Mario19x9 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Obudowa zalman gs 1000, dość dobrze wentylowana (4 wentylatory), plomba niestety jest.... Oddać do sklepu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Mam pytanie do posiadaczy Gtx 980 ewentualnie Gtx 970, od wczoraj jestem posiadaczem 980 tki od Asusa ale nie wiem czy nie będę musiał jej zwrócić/zareklamować bo karta po 1-2 minutach grania w GTA5 osiąga temperatury rzędu 80-85 stopni a wentylatory kręcą się jak szalone, hałas bez mała jak od suszarki od włosów. Miał ktoś podobny przypadek? Temperatury są chyba tak 1 15 stopni za duże. Co zrobić z tym fantem? Kartę kupiłem na morele.pl No coś jest zdecydowanie nie tak, ja na referencie podkręconym nie przekraczam 75*C nawet po godzinie grania a gdzież referent do chłodzenia Asusa ? Sprawdź jeszcze w jakimś 3DMarku czy też się tak grzeje. Sprawdź też palcem, czy radiatory są gorące, bo być może ciepło zostaje na rdzeniu a radiatory chłodne, wtedy oddaj kartę, bo coś nie styka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario19x9 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) Właśnie przetestowałem 3dmarkiem, i temp 93 stopnie.. W poniedziałek dzwonie do morele i oddaję w ramach " b) serwis ekspresowy (zgłoszenie 3-dniowe)Towar ze stwierdzoną wadą fabryczna można zwrócić w ciągu maksymalnie 3 dni roboczych od daty jego otrzymania. Towar zostanie wymieniony na nowy." Zastanawiam się czy nie wymienić na MSI? Co lepsze? Edytowane 16 Maja 2015 przez Mario19x9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 No ja bym oddał - 80-85 to jeszcze mogłaby być kwestia profilu wentylatora nastawionego firmowo na ciszę, ale 93 w 3dmarku to już spore przegięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Jak to asus daje za długie śruby, więc chłodzenie wisi w powietrzu i styk do gpu jest na glucie, mały niefart glut puścił i stąd takie tempy. Gdyby nie było plomby to jest do zrobienia w kilka minut , wystarczy dodać podkładki na śruby by chłodzenie dochodziło dobrze do gpu i dystanse od chłodzenia opierały się na pcb, dać nową pastę i gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Zawsze można dać dociski tylko dla dwóch śrub po przekątnej, a dwóch pozostałych nie ruszać. Plomba jest tylko na jednym łbie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario19x9 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Dzięki za podpowiedzi, wstrzymam się do poniedziałku, może będzie się dało wymienić w ciągu jednego dnia w Krakowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 75 stopni po długiej sesji w GTA V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario19x9 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 75 mam po 15 sekundach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Jak spisują się referenty gtx 970? Tzn: 1. Wydajność. 2. Głośność (wiatrak/cewki). 3. O/C. Pytam bo cenowo to referenty coraz lepiej się prezentują: http://www.kurtmedia.pl/product-pol-567855-GeForce-CUDA-GTX970-4GB-DDR5-256Bit-DVI-mHDMI-3mDP-BOX.html ...zwłaszcza że dorzucają 2 gierki - a to znaczy że nie musiałbym kupować W3, a Batmana bym opylił, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 W tej cenie kupowalem przed grudniem :) Przewaznie gram w sluchawkach, wiec szum mi nie przeszkadza - wg. mnie znosny poziom halasu. Wydajnosc jak to gtx970. Nie podkrecalem bo ciagle zbieram czesci do wc a wydajnosc i tak zadawalajaca. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2015 Kurtmedia na kilometr omijać. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2015 Kurtmedia na kilometr omijać. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Fakt, nigdy nic od nich nie kupowałem, ale skoro mam mieć z nimi problemy to lepiej dopłacić kilka zł. Też gram na słuchawkach, więc słyszeć jej nie powinienem. Teraz mam Twin Frozr III na swojej 660 i sobie chwale, ale też potrafi zrobić szum. Chciałem wymienić na 960, ale jakoś mnie nie przekonuje ta wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2015 ja tam u nich kupowałem płytę i wszystko gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2015 Firma krzak sporo ludzi miało problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2015 Przede wszystkim ściemniają z dostępnością i czasem realizacji. Ceny często też dają wirtualne by lepiej pozycjonować się w porównywarkach. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2015 W morelach referent Palita jest tańszy. http://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-970-4gb-gddr5-256-bit-dvi-hdmi-dp-ne5x970014g2f-649144/ Anyway - jak skręciłem obroty w idle afterburnerem to jest cichy. Pod obciążeniem robi się już zauważalny, ale jak gram w słuchawkach to go nie słyszę. Najgorzej jak się człowiek bawi w 3D Marki bo wtedy chłodzenie słychać i z racji małego wentylatora są to dość wysokie tony wyraźnie przebijające się przez 140/200mm z obudowy :) Power target 106% blokuje oc ale te ok. 1400 w grach wyciągam , do tego mój ma pamięci Samsunga więc 7500 zrobił z palcem w nosie (8000 też 3dmarka zrobił, ale zaczeło mi ciągnąć zegar rdzenia w dół z powodu power targetu :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2015 W morelach referent Palita jest tańszy. http://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-970-4gb-gddr5-256-bit-dvi-hdmi-dp-ne5x970014g2f-649144/ Anyway - jak skręciłem obroty w idle afterburnerem to jest cichy. Pod obciążeniem robi się już zauważalny, ale jak gram w słuchawkach to go nie słyszę. Najgorzej jak się człowiek bawi w 3D Marki bo wtedy chłodzenie słychać i z racji małego wentylatora są to dość wysokie tony wyraźnie przebijające się przez 140/200mm z obudowy :) Power target 106% blokuje oc ale te ok. 1400 w grach wyciągam , do tego mój ma pamięci Samsunga więc 7500 zrobił z palcem w nosie (8000 też 3dmarka zrobił, ale zaczeło mi ciągnąć zegar rdzenia w dół z powodu power targetu :) ) Z tym chlodzeniem to żaden referent raczej budzetowka palita i do tego byle jaka. Juz lepiej do płacić do MSI lub gigabyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2015 Wiem , ale potocznie nazywa je się referentami. Od gamingów planuje trzymać się z daleka mój 770 póki był w obudowie z 3x180mm to działał dobrze - przeniosłem go do budy matx i nie był w stanie utrzymać taktowania w 3dmarku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2015 to nie wina karty tylko obudowy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nushi Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 podkręcam gtx 970 od zotaca standard, ale w testach w furmarku itd spada mi wydajnosc do praktycznie bazowej, podobno to wina sterowników, jak to wyłączyć albo ominać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 ja cały czas szukam najbardziej cichego GTX960. Na razie wygląda na to, że kupię ASUS Strix, ale to już jest ponad 900 zł. Za 780 są od MSI konstrukcję z jednym wentylatorem, wyglądającymi trochę jak karta referencyjna od nvidii, mam jednak obawy właśnie co do kultury pracy. Ma może ktoś coś takiego jak to: http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-960-2gb-gddr5-128bit-dvi-hdmi-3xdp-gtx-960-2gd5-721276/ ? Wszystkie recenzje i testy sa robione na kartach typu Gamin, Strix, WF3, a tych konstrukcji "klasycznych" nie ma w zestawieniach zazwyczaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 A jaka temp. power target itp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 turbinki do cichych nie należą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nushi Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) power limit miałem na maksa 106 bodajze, temperatury we wszystkim co robilem na roznych konfiguracjach nie były większe niz 88(raz) ale bawiłem sie i afterburnerem i firestormem, ale coś się zepsuło bo teraz nawet na domyslnych ustawieniach zaniża mi core clock a jak ustawiam kolo 1450 to w ogole lata 800 na zegarze w gpu z i w trakcie testu furmarkiem /e w ogóle ten wynik do screena pokazuje mi więcej punktów niż wczesniej był podkręcony, :mellow: /e2 w ogóle sensory w gpuz ładnie mi pokazywały clock, dopóki 1 raz nie przesadziłem i pokazuje teraz mi w idle te 135, da się to cofnac aby ciagle było na maksa? //e3 ale to chyba przez proces mdm.exe, co to jest? Edytowane 18 Maja 2015 przez nushi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 Kurczę, a mi słaba sztuka się trafiła.68.0% ASICmax. (stabilne) OC: Oczywiście napięcia zmodyfikowane a'la @Sideband. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 Ja bym unikał jak ognia MSI - brak kontaktu jak coś się dzieje. Mam asusa strix, ale jak by mi zależało na cenie to kupiłbym palita. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) Kurczę, a mi słaba sztuka się trafiła. 68.0% ASIC max. (stabilne) OC: Oczywiście napięcia zmodyfikowane a'la @Sideband. edit czyli w boost masz ile? Edit 2 odczytaj wartość w zakładce sensor Edytowane 18 Maja 2015 przez zaodrze244 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 power limit miałem na maksa 106 bodajze, temperatury we wszystkim co robilem na roznych konfiguracjach nie były większe niz 88(raz) ale bawiłem sie i afterburnerem i firestormem, ale coś się zepsuło bo teraz nawet na domyslnych ustawieniach zaniża mi core clock a jak ustawiam kolo 1450 to w ogole lata 800 na zegarze w gpu z i w trakcie testu furmarkiem /e w ogóle ten wynik do screena pokazuje mi więcej punktów niż wczesniej był podkręcony, :mellow: /e2 w ogóle sensory w gpuz ładnie mi pokazywały clock, dopóki 1 raz nie przesadziłem i pokazuje teraz mi w idle te 135, da się to cofnac aby ciagle było na maksa? //e3 ale to chyba przez proces mdm.exe, co to jest? Problemem jest temp. Od 60 stopni zaczyna się obniżanie taktowania ty masz 85 spróbuj odpalić wentyl na 100% i w tedy patrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 edit czyli w boost masz ile? Edit 2 odczytaj wartość w zakładce sensor Niby 1575MHz, ale coś mi się to mało realne wydaje. Sprawdzę na Wiedźminie dokładnie, bo GTA musiało zostać usunięte ze względu na brak miejsca xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...