Mondi Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 Cześć. Posiadam kartę Gigabyte GTX1060 Aotus Xtreme 6G. Po przekroczeniu 40-50% obrotów wentylatory tej karty zaczynają hałasować, okropnie terkocząc. Jest jakiś sposób na ich wyciszenie? Raczej mechaniczny, nie interesuje mnie zmniejszenie ich obrotów. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 Może coś ociera o łopatki? Te karty są niesłyszalne. Jak nie to na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) W środku nocy są słyszalne ( ale to jest szelest ) , zawsze można zwodować- to jedynie cewki będą czasem słyszalne ;p Edytowane 13 Października 2017 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) Można iść na całość i wymienić chłodzenie na Arctic Accelero S3 + wolnoobrotowy wentylator 120mm x 25mm - to gwarantuje ciszę, przy niskich temp. Edytowane 21 Października 2017 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) Jeżeli terkocze, to sprawdzić, czy nie brudna. A jeśli nie, to albo któryś z wentylatorów gdzieś ociera, albo ma wadę, np. złe wyważenie itp... Edytowane 13 Października 2017 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Jeżeli terkocze, to sprawdzić, czy nie brudna. A jeśli nie, to albo któryś z wentylatorów gdzieś ociera, albo ma wadę, np. złe wyważenie itp... Wydaje mi się, że karta ma lekko wygięty shroud w którym są wentylatory, stąd odgłos terkotania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mondi Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Spróbuję jeszcze dokładniej zobaczyć czy o coś ociera, jednak do momentu osiągnięcia 40-50% prędkości jest raczej cicho, dopiero później zaczyna hałasować. Myślę nad matami, ale wolałbym zlikwidować źródło hałasu. @Phill76 Do cewek już się przyzwyczaiłem, choć fakt, czasem dają popalić :P Edytowane 23 Października 2017 przez Mondi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 Niech mi ktoś wyjaśnił z jakiego powodu ocenia mój post jako nieprzydatny... Nosz... KUR! @Mondi sprawdziłeś shrouda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2017 Może karta jest wygięta i z tego powodu jak się włączają wentylatory to ociera wentylatory o shroud jak wspomniałeś. Otwórz obudowę odpal jak grę i jak zacznie terakota delikatnie palcem podnieś prawy róg karty graficznej. Często słyszę ze ludzie zaczepia linkę wędkarska do góry obudowy bo kartę wygina jej masa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...