Zenfist Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Dzień zaczął się zwyczajnie - zamówienia, poczta, telefony... W pewnym momencie telefon od sprzedawcy: "Marcin, Marcin choć na dół - szybko!!! Nie uwierzysz" Nio to złaże na dół - a ten pokazuje mi Batrona - "zobacz to - AMD znowu coś kombinuje".... No i rzeczywiście - niby nic rewelacyjnego na pierwszy rzut okiem, gdyby nie jeden mały szczegół!!! AQXEA! ale Athlon XP 2000+ :?: - na rdzeniu Bartona :lol: na weekend robie testy czy da się odblokować cache :D Jak widać chyba jadą strasznie po kosztach skoro i Bartki i Antki z tych samych wafli robią.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 jest to thortonek, kumpel mi mowil, ze na dniach bedzie je mial na sklepie. BTW. nowy duron tez wyglada jak bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ZROB TEST OC ZROB TEST OC ZROB TEST OC ZROB TEST OC ZROB TEST OC ZROB TEST OC ZROB TEST OC ZROB TEST OC ZROB TEST OC :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 czekam z niecierpliwością na wyniki tego "młodzieniaszka". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 czuej ze ten mały ma potencjał bendzie z niego niezły killer :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 czuej ze ten mały ma potencjał bendzie z niego niezły killer :Dsadze, ze nawet wiekszy niz w applebredzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 No to czekamy na oc i podaj cene tego cacka. Tylko jedno mnie dziwi Barton 2500 + to 1833 mha a athlon XP 2000+ to 1667 mhz wiec cos tu niepasuje. Pewnie są to wybraki z produkcji Bartona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Ano właśnie cena jest taka sama jak zwykłych A XP 2000+ - 295pln więc sądze, że po prostu Tbredy zostaną one wyparte już na stałe przez te procki - co ciekawe są one z 24 tygodnia tego roku i mają niskie batche, więc nie są chyba raczej odpadami. Zobaczę prze weekend, czy uda mi się odblokować pozostałę 256KB cache :lol: Chociaż boje się, że będzie tak jak z Radkami 9500@9700 i nowymi Duronami - jedne będą działać a inne nie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 24 tydzien faktyczmnie ciekawe, Na jakim napieciu standartowo pracuje, zapodaj numer i serie - kolor rdzenia tez Moze po prostu sa to bartki kture nie przeszly testow na 1833 mhz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 24 tydzien faktyczmnie ciekawe, Na jakim napieciu standartowo pracuje, zapodaj numer i serie - kolor rdzenia tez Moze po prostu sa to bartki kture nie przeszly testow na 1833 mhz ? Mamy te procki na sklepie: AXDC2000DUT3C AQXEA0327MPMW Tyle ze wszystkie z 27 tygodnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 wczoraj sie takim bawiłem identyczny własnie. przeglądam se proscki patrze a co to barton 2000+ i nie dowieżam długo nie myśląc zapakowałem go w mobo kulerek i jazda. i co w tedy porażaka 12.5x175 nie wstał z napięciem 1.75 to juże se podarowałem wcześniej miałe w płycie 1800+ który odpalił sie w biosie na 2525 z napieciem 1.8v to nie trza sługo myśleć juz chciałem go brać do siebie ale cikawe przy ile byłby stabilny w systemie. Dla ludzi z Olsztyna jak toś chce to te procki są w RAD-AN KOMPUTER nie wiem moze na jakiegoś kijowego trafiłem ale nie zapowiadją sie rewelacyjnie chyba żeby odblokować ten dodatkowy cache już myslałem nad tym jak bedzie czas bedzie zabawa mobo było abita nf7sl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 THX AMD w poniedzialek przejde sie do radanu i zobacze co maja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ja jutro bede to moze jakas inną sztuką sie pobawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 to sie pobaw i zdaj relacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 (...) sądze, że po prostu Tbredy zostaną one wyparte już na stałe przez te procki (...) Coz za mylne myslenie. Koszt produkcji Bartona jest sporo wyzszy od Tbreda. Z jednego wafla powstaje mniej Baronow wszak-Koszta jednego wafla sa takie same czy to ma byc Tbred czy Barton, ale skoro Barton jest wiekszy wiec z jednego wafelka mniej ich AMD wykroi i wiekszy procent moze byc uszkodzonych a wiec mniej sprzeda i mniej zarobi. Jest to prosty rachunek ekonomiczny. Co prosciej zrobic z kawalkiem krzemu, ktory mial byc prockiem, ale ma uszkodzony cache? Wyrzucic czy sprzedac jako cos dzialajacego?? Oto i jest polityka zaciskania pasa przy rosnacych stratach. Z uszkodzonych Tbredow zrobili Durona, a z uszkodzonych Bartonow jest Athlon. Ot co. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ale tak okrojone procki są nadal zwaliściewydajne, czego nie można powiedzieć o cefalonach. pewnie odblokować cache się da ale działaćpoprawnie to raczej nie będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Sprawdzilem tego procka na 1.75V chodzi stabilnie do 2.1 GHz, wole swojego 1700+ na 1.65V 2.4 GHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOGOSEK Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 WCZORAJ WPAKOWAŁEM NIU ATHLONA XP 2000 Z NOWYM RDZENIEM REAKCJA PO ROZPAKOWANIU PACZUSZKI Z HURTOWNI BYŁA TAKA JAK W POWYŻSZYCH POSTACH. KONKURENCJA NIC O TYM TEŻ NIE WIEDZIAŁA. NADSZEDŁ CZAS NA TESTY W MOJEJ MOBO ABIT KD7A OBESNE CHODZI JAKO 2600+ 12,5X166@2100Mhz BEZ PODNOSZENIA NAPIĘĆ RUSZAŁ MAX DO 14,5x166@2400MHz CAŁY CZAS BEZ PODNOSZENIA VCORE. DZIŚ DALEJ BĘDE PRÓBOWAŁ Z FSBI MNOZNIKIEM A PÓŹNIEJ SPRAWDZIMY NA nForce2 400 Z FSB 400x12,5. TE PROCKI MIAŁ DOMYŚLNIE DZIAŁAĆ WŁAŚNIE Z FSB 333 I 400 A WIĘC ZOBACZYMY JAK BĘDZIE ŚMIGAŁ :D MOŻE TE PROCE TO I SĄ ODPADY Z WAFLI BARTONOWSKICH ALE ŻEBY TYLKO TAKIE ODPODY BYŁY NA RYNKU 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Pierwsze starcie - 2450Mhz @ 1.875V :twisted: AIDA wykrywa go jako Bartona - więcej napiszę jak wróce do chaty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 WCZORAJ WPAKOWAŁEM NIU ATHLONA XP 2000 Z NOWYM RDZENIEM REAKCJA PO ROZPAKOWANIU PACZUSZKI Z HURTOWNI BYŁA TAKA JAK W POWYŻSZYCH POSTACH. KONKURENCJA NIC O TYM TEŻ NIE WIEDZIAŁA. NADSZEDŁ CZAS NA TESTY W MOJEJ MOBO ABIT KD7A OBESNE CHODZI JAKO 2600+ 12,5X166@2100Mhz BEZ PODNOSZENIA NAPIĘĆ RUSZAŁ MAX DO 14,5x166@2400MHz CAŁY CZAS BEZ PODNOSZENIA VCORE. DZIŚ DALEJ BĘDE PRÓBOWAŁ Z FSBI MNOZNIKIEM A PÓŹNIEJ SPRAWDZIMY NA nForce2 400 Z FSB 400x12,5. TE PROCKI MIAŁ DOMYŚLNIE DZIAŁAĆ WŁAŚNIE Z FSB 333 I 400 A WIĘC ZOBACZYMY JAK BĘDZIE ŚMIGAŁ :D MOŻE TE PROCE TO I SĄ ODPADY Z WAFLI BARTONOWSKICH ALE ŻEBY TYLKO TAKIE ODPODY BYŁY NA RYNKU 8) W O W ! ! ! BTW- sorki jeśli nie doczytałem- jaka jest def v-core? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOGOSEK Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 NAPIĘCIE VCORE DEFLAUT 1,58 :twisted: PEACE SZANUJ PRĄD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Standardowe Vcore mojego Batonka @ 2650Mhz było 2.2V :twisted: Niech się smaży! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 jak na razie 100% PrimeStable 2500Mhz 12.5x200Mhz @ 1.85V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 jak na razie 100% PrimeStable 2500Mhz 12.5x200Mhz @ 1.85VA czym go chlodzisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 jak na razie 100% PrimeStable 2500Mhz 12.5x200Mhz @ 1.85V niezly wynik!! jak chlodzenie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Blok wodny B-1, chłodnica by Discotech, pompka 600l/h by DICTCH. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Wiecie może czy te proce (2000+ Thorton) są w KTR ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 http://www.pcprojekt.pl/forum/viewtopic.php?t=279 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 hehe, jakie szczęście :) Wczoraj w KTR pojawiły się Thortony :D :D Jutro będzie u mnie :) :) :D :D :D Zobaczymy jak się będzie kręcił :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 widzialem juz kilka opini, ze ten proc mial problemy z szyna 166 na default napieciu. mam zamiar go kupic, ale poczekam jeszcze na wiecej waszych opinii, wiec do dziela kto ma mozliwosci! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...