Kolos Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Witam, Mam pytanie czy warto zobaczyć te filmy?. 1. After the Sunset -Po zachodzie słońca http://po.zachodzie.slonca.filmweb.pl/ 2. Ladder 49 -Płonaca pułapka http://ognista.pulapka.filmweb.pl/ pzdr, ROB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 The Aviator - spodziewalem sie czegos wiecej po tym filmie, film dobry ale zeby az taki zachwyt i tyle nominacji... ale coz, oskary to komercha... Million Dollar Baby - kolejny dobry film z udzialem Clinta Eastwooda Finding Neverland - wieje nuda, opowiesc o tym jak powstal Piotrus Pan :D a z klasyki to obejrzalem chyba najlepsze filmy o tematyce gangsterskiej: Scarface - ach ten Al Pacino ;) i juz wiem skad czerpali tworcy Vice City Goodfellas - tym razem Robert de Niro, cudo PS Choruje na The Machinist, nie wie ktos kiedy to u nas bedzie w kinie? A skoro juz przy Bale'u jestem to nowy Batman sie super zapowiada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Reklamuja wlasnie film Saw - Pila. Byl ktos na tym. Fajny, tzn czy dobrze zrobiony, trzymjacy w napieciu i wogle wart ogladniecia? 1291250[/snapback] IMHO tak. Dosc straszny. Nie idz z dziewczyna, raczej z jakimis kumplami, ktorzy lubia naduzywac gry FPP. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Goodfellas - tym razem Robert de Niro, cudo Ehh, wypas filmik. Zreszta jak wiekszosc z Robertem De Niro (Goraczka, 15 minut i kilka innych) :) Uwielbiam De Niro ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarekpl Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 , ŁZY SŁOŃCA - The best , od kołyski aż po grób, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 A ja zaraz bede oglądał "Ucieczka z Los Angeles" LOLowaty filmik klasy E ale obejrzec sie da :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Road to Perdition- dobry, klimaty lat 30-tych, mafia. Dobrze nakręcony i dobrze się go ogląda, ale już męczocę się robi, że Tom Hanks gra jak zawsze w ten sam sposób- czy komuś odstrzeliwuje głowę, czy głaszcze synka po głowie, zabija na miejscu z 5 osób z automatu, czy je śniadanie z rodziną- trochę to mdłe zachowanie i puste jest jak dla mnie :| ;) Droga przez piekło- naprawdę dobry film, wczoraj szedł na Polsacie :) Lopez lepiej gra, niż śpiewa, fabuła prosta, a Olivier Stone potrafi z [ciach!]a zrobić złoto (prosty pomysł na film, aż boli ) :) Edytowane 23 Lutego 2005 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Finding Neverland - straszne nudy, chyba, że ktoś jest wielkim fanem Piotrusia Pana :) Out of time - całkiem niezły, sensacyjny, z Denzelem Washingtonem. Szkoda, że dość przewidywalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 a ja po południu z panną wrzucę Mechanika, zobaczymy co to to warte :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 SAW - sie troche mi kojarzy z 7 super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Ripley's Game - swietny film, jeszcze lepsza rola Johna Malkovicha, polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 no i teraz mogę spokojnie polecić Mechanika, bardzo dobry film, warty obejrzenia, trzyma w napięciu, w pewnym momencie zaczynamy sobie zadawać pytania o co w ogóle chodzi?, dopiero sam koniec filmu wszystko nam wyjaśnia B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Mission Imposible II- co za chała :| Nudny, kiepskie aktorstwo, wątek fabularny dla niedorozwiniętych. Słabizna i pozerstwo w amerykańskim stylu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Polecam mocno Madhouse i Godsend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekf Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 VERA DRAKE -> -4/5 (dobry scenariusz i wykonanie, ale za duzo angielszczyzny) 1290863[/snapback] hmm zastanawiam się właśnie co w tym filmie było fajnego, jak dla mnie ten film w ogóle jest dziwny i bezsensowny. Głupi wątek, głupi film, jak dla mnie nie warty oglądnięcia. polecam Leaving Las Vegas - nie nowość ale za to super film. No i do tego z Nicolasem Cage'm ! pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Constantine i Millon Dollar Baby to ostatnie filmy które zrobiły na mnie wrażenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Właśnie obejrzalem Saw, i co by tu powiedzieć. W skali od 1 do 10 >11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Vinci - a co mam da mówić :P nie ma to jak dobra polska komedia. Machulski roxx Godsend - De Niro sie starzeje, film