krzypaw Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Poprosiła mnie znajoma żebym pomógł jej wybrać kompa ale koniecznie chciała z katalogu otto, no to otwieram www.otto.de i co widzę :lol: zestaw za 999 ojro :lol: monitor tft 15", proc antek 2800+, 256 ram , DVD i CDRW, dysk 40 i najlepsze grafa zintegrowana i to jeszcze współdzieli 32 MB ramale to jeszcze nic zestaw za 1500 euro czyli około 7000 tyś!!!!!!! Penium IV 2,8 GHZ, 120 GB twardy, monitor oczywiście TFT,512 RAM, DVD i CDRW no i najlepsze znowu grafa radek 9000 LE I tak sobie myślałem jak ci niemcy grają w gry jakieś taki na czasie, chyba tylko tenis made in atari :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Super, a widziałeś zestawy z polskich hipermarketów? Bo są identyczne. W każdym państwie są kipermarkety gdzie sprzedają właśnie takie komputery i nie ma w tym nic dziwnego. Masz jakieś uprzedzenia w stosunku do niemców? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Masz jakieś uprzedzenia w stosunku do niemców?A po czym wnosisz???? tylko opisałem zestawy. A w polskich marketach do których mam dostęp (real,tesco) prawie w ogóle nie ma kompów, nie pomyślałem o tym. TYLKO KT TO KUPUJE???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Poprosiła mnie znajoma żebym pomógł jej wybrać kompa ale koniecznie chciała z katalogu otto, no to otwieram www.otto.de i co widzę :lol: zestaw za 999 ojro :lol: monitor tft 15", proc antek 2800+, 256 ram , DVD i CDRW, dysk 40 i najlepsze grafa zintegrowana i to jeszcze współdzieli 32 MB ramale to jeszcze nic zestaw za 1500 euro czyli około 7000 tyś!!!!!!! Penium IV 2,8 GHZ, 120 GB twardy, monitor oczywiście TFT,512 RAM, DVD i CDRW no i najlepsze znowu grafa radek 9000 LE I tak sobie myślałem jak ci niemcy grają w gry jakieś taki na czasie, chyba tylko tenis made in atari :lol: :lol: no wlasnie, przeciez to o to dokladnie chodzi, w otto marze sa kosmiczne, zwlaszcza na sprzet, czemu tu sie dziwic? Cala rola otto jest zupelnie inna, chodzi o zakupy bez wychodzenia z domu. Natomiast sprzet czy akcesoria sa w Niemczech nawet tansze niz u nas a zarobki znacznie odmienne od naszych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 tak juz jest w marketach Czy ktos tutaj ma cos do Niemcow?? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Super, a widziałeś zestawy z polskich hipermarketów? Bo są identyczne. W każdym państwie są kipermarkety gdzie sprzedają właśnie takie komputery i nie ma w tym nic dziwnego. Masz jakieś uprzedzenia w stosunku do niemców? "I tak sobie myślałem jak ci niemcy grają w gry jakieś taki na czasie, chyba tylko tenis made in atari " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Poprosiła mnie znajoma żebym pomógł jej wybrać tyś!!!!!!! [/color] I tak sobie myślałem jak ci niemcy grają w gry jakieś taki na czasie, chyba tylko tenis made in atari tak sie sklada ze atari robi tera fajne gierki :) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Poprosiła mnie znajoma żebym pomógł jej wybrać tyś!!!!!!! [/color] I tak sobie myślałem jak ci niemcy grają w gry jakieś taki na czasie, chyba tylko tenis made in atari tak sie sklada ze atari robi tera fajne gierki :) :lol: A ja tam wole Commodore, a najlepiej Amige ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Poprosiła mnie znajoma żebym pomógł jej wybrać tyś!!!!!!! [/color] I tak sobie myślałem jak ci niemcy grają w gry jakieś taki na czasie, chyba tylko tenis made in atari tak sie sklada ze atari robi tera fajne gierki :) :lol: A ja tam wole Commodore, a najlepiej Amige ;) chyba