deton24 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Od kiedy to istnieje możliwość edytowania biosów Pascali? Raczej nadal jest to niemożliwe. Karta może być nieznacznie podkręcona, ale przez producenta, w porównaniu do referenta. Zobacz czy na artefakty pomoże podniesienie napięcia, ew. downlock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek11100 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2018 Czy firma Inno3D to dobra firma jeżeli chodzi o kart graficzne (konkretnie GTX 1080Ti) ? czy lepsza jest Gigabyte lub Palit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszimaru Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Miesiąc temu złożyłem swój komputer i wszystko działa oprócz tego że niektóre gry w różnym momencie się zacinają na jednej klatce, w tle słyszę dźwięki z gry oraz np. z Discorda i nie mogę nic zrobić oprócz Ctrl+Alt+Del. Gdy pokazuję mi się ekran po Ctrl+Alt+Del to wszystko działa ale niestety jak klikam na menedżer zadań to dalej widzę tylko klatkę z gry i nic nie mogę zrobić. Przy przytrzymaniu Alt+Tab widzę okienka z innymi programami, ale po wybraniu jednego z nich dalej widzę klatkę z gry. Jedyne co mogę zrobić to wylogować się i zalogować na nowo. Raz zaczekałem trochę dłużej i wyskoczyło okienko z brakiem odpowiedzi gry. Ten błąd występuje u mnie w LoL'u, Bf1, CS:GO lecz przy graniu w GTA V nic się nie dzieje. Kartę podkręcałem w oprogramowaniu Aorus Engine który dostałem wraz z kartą graficzną. Sprzęt: Intel Core i3-8100, Nvidia Geforce GTX 1050Ti OC Gigabyte, Ballistix DDR4 Sport LT 8GB/2400, Corsair VS550 550W, ASRock H310M-HDV Windows 10 64x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Witam serdecznie! Od 4 dni zauważyłem, że z moim GTX co się dzieje nie tak. A mianowicie kilka minut po włączeniu kompa, osiąga temperaturę 63-65C i cały czas kręcą się wentylatory. Dodam, ze takie temperatury osiągał przy wymagających grach, zaraz po wyłączeniu gry temeratury spadały do 40-45C i przechodzila w tryb pasywny lub wentyle na minimum. A teraz tak się robi przegladając neta i cały czas się utrzymuje. Co to może być za problem i czy takie coś ewentualnie nadaje się na reklamację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycyn Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Masz wirusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Bardzo możliwe coś mi kiedyś, wyskoczyło w avg jak kliknąłem na coś przeglądając neta. Zrobię dzisiaj formata i napisze jaki będzie tego efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Format nie jest konieczny. Wystarczy wejść w Menadżera Zadań "procesy" i tam sprawdzić, co jest aktywne dla grafiki. Pewnie bitcoin się zagnieździł. Można go usunąć ręcznie, po co od razu format ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Nie rób formata ! Pobierz sobie roguekiller x64 i zeskanuj. Miałem takich już kilka,trojan kopiący kryptowaluty,wszędzie pełno tego gówna. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 tak jak pisaliście Panowie, to chyba był jakiś bitcoin. Problem rozwiązany, karta pracuje tak jak przedtem. Temat do zamknięcia. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pxo Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 Cześć, Chciałem zapytać tych, którzy się trochę interesują rynkiem GPU, jakie są wasze prognozy. Planowałem zakupić Zotaca 1070 Ti AMP! Extreme, ale w pewnym momencie uświadomiłem sobie, że chyba wolę dołożyć i złożyć komputer, który pociągnie trochę dłużej z nowymi grami. Ale nie jest tak kolorowo z ich dostępnością. I tu pytanie. Myślicie, że jeszcze zobaczymy w naszych sklepach internetowych jakieś egzemplarze nowych 1080 Ti? Pzdr! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 Jedno to jest to: https://www.purepc.pl/karty_graficzne/nvidia_konczy_produkcje_gtx_1080_ti_ceny_topowego_pascala_rosna a drugie, że w sklepach są dostępne 1080ti, choć nie aż tyle wersji, co wcześniej. Rozejrzyj się albo za nówkami: https://www.ceneo.pl/Karty_graficzne;szukaj-gtx+1080+ti https://www.skapiec.pl/szukaj/w_kategorii_karty-graficzne/gtx+1080+ti https://cenowarka.pl/?cat=gra16_512&xf=9810_7+10609+-+GTX+1080+Ti albo za kartami z drugiej ręki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 Kup 2080 i tyle, np. 2070 jest czasami tańsza niż 1080 a wydajność ta samo albo lekko większa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Hej, zakupiłem używaną kartę graficzną z 2 - letnią gwarancją. Zainstalowałem sobie Shadow of the Tomb Raider i ustawiłem wszystko na full. Monitor FHD. W testach na YT widzę osiągi na poziomie 60FPS, u mnie średnie wychodzi 45FPS co wydaje mi się mało... Gdzie mogę szukać przyczyny? Odsyłać ją? Procek 9600k i 16GB szybkiego ramu do tego SSD pod m2. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Te testy z YT to na jakiej konfiguracji były robione ? Twój I5 lata na stock czy jest kręcony ? Ustawienia dokładnie te same co w testach na YT - AF/AA , HDR , DSR etc. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 (edytowane) Testy z YT oglądałem różne, były nawet na 4690k. Procek u mnie nie kręcony. Przy maks ustawieniach mam np 60FPSów, ale i dropy do 30... P.S. Karta się nie grzeje, ma maks 65 stopni. Może to przez to, że mam ją na Riserze? Edytowane 8 Grudnia 2018 przez doriand1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zrobiłem również 3D Mark Fire Strike, wg. .testu z Internetu karta powinna osiągnąć 18231, u mnie jest 15801. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 to podłącz normalnie i sprawdź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Czy karta wpięta do pierwszego portu pcie x16 (tego najbliższego gniazda procesora)? Czy Gpu-z pokazuje: PCie x16 3.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Może z koparki i ma zmieniony bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Co do wpiecia upewnię się jak będę w domu. Bios w normalnej wersji, ale mogę podać po powrocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Riser był wpiety w to niższe gniazdo pcie. Teraz przepisałem w to wyższe i chyba jest lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Tak, mam najnowsze. Czy faktycznie te gniazda czymś się różnią? Jak wpiąłem w to najbliższe od procka to w teście wyszło mi + 15 fpsów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
testosteron Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Dzień dobry. Mam bardzo nieprzyjemny problem. Przedwczoraj zainstalowałem nowe sterowniki do karty graficznej Nvidia GeForce 1050 4GB wersja Notebook (posiadam lapotopa legion lenovo y520). Po zainstalowaniu nowych sterowników w takich grach jak CS:GO, Fortnite, a nawet LOL spadły mi fps i to naprawdę diametralnie. Na podstawie Fornite - przed tym wszystkim miałem spokojnie na swoich ustawieniach po 75 fpsów na środku mapy, a w tym momencie na otwartej przestrzeni mam na tych samych ustawieniach 30-40 fps'ów ale gra się jakby to było 15 fpsów. Sprawdziłem inne gry takie jak CS(przed po 150, teraz 80), LOL czy PUBG. To samo. Wielkie spadki fpsów. Instalowałem od nowa sterowniki przez Nvidie Experience. Aktualne sterowniki to 417.22. Czy może być to przyczyna sterowników? Zrobiłem reset windows'a ale nic to nie dało. Bardzo proszę o jakieś rady. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Wiele osób to raportuje. Winne są sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Wróć do poprzedniej wersji sterowników - aktualne odinstaluj przez DDU (Display Driver Uninstaller). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuksio Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2018 Witam serdecznie. Mam 1070 ti od Colorful od miesiąca. Kupiona od gościa z allegro. Niestety bez gwarancji... Działała póki co bardzo dobrze, nie było słychać buczenia ani syczenia, aż do dziś, jak zaliczyła blackscreen i zaczęła buczeć Odinstalowałem sterowniki w trybie awaryjnym, karta chodziła, ale ponownie blackscreen i buczenie zaraz po instalacji sterowników... Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć co tutaj padło? Włożyłem starą gtx 550ti i działa, więc to nie wina portu pcie. Jeśli będzie trzeba więcej info, dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
testosteron Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2018 Dzięki wam. Podziałało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 Za mało info.Temp GPU w normie?Bios GPU producenta?Jak bez gwarancji to może do kopania służyła a kopacze lubią(lubili?) bios zmieniać pod krypto)Jaki zasilacz?Pewny?Równie dobrze on może stanowić problem.Nie ma szans by sprawdzić PC z pożyczonym zasilaczem? Spróbuj jakiś sterownik z przed roku do 1070 zainstalować. Zamontuj kartę i odpal 3DMarka.Zdrowe GPU powinno taki test przejść. Ogólnie mi karta wygląda na uszkodzoną niestety choć mogę się mylić :-(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeroG Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 miałem taki sam problem z kartą rx480 od powercolor po kilku miesiącach użytkowania w trakcie gry wywalało blackscreen a jak zresetowałem kompa to wentylatory chodzily na 100% przez jakis czas więc to wina tych kijowych chińskich modeli i polecam brać karty od starych dobrych sprawdzonych firm jak msi,zotac czy shappire. Tymczasowo zaradziłem ten problem obnizajac taktowanie rdzenia i pamieci -100mhz i podkrecenie wentylatorow w powyzej 60 stopni o jakies 20%, karte sprzedalem kopaczowi i koniec nerwów z powercolorami i colorfurami śmierdzącymi :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2018 Może różnica w wersji PCIex? Wiem, że są (były?) płyty, w których górne, "główne" gniazdo było x16, a dolne x8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...