znosny Meet the Fockers - kolejna czesc swietnej komedii i znowu ten De Niro :D Angels of Apocalypse - czyli kontynuacja Purpurowych Rzek. IMHO pierwsza czesc o wiele lepsza, ale da sie ogladac dobra ja mykam, bo The Machinist czeka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 z tych co jeszcze nie wymiaeniałem godsend- DAR Boga dla mnie fajny filmik inny niż wszystkie z niebanalną fabuła któraciekawi i zastanawia. Właśnie skończyłem oglądac Osadę i film niezły warty oglądnięcia skala 6/10 Troche kiepski bieg wydarzeń powinno.... albo nie będę nic mówił nie oglądającym :-P :-P :-P AHA LUDZIE! Oglądał ktoś japońską wersję Klątwy? Własnie taką posiadam i ciekawi mnie czy warto oglądnąć jeszcze raz? Z tego co przeleciałem fabuła trochę róznic sie od wersi amerykańskiej, tak jak np Kręgu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 After the sunset (Po zachodzie slonca) - Fajny filmik z ciekaweym zakonczeniem i Salma Hayek :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 no i Mechanik jest super :> bardzo specyficzny klimat, kreacja glownego bohatera swietna, polecam, szczegolnie w nocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 After the sunset (Po zachodzie slonca) - Fajny filmik z ciekaweym zakonczeniem i Salma Hayek :twisted: 1300349[/snapback] mialem tak samo napisac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 "Lalki" Takeshi Kitano, poruszający film pełen metafor, wspaniałych zdjęć i "bardzo japoński" :) Pozycja dla myślących (i czujących) ludzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Polecam: Kinsey - po prostu rewelacja jak dla mnie. Film przedstawia obraz amerykańskiego społeczeństwa lat 40tych, ślepego na sprawy sexu oraz erotyki. Swietne kreacje aktorskie [9.5/10] The Machinist - dobry film, trzyma w napięciu i przez cały czas trwania towarzyszy nam aura tajemniczości. [8/10] Ondskan - IMO najlepszy film jaki widziałem w tym roku. Poruszający, głeboki i dający do myślenia. Jest to tak jakby współczesna wersja Buntownika z wyboru [10/10] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Tears of sun (Lzy slonca) - dopiero teraz go widzialem... Zrobil na mnie wrazenia... Czulem sie jakbym ja tam byl w tej dzungli ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 "Dzień Świra" - Istne arcydzieło!!! W życiu bym nie przypuszczał, że tak genialny film powstanie w Polsce!! Film godny Finchera lub Kubricka! Gorąco polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 "Collateral" - czyli Tom Crouise i tegoroczny zdobywca oscara.. Krotko: film godny polecenia... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 ... ale kończy sie beznadziejnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Wczoraj oglądałem The Grudge. Film dobry do oglądania w nocy, ale to zakonczenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilou Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Z oskarowych filmideł to: Aviator - patetyczna, choć inspirująca i godna uwagi historia... Doskonała gra Leonarda... Jeżeli ktoś ma wolne 3h to polecam, warto Za wszelką cenę - doskonały film, było już wiele filmów o podobnej fabule, jednak ten ma coś niepowtarzalnego co zdecydowanie go wyróżnia... Doskonała kreacja pani Swank... Jedyne co mi się nie podobało to C.Estwood =/ Bardzo kiepsko gra, a może to przez wiek? Zdecydowanie polecam (bardziej niż Aviatora) Iniemamocni (zdobywca Oscara, ba 2 !) kicz i kaszana, beznadziejna bajka dla dorosłych dzieci... Byłem przerażony, że taki film oglądają dzieci w wieku przedszkolnym... toż to demoralizuje i ogłupia =/ Niepolecam ! A teraz z "nieoskarowych :P" Piła - sympatyczne klimaty... Mi osobiście bardzo się podobał Ladeer 49 - doskonały pomysł, kiepska realizacja, gra aktorska do bani =/ Typowe Hollywood, a szkoda... Flashdanca - film z bodajże 83 roku, strasznie ciężko było go dostać na VHS, ale bardzo dobry... szczególnie dla mnie - miłośnika tańca. Doskonałe układy choreograficzne, fabuła - do bani :P DirtyDancing (1 i 2) - klasyka, bez 2 zdań ! Miłosna Samba - okropne filmidło, doskonały taniec towarzyski, łacina ma bardzo wysokim poziomi mimo upływu kilku lat... You got server - elo 555 ? to coś dla ciebie - bardzo ładne pojedynki uliczne :) Wimbledon - z nudów... Tomcats - z mega nudów Zły święty mikołaj - smutne, ale realne... Shall we dance? - nie, nie nie nie nie nie ! to nie jest taniec ! :[ Okropny film Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...