Skocz do zawartości
Caleb

NVIDIA GeForce GTX 900 / Titan X (Maxwell) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

umnie też się freezuje i uważam że to wina sterowników. jak się raz tak wywali (wyloguję się, zaloguję bez restartowania kompa) to potem można znowu grać 3h podrząd i nic się nie dzieje. 

generalnie sterownik pozostawia wiele do życzenia gdyż nawet na chromie mi się wysypuje  :P   352.86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na w10 i 352.84 wiesiek smiga ze wszystkim na full bez zadnych przyciec. Usun wszystkie stery nvidii z store drive, na gpuz jest fajny programik do tego

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

mi się gra nie przycina tylko freezuje :P

a co do reszty to możesz rzucić trochę więcej światła na tego store drive i ten programik jakieś linki? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

programik -> http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

Mi dotychczas wiedzmin 2 razy sie zawiesil, raz w jakims dialogu pierwszego dnia podczas zabaw z sterami (do tego stopnia kombinowalem ze pozniej zaden sie nie chcial zainstalowac ani zainstalowane wczesniej dzialac), drugi raz wczoraj jak zrespil mi sie wiedzmin martwy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DDU ostatnio używałem gdyż miałem nadzieję że mi pomoże z sypiącym się z chromem ale niestety nic to nie dało. z poprzednimi sterami tego nie było także może nowsze to rozwiążą. a tak nie pozostaje nic innego jak często używać F5 :P

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie bardzo proszę o szybką pomoc.

Po wielu latach bytności z AMD mam dosyć, sprzedałem R9 290 i właśnie zamawiam GTX 970 Gigabyte.

Czy model OC (1114/7000) FIZYCZNIE różni się czymkolwiek od modelu nie-OC (1051/7000). Mówię naturalnie o modelach Windforce3. Różnica w cenie to 30 zł więc jeśli jest jakakolwiek faktyczna różnica to wezmę tę OC, a jak nie no to wezmę te tańszą, bo podnieść taktowanie może jakoś dam radę sam.

Edytowane przez adashi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

umnie też się freezuje i uważam że to wina sterowników.

A u mnie dziwna sprawa, bo jakby to od kręcenia grafy (obecnie MSI GTX960/2GB, z 970 będę się pewnie bawił w przyszłym tygodniu) - albo i od grafy, i od sterów samych w sobie ;)

Max zegary - 1560/2070MHz (furmarki, trzy-de-marki, unigine, cała reszta innych gier)

Na codzień zostawiłem nieco niższe, bo równe i okrągłe 1500/2000MHz.

Wiesiek działa na 1450/1950MHz, od kilkunastu godzin zero problemów. Jak tylko ustawię zegary nieco wyżej to raz na godzinę, dwie freez (gra działa w tle, ale nie da się na nią przełączyć, trzeba ubić z managera).

Edytowane przez rzymo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Od niedawna pojawił się u mnie dziwny problem.
Wiatraki na karcie w IDLE, kiedy karta w ogóle nie jest obciążona (monitorowałem w wielu programach), kręcą się z maksymalną prędkością, w rezultacie karta ma 27 stopni.
Właściwie to non stop kręcą się na 100%, a wcale tak nie było wcześniej.
Próbowałem zmienić sterowniki na starsze ale nic to nie dało.
Wiatraki na pewno są sprawne, w sumie nie mam pojęcia co może być przyczyną.
Na chłopski rozum to może być wina jakiegoś programu? sterowników?

Strasznie mnie to niepokoi, bo obniża to żywotność wiatraków, które non stop wyciskają z siebie siódme poty.
W Afterburnerze tachometr pokazuje 0, ale po zdjęciu obudowy wszystkie wiatraki kręcą się z maksymalną predkością.

Pamiętam, że problem wystąpił bodajże od momentu kiedy pobrałem program SpeedFan, ale nic tam nie ustawiałem, a tym bardziej nie zmieniałem (po prostu oglądałem).
Czy ktoś wie czego to może być wina? Dodam jeszcze, że BIOS jest stockowy.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WItam, mam problem z sli przy testach 3dmark,furmark- w grach jeszcze nie sprawdzałm- aktualnie na szybko nie mam co podłączyć. Przy próbie 3dmark firestrike robi się czarny ekran i restart najczesciej, przy furmarku wyświetla się błąd poniżej.

mbr64hxc2n53_t.jpg

Dodam, że błędy wyskakują tylko na fullscr, w oknie wszystko działa. Instalacja windows świerza, sterowniki najnowsze, sli wlaczone w panelu nvidia.

Konf:

i7-4790K

msi z97 gaming 5

2x8 Gb kingston 2400 ddr3

ssd 256GB adata

2 x MSI geforce 970 Gaming

Zasilacza corsair 750w

Edytowane przez grzesztof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie bardzo proszę o szybką pomoc.

Po wielu latach bytności z AMD mam dosyć, sprzedałem R9 290 i właśnie zamawiam GTX 970 Gigabyte.

