Orgiusz Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Tak - wyłącz statystyki mówiące o FPS i użyciu VMEM. Jak miałeś wcześniej customCFG na CS:GO na tragicznej karcie to obecna pewnie nawet nie przebija się przez 50% użycia. Sprawdziłbym ale jakoś nie ciągnie mnie ściąganie countera. Co do GTA V - zostaje Ci jeszcze 1200MB do limitu. Poważne problemy. Bąbelki 1440@1.213/7600 sypią mi artami na trawie w wieśku. Jakieś rady poza obniżeniem taktowań? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Ponoć teraz mają dawać do gtx 970 metal gear solid? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zjacer Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) Miesiąc temu zakupiłem nowego kompa, a w tym Gigabyte MSI GTX 970 GAMING G4. Do 60 stopni wiatraki się nie uruchamiają, ostatnio korzystam z komputera na zasadzie, że jest włączony, ale karta nie jest obciążana. Temperatury sięgają 58 stopni Celsjusza, jednakże oprogramowanie karty pozwala na zdefiniowanie własnych ustawień wentylatorów. Halas na poziomie 40% maksymalnych RPM mi nie przeszkadza, stąd pytanie - zostawić sobie to tak ustawione, czy nie ma sensu? Zbija to temperaturę o 18 stopni, więc sporo, nie hałasuje, a chyba nie ma co kotłować karty? Czy jednak niezalecane jest, by wiatraki ciągle chodziły? Nie mogę znaleźć informacji w internecie. Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez Zjacer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 58 stopni to jest żadna temperatura dla tego typu elektroniki. Tak że ja bym postawił raczej na zwiększenie żywotności łożysk wentylatorów dzięki ich rzadszej pracy. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) 58*C w żaden sposób nie zagraża trwałości karty. No może podziała 9.5 roku, zamiast 10 :) Swoją drogą dziwnie wysoka ta temperatura bez obciążenia - 58*C, nawet biorąc pod uwagę tryb pasywny. U mnie w pasywie w 2D karta ma ok. 40*C. Inna rzecz, to przecież Gigabyte Gaming gtx 970 nie ma trybu półpasywnego na standardowym biosie. Musiał by tu być zrobiony mod biosu, podobnie jak w mojej karcie. Ale pewnie autorowi chodzi o kartę MSI, tylko błąd w opisie. Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez Stanko 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zjacer Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Dzięki za opinię. Wybaczcie, nie wiem czemu Gigabyte napisałem - tak, MSI. Mam dwa kompy w dość małym pokoju, przy czym drugi dość porządnie grzeje (nie mój, więc się nie wtrącam). Do tego tylko wiatrak z przodu obudowy (wlot) i z tyłu (wylot). Po sesji poprawkowej planowane jest dołożenie wiatraka z przodu i dwóch z góry (a w zasadzie to wymiana na coś porządniejszego, niż te dostarczone do obudowy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Panowie może ktoś zrzucić i wystawić bios 84.00.36.00.3A i/lub 84.00.32.00.94 od MSI GTX 980 Ti Gaming 6G ?THXPozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Tutaj jest ten drugi, ale z modelu EVEGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zakupiłem karte Gigabyte GV-N980WF3OC-4GD ( GTX980 - BASE: 1178 MHz / BOOST: 1279 MHz) Chce zmienić bios ale na stronie jest kilka biosów w zależności od rodzaju pamięci. Gpu-z pokazuje inny biuos, program do zmiany biosu Gigabyte inny. Ktos zmieniał bios na nowszy w tej karcie lub podobnej i wie o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Ja wiem o co chodzi. :) Jakie masz pamięci na karcie odczytaj w GPU-Z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Ale gdzie :) Tzn na stronie są biosy - pamięci Hynix, Samsung Namiary na strone: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5215&dl=1&RWD=0#bios Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 W głownym oknie: Memory Type masz napisane GDDR5 otwarty nawias i co jest w tym nawiasie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Jest :) Hynix :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Ściągasz FB1. Aktualizujesz programem Gigabyte na dwie raty, podłączając monitor kolejno pod każdy z dwóch portów DVI. Są dwa pliki BIOS czytasz jaki masz bieżący i aktualizujesz tym samym typem pliku (DD oraz DP). Przed aktualizacją w programie Gigabyte czytasz jaki masz obecnie BIOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Aktualizowałem 2 ma plikami ( z windowsa) - cos jest napisane zeby nie było sterowanika nvidia. Ale i tak nic sie nize zainstalowałeo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Ten komunikat jest bez znaczenia, może być zainstalowany sterownik. W takim razie jaki masz obecnie BIOS (wynik z programu Gigabyte, nie z GPU-Z)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) http://ifotos.pl/zobacz/14jpg_sphewnw.jpg Flashuje te 2 pliki biosu 51. W pierwszym jest błąd a drugi nic nie daje. PS Mam windows 10. I cos podpowiesz? Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) gpuz zgraj biosa i otwórz go w maxwell bios tweaker, po nazwie "Name" sprawdzisz jakiego masz biosa na którym porcie dvi - DD lub DP, jak już to ustalisz to wgrywasz biosa. klikasz wyłącz: aktualizujesz biosa nvflash -6 nazwabiosa włączasz kartę. wyłączasz kompa zmieniasz port dvi. Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Fajnie ale program biosu nie widzi. Widzi tylko pliki .rom, .bin Bios GV-N980WF3OC-4GD.F50 Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Ściągnąłeś pliki do biosu FB1? FB1 powinny pasować (mimo, że obecnie masz F50). F11 odpada. Jeżeli jednak program aktualizujący zgłasza błąd, zostaje ten F51. Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Ale zapodawałem bios 51 i wyskakiwał błąd. FB1 nie testowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Ten najnowszy bios zmienia tylko obsługę wyjść DP. Jeżeli nie używasz takich monitorów, to zmiana nic nie wniesie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Można zmienić rozszerzenie pliku na .rom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Tylko że zgrany Gpu-z pliczek biosu od mojej karty rozni sie wielkością od biosu ściągniętego ze strony. Moj ma 180 000 a ze strony 178 000. (około) Bios chce zmienic na wersję 51 bo wiatraki podczas uruchamiania komputera straszne wyją. 51 to ma zmieniac. Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Na techpowerup spawdzales jakiej wielkości są biosy? Ale 178 wydaje się właściwy bo też taki mam. Gpuz najnowszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Tak. Boje sie robic to nvflash bo juz kiedys uwaliłem karte. (udało mi się przywrócić na innym kompie). GB podaje zeby flashowac programem z windowsa. Niby cos tam zaczyna robić, otwiera sie okienko cmd i pojawia sie text ale za szybko zeby coś przeczytac i wyskakuje błąd. Przed flashowaniem wyskakuje napis że jest zainstalowany sterowanik nvidia i zeby uważac. Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Próbował ktoś puszczać 980ti na zasilaczu ok 450W ? Myślę czy by sobie takie nie kupić do kompa http://www.x-kom.pl/p/213117-seasonic-460w-x-460fl2-box.html Teoretycznie powinno działać przy referencyjnej karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 nvflash jest najpewniejszy. tutaj masz jego najnowszą wersję http://www.overclock.net/t/1521334/official-nvflash-with-certificate-checks-bypassed-for-gtx-970-980-980ti-titan-x biosa możesz też przy jego pomocy zgrać: "nvflash --save nazwa.rom" , przed komendą save są dwa minusy "--" musisz tak jak przy wgrywaniu wyłączyć kartę w menadżerze urządzeń tak jak Ci pokazałem wyżej. sam to przed chwilą sprawdziłem na moich kartach czy działa i działa, zgrywa biosa poprawnie. nvflashem uwaliłeś kartę pewnie dlatego że wgrywałeś nie właściwy bios (różniący się wielkością). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Zestaw po OC wezmie jakies 360W max. Do tego to dobry i sprawny zasilacz co daje ok 450W po lini 12V. Jednak jak go nie kupiles to wez wersje 520-550W dla swietego spokoju. ew ten: http://www.morele.net/zasilacz-xfx-black-edition-xtr-550w-fully-modular-135mm-80-gold-p1-550b-befx-628157/ Bardzo dobry zasilacz z pelni modularnym okablowaniem. Certyfikat Gold i do tego cichutki. Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Cały myk polega na tym by był pasywny :) Zwykły to mam HX750 chociaż trochę wentylator mu rzęzi od kilkuletniego wiszenia w pionie w Ravenie 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...