Darinio Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) - Jestem po formacie. - Sterowniki starsze testowałem. - Vsync jest wyłączone. A spadki są w BATTLEFIELD 3. Bezskutecznie. Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez Darinio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Nie przegrzewa się nic? Procesor i k. graficzna trzymają odpowiednie takty pod obciążeniem? Pcie pracuje w trybie x16? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darinio Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) http://images.tinypic.pl/i/00429/9ykx0jzks92e.png Póki co mogę tylko takiego screena dać bo pobieram na nowo Battlefielda. Sprawdzałem temperatury również Speedfan'em wachały się w granicach 55 - 65 C Ustawienia Battlefielda 3 był na max jeśli chodzi o wygładzanie krawędzi. W panelu sterowania jedynie zmieniałem filtrowanie tekstur na wysoką wydajność, wyłączyłem synchornizację pionową jak i zmieniłem na tryb jednoekranowy. Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez Darinio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zapuść occt na godzinę i obserwuj temperatury i taktowanie cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zapuść occt na godzinę i obserwuj temperatury i taktowanie cpu. To może niewiele dać - samo obciążanie CPU OCCT ma IMHO niewiele wspólnego z obciążeniem całej jednostki gdy grzeje się dosłownie wszystko. Może być nawet tak że przy grze mostek dostaje za dużo temperatury i zmienia się tryb PCI-E ( w co szczerze mówiąc wątpię ale wszystko jest możliwe ). Podstawą jest IMO odpalenie GPU Tweak/MSI Afterburner i logowanie pracy grafiki w czasie gry. Do pierwszej ściny i później będzie się analizowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgadza się, już samo obciążenie cpu może dać lapszy obraz sytuacji niż screen z idle. A konfiguracji nie podano obudowy, zasilacza. Stawiam, że może być bardzo gorąco przy obciążeniu wszystkiego. Do tego płyta do HTPC pod Pentiuma a siedzi tam i7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Throttling przy 9x% CPU? Też ma miejsce biorąc pod uwagę fakt że w BF wszystko leci przez CPU a nie PhysX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darinio Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Zasilacz Tacens Radix V-650 Jutro pogram i wrzuce te logi z MSI Afterburner. @Edit - http://images.tinypic.pl/i/00430/inmr0tc5dys0.png Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez Darinio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darinio Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Obudowa Tracer Sorela. Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez Darinio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Zasilacz Tacens Radix V-650 Jutro pogram i wrzuce te logi z MSI Afterburner. @Edit - http://images.tinypic.pl/i/00430/inmr0tc5dys0.png Nic, kompletnie nic z nich nie wynika. Najpierw zaznacz żeby logowało do pliku, później ustaw interwał na ~500ms i pograj do ścin. Znajdziesz plik, wrzucisz w arkusz kalkulacyjny i zrobisz ładne wykresy ~40minut rozgrywki a nie góra 2... I dodaj logowanie FPS. Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Obudowa Tracer Sorela.z wykresu wynika ze nie ma throtlingu. odpal 3dmarka i porownaj wynik testu strike przed i po wywaleniu aktualizacji KB2670838 mi zawsze zwalnialo gdy wpadalem w dym po wybuchu jedynie jest ono minimalne przy obecnej konfiguracjiWysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darinio Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Full 3DMark z aktualizacją - http://www.3dmark.com/3dm11/7012840 Bez - http://www.3dmark.com/3dm11/7012878 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 test masz zrobic w najnowszym 3dmarku nie w 11 Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darinio Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 3dmark z aktualizacją - http://www.3dmark.com/3dm/1083716 3dmark bez aktualizacji - http://www.3dmark.com/3dm/1083837 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ibbanez Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) Witam, mam od jakiegoś czasu gtx 660. Na początku dodam, że przy c2q q9500@3,8 GHz wszystko było ok. Po zmianie procesora na 4670k zaczął się problem. Oto filmik o co dokładnie mi chodzi: http://www.youtube.com/watch?v=R56L0PUIHHw&feature=youtu.be Problem znika przy włączeniu synchronizacji pionowej lub ograniczeniu fps do 80 i mniej. Jednak nie mogę mieć włączonej synchronizacji pionowej bo przy np nagrywaniu czy streamowaniu fps spadają mi do 30 co przy tym sprzęcie jest raczej dość dziwne... Czy miał ktoś problem tego typu? od razu mówię, że to nie jest problem z internetem. Z góry dzięki za odpowiedzi . Dodam, że to nie jest problem ze sterownikami bo już je zmieniałem kilka razy, wątpię czy to problem z kartą graficzną, robiłem testy FurMarkiem przez 20 minut i nic nie wyskoczyło nic nie wysypało się. Dziwi mnie jedynie to, że przy starym procesorze było wszystko ok Edytowane 12 Września 2013 przez