patryk663099 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Używam cały czas HDI, sprawdzę na displayport. Sterowniki wgrane najnowsze. Problem występuje także na yt przy wysokej jakości. Dzisiaj dodam jeszcze screen lub film z jakieś gry. Np. przy Gta v ustawienia wysokie/ultra krawędzie tekstur są w niektórych momentach poszarpane i migają. Monitor: iiyama G-Master Black Hawk G2530HSU podłączony na orginalnym kablu HDMI. Podłącze jeszcze pod telewizor i sprawdzę jak to wygląda może faktycznie problem tkwi w uszkodzonym kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk663099 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Obecne sterowniki usunąłem za pomocą DDU i zainstalowałem starszą wersje jednak brak poprawy. Zostaje mi sprawdzenie na innym kablu później tylko chyba reklamowanie karty. Zrzut z GTA V oraz optymalne ustawienia przez GeForce Experience. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind789 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Witam. Od zakupu komputera (2 tyg.) kolega ma problem z samowolnym restartem komputera podczas gry. Kilka minut po włączeniu wybranej gry, następuje ścięcie dźwięku i ekranu. Następnie komputer uruchamia się ponownie. Co zastanawiające problem nie pojawia się w każdej grze. Po każdym restarcie, w dzienniku zdarzeń, w zakładce krytyczne zdarzenia, pojawiły się wpisy: Źródło: Kernel Power Identyfikator zdarzenia: 41 Dla pewności sprawdziliśmy temperatury podzespołów komputera. Wszystkie były w normie z wyjątkiem temperatury rdzeni procesora - od 75C do 85C w stresie. Procesor: Intel Core i7-8700K Płyta główna: Asus STRIX Z370-F GAMING Karta graficzna: Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11GB Pamięci RAM: 2x Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 CL15 Dysk SSD: Dysk SSD ADATA SU800 512GB SATA 3 Dysk twardy: Seagate BarraCuda 1TB 6Gb/s SATA Zasilacz: SilentiumPC Supremo FM2 Gold 750W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 AMD Free-sync i nvidia to = [gluteus maximus] ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) Wyjmij GPU i zobacz na zintegrowanej grafice. Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez barwniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garen Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Hej, mam podobny sprzęt: Intel Core i7-8700K Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme 11GB Corsair 16GB 3200MHz Vengeance LPX Black CL16 (2x8GB) MSI Z370 GAMING M5 (PCI-E DDR4 USB 3.1/M.2) ADATA 128GB SATA SSD Ultimate SU800 M.2 2280 Toshiba 2TB 7200obr. 64MB P300 OEM SilentiumPC AQUARIUS AQ-X70W Pure Black NZXT Kraken X62 v.2 be quiet! 850W Power Zone BOX i też zdarzało mi się, ze podczas gierki pojawiały mi się różne zielone kreski i potem czarny ekran i miałem restart kompa. Zwykle wynikało to ze zbyt mocno podkręconej karty graficznej (szczególnie trzeba uważać na temp oraz power). Jak coś to pisz, PC mam od stycznia, to doradzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Furmark zapuść i jak tam cię wywali to możesz działać z grafą...problemem też mogą być stery od grafiki...najlepiej będzie jak je odinstalujesz i użyjesz DDU a później przy instalacji dajesz na czysto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aratorrn Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 11 godzin temu, Garen napisał: Hej, mam podobny sprzęt: Intel Core i7-8700K Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme 11GB Corsair 16GB 3200MHz Vengeance LPX Black CL16 (2x8GB) MSI Z370 GAMING M5 (PCI-E DDR4 USB 3.1/M.2) ADATA 128GB SATA SSD Ultimate SU800 M.2 2280 Toshiba 2TB 7200obr. 64MB P300 OEM SilentiumPC AQUARIUS AQ-X70W Pure Black NZXT Kraken X62 v.2 be quiet! 850W Power Zone BOX i też zdarzało mi się, ze podczas gierki pojawiały mi się różne zielone kreski i potem czarny ekran i miałem restart kompa. Zwykle wynikało to ze zbyt mocno podkręconej karty graficznej (szczególnie trzeba uważać na temp oraz power). Jak coś to pisz, PC mam od stycznia, to doradzę. Karty nie podkręcałem w zasadzie to nic z nią nie robiłem. Dziś sformatowałem komputer, zainstalowałem sterowniki i tak samo jak przed formatem przy jednej grze nie było problemu natomiast przy innej problem się pojawił. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aratorrn Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 9 godzin temu, amp napisał: Furmark zapuść i jak tam cię wywali to możesz działać z grafą...problemem też mogą być stery od grafiki...najlepiej będzie jak je odinstalujesz i użyjesz DDU a później przy instalacji dajesz na czysto. Furmark odpaliłem wrzucam wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 Ile działał ten test? Sterowniki odinstalowane przez DDU i zainstalowane na czysto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk663099 Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 Podłączyłem tym samym kablem pod telewizor i wszystko było ok wiec prawdopodobnie wejście HDMI w monitorze jest uszkodzone. A co do GTA będę musiał coś pozmieniać w ustawieniach grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garen Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 (edytowane) 3 godziny temu, aratorrn napisał: Furmark odpaliłem wrzucam wyniki. A to moje z tym że: - test trwał 60s - mam program AORUS Engine, w którym mam stworzony profil, w którym mam określone limity temp, szybkość wentylatorów w zależności od temp itp. - podczas testu jedynym limitem, który się pojawiał to był to "limit power" - min. FPS trochę wyższy, bo ten test robiłem bezpośrednio po poprzednim i już karta była "nagrzana" Po aktualizacji sterowników: Wniosek: nowe wersje sterowników mają na celu dać lepsze wyniki w benchmarkach a nie w grach :D Edytowane 1 Września 2018 przez Garen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aratorrn Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 (edytowane) Rozmontowałem obudowę oraz śruby trzymające kartę graficzną po czym docisnąłem ją(jakieś 2, 3 minimetry docisnęły się z tyłu karty) jak na chwilę obecną problem zniknął mam nadzieję, że w tym tkwił problem. Komputer ten nie był składany przeze mnie tylko przez stronę morele.net podejrzewam, że podczas montowania śrub trzymających kartę została odpięta jej część co powodowało wykrywalność karty i częściową sprawność, lecz przy większym wysiłku problem ten powodował reset. Komputer jeszcze będę testować przez najbliższe dni i dam znać. Dziękuję wszystkim za pomoc. Edytowane 1 Września 2018 przez aratorrn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 120 czy 144hz tak, warto. W innym przypadku strata kasy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xprt7 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Ok dzięki w takim wypadku zostaje przy starym monitorze. Jestem laikiem w związku z tym jeszcze jedno pytanie: czy będzie potrzebna przejściówka, aby mój monitor był kompatybilny z 1080 bądź 2070 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hhh7899 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) Witam, niedawno kupilem uzywana karte asus dual 1060 6gb i mam dziwny problem z zamrazaniem sie obrazu. Mój config: Psu Cit 750w Mb Asus h61m 2x 4gb ram Windows 10 64bit I5 4530(3ghz) Monitor 4k polaczony dp portem. Mialem wczesniej gtx 750 ti i nie bylo zadnych problemow. Otóż najczesciej w trybie desktopowym obraz sie zamraza na kilka sekund , odmraza i potem znow zamraza na stale az pojawia sie czarmy ekran i chyba resetuje komputer, wtedy pojawia sie blad 43 na karcie(windows ja wylacza), probowalem z najnowszymi sterownikami nvidii jak i tymi z 2017 roku i dalej to samo. Co ciekawe testowalem najnowszym 3dmarkiem i unigine valley jak rowniez gralem w pare gier na max ustawieniach w 4k i bylo ok, natomiast pare razy podczas zmian ustawien graficznych w grze zawiesilo sie. Sprzedawca zaproponowal mi vezplatmy zwrot , ale czy to problem karty czy czegos innego? Edytowane 7 Września 2018 przez Hhh7899 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Nawet na 2560x1440p wymień monitor zamiast na 720p się kisić czy w 1080p iść. Po za tym, napisz jaką masz resztę konfigu bo to podstawa, przy tego typu dylematach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Cześć wszystkim, Jak teraz karty realnie osiągają ceny, czy 1700zł za lekko używanego Zotaca GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB FV jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Większość to pokoparkowy złom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 Karty po UV, często z jeszcze długą gwarancją nazywasz złomem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 A ile pracują karty w koparkach a ile u normalnego gracza ? Typowa koparka to z reguły praca 24 h , mało graczy gra przez 12h w ciągu dnia , niektórzy nawet mniej chodzą . Więc patrząc na to , to taka pokoparkowa karta ma przebieg jak kilka razy starsza karta z normalnego PC . W sumie jedyny plus to gwara , jak coś padnie to można od razu odesłać , kultura pracy takiej karty może już nie być za dobra . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jewgienij Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) 7 hours ago, reyden said: A ile pracują karty w koparkach a ile u normalnego gracza ? Typowa koparka to z reguły praca 24 h , mało graczy gra przez 12h w ciągu dnia , niektórzy nawet mniej chodzą. Nie wiedziałem, że karty graficzne to jak noże w tokarkach i ich stan się określa po liczbie roboczogodzin. Po 10000h na liczniku czasu pracy wyrabiają mniej klatek na sekundę czy co? Edytowane 15 Września 2018 przez jewgienij 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Podkręciłem swojego GTX-a do clock +210 memory +750 Przy tych wartościach w benchmarku nie pokazywało już artefaktów i wszystko działa ok. Będą to bezpieczne wartości, czy lepiej trochę odpuścić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Pytanie jaki dokładnie model karty . Co innego referent a co innego konstrukcja z autorskim pcb , chłodzeniem i ubermocną sekcją zasilania ( oraz dobrze chłodzoną ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) @reyden https://pl.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1060-3GT-OC.html Edytowane 18 Września 2018 przez M.Mountain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Witam, kupiłem sobie kartę jak wyżej, model gigabyte https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N1070WF2OC-8GD-rev-20#sp Zaraz po podłączeniu wszystko elegancko, minęły 2 dni i już raz miałem artefakty w PUBG, na normalnej scenie wszystko było ok, tylko przy efektach jak np. ognisko czy zamykająca się strefa karta renderowała jakby kwadratowe pikselehttps://imgur.com/a/eUxXfvx Po restarcie kompa problem wczoraj zniknął, nie wiem na jak długo. Chciałbym sprawdzić czy karta jest na wszystkich ustawieniach standardowych, czy może jednak coś było modyfikowane przez koparkowicza. Narazie jedyne co mogę podać to screen z GPU-Z podczas odpalonego PUBG Proszę o odpowiedź jakie dane z jakich programów trzeba podać, żeby to rozwikłać i ewentualnie przywrócić do wartości fabrycznych. Edytowane 21 Września 2018 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Wygląda na to, że rdzeń jest nieco podkręcony. Możesz uzyć MSI Afterburner i zmniejszyć taktowania w trybie Boost lub ustawić na sztywno tak by górna granica to była max 1650 mhz np. Obecnie GPU-z pokazuje taktowanie rdzenia 1923 mhz u Ciebie, a to jest wiecej niż daje producent docelowo. Pewnie BIOS wgrany. Może pomóc wgranie na nowo oryginalnego Biosu. Co i jak to na necie. Ale jakakolwiek zmiana BIosu to wiadomo na własną odpowiedzialność. Nie jesteśmy pewni swoich umiejętności to nie flashujemy. Sam raz uwaliłem kartę i trzeba było nieco kombinować. Na szczęście (przeważnie) idzie taką "ucegloną" kartę podnieść wgraniem biosu. Wystarczy ingegra lub dodatkowa karta pod PCI-ex. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Możliwe że ktoś sie bawił ustawieniami w biosie karty i na sztywno zapisał nowe , możliwe że też był robiony undervolting . Tak jak Devil radzi najlepsza opcja to wgranie czystego biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Nie jestem w stanie znaleźć oryginalnego biosu, na techpower są jedynie biosy do rev 1.0 znalazłem jeden do mojej kart, ale jest ponoć niezweryfikowany https://www.techpowerup.com/vgabios/196524/196524 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) I jest to niby ten sam bios który aktualnie posiadam (przynajmniej po numerach?) Czy karta może być podkręcona bez modyfikowania biosu? Czy musiałbym mieć program, żeby była? Kartę kupiłem z niby 27 miesięczną gwarancją i jeśli ma ona się okazać fikcją ponieważ BIOS był modowany to będzie problem. Jak to wygląda? Edytowane 21 Września 2018 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...