Veilroth Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 Hej, Jak w temacie. Na chwilę obecną używam Razer Deathstalker, ale niestety po roku dźwięk klawiszy nie jest przyjemny. Nie dość, że zaczęły głośniej pracować, to nieznacznie kołysać się na boki powodując nieprzyjemny dźwięk "ślizgania" się o gniazda w których są osadzone. Interesowałaby mnie klawiatura z podświetleniem, z choćby podstawowymi przyciskami multimedialnymi (najlepiej zintegrowane ze standardowym zestawem i dostępne jak w laptopach za pomocą FN). Cena nie gra specjalnej roli, ale tak pisałem - musi być najcichsza jak się da... Za wszelkie propozycję z góry dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkn Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Ja również przyłącze się do pytania. U mnie jednak nie musi być podświetlenia i cena max 250zl. Czy ktoś miał styczność z jakąś super cicha klawiatura w tej cenie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Ze swoich doświadczeń mogę powiedzieć, że Lycosy od Razera są ciche, ale obecnie to już tylko szukanie używek na allegro. Teraz za to mam K8100 v2 od Gigabyte'a i o ile normalnie klawiatura jest dobrze słyszalna, ale można nałożyć na nią sylikonową nakładkę - znacznie ją wycisza, a i żadne żarcie nie wpada między klawisze. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Co tylko potwierdza fakt , że bardzo duża część hałasu powstaje nie z samego działania mechanizmu tylko od uderzania palcami w klawisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Ale mechanizm i jakość wykonania również ma znaczenie. Taki sylikon idealnie wytłumia drgania klawiszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkn Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 A coś co można dostać normalnie w sklepie nie cofajac się w czasie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Może SteelSeries APEX RAW czy jest najcichsza to nie wiem, ale na pewno cicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Jakiś scissor switch, np. cherry stream. Dość ciężko o taką klawiaturę, jak nie lubisz "chiclet", teraz praktycznie wszystkie płaskie klawiatury są tak robione, nie wiedzieć czemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTmol Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2016 Też podepnę się do tematu. Potrzebuję klawiatury też najcichszej w swojej cenie. Budżet ~100PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 http://www.cortland.pl/apple-keyboard-silver-intl-109-klawiszy-pl.html Posiadam kilka ładnych lat i jest cichutka. Poza tym bardzo łatwo utrzymać w czystości. Może w innych sklepach albo na aledrogo będzie tańsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 Znalazłem jeszcze coś takiego http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/klawiatury/cougar-200k/ Zamówiłem, niestety dostałem jakiś wadliwy egzemplarz (problemy z klawiszem spacji). Pierwsze wrażenie jednak pozytywne - klawiatura wydaje się solidna i bardzo przyjemnie (i cicho!) się na niej pisze. Dam znać, jak dostanę sprawną sztukę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwd Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 Również poszukuję cichej klawiatury. Odwiedziłem MM i oto moje spostrzeżenia: 1. Cougar 200k - nie jest bardzo cicha, 2. Modecom MC-800W - najcichsza, praktycznie bezgłośna, gumowe przyciski, wchodzą za głęboko i ludzie strasznie na nią narzekają że badziew :( 3. Microsoft All-in-one - głosniejsza od w/w ale nie jest źle, taka mała zgraba z trackpadem - właśnie szkoda że zamiast niego nie ma strzałek, home, end itd. 4. niestety nie było żadnej od apple, szkoda bo najlepiej jest pomacać :) ogólnie piszą że strasznie delikatna i czasami siadają klawisze. Co tu wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Poużywałem trochę, mogę dodać coś więcej. Samo wykonanie ok, ale niektóre klawisze są gorzej osadzone na nożyczkach i chodzą zauważalnie głośniej od innych. Nie jest to odczuwalne kiedy pisze się szybko, jednak problem występuje. Dodatkowo klawiatura nie wbudowanego modułu pamięci który pamiętałby np. ostatni kolor podświetlenia. Za każdym uruchomieniem komputera trzeba przeklikać osobno. Między klawiszami nie ma żadnych odstępów, więc pisanie na niej wymaga chwili przyzwyczajenia. Samo pisanie jest jednak bardzo przyjemne. Jeśli chodzi o poziom hałasu to jestem zadowolony. Na pewno jest o wiele lepiej z tymi nożyczkami niż na zwykłej membranówce od Razera która zaczęła niemiłosiernie jęczeć po zaledwie pół roku użytkowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
revvers Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Od siebie jeszcze dodam Gigabyte Force K7, gdyby ktoś szukał cichej klawiatury, po przesiadce z laptopa ;)O dziwo nie brudzi się a drobinki które osiadają miedzy klawiszami łatwo się czyści.Jedyny mankament to po około 3 miesiącach padła dioda odpowiedzialna za wyświetlanie blokady klawisz windows.No i podświetlanie jest tak zrobione że przebija się z górnego rzędu, ale mi to akurat nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rooshken Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Gigabyte Force K7 mogę polecić, jest u mnie też recenzja. Co do mechaników - póki co najcichsze Steelseries Apex M800, oraz Logitech G901 Orion Spark. Obie mają "odpowiednią" cenę niestety ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwd Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Temat powrócił. Prośba - która z tych będzie najcichsza i najlepsza jeśli chodzi o pisanie (granie sporadycznie - przy dziecku nawet rzadko...) Dell Kb216 Gigabyte Force K7 Cougar 200k 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiwyTM Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 Gigabyte Force K7 mogę polecić, jest u mnie też recenzja. Co do mechaników - póki co najcichsze Steelseries Apex M800, oraz Logitech G901 Orion Spark. Obie mają "odpowiednią" cenę niestety ;) A steelseries Apex 350 będzie tak samo cicha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...