nie przycziłes , chodzi mi o to że atari zajmuje sie tera produkcją gier :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 tak juz jest w marketach Czy ktos tutaj ma cos do Niemcow?? :twisted: ja mam ;) ale tylko do tych z "von" przed nazwiskiem :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 niemiec .. a ty niemcem jestes ? :) polacy tka mają ze niemców nie lubia a z czechów sie smieją :) taka mentalność .. osobiscie wole oceniac indywidualnie. A kompa w markecie to bym nigdy nie wział :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 niemiec .. a ty niemcem jestes ? :) polacy tka mają ze niemców nie lubia a z czechów sie smieją :) taka mentalność .. osobiscie wole oceniac indywidualnie. A kompa w markecie to bym nigdy nie wział :) a ja bym wzioł......... jak by mi za darmo chcieli dać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 co do Von co do Von :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Mnie by pasowało akurat w tymdrugimptrzypadku... w wc3 itp grał bym bez problemu> bo jak wiadomo graj jest tylko do grania, a ze ja w sumie nie gram to znaczy ze to kompa idealny dla mnie!! :D ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ktos rzuci: "a kto to kupuje?" Wiem kto na przyklad kilku moich kumpli z klasy, jednego udalo mi sie uratowac! :) Tata widzial w tesco kompa za 2100PLN i stwierdzil "fajny" i juz go chcial brac, gdy advanced computer user czyli ja 8) wkroczyl! I taeraz ja mu skladam za ta kase kompa na gf3... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ja ostatni bylem w carrefour wilenskim w wawie i przy stoisku z kompem babka sie pyta: "a na nim beda wszystkie gry chodzily dobrze, bo synowie to tylko graja" sprzedawczyni: "tak tak, tu jest zestaw z dobra karta graficzna" a w ulotce pisze jak wol:"geforce4mx440se" lol jak dla mnie i ten kto kupuje kompy w marketach to tez lol ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 heh znowu markety Markety mArkety maRkety marKety markEty markeTy martetY a konfigi Wypasione LOL i Rool ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Panowie, mylicie dwie sprawy. Otto to nie market lecz dom wysylkowy, w pewnym sensie chodzi o to samo - nabijanie klienta tak my to rozumiemy co wyjasni sie pozniej, ale zasady są zupełnie inne. W markecie chodzi o skonstruowanie możliwie jak najtańszego komputera za jak najmniejsze $$$ i ustawienia na nim wysokiej marży, w otto nie chodzi o skonstruowanie jak najtańszego komputera, owszem marże są wysokie ale w otto klient jest BOGATY w markecie biedny, w otto sa komputery markowe, stad sa to dwie zupelnie rozne drogi, w markecie najczesciej ciezko pozniej nawet serwisowac sprzet natomiast otto prowadzi 24 GODZINNY SERWIS!!! komputery są markowe, np Fujitsu-Siemens ... XP 2600+. Arbeitsspeicher: 512 MB DDR-RAM. Festplatte: 160 GB. Grafikkarte: Dynamic VGA on board. Laufwerk 1: 3,5-Zoll-Diskette. Laufwerk 2: 16x/48x DVD-/CD-ROM. CD-RW-Brenner: 48x/24x/48x. Sound: 16 bit on board. Modem: 56k. Zubehör/Sonstiges: Multifunktions-Tastatur+Wheel-Maus/LAN on board/Digitaler Sound-Ausgang, FireWire. Software: MS Windows XP Home Edition/MS Works Suite 2003/Adobe Photoshop Elements/Virenscanner. 24 Monate Vor-Ort-Service. Ten komputer ma wlasciwie wszystko... 899 Euro co daje 3596 zlotych liczac Euro jako 4 zlote Zobaczcie na oprogramowanie! to tez kosztuje! Owszem moze to nie jest komputer dla gracza, ale taki widocznie nie mial byc... Za 1299 Euro dostajemy PC, Fujitsu Siemens, »Scaleo 600«, Intel® Pentium® 4 HT 2,8 GHz FUJITSU SIEMENS-PC »Scaleo 600«. Mit Front-USB + Front-Audio. Prozessor: Intel® Pentium® ... ... 4 HT. Taktfrequenz: 2,8 GHz. Arbeitsspeicher: 512 MB DDR RAM. Festplatte: 120 GB. Laufwerk 1: 3,5-Zoll-Diskette. Laufwerk 2: 16x/48x DVD-/CD-ROM. CD-RW-Brenner: 48x/24x/48x. Grafikkarte: 128 MB DDR ATI Radeon 9600 AGP 8x ViVo. Sound: on board. Modem: 56 k. Zubehör/Sonstiges: Multifunktions-Tastatur und Wheel-Maus/LAN on board/Digitaler Sound-Ausgang/Firewire. Software: MS Windows XP Home Edition/ MS Works Suite 2003/Adobe Photoshop. 24 Mon. Vor-Ort-Service. a zobaczcie to! Zestaw slynnego Schneidera Set: Minitower-PC, Schneider, 17-Zoll-TFT-Display und Drucker EUR 999,00 ok 4000 zlotych !!!! Das Super-SPAR-Paket, bestehend aus: Schneider Minitower PC, 17-Zoll-TFT-Display und Lexmark Multifunktionsdrucker »X75«. Ein leistungsfähiger ... ... PC zu einem attraktiven Preis-/Leistungsverhältnis. Der schnelle Intel® Celeron® Prozessor mit 1,70 GHz, die 40 GB große Festplatte und 256 MB DDR RAM Arbeitsspeicher (davon max. 32 MB für Grafik nutzbar) garantieren, dass die Performance stimmt. Weitere Features: 52x CD-ROM, CD-RW-Brenner (48x CD-R, 24x CD-RW, 48x CD-lesen), 3,5-Zoll-Diskettenlaufwerk, 56 K (V.90) Modem, Netzwerkanschluss 10/100 MBit (DSL-fähig), 4x USB 2.0 (davon 2x im Frontpanel), Sound on board mit Smart 5.1 Support, 1x Seriell/Parallel/Gameport. Zubehör: Multimedia-Tastatur und Wheel-Maus. Software: Windows XP Home Edition, Symantec Security Suite 2003, Recovery Tool. Schneider 17-Zoll-TFT-Display. Beste Bildschirmqualität in formvollendetem und Platz sparenden Design - zum absoluten Spitzenpreis! Mit einer sichtbaren Bildschirmdiagonale von 17 Zoll/43,1 cm steht dieses TFT-Display einem herkömmlichen Röhrenmonitor in nichts nach. Mit seiner horizontal Frequenz von 80 kHz, einer Ansprechzeit von 16 ms und seiner Lochmaske von 0,264 mm werden selbst höchste Ansprüche erfüllt. Mit integrierten Stereo-Lautsprechern und Kopfhörer-Ausgang. (B/T/H): 39,8/18,5/37,2 cm, Gewicht ca. 3,8 Kg. 36 Monate Vor-Ort-Austausch-Service. Lexmark Multifunktionsdrucker »X75«. Multifunktionsgerät zum Drucken, Scannen und Fax/Kopieren über den PC. Farbdrucker mit einer Auflösung von 2400 x 1200 dpi und bis zu 11 S./Min. (s/w) und 6 S./Min. in Farbe. Farbkopierer über PC: Geschwindigkeit bis zu 9 S./Min. in (s/w) und 4 S./Min. in Farbe, 1-99 Kopien, Zoom 25-400%. PC Fax-Funktion. Flachbettscanner: Auflösung 600 x 1200 dpi (optisch) 48-Bit Farbtiefe. USB-Anschluss. Maße: (B/T/H) 46/33,7/16,8 cm. Gewicht ca. 4,6 kg. 1,8-m-USB-Druckerkabel. Sie sparen EUR 220,90 gegenüber dem Einzelkauf! 17 cali TFT z uz. wielofunkcyjnym Lexmark X75 z Windowsem XP, Symantec Security 2003 za 4 patyki to na prawde niezla cena! Porównajcie te zestawy np do markowego IBMa, prosze bardzo: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5598 Intel Pentium IV 2.0 GHz, 256MB DDR RAM, 40 GB, płyta główna: Intel 845G; grafika zintegrowana; CD-ROM x 48, karta sieciowa 10/100 Mb/s Windows XP Pro PL; miditower czarny za "niespełna" 5261 zlotych... albo http://www.br.ibm.com/readytobuy/pl/Brand....ge=seriesmodels za 3540 netto x 1,22 czyli 4318 zlotych Procesor: Intel® Pentium® 4 2.66 GHz System Operacyjny: Microsoft® Windows® XP Professional Pamięć: 256 MB/ 4096 MB Dysk twardy: 40 GB Monitor/Przekątna: dodatkowa opcja CD/DVD: CD-ROM 48X Modem: - Sieć: Ethernet-Integrated Gwarancja: 3 lata i kto jest drogi??? Pewnie ze IBM czy Siemens-Fujitsu to komputery drogie i za to samo dostaniemy 2 razy lepszy komputer noname niestety jestesmy biednym spoleczenstwem i myslimy