Memphis Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Adamus1906 - nie próbuję Ci nic wytykać, ale ktoś już powiedział, że jeżeli w grze masz rozwój postaci, to w cale nie znaczy, że jest to RPG. Diablo to NIE JEST RPG. Ktoś pytał o różnicę międzi cRPG a RPG. Sam nie mam pojęcia. Zapytałem kolegi, to odpowiedział : "RPG, to gra fabularna. Taka, która dzieje się w wyobraźni, bez komputera. A cRPG, to przeniesienie RPG na komputer." Pojęcia nie mam czy to prawda. Co do mojej ulubionej to chyba BG1, potem BG2. Ale nie powiem, że to RPG (czy też cRPG) wszechczasów, bo nie grałem w starsze tytuły. A tak BTW, to grywa ktoś w "normalne" RPG (nie te na kompie) ? Do mi się swego czasu fajnie grało w Wamipra i Dzikie Pola. Pograłbym Cyberpunka, ale nie mam z kim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 jak dla mnie Diablo to jak najbardziej RPG,wprawdzie dużo sie różni od np.BG ale ma też wiele cech wspólnych przede wszystkim rozwój postaciw System Schocku tez masz rozwoj postaci a RPG to raczej nie jest :D W tomb raider-ze najnowszym rosniej ci sila itd. a RPG to raczej nie jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominelo Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 A tak BTW, to grywa ktoś w "normalne" RPG (nie te na kompie) ? Do mi się swego czasu fajnie grało w Wamipra i Dzikie Pola. Pograłbym Cyberpunka, ale nie mam z kim. W normalne RPG nie gram, ale faktycznie swego czasu Wampir był niezły. Do tego jeszcze Magia i Miecz......klasyka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Diablo to sieka i nic więcej. Co do RPG- sam szukam czegoś fajnego, acz jednak Morrowind + dodatki niestety mi się nie podobają :( Koślawa grafika postaci, modele.....Jakoś tak to wszystko sztucznie wygląda :| Nie, zeby tylko grafika mi się liczyła, alecoś brak w tym dla mnie klimatu :( Kwestia gustu. I co mnie najbardziej drażni- pomieszczenia to odrębny świat- musi się załadować, zanim się wejdzie/wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusok Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Tylko Baldur`s Gate a tak ogólnie to wszystkie które wydało BioWare a tak na marginesie to witam wszystkich serdecznie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 seria Baldurs Gate, Morrowind(nie grajcie w evil islands-to męczarnia, a nie gra-tylko dla SM) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 ja zapomnialem o UFO (jeszcze z Amigi) - apropo Baldurs 2ka też zapewnił upojny miesiąc, ale ma tę wadę że: za Chiny ludowe nie chce mi się go przechodzić powtórnie 8) Morrowind za to wogóle mi nie pasi - pewnie przez tą szaroburą grafę....Mimo iż lubie RPGi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Za najlepsze RPG uważam wszystkie gry oparte na "Infinity Engine" Miały miodność na maksa i śmigały na każdym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 kiedy wychodzi Final Fantasy 11 na pc wizialem gdzies termin okwrzesnia a u nie widu nie slychu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 jak dla mnie Diablo to jak najbardziej RPG,wprawdzie dużo sie różni od np.BG ale ma też wiele cech wspólnych przede wszystkim rozwój postaciw System Schocku tez masz rozwoj postaci a RPG to raczej nie jest :D W tomb raider-ze najnowszym rosniej ci sila itd. a RPG to raczej nie jest :D System Shock to mieszanka przygodowki, rpg i gry akcji. Masz tu mroczny klimat, ciekawa fabule, rozwoj postaci, interakcje z innymi postaciami i sporo walki. Gra mi sie baaaaaaaaaaardzo podoba - polecam kazdemu (mimo, ze tytul ma juz swoje lata, ale grafika do zniesienia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Teraz będe grał w Gothic 2 PL- gra wydaje się ok. PS- a pamięta ktoś grę Dink Smal Wood? :D To był wypas RPG ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Fallout2 natomiast za przereklamowane uważam Planescape Torment, Arcanum i Morrowind możecie mnie za to zabić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 jak dla mnie Diablo to jak najbardziej RPG,wprawdzie dużo sie różni od np.BG ale ma też wiele cech wspólnych przede wszystkim rozwój postaciw System Schocku tez masz rozwoj postaci a RPG to raczej nie jest :D W tomb raider-ze najnowszym rosniej ci sila itd. a RPG to raczej nie jest :D System Shock to mieszanka przygodowki, rpg i gry akcji. Masz tu mroczny klimat, ciekawa fabule, rozwoj postaci, interakcje z innymi postaciami i sporo walki. Gra mi sie baaaaaaaaaaardzo podoba - polecam kazdemu (mimo, ze tytul ma