tomaszwyspianski Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 Dzisiaj kupiłem. Wieczorem zainstaluje i zobaczymy. Po cyrkach z ostatnim simcity licze na cos naprawde dobrego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 Z dzisiejszego patcha: road upgrade tool now works between two-way and one-way roads and right mouse-button changes direction of one-way roads :) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 Się ciesze że wczoraj kupiłem ori. Warto kurde. Świetna sprawa, że nie odpuszczają i cały czas pracują nad grą. O modach nie wspominając. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 Jednak te zmiany 2kierunkowa=> 1kierunkowa kuleja albo nie obczailem jak zmienic kierunek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 Niestety odkryłem że miasto może rozrosnąć sie do 9 parceli maksymalnie.. Zdaje się że widziałem moda na odblokowanie reszty. Bo byłoby strasznym marnotrawstwem pozostawienie reszty ziemi pustej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 Jest też mod na zmianę kierunków dróg i działa okey (przeciąganie w danym kierunku). Na maksymalną ilość parceli też rzeczywiście jest, chyba 18 czy 25 aż ich jest. Ale oczywiście Twórcy moda zapewniają że nie mają pojęcia jak ze stabilnością gry przy tak dużym mieście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 Cities in Motion 2 nie miało żadnego ograniczenia i miasta mogły być na całej mapie. A skoro są na tym samym silniku to chyba będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=403798635 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catalyst Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Pytanko, gdzie dostanę wersję pudełkową tej gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Nie została wydana w takiej formie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Jak gęsto układacie komunikacje? Usunąłem już "PKP" bo kosztowało 20k a zarabiało niespełna połowę tego ;/ Ale ogólnie komunikacja w ogóle nie zarabia na siebie. Mam 60k mieszkańców i ok 10 stacji metra, 4-5 linii. Za mało? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Słyszałeś kiedyś żeby komunikacja publiczna była rentowna i zarabiała na siebie? :) To jest zawsze dotowane i służy rozładowaniu korków i lepszemu funkcjonowaniu przedsiębiorstw. Jak masz dużo korków pokrywaj większą siatką miasto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Słyszałeś kiedyś żeby komunikacja publiczna była rentowna i zarabiała na siebie? :) To jest zawsze dotowane i służy rozładowaniu korków i lepszemu funkcjonowaniu przedsiębiorstw. Jak masz dużo korków pokrywaj większą siatką miasto. Albo mniejszą. A skoro przy tym jesteśmy: czy w grze jest prawidłowo zaimplementowany paradoks Braessa i prawo Lewisa-Mogridge’a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 cholera wie o co pytasz :D Ale paczając na wikipedię to mogę potwierdzić chyba tego Braessa. Narobiłem zjazdów ze zjazdów z pętli autostradowej. Wjazdy i zjazdy do dzielnicy przemysłowej ogólnie, przesyt jak się okazało. Korki w każdym możliwym miejscu. Dopiero po usunięciu wielu z nich (zmniejszeniu możliwości do wyboru) zauważyłem dużą poprawę, ruch się ogarnął i jako taki zrobił się płynny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Właśnie o to ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Brakuje mozliwosci blokowania wjazdu ciezarowek do miasta ;) kuleje zarzadzanie pojazdami, ciezarowki blokuja ruch stojac na drodze przy fabrykach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Tylko że ciężarówki wożą towar dla sklepów. Chyba że dzielnica w 100% mieszkalna. Co do obszarów uprzemysłowionych to też mam problem i nie wiem na razie jak to rozładować... Póki co miasto 118k ale zaliczam małą stagnację. Zapotrzebowanie na strefy niemal zerowe. Dużo opuszczonych budynków a korki powodują że wiele sklepów nie ma surowców na czas. Mój bieżący plan to rozwinąć komunikację publiczną (głównie autobusy) żeby zmniejszyć korki i tym samym umożliwić podróż ciężarówkom. Przyjrzę się też wyjazdom ze stref przemysłowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) Odseparować! Przemysł dostaje towary ciężarówkami, więc kasujesz wjazdowe drogi a stawiasz kolej i patrzysz jak z peronu wypływa 40 ciężarówek na raz :D . Na strefy handlowe też fajnie działa, choć nie trzeba ich odcinać od świata już (konieczna byłaby wtedy kolej dla ludzików), ale można w strefie dać zakaz jazdy ciężarowym. Towary dowożą autka o DMC 3.5t. Od razu robi się czyściej :) Na razie to testuję i zacząłem od nowa mapę, ale myślę, że się sprawdzi. Tak jak moje dwudniowe kombinacje nad koleją. Okazuje się że fajnie sprawę blokowania pociągów rozwiązują ronda o długości odcinka większej niż pojedynczy pociąg ;] Edytowane 22 Marca 2015 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Wrzuciłbyś screena z tymi kolejo-rondami? Zaciekawiłeś mnie tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Były na pałę postawione (jedna część jest kompletnie niepraktyczna bo w złą stronę odbija). Ale taki bufor w 3 miejscach rozwiązał mi problem kiedy jeszcze miałem wspólne linie dla pasażerskich i transportowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 To jest jakiś idiotyzm... po co to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Wie może ktoś co to za wysyp kluczy do tej gry w cenach od 2,50zł do 10zł na znanym polskim serwisie aukcyjnym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 nie kupujesz kodu gry tylko dostęp do konta z grą, gra działa offline. Jest napisane wyraźnie na każdej aukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 To jest jakiś idiotyzm... po co to? :-) Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie na łączeniu 3 linii kolej się blokowała jak głupia. Np. dwa pociągi na tym samym pasie jadące na czołówkę. Problem zniknął po tym. Teraz po patchu kolejnym, może już niepotrzebne. Ale tydzień temu miałem tak i działało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Jakie macie poziomy podatków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 12-13% przy braku zanieczyszczeń i zadowoleniu ludzików działa. O 1% więcej i już się drą że źle ;] 40% nie działają niestety, to nie Polska :) P.S. Mod auto color transport lines czy coś takiego, może powodować errora w postaci niemożliwości załadowania gry. Pasek wisi na 3% i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 dobra gawiedzi, moja radosna twórczość :wink2: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=413791820 zapraszam do testowania, krytykowania, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Tak bez opisu jakiegokolwiek? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Używa ktoś tego moda Dynamic Resolution? U mnie grywalne jest tylko ustawienie do 200% bo powyżej ilość klatek spada poniżej 20fps. Chciałem podkręcić grafe tak jak dawniej ale zmęczenie krzemu już dało o sobie znać i nie ma mowy o wysokich ustawieniach..tylko default Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Nie mogłem nawet suwaka odblokować...w ogóle zresztą chyba nie ma sensu, grafa i tak jest ok. Po co później i tak zjeżdżać w dół przy dużym mieście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...