Ibbanez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2013 Tylko w LoL-u masz takie skoki czy w innych grach też ? Może po prostu gra nie jest przystosowana do tak mocnego sprzętu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ibbanez Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2013 tylko w lolu. ale inni przy takim fps nie mają takich problemów co jest dziwne wg mnie ;/ pisałem do supportu i niestety jak narazie ich pomoc nic nie daje, ale próbują, jednak próbuję znaleźć też sam rozwiązanie i szukam go na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2013 Zapuść Stress Prime na jeden rdzeń w tle i sprawdź ;) Poważnie piszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2013 Jak jedna gra tak się zachowuje to problem najczęściej leży po jej stronie . Jaki masz system - XP , Vista/Win7/Win8 oraz jaka wersja - 32bit czy 64-bit . Btw. Skoro przy kręconym Q9550 i GTX-ie gra zachowywała się normalnie to może ma jakiś ogranicznik ilości fps czy coś w tym stylu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ibbanez Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) odpaliłem prime 95 na 1 rdzeń włączyłem LoL, problem nadal występuje ale znacznie mniejsze są te skoki i dużo mniej ich jest. mój system windows 7 ultimate x64. ps nie q9550 tylko q8500 ;] idąc tropem tego prime włączyłem occt i skoki były baaardzo żadko, a ograniczając FPS w grze do 80 skoków już nie ma wcale. Dziwi mnie to bo na tym quadzie miałem ponad 250 fps też i nie skakała mi tak ta animacja Edytowane 12 Września 2013 przez Ibbanez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2013 Spróbuj może wyłączyć turbo i oszczędzanie energii? Może ciągle skacze taktowanie procesor w szerokim zakresie i tak miesza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ibbanez Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) Spróbuj może wyłączyć turbo i oszczędzanie energii? Może ciągle skacze taktowanie procesor w szerokim zakresie i tak miesza? tu pojawia się problem ponieważ procesor działa u mnie ciągle na 4,5 GHz, mało tego nie obniża on sobie taktowania ( śledzę je w cpu-z) mnożnik stoi ciągle na x45 napięcie również stoi twardo w miejscu dla ścisłości - płyta główna msi z87 - g45 Edytowane 12 Września 2013 przez Ibbanez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2013 A weź odkręć proca do domyślnych ustawień i wtedy sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ibbanez Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2013 A weź odkręć proca do domyślnych ustawień i wtedy sprawdź. wygląda na to jak by troszke mniej tego było ale i tak jest przy 3,8 GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 To ustaw limit FPS w Evga precision na 100 i spróbuj popykać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Nie zaszkodzi też wgrać inne sterowniki do karty graficznej. Np 314.22, które sobie chwalę. Wyłącz synchronizację w sterownikach jak i wszelkich programach wymuszających V-Sync. Ustaw sam limit FPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ibbanez Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 mam najnowsze sterowniki, synchronizacja w sterach wyłączona dawno, już to ogarnąłem jak wyżej, trudno będzie trzeba grać z evga precision i limitem na 120 bo w takim przypadku problem znika. Napisałem do supportu, że prawdopodobnie ich gra nie jest zoptymalizowana pod nowsze procesory, zobaczę co odpiszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) 99tomcat 2.2.3 w stoku masz na karcie ok 1.3v Napięcnie na memach nic niby nie daje. W póżnejszych wersjach ab nv niby wymusiła locka na zabawę regulacjąnapięć w msi ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nie działa podbicie napięcia w AF 2.2.3. Karta MSI GTX 670 PE OC System WIN 8.1 PRO 64bit aktywowany. Sterownik 331.65. 64 bit W biosie mam ustawione 1.21 Volt Co robię nie tak ? Edytowane 2 Listopada 2013 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 tu pojawia się problem ponieważ procesor działa u mnie ciągle na 4,5 GHz, mało tego nie obniża on sobie taktowania ( śledzę je w cpu-z) mnożnik stoi ciągle na x45 napięcie również stoi twardo w miejscu dla ścisłości - płyta główna msi z87 - g45 Msi.. Sprawdź taktowanie CPU w realtemp. Wiem, że to inna platforma aczkolwiek na mpower na 1155 też wszystkie programy pokazują, że mnożnik stoi w miejscu oprócz właśnie RealTemp. Ten pokazuje realne taktowanie. A wiem to z tej prostej przyczyny, że po wyłączeniu wszystkich oszczędzaczy energii w RealTemp zegar się nie zmienia w ogóle, z włączonymi skacze (czyli zachowuje się poprawnie). Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) 99tomcat Co robię nie tak ? soft ci nie pokaże 1.3v co najwyzej miernik w punkcie pomiarowym na karcie. Dodatkowy kontroler ogłupia tylko ten sam co w referencie a tam jest do 1.21v Standardowy 670 idzie tak 1230-40 max stabilnie i 1260-1300 do testów. Karta leci wyzej to albo dobry rdzeń albo wiecej niz 1.21v dostaje Edytowane 3 Listopada 2013 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...