juz swoje lata, ale grafika do zniesienia) co racja to racja, gierka wciagajaca, szczegolnie jak gra sie w nocy nadal mozna sie niezle wystraszyc :D ale przyznasz ze nie jest to rpg pomimo ze jest rozwoj postaci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Tak jak pisalem wczesniej - posiada cechy rpg, przygodowki i gry akcji - jest ich mieszanka. A grajac w SS2 nie raz zdrzylo mi sie na krzeselku podskoczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 własnie, zapomniałem o SS2 - to jedna z najlepszych gier w które grałem, klimat, fabuła, system gry - rewelacja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 no SS2 jest swietny, zrobilem na nim interes zycia - zamienilem pirata SS2 na oryginala Alien vs Predator 2... i teraz zaluje, bo bym ponaparzal troche alienow... SS jedynka byl ciekawy jak sie mialo mocniejszy sprzet i gralo v wysokiej rozdzialce (trzeba bylo miec CD wersje...), calkiem ladnie wygladal... a co do Diablo 1/2 to gram w niego (i to nawet sporo) jedynie po to zeby znajdowac itemy, IMHO nie ma sensu jakiekolwiek inne podejscie do tej gry, nie jestem na tyle ambitny zeby grac w prawdziwego RPGa, ale wyroslem juz z Mortal Kombat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Falout 1,2 i pewnie 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 A dla mnie zdecydowanie Baldur's Gate 2 + dodatki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 tak czytam i jeszcze nikt Legends of Valour nie podał... no i przy okazji nie wypada nie dorzucić do kolekcji 'wybitnych RPG' Robinson's Requiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Planescape Torment. Baldur imho kicha , zbankrutowalem na wskrzeszaniu i wykasowalem to z dysku. Zato Planescape Torment ma zajebisty klimat muze i wogule jest najlepszy. Szkoda ze nie ma czesci 2,3,4,5.....itd. ps najgorsze ze wydalem cale 30zl na Baldura(orginal) a teraz sie kuzy Pozdrawiam Egeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 A raczej nikt nie pamięta o takim tytule jak Jagged Aliance :?: :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 hehe... JA fajne nawet, ale czy to aby byl rpg? pewnie tak ale tak jakos rpgi kojarza mi sie zwykle z czarami i takimi tam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 sorki za OT. zna ktos moze jakies konkretne zespoly grajace czeski metal ? po czesku ofcoz [cestina rulesss :>], bo slyszalem ze jest wypasny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 sorki za OT. zna ktos moze jakies konkretne zespoly grajace czeski metal ? po czesku ofcoz [cestina rulesss :>], bo slyszalem ze jest wypasny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 A raczej nikt nie pamięta o takim tytule jak Jagged Aliance :?: :(pamięta, pamięta ...ale tu o RPG miało być =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 sorki za OT. zna ktos moze jakies konkretne zespoly grajace czeski metal ? po czesku ofcoz [cestina rulesss :>], bo slyszalem ze jest wypasny. XIII Stoleti -> czeski gothic, a na przyszłość proponuję nowy topic na oślej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 eee... nie lubie zakladac nowych topicow... to sie ktos przyczepi , to ktos zbluzga ;) to ktos n+1 razy powie 'szukaj'... wole takie ot :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 PS- a pamięta ktoś grę Dink Smal Wood? :D To był wypas RPG ^_^ W/g mnie Fallout Rlez:!::!::!: Ah....Dink SmallWood pamiętam ta gre. Swego czasu w cd-action byla pelna wersja. Naszła mnie chwila refleksji i wspomnien ;), az sie lezka w oku kreci...Chyba poszperam w piwnicy po moim archiwum plytek i zainstaluje sobie dinka, ale czy pojdzie na win XP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Moze nie zauwazylem, ale czy nikt z was nie gra w NEVERWINTER NIGHTS?? Dla mnie to jest najlepszy rpg. chyba tylko on ma w multi mistrza podziemi. Ogolnie gierka na najwyzszym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominelo Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Moze nie zauwazylem, ale czy nikt z was nie gra w NEVERWINTER NIGHTS?? Dla mnie to jest najlepszy rpg. chyba tylko on ma w multi mistrza podziemi. Ogolnie gierka na najwyzszym poziomie. Ja skonczylem Nevera, a w multi nie gralem. Fajnie sie zapowiadal. Pozniej jednak szlo sie byle do przodu, byle powycinac jak najwiecej wrogow.....w skrocie zrobila sie sieka z tego. No ale w sumie gra nie jest zla, z checia zagralbym w cos podobnego teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...