ptys Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) wyniku w grach nie polepszy a swój od 680 mam zmodyfikowany tak że w ide mniej prądu bierze, a na stockl napieciu lata na 1240mhz także leje ten bios aczkolwiek sprawdzę kbt czy wykrywa kartę jak ktoś się chce bawić to kepler biost tweaker 1.25 rozpoznaje kartę i można edytować jak gtx 680, ale mi sie w to bawić nie chce, jestem ciekaw jakie pamieci zapodali na 770 bo sa traktowane dużo więcej jak oryginale 680, być może lepsze kości albo napiecie w górę, ale to już niech się sideband wypowie Edytowane 14 Maja 2013 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) przecież wiem że nie polepszę wyniku w grach... ale z nudów z kompem coś można pokombinować. ciekawe jaką tablicę napięć przyjęli może uda się kartę bardziej podkręcić i przy okazji sfajczyć hahahahaha chciałbym sobie skomplikować życie i dokupić drugiego gtx680 do SLI, na oku mam Gigabyte GF GTX680 2048MB 256Bit PCI-E OC. obecnie mam referenta od MSI jak myślicie będą one ze sobą współdziałać? Edytowane 15 Maja 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 Będa działać, bo to takie same chipy kart. Jesli jedna karta ma mniej ramu, to druga nie skorzysta ze swojej wiekszej ilosci ramu (czyli obcina zawsze w dol). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wooojciech1983 Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) Będa działać, bo to takie same chipy kart. Jesli jedna karta ma mniej ramu, to druga nie skorzysta ze swojej wiekszej ilosci ramu (czyli obcina zawsze w dol). @Up, nie jesteś na bieżąco. Od sterowników 310.90 Nvidia zablokowała możliwość łączenia w SLI kart z różną ilością VRAM. Już nie można łączyć dwóch GTX 680 z różną ilością pamięci, SLI nie będzie wcale działać. Edytowane 15 Maja 2013 przez Wooojciech1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) Jeszcze w grudniu działało wykorzystując CoolBits ustawione na 18. Ostatnio, bo 30 marca też ktoś zgłaszał, że działa ta opcja, aczklwiek to było 2x 580. Tak wiec bezpieczniej kupować karty z taką samą ilością ram najlepiej z takim samym PCB. Edit: http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=158907 Edytowane 15 Maja 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 ja mam 2 referendy, jedna to evga ,druga palit , wgrane te same biosy ,wszystko działa jak należy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 (edytowane) zamówiłem MSI N680GTX TWIN FROZR 2GD5/OC to samo pcb co mój MSI GF GTX680 2048 MB DDR5 256bit PCI-e (oba to referenty) różnią się tylko chłodzeniem, powinno być dobrze mam nadzieję że mój zasilacz da radę. podobno do sli gtx 680 wystarczy 750w ale nie napisali czy bronze, gold czy może platinum :P Edytowane 16 Maja 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat1166 Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 Miałem dwie 680-tki tego samego producenta z tym samym chłodzeniem itd.. różniły się tylko datą zakupu o rok i wersją biosu... SLI działało bardzo słabo w Crysis3 miałem spadki do 45FPS a pomimo wyłączeniach synchronizacji pionowej FPS nie chciał przekraczać 60 kl/s. Pożyczyłem GTX 690 i w grze jest cały czas powyżej 60 kl/s i po włączeniu v-synch na monitorze 60 Hz uzyskałem zadowalającą mnie płynność czego nie mogłem osiągnąć na dwóch GTX 680 w SLI. Dziwne trochę ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 (edytowane) Co do zmiany 680 na 770 to na bank karta nie odpali , tzn odpali , ale nie będzie obrazu. Bios nie ma nic do aktywnej tablicy napięć , powtarzam n-ty raz nie da rady zapodać więcej jak 1.212v na 680gtx , ta sama tablica , którą mają fermi 0.825v do 1.21v , ktoś chce inną tablice trzeba lutować. Ale na karcie można zrobic klasycznego vmoda , zabezpiecznie przed za wysokim napięciem ma pewien próg , dlatego da radę podbić prawie do 1.3v Edytowane 16 Maja 2013 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 Hejka, widzę, że to temat zbiorczy więc myślę, że nie będzie problemu, jestem nowy. Mam takie pytanko, czemu jak włączam komputer do wiatraczki działają na full obrotach po zalogowaniu do systemu zwalniają, Na linuks ubuntu cały czas działają na full obrotach, jak z tobie z tym poradzić. Karta: NVIDIA GTX670 Gigabyte W3 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 (edytowane) Tak ma być karta nieobciążone więc zwalniają. Tak w ogóle to chłodzenie karty powinno już w biosie zwolnić hmmm. Tobie pewnie sterowniki w windows dopiero spowalniają. W linuxie to zależy od sterowników jest tam w ogóle jakiś program do tego ? Edytowane 17 Maja 2013 przez Polar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 (edytowane) jest git odebrałem msi twinfrozer iii gtx 680. zsynchronizowałem karty biosami na 1202/3402 na 1,212v. miałem nadzieję że chłodzenie twin frozer 3 będzie cichsze ale nie ma tragedii - żona nie truje więc może być, zresztą ja gram w słuchawkach także mi to rybka. Edytowane 18 Maja 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 A zona wie, ze kupiles 3x gtx 680? XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 Na linuks ubuntu cały czas działają na full obrotach, jak z tobie z tym poradzić.Zainstalować sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 Zainstalowałem z strony producenta, i nie zwalniają mi po prostu aż do tego stopnia co w windows 7, w ubuntu są wyraźnie słyszalne. W bios nie zwalniają, dopiero po wyświetleniu ekranu logowania do systemu. Cały proces instalacji windows 7 home premium oem (bo był tańszy) działały myślę na średnich obrotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) 3dmark 11 - P15315 3dmark Edytowane 18 Maja 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Do 3dmarków idealna zabawka do gier to się przekonasz niedługo , że to był bardzo zły wybór , najpierw sprzedasz jedną kartę , a potem wszystkie i kupisz titana hhe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 albo poczeka i kupi hd89xx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Skończyłem zabawę z 7970ghz po 12h i już ma nowego właściciela , jak ktoś lubi zabawy z amd to czemu nie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) poki co jedynie gta4 nie radzi sobie z sli ale to wszystkim jest wiadome cala reszta gier dziala bez problemu. narazie gralem bf3, tombrider, crysis 3, skyrim, metro last light, farcry3 i jeszcze kilka innych. generalnie mam ustawione w panelu nvidi synchronizacje pionowa na adaptacyjna (trzyma ladnie 60 fps) wydajnosc tez na adaptacyjna.przekonalem sie tez do "geforce experience" naprawde fajny program.z rozmyslem nie wybralem titana tylko dokupilem 680. gdyby titan byl za 3k to jeszcze mozna bybylo sie zastanawiac ale za 4k to za drogo zwalszcza ze z 2x680 jest szybciej. do minusów msi twinforce iii należy dodać 10C wyższa temperature vs arctic Accelero Twin Turbo II którego mam na "starej" 680. np gram w metro temperatura TF3 63C, arctic 51C. w dodatku jest dużo głośniej. Edytowane 18 Maja 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Skończyłem zabawę z 7970ghz po 12h i już ma nowego właściciela , jak ktoś lubi zabawy z amd to czemu nie Dlaczego nie lubisz amd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 To nie jest kwestia lubienia czy nie lubienia , skoro właściwie wydajność nie była lepsza od 670gtx ,a a wielu grach słabiej ze względu na na wysokie obciążenie cpu przez stery to po co mi taka karta , do tego wsysa więcej watów. Nie miałem okazji sprawdzić 79xx nadażyła się okazja kupić 7970ghz super tanio i jeszcze na tym zarobić to czemu nie , gdyby okazała się lepsza od 670gtx to bym ją zostawil , ale okazało się inaczej. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 No właśnie. A o dziwo opierając się na testach i zaleceniach purepc to 7970 rządzi i dzieli jak 680 a jak widać jest gorszy do 670 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) Jak robisz testy mało zależne od cpu lub miejsca mniej obciążające to amd wypada dobrze , na amd średni fps w miejscach mniej istotnych jest wysoki jak przychodzi co do czego leci łeb na szyje Dokładnie to samo miałem na 69xx , myślałem , że coś się zmieniło od tamtej pory , ale jednak widać , że ciągle to samo na amd. Edytowane 18 Maja 2013 przez sideband 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 nowy wynik w 3dmark - chodzi o test "strike". okazało się (nie zwróciłem wcześniej na to uwagi - dzięki Blue) że coś jest nie tak. a była to łatka windowsa KB2670838 po jej wywaleniu jest lepiej: http://www.3dmark.com/3dm/666082 vs http://www.3dmark.com/3dm/663235 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) Ciekawe, ze u mnie KB2670838 nie daje sie zainstalowac, zawsze jest failed. Ale, ze to az tka bije po wydajnosci... cos Microsoft napsuł. Edytowane 18 Maja 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Hej sorki za ref, Ale nie da się nic poradzić z tymi wentylatorami? Problem opisany powyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 grzeb w narzedziach nvidii dla linuxa, ja pamietam ze *chyba coś* tam było, jednakże problem mnie nie dotyczył, bo miałem pasywne chłodzenie na karcie ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagracz Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 Ciekawe jaki będzie skok gdy wymienię wysluzony intel pentium 4 i geforce 6200le na intel i5 3570 i gtx 770 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 (edytowane) Ciekawe jaki będzie skok gdy wymienię wysluzony intel pentium 4 i geforce 6200le na intel i5 3570 i gtx 770 dorzuć do tego jeszcze SSD i zwali cię z nóg. Edytowane 29 Maja 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...