inaczej niz niemcy czy inne bogatsze kraje, to wlasnie NASZA BIEDOTA sprawila ze stalismy sie tacy cwani, ze chcemy kupic jak najtaniej i miec za to jak najwiecej... ja ostatni bylem w carrefour wilenskim w wawie i przy stoisku z kompem babka sie pyta: "a na nim beda wszystkie gry chodzily dobrze, bo synowie to tylko graja" sprzedawczyni: "tak tak, tu jest zestaw z dobra karta graficzna" a w ulotce pisze jak wol:"geforce4mx440se" lol jak dla mnie i ten kto kupuje kompy w marketach to tez lol ;p Rozumiem ze chodzisz do marketow w ramach wycieczek szkolnych i zwiedzasz, nigdy nie kupujesz i dajesz slowo harcerza? Ten kto kupuje kompy w marketach to nie lol tylko bardzo biedni ludzie, nie kazdy musi sie znac na samochodach zeby miec koniecznosc go kupic... Tak więc podsumowując, chciałem dać do zrozumienia ze nie powinno się mieć za zle otto, otto to tylko posrednik sprzedaja komputery Fujitsu-Siemensa czy inne jak np Komputronik IBMa, co najwyzej mozna miec pretensje do samego Fujitsu-Siemensa za to ze jest taki drogi i glownie za to ze jest taki a nie inny, natomiast markety to zupelnie inna bajka i jak wszyscy wiemy zerują na naszej niewiedzy i niestety biedzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 no w sumie to pewnie masz racje :) Rozumiem ze chodzisz do marketow w ramach wycieczek szkolnych i zwiedzasz, nigdy nie kupujesz i dajesz slowo harcerza?n/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 wpełni się zgadzam z "mrtnt" tylko sprostuję aktualnie euro to już ma bliżej do 5zł niż do 4 (1EUR=4,66zł) i piątkę też pewnie przekroczy :cry: oj strasznie to boli przy spłacaniu tego cholernego kredytu w euro (ale cóż jeszcze 13 lat i po bólu :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 wpełni się zgadzam z "mrtnt" tylko sprostuję aktualnie euro to już ma bliżej do 5zł niż do 4 (1EUR=4,66zł) i piątkę też pewnie przekroczy :cry: oj strasznie to boli przy spłacaniu tego cholernego kredytu w euro (ale cóż jeszcze 13 lat i po bólu :lol: ) no z euro nie bywam na biezaco :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jean Luc Picard Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 ...899 Euro co daje 3596 zlotych liczac Euro jako 4 zlote Zobaczcie na oprogramowanie! to tez kosztuje! Owszem moze to nie jest komputer dla gracza, ale taki widocznie nie mial byc... Prawie wszędzie w Niemczech sprzęt komputerowy jest tańszy niż w Polsce, w hipermarketach również... Na dzień dzisiejszy 1euro = 4,6577pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Ten kto kupuje kompy w marketach to nie lol tylko bardzo biedni ludzie (...) Ani lol ani bardzo biedni ludzie. Po prostu ludzie, dla których komputer == komputer. Mam być ładny i komponować się z meblościanką. Widzisz, ja też kupiłbym daewoo, bo wydawał się lepszy od vw polo. Ale kolega mnie uświadomił i nie popełniłem błędu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Ten kto kupuje kompy w marketach to nie lol tylko bardzo biedni ludzie (...) Ani lol ani bardzo biedni ludzie. Po prostu ludzie, dla których komputer == komputer. Mam być ładny i komponować się z meblościanką. Widzisz, ja też kupiłbym daewoo, bo wydawał się lepszy od vw polo. Ale kolega mnie uświadomił i nie popełniłem błędu. Wyogólniasz i to bardzo :lol: . Dlaczego kolega Cie nie uswiadomil i nie wziąłeś Mercedesa? Albo Porsche? Mercedes do VW ma się tak jak VW do Daewoo, jak widzisz chodzi o pieniądze a nie o to w czym kolega Cię uświadomił. Lepsze jest wrogiem dobrego ale lepsze kosztuje więcej. I chocby nie wiem co zawsze będzie lