, ze 3dmarki nie sa wyznacznikiem wydajnosci a gry (chyba, ze grasz w benchamrki). Twoj procesor bedzie waskim gardlem i zdusi mocniejsza karte. Po co dokladac do karty, ktora bedzie ograniczona? Zanim zmienisz platforme to ta karta bedzie za slaba do nowych gier. Juz bylo kilka tematow o zawiedzionych userach mocniejszych kart, chociazby w temacie o bf3, gdzie zmiana procesora odblokowala karte. Twoje pieniadze, twoj wybor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 NVIDIA Fires Back; Cuts Prices of GTX 660, GTX 650 Ti Boost & GTX 650 Ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tardo Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) Witajcie Przymierzam się do uruchomienia w swoim komputerze 2 way SLI na kartach GTX 670. Ale tylko do gier, natomiast do normalnej pracy, czyli przeglądania internetu, pracy w MS Office, chciałbym wykorzystywać tylko jedną z nich. Z rozpięciem SLI nie miałbym problemów, ale co z wyłączeniem samej karty? Zapewne sterownik nie ma tu już nic do powiedzenia, bardziej płyta główna i jej bios. Czy znacie sposób na takie prądowe wyłączenie jednej z kart aby zaoszczędzić trochę watów(bez wypinania kabli zasilających)? Płyta to: ASUS Crosshair V Formula-Z Edytowane 6 Października 2013 przez tardo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Rozpinanie sli nic nie da , inny sposób jak fizyczne wyciągniecie karty z mobasa nie spowoduje spadku poboru mocy przez kompa. Możesz jedynie edytować bios w obydwu kartach i zmniejszyć napięcie w trybie 2d , to ci da sumarycznie spadek do 8wat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3n Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Witam przed chwilą dotarł do mnie zestaw z morele.net, rozpakowałem go i chciałem podłączyć pod monitor. Po wpięciu otrzymuje komunikat "Out of range" i wystepuje caly czarny ekran. Warto dodac ze co ktores wlaczenie komputera/monitora wyswietla sie obraz z napisem Gigabyte. Nie wiem co jest grane, oto konfiguracja komputera: Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM (WD5000AAKX) Zasilacz Aerocool VP-450 Pamięć Kingston HyperX 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM Anniversary Series (KHX16C9X3/4) Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB BLACK - SATA BULK - BEZ SOFTu BA SH-224DB/BEBE Wewnętrzny PC Płyta główna Gigabyte GA-B85M-D3H Intel B85 LGA 1150 mATX (2xPCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3/CROSSFIRE) - GA-B85M-D3H Procesor Intel Core i5-4440 (6M Cache, do 3.30 GHz) BOX BX80646I54440 Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX660 2048MB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP PCI-E (wer. OC - OverClock) Obudowa Colors-IT HY6001KR USB/AUDIO (OAS6001KR) Monitor, który usiłuję odpalić: Cornea MP 503. Probowalem tez odpalic kompa pod HDMI na TV ale tez nie dalo rady. Koncza mi sie pomysly,prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4b1dd3n Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Najpierw bym otworzyl bude, i sprawdził czy wszystko jest podpięte. Wydrapano z mojej X8 :trollface: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3n Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Wszystko jest podpięte bo sprawdzałem.Przepraszam za problem . Rozwiązałem go sam . Była to kwestia lepszego monitora . Edytowane 10 Października 2013 przez D3n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birbu Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Witam. Mam zamiar w najbliższym czasie kupić nowy komputer i mam takie pytanie czy GTX660 będzie współgrał z procesorem intel g3220? Jest to rozwiązanie na pare miesięcy. Około lutego przyszłego roku mam zamiar wymienić procesor na i5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Skoro to rozwiązanie tymczasowe to się przemęczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irokez85 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 A nie lepiej wyłączyć jednego z poziomu panelu sterowania nvidia i ustawić tryb kart w oszczędzanie energii... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 O czym ty piszesz? Rozłącz sobie sli i zmierz pobór w idle , a przekonasz się , że to nic nie daje. W sterowniku nie ma żadnego trybu oszczędzania energii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) Dokładnie. Druga karta i tak będzie ciągnąć prąd, więc zabieg nic ten nie da. Jedyna opcja to wyjęcie karty. IMO zmiana napięć w 2D sporo daje. Pobierz Tweak Kepler np i edytuj Bios. Jak potrzebujesz to mogę Ci doradzić o ile zmniejszyć lub Side'a poproś, bo jest bardziej zorientowany. Rachunki za prąd tak bardzo nie wzrosną. W sumie zajrzałem tu, bo sam chyba wezmę sobie drugą kartę w SLI. Tylko wciaz nie mam pewności czy zasilacz podoła temu zadaniu. (BQ E7 700W ) no i czy przy obecnym procku i płycie jest sens. PCI Ex 2.0 vs 3.0. Edytowane 15 Października 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) 99tomcat 2.2.3 w stoku masz na karcie ok 1.3v Napięcnie na memach nic niby nie daje. W póżnejszych wersjach ab nv niby wymusiła locka na zabawę regulacjąnapięć w msi ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nie działa podbicie napięcia w AF 2.2.3. Karta MSI GTX 670 PE OC System WIN 8.1 PRO 64bit aktywowany. Sterownik 331.65. 64 bit W biosie mam ustawione 1.21 Volt Co robię nie tak ? Edytowane 2 Listopada 2013 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 tu pojawia się problem ponieważ procesor działa u mnie ciągle na 4,5 GHz, mało tego nie obniża on sobie taktowania ( śledzę je w cpu-z) mnożnik stoi ciągle na x45 napięcie również stoi twardo w miejscu dla ścisłości - płyta główna msi z87 - g45 Msi.. Sprawdź taktowanie CPU w realtemp. Wiem, że to inna platforma aczkolwiek na mpower na 1155 też wszystkie programy pokazują, że mnożnik stoi w miejscu oprócz właśnie RealTemp. Ten pokazuje realne taktowanie. A wiem to z tej prostej przyczyny, że po wyłączeniu wszystkich oszczędzaczy energii w RealTemp zegar się nie zmienia w ogóle, z włączonymi skacze (czyli zachowuje się poprawnie). Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) 99tomcat Co robię nie tak ? soft ci nie pokaże 1.3v co najwyzej miernik w punkcie pomiarowym na karcie. Dodatkowy kontroler ogłupia tylko ten sam co w referencie a tam jest do 1.21v Standardowy 670 idzie tak 1230-40 max stabilnie i 1260-1300 do testów. Karta leci wyzej to albo dobry rdzeń albo wiecej niz 1.21v dostaje Edytowane 3 Listopada 2013 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) OK., No to powiedz mi jeszcze, czy Nvidia inspector też potrafi podnieść napięcie ? Wygląda, jak by karta miała zapas VGPU Aktualnie jest 1.21 V, a Nvidia Inspector pokazuje jeszcze +225 mV. Coś w tym jest, czy zaczynam uprawiać herezje p.s.... dodaje przegląd ustawień biosu karty: Jak chcesz ten biosik, to napisz. Edytowane 3 Listopada 2013 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) Może to ktoś zweryfikować? Te ceny aż tak spadły czy pomyłka? Jak byk jest napisane GTX650Ti Boost 1GB - 459zł http://www.agito.pl/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-650-ti-boost-1gb-ddr5-pci-e-box-84-865597.html Edytowane 6 Listopada 2013 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Normalna cena. Od dłuższego czasu 650Ti Boost jest w okolicach 450zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 Teraz pora na 670 Zostało jedynie odblokować regulacje do 1.212v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusm Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 Witam od piątku jestem posiadaczem 660 od evga model 02G-P4-2660-KR. Niestety moja 460 gtx skończyła swój żywot. I mam pytanie czy ktoś ma taki sam model i jak przedstawiają się temperatury grafiki. Bo moje następująco idle 29C natomiast jak gram albo benchmarki to 80C i czy nie jest to za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRACZKOLWIEK Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Witam zmieniłem gtx 650 na gtx 660 i niby jest zauważalny wzrost fps w grach ale martwi mnie to że w niektórych grach fps mocno spadają np. w nowym Tomb Raiderze w mieście umarłych mam 20 tyle samo co na gtx 650 , teoretycznie powinienem mieć więcej bo gtx 660 jest 2 razy wydajniejszy. Co może być tego przyczyną ? Procesor ? w prototype 2 między starą kartą a nwą nie iwdze prawie żadnej różnicy w fps cpu: AMD FX 6100 gpu: MSI GTX 660 Twin Frozr III 2GB ram: Crucial 8GB DDR3 1600Mhz Ballistix Sport płyta: Asus M5A78L-M LX3 zasilacz OCZ Fatality 750 W fully modular Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Tak. Twój procesor to porażka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Mam identyczną kartę i z prockiem i5-3570 śmiga wszystko jak ta lala, m.in Tomb Raider. Zdecydowanie Twój CPU ogranicza GTX'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRACZKOLWIEK Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Mam identyczną kartę i z prockiem i5-3570 śmiga wszystko jak ta lala, m.in Tomb Raider. Zdecydowanie Twój CPU ogranicza GTX'a. coz tak myślałem ale żeby aż tak ograniczał to bym się nie spodziewał będzie trzeba zmienić platforme dzięki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyklop10 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witam czy będzie pasował bios do karty Asus gtx 670 z wersji TOP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Daj te dwa biosy na forum, albo podaj ich numery. EDIT: z biosami jest tak: wszystkie biosy do Keplerów mają max VGPU 1.215 Volt, więc karty nie uszkodzisz, nawet gdybyś wgrał do GTX 670 bios z GTX 770. Jedynie karta może nie wyświetlić obrazu, wyświetlać artefakty, lub źle się skalować. Jeżeli numery biosów będą się zgadzać, to prawdopodobnie różnić będą się tylko taktowaniem i limitem power/temperature. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez leven 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witam czy będzie pasował bios do karty Asus gtx 670 z wersji TOP? Pytanie po co Ci to ? Równie dobrze można samemu modować Bios za pomocą Kepler Bios Tweaker. Można ustawić dowolne taktowanie oraz napięcia w 2D/3D. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Tak Devil, ale.... inny bios może mieć, np. inny profil RPM wentylatorów. Wiem co piszę, bo sam zmieniałem biosy do tej samej karty i RPM jest inny w prawie każdym biosie. Czytałeś ? http://forum.pclab.pl/topic/925557-GTX-670/page__st__100?do=findComment&comment=12186322 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Wybacz ale nie korzystam z PCLaba. Co do profilu to faktycznie nie da się. Można ustawić minimalny i maksymalny. Ale nie przeszkadza mi uzywanie zewnętrznych programów do tego celu. Zawsze możesz poprosić Side';a właśnie to moze Ci ustawi profil taki jakbyś chciał. W każdym razie karty nie udupisz wgrywając inny BIOS np. z wersji TOP. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Side jest moim kumplem forumowym i cenię Go za wiedzie, której większość nie docenia (chodzi o to, że On jest gburowaty i za bardzo techniczny). Co do PC.lol... nie miałem jak tego pokazać inaczej... chciałem dać do zrozumienia, że kto szuka, ten znajdzie. A Ty mnie znasz z tego forum z GTX 460 :) Chcesz pogrzebać w biosie czy nie ? Swój bios jest bezpieczny bez względu na jakiekolwiek wyczyny w KBT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...