QCoo Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Pracując w UK w pewnej firmie pewnego dnia zauważyłem, że ktoś z administracji wyrzucił oprogramowanie biurowe wraz z serialami. Była wśród nich m.in. naklejka Win 7 Pro OA. Chciałem zainstalować system na tym kluczu, lecz wyskakuje komunikat, że wpisany klucz jest nieprawidłowy :/ Oczywiście użyłem Win 7 Pro w wersji UK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Gdzie chciałeś zainstalować system ? W domu czy w pracy ? Może to klucz od konkretnej wersji systemu np. przeznaczonej dla Della czy HP a ty próbujesz go instalować na zwykłym składaku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jeżeli to była wersja OEM pod producenta sprzętu HP, Dell, Sony .. to możesz zainstalować tylko na takiej maszynie od danego producenta. Z tego co wiem, obecnie każdy z biosem UEFI ma unikatowy klucz w biosie i nie spasuje do innej. Dziś przekonam się :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 :arrow: NostradamuSek Autor ma W7 i naklejke z kluczem, wiec nie musi miec klucza/certyfikatu w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 Mam taką samą naklejkę na swoim Dellu z podpisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekl7 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Gdyby to tylko chodziło o naklejki w procesie aktywacji to Chinczycy dawno by zaleli świat tymi naklejkami. Z pewnością to naklejka ma dopisek OEM czyli przypisana do danego komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 O ile mi wiadomo do wersji OEM są oddzielne ISO (tzw corporate). Obraz ISO wersji BOX nie przyjmie tego klucza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QCoo Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 Zatem do czego mogę użyć tego klucza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 Do konkretnego modelu kompa (lub całej serii tych kompów) producenta, który dołączył tą licencję do swojego produktu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 Jak będziesz miał obraz, który przyjmie klucz, to dasz radę zainstalować. Jednak nadal nie będzie to legalny system w świetle licencji, gdyż klucz w wersji OEM przypisany jest do sprzętu, z którym został zakupiony. Innymi słowy w razie upierdliwej kontroli, nie mając faktury na sprzęt, może być problem i nie wiem czy pomoże tłumaczenie, że fakturę zjadł pies. Sam Windows powinien działać bez problemu razem z aktualizacjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Masz napisane do jakiego Windowsa masz klucz. Spróbuj zainstalować i tyle. Tak jak napisałem, może być to po prostu naklejka z kodem z Della, Hp itp, tylko, że niepotrzebna, bo mają zaszyte w biosie kody i ktoś wyrzucił, co i tak nie zmienia faktu, że użycie tego kodu może być niezgodne z prawem :P i/lub zweryfikowane w M$ i ci go odrzuci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...