Czy model OC (1114/7000) FIZYCZNIE różni się czymkolwiek od modelu nie-OC (1051/7000). Mówię naturalnie o modelach Windforce3. Różnica w cenie to 30 zł więc jeśli jest jakakolwiek faktyczna różnica to wezmę tę OC, a jak nie no to wezmę te tańszą, bo podnieść taktowanie może jakoś dam radę sam.

W przypadku rev 1.1 nie było różnic poza taktami, nie wiem jak jest w nowszych. ( mam windforce oc 1.1 z listopada)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie wygląda na to, że kupię ASUS Strix,

uważaj na te Strixy, bo mają coś zrąbane z poborem prądu - starsznie skacze , czasem ponad możliwości złącza pciex i wtyczki. Są gdzieś testy na to (legitreviews?). Co do ciszy, większość i ile nie kazda 960tka zatrzymuje wentyle w idle. od siebie mogę powiedzieć, że gb g1 gaming jest bardzo cicha, natomiast mozesz pomyslec na gb windforce (2 wentyle) wydajnościowo nie powinno być różnicy od g1 gaming i też jest cichy.

tutaj ten test:

http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-960,4038-8.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kod do BATMANa który jest dodawany do MSI 970 ktoś już dostał z Was? Dzisiaj odebrałem msi 970 gaming (fajna karta tak na marginesie) i dostałem własnie kod do wieśka na emalia, ale co z batmanem. Chciałem się Was zapytać zanim zacznę jęczeć o niego w morelach. 

karta wraz z nowym kompem była dla znajomego któremu kompa pod wieśka 3 złożyłem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kod do BATMANa który jest dodawany do MSI 970 ktoś już dostał z Was? Dzisiaj odebrałem msi 970 gaming (fajna karta tak na marginesie) i dostałem własnie kod do wieśka na emalia, ale co z batmanem. Chciałem się Was zapytać zanim zacznę jęczeć o niego w morelach. 

U mnie dokładnie to samo, też dziś kurier przywiózł kartę i mail z kodem do Wieśka był już o 16.

Może od razu przysyłają kod bo gra już wyszła, wcześniej podobno trzeba było na niego czekać tygodniami, pewnie podobnie jest z Batmanem.

Napisane zresztą, że do 3 dni roboczych od odebrania zamówienia, przynajmniej tyle poczekam.

Edytowane przez borsuczy_król

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem w proline i dostałem oba kody promocyjne na raz w jednym emailu w kilka godzin. Tyle, że ja kupiłem osobiście i po wysłaniu na emaila tego co chcieli, przysłali.

Pogralem dzisiaj w W3 w 1080p na i5 4590, 8gb, MSI 970 i powiem ze fajnie gra działa na tym sprzęcie. Umiarkowane ustawienia i 60klatek elegancko trzymala. To tak apropo ze 970 jest słaba [emoji14]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 2 X 970 "słaba" , ale daje radę, bo 60 FPS  to mimo wszystko wystarczająco płynnie. Tak jak pisałem, u mnie na High w 2500:1000 trzyma 60. Nie wiem, czy temperatura czasem nie za wysoka, bo potrafi dobijać do 78st, zazwyczaj 71. Może faktycznie buda.

Wieśmak 3 to jednak nie w kaszę dmuchał i GPU niemiłosiernie obciąża.

Znacznie bardziej niż AC Unity, czy Śródziemie: Cień Mordoru.

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dokładnie to samo, też dziś kurier przywiózł kartę i mail z kodem do Wieśka był już o 16.

Może od razu przysyłają kod bo gra już wyszła, wcześniej podobno trzeba było na niego czekać tygodniami, pewnie podobnie jest z Batmanem.

Napisane zresztą, że do 3 dni roboczych od odebrania zamówienia, przynajmniej tyle poczekam.

kod na batmana wyślą między 14 a 19 dniem od zrealizowanego zamówienia ze względu na okres zwrotu karty. 

wiesiek nie jest objęty tym okresem oczekiwania. 

taką informację udzieliła mi miła pani na infolinii moreli. 

Edytowane przez zaodrze244
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, grając w wiedźmina 3 gra często (dziennie z 10 razy, a gram średnio 3h) się minimalizuje lub wyłącza i nie mogę do niej wrócić, dźwięk jest, ale widać tylko pulpit. Zauważyłem, że podczas tego "crasha" podświetlany napis Windforce na karcie przestaje świecić na ułamek sekundy. Pytanie czy to wina gry, czy karty? I jak temu zapobiec? Dodam, że karta jest przeze mnie lekko podkręcona, a power target ustawiony na 112% bez żadnych artefaktów, w innych grach działa stabilnie, np bf4/ets2. Karta grzeje się do max 67 stopni.  Bardzo proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny gtx970 i problem w W3. 

Proponuję zainstalować poprzednią wersję sterowników do karty, tych z numerem 350.12. Do tego w panelu nvidii zmienić plan zasilania dla Wiedźmina na maksymalną wydajność.

I całkowicie zrezygnować z oc, bo ta gra tego nie lubi.

W sieci jest wiele tematów z problemami w tej grze na gtx970. Na początek zrób to co napisałem wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi