lesiu155 Opublikowano Wtorek o 10:49 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 10:49 Wiesz, w zasadzie to nie ma najmniejszego sensu, bo grupa zamknięta ale raczej przyjmą z otwartymi ramionami i CTRL+F i znajdziesz autora momentalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano Wtorek o 16:18 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 16:18 MG HS Hybrid + BlueLobster2887 · oedstpSnor6u153mf6oz4a7t3t5ui8dg2ui3331cu11 i5fm01g5f.u5hc67 · Witam serdecznie, przychodzę do was z pytaniem o porada do sytulacji którą wam opiszę. Kupilem auto w Łodzi mając przejechane 766 km 22 maja zgłosiłem meilowo ze mam problem ze ściąganiem samochodu podczas jazdy na lewą stronę, pan odpisał że prosi o zdjęcie z przebiegiem które to mu wysłałem do dnia dzisiejszego cisza. Dziwnie dziś do Kielc bo docelowo tam mieszkam i będę serwisował samochód. Powiedziano mi że wszystko ok tyle że aktualnie już mam ponad 1000 i ustawienie zbieżności już mi przepadło. Chłop z serwisu w Łodzi się nie odzywa do dziś. Realnie mam podkładkę na zgłoszenie i przebieg z meila. Co radzicie zrobić w takiej sytulacji. /ASO to "najmocniejszy" punkt chińczyków 😁/ ********************************************** Jaecoo J7 Polska🇵🇱 ŁI · otnrsoSepd8l191.60hl1215m1img 3zcmt54fd1f50545l1u7o00cagg8i9 · Zwariowana klamka Hej. Mam problem z klamka tylnych prawych drzwi. Chodzi o to że otwiera się normalnie, coś 3 razy bzyknie i się chowa . Coś się zepsuło ? Miał ktoś już tak? /zamiast tradycyjnych klamek, wynalazki - moda nad bezpieczeństwem, o kosztach napraw tego po gwarancji nie wspominając/ ********************************** KGM Torres Polska AU · nopeSodrtsofchl2 u08gghd9.2a0c7g79ftmmtiz8ti90187mf31hu9mcf4 · KGM Torres EVX r. 2024 - powtarzające się problemy z samoistnie rozładowującym się akumulatorem 12V. Samochód już był 4 razy w serwisie ASO (niestety bez wyraźnych efektów), 2 razy wymieniony akumulator 12V na nowy. Czy ktoś może miał podobne problemy i jest w stanie wskazać, co sprawdzić, gdzie szukać rozwiązania problemu? Dzięki serdeczne za pomoc. /ASO nie wie, może FB pomoże.... byleby do końca gwarancji, to przynajmniej nikt ASO d..y nie będzie zawracał pierdołami/ ****************************************** Moto-TMT.pl - Inspekcje Samochodów i Motocykli / Trójmiasto, cała Polska Odbiór nowego auta z salonu MG3 1.5 HEV (194 KM), napęd hybrydowy, wersja Exclusive, kolor: Hampstead Grey, 2026 rok Miejsce inspekcji: Gdańsk Cena: 98 500 PLN Zostałem poproszony o pomoc w weryfikacji i odbiorze nowego MG3 w salonie w Gdańsku Ten model stosunkowo rzadko pojawia się u mnie na odbiorach i relacjach. Zdecydowanie częściej Klienci wybierają MG ZS albo HS. Kilka „trójek” miałem już okazję odbierać i do tej pory zwykle przechodziły inspekcję wzorowo. No… tym razem było niestety inaczej Zacznijmy od tego, że auto miało zostać odebrane już na początku maja. Kilka dni przed planowanym odbiorem Klient otrzymał jednak informację z salonu, że pojazd musi trafić na naprawę z powodu uszkodzenia transportowego. W tym momencie było już wiadomo, że to raczej nie będzie standardowy odbiór Po kilku tygodniach salon poinformował nas, że auto jest już gotowe do wydania. Umówiliśmy się więc z Klientem na oględziny i rozpoczęliśmy pełną inspekcję pojazdu. Inspekcja (składająca się z 12 kategorii i kilkuset punktów kontrolnych) wykazała: Niestety salon nie przekazał szczegółowych informacji dotyczących zakresu uszkodzenia ani sposobu wykonania naprawy. Osoba wydająca pojazd wiedziała jedynie, że uszkodzeniu uległy któreś z drzwi podczas transportu. Już pierwsza szybka weryfikacja miernikiem lakieru wykazała jednak, że zakres naprawy był zdecydowanie większy niż można było przypuszczać. Drzwi kierowcy zostały naprawione lakierniczo w sposób widoczny. Na rancie drzwi pozostała uszkodzona struktura lakieru oraz widoczne ślady zaprawki w miejscu pierwotnego uszkodzenia. Pomiar miernikiem lakieru wykazał lakierowanie całych drzwi kierowcy oraz cieniowanie na drzwiach pasażera lewy tył. Drzwi kierowcy osiągały wartości od ok. 220 do nawet 300 µm, natomiast drzwi pasażera lewy tył ok. 180–220 µm. Dla porównania – fabryczna powłoka lakiernicza na pozostałych elementach auta wynosiła ok. 90–130 µm. Na plus można zaliczyć fakt, że podczas naprawy nie demontowano elementów nadwozia – brak śladów odkręcania drzwi czy ingerencji mechanicznej. Wrzucam Wam film z pomiaru Uszkodzona została również klamka prawych tylnych drzwi. Uszkodzenie wygląda na mechaniczne – mogło powstać zarówno podczas transportu, jak i już podczas przygotowania auta do wydania. Niestety defekt jest widoczny i kwalifikuje element do wymiany. Diagnostyka komputerowa wykazała aktywny błąd systemu E-call. System alarmowy zgłaszał brak aktywacji oraz niesprawność układu. Możliwe, że problem wynikał ze słabego zasięgu sieci w miejscu odbioru, natomiast zarówno samochód, jak i komputer diagnostyczny zgłaszały aktywny błąd wymagający dalszej weryfikacji (zapisujemy w protokole odbioru). Widoczna struktura zaprawki po naprawie lakierniczej. Mimo wykonanej korekty oraz wypełnienia uszkodzenia, na rancie drzwi nadal wyraźnie widać miejsce pierwotnego uszkodzenia. Do tego znajduję kilka rys/przetarć na nadwoziu (bez uszkodzeń struktury lakieru). Wzmianka techniczna - mimo że mamy tutaj najwyższą wersję wyposażenia Exclusive, poszycie dachu niestety nie posiada warstwy ocynku (fabrycznie). Na szczęście pozostałe elementy nadwozia mają zachowaną ciągłość warstwy zabezpieczenia antykorozyjnego, bez przerw. Wnętrze pojazdu w bardzo dobrym stanie i bez wad fabrycznych, natomiast na bocznym panelu drzwi kierowcy znajdowały się drobne rysy i zarysowania. Lekki „językowy miszmasz” w systemie infotainment Mimo ustawionego języka polskiego część komunikatów wyświetlała się po niemiecku. Ciekawostką jest również komplet szyb Auto jest z produkcji 2026, natomiast jedynie dwie szyby posiadały oznaczenia z 2026 roku, pozostałe z 2025. ******************************************* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano Wtorek o 16:47 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 16:47 KGM to stary Ssangyong czyli Korea nie chińczyki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano Wtorek o 19:27 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:27 (edytowane) "Jakość" produktów mają na podobnym poziomie - a nawet gorszym. Natomiast - tak, to dawny Ssangyong, marka, która po wycofaniu się z naszego rynku zostawiła ludzi z wynalazkami, do których zdobycie części graniczyło z cudem ("prawie wszystko pasujące z Mercedesa" okazało się, że coś tam dało się dopasować, ale większość gratów to białe kruki 🙂 ). Dlatego markę wrzucam w jednym wątku co chinole, bo to ta sama egzotyka. Tak przy okazji: lat temu kilkanaście, moje pierwsze lata w motoryzacji. Wyjeżdżałem od klienta Cliówką - dwa pasy w jedną, dwa w drugą - pusto, zero aut, więc stwierdziłem, że nawrócę przez ciągłą, "po co tracić czas na jazdę do najbliższego skrzyżowania". Okazało się, że z bocznej wyjechał gościu SLem w cabrio, który uznał, że to dobra okazja na zarobek i mając miejsce do ominięcia, wolał przywalić mi w bok`(rozmawiałem po czasie ze znajomym, który poinformował, że gość już kilka razy miał stłuczki z nie swojej winy - czyt. wykorzystywał każdą okazję). W każdym razie i tak moja wina, samochód firmowy więc policja obowiązkowo wezwana na miejsce - za spowodowanie zdarzenia i zawracanie policji d..y bzdetami (oświadczenie by to bezproblemowo załatwiło) mandat na - tutaj nie pamiętam czy 200 czy 500zł, ale chyba ta większa kwota, bo pamiętam ,że mocno bolesna. Szefowa, która zdążyła dojechać na miejsce, do policjanta "czy musi być aż tyle, szkoda chłopaka, może 50 albo 100 wystarczy, jak będą potrzebne części do samochodu pana policjanta, to po kosztach załatwimy", na co policjant: "Ja mam Rextona, do tego nie ma części".... 🙂 "Rabatu" nie dał. *************************** OMODA Klub Polska Tom Pop · srnodotepShu4h7go.ag1lf48h0h29z2htcf3cd3 01i14m8hc6h569308a3 · Cześć, Czy komuś w Omodzie samoistnie pękła przednia szyba w okolicy czujników? Nie chodzi mi o uderzenie kamienia, tylko o inne powody (np: naprężenia). Jeśli tak, jak podeszło do tego ASO – uznali wymianę w ramach gwarancji czy upierają się przy uszkodzeniu mechanicznym? (Omoda 5 Hybrid) /kilkanaście postów wyśmiewających autora/ ML Temat jest znany i szerzej występuje w cieplejszych krajach np w Australii. Szyba potrafi samoistnie pęknąć gdzie się mocno nagrzeje w słońcu. Możesz sobie poszukać w wyszukiwarce google. Nie wymieniają tego na gwarancji. /ale zapewne polskie ASO jak zwykle "pierwsze słyszy" 🙂 / ******************************************** MG HS 2 Polska Grupa PP · rosptondeS8zh0i2.i8lgtg892f9at304226u1uf0dhi8 m5t973a1lio048 · Właśnie zauważyłem że schodzi chrom z atrapy grille. Czy ktoś też to zauważył i czy zgłaszał na gwarancję? Jeżeli tak, to czy uznali? KrB Zauważyłem to samo u siebie po przejechaniu około 30 tys km ale jeszcze nic nie zgłaszałem KP Zgłaszałem razem z felgami w styczniu. Wysłali zapytanie do centrali, ale na razie bez odpowiedzi. Im więcej zgłoszeń od właścicieli tym lepiej. ŁB Mialem tak od 'nowosci', wpisane w protokół odbioru, auto z 2024 odebrane z salonu w marcu 2026. Kupowałem w Kielcach a oddałem na gwarancję do serwisu w Długołęce, Krotoski, wymienili mi na zasadzie gwarancji bez żadnego problemu. ***************************************************** Chery Tiggo 9 PHEV - Porady, Leasing, Pomoc PL KS · orotnspSedtgff77613fftgg1048m06mlltg4l006z397m1uug0.du 8822o · Witam, czy w waszych tiggo 9 równiej jest taki dźwięk, Byłem 3 razy na serwisie i twierdzą że to jest dźwięk hybrydy i to jest normalne. Dźwięk jest podczas gdy silnik ładuje baterie i napędza koła. https://www.facebook.com/reel/2043759299686155/?s=group_other&__cft__[0]=AZaHQXhf1MHenQO_4RyYDvYCZvdZOaUlNNRRgoCxIl4dk40_NnSvZ2TnhqwcM43jQfu08D0JcFVQOeU1gU3svu3h_g0uUj54N4ySLtjn9JlqLTWgPvX1-ZfX_zLiEW29SkhdnE22qEVJmf5fGFCMxpDvOIijSm8RVZJVLCEYjNQuaQ&__cft__[1]=AZaHQXhf1MHenQO_4RyYDvYCZvdZOaUlNNRRgoCxIl4dk40_NnSvZ2TnhqwcM43jQfu08D0JcFVQOeU1gU3svu3h_g0uUj54N4ySLtjn9JlqLTWgPvX1-ZfX_zLiEW29SkhdnE22qEVJmf5fGFCMxpDvOIijSm8RVZJVLCEYjNQuaQ&__tn__=H-R WB A jaki przebieg masz? Ja mam prawie nowe około tysiaka km i cisza KS Wanda Badowska 6tys PR Brzmi raczej niepokojąco a nie normalnie JK to nie jest normalne mam przejechane 10k, nigdy czegoś takiego nie słyszałem, auto premium a pierdzi jak stary passat MP U mnie się pojawia taki dziwny zgrzyt, gruchotanie czasami, tak jakby coś się miało zaraz rozpaść ale póki co nigdzie tego nie zgłaszałem ŁM U mnie tez cos takiego występuje, ale oczywiście jak bylem w serwisie i jezdzilem z doradcą serwisowym to nie wystąpiło RP Ja mam to samo. Brzmi fatalnie. Najbardziej to słychać jak auto zimne. Byłem w serwisie ale od prawie 4 miesięcy nie potrafią się określić czy to jakiś problem czy tak ma być. W testowce tego nie zauważyłem. Niektórzy dziennikarze podczas testów też zwracali na to uwagę. Chyba też w teście Jeacoo 8 też coś takiego było. Pozostaje jeździć i czekać aż się rozpadnie bo mam wrażenie że ani serwis ani Chery Polska nie wiedzą co to jest. DP Prawdo podobnie jest to dźwięk od silnika ładującego baterie niestety irytujący dźwięk ale wystarczy lekko głośniej zrobić radio DC Mam to samo nie widzą problemu a jedna pani z którą jechałem to mowi do mnie 'ja nic nie słyszę' ************************************* BYD Seal U DM-i Polska PW · Najbardziej zasłużony współautor · ndSrooesptmm5fl 9mg8m60a586a2m1hc0udtc9ll00162go.7880153865z · potrzebuje pomocy z mega głupim tematem Jak otworzyć maskę? Tak, sprawdzalem instrukcje . Ciągnę za wajchę dwa razy i mam wrażenie że ten drugi raz “nie zaskakuje” . Ciągle coś maskę trzyma . Albo się zacięła albo ja jestem lewy i nie potrafię Help, kończy się płyn do spryskiwaczy JW Problem z zamkiem, miałem to samo, jeden ciągnie, drugi naciska na maske i się otworzy, może trzeba powtórzyć kilka razy zabieg. No i oczywiście smarowanie zamka. SL Pociągnij za wajchę i zablokuj ją czymś (ja zablokowałem torba na zakupy z biedry). Maskę otworzysz. Wyreguluj odboje czyli wykręć je trochę i sprawdź czy maska będzie się otwierać po dwukrotnym pociągnięciu za wajchę. Anonimowy członek grupy 314 Też miałem problem, dwa razy w serwisie naprawiali MZ Tak jak wyżej piszą. Ktoś ciągnie za wajchę a ty za maskę. Zgłaszałem jak byłem na wymianie oleju i mówili że przesmarowali mechanizm otwierania. Od tego momentu nie mam problemu z otwieraniem MZ Tak jak wyżej piszą. Ktoś ciągnie za wajchę a ty za maskę. Zgłaszałem jak byłem na wymianie oleju i mówili że przesmarowali mechanizm otwierania. Od tego momentu nie mam problemu z otwieraniem AR U mnie to działa te dwa razy pociągnąć o ile druga osoba w tym czasie podnosić maskę próbuje, To tak jakby jej odbicia do góry brakowało. /Ależ dopracowane samochody - prawie jak Wartburgi/ ************************** MG - Polska Grupa Miłośników Cześć. Opiszę Wam sytuacja jak spotkała mojego tatę. Pod koniec kwietnie 2026 r. Zakupiliśmy MG ZS hybrid plus z rocznika 2025 w salonie Pgd MG Kraków przy ulicy Jasnogórskiej. Otrzymaliśmy dokumenty do rejestracji i na następny dzień pojechaliśmy zarejestrować samochód. Zarejestrowano nam samochód czasowo na miesiąc z warunkiem doniesienia potwierdzenia opłaty akcyzy. Tata zaraz po wyjściu z urzędu skontaktował się ze sprzedawcą że brakuje takiego dokumentu. Zostaliśmy zapewnieni że dokument będzie i nie ma się czym martwić. Następnie w maju odbieraliśmy samochód i oczywiście potwierdzenia akcyzy nie było. Miała zostać do nas wysłana przed końcem ważności dowodu tymczasowego tj. 29.05. Interweniowaliśmy wielokrotnie w pana sprzedawcy. I w końcu wystawili nam takie zaświadczenie że importer jest w posiadaniu dowodu zaplaty akcyzy. Oczywiście w urzędzie tego nie przyjęli i wytłumaczyli o co konkretnie chodzi, że ma to być zaświadczenie ze dealer pgd jest w posiadaniu takiego dokumentu albo wyciąg puesc. Przedłużono nam ważność dowodu o 2 tyg. Nasz sprawa zainteresował się w końcu kierownik salonu. No i tłumaczenia że importer nie wysłał jeszcze tego dokumentu, ogólnie opowieści dziwnej treści. Ja zarajestrowalam się na stronie puesc.gov i sprawdziłam po numerze vin że akcyza nie została opłacona. Czyli sprzedano nam samochód, który nie ma opłaconej akcyzy, nie może dostać stałego dowodu rejestracyjnego. Czy miał ktoś z Was taką sytuację albo może wiecie co dalej robić? Z informacji jakie uzyskaliśmy nie jesteśmy jedyni. Jeżeli są na tej grupie osoby, które też mają taką sytuacja to proszę skontaktujcie się ze mną. Sprawdzajcie czy macie informacje o opłaconej akcyzie. Kupowaliśmy też samochód w toyocie i taka informacja była na fakturze i nie mieliśmy żadnych problemów. Zaznaczam że nie robimy antyreklamy i nie jesteśmy żadną konkurencją dla pgd. Jesteśmy totalnie prywatnymi ludźmi, którzy zostali oszukani i mało tego zostawieni samymi sobie. Zamiast cieszyć się nowym samochodem to wydzwaniamy, chodzimy po urzędach i żyjemy w niepokoju co będzie dalej. ŁS Miałem dokładnie taką samą sytuację rok temu, w tym samym salonie PGD Kraków. Brak dokumentu, z PGD dostałem papierek z poświadczeniem, że "dysponują dokumentami", co w urzędzie nie wystarczyło. Salon niby miał dostarczyć stosowny dokument, ale zaczęło się nie odbieranie telefonów, pracownik nieobecny itp. Na szczęście dla mnie, pani w urzędzie zlitowała się nade mną, coś sama znalazła w necie, wydrukowała, dołączyła do akt i wydała mi dowód, jak powiedziała "warunkowo". Ale ogólnie salonu nie polecam: jak tylko zapłaciłem za auto, skończyło się skakanie wokół mnie, nawet obiecany wcześniej hak okazał się "niedostępny w całej Polsce"... ********************************* Edytowane 9 godzin temu przez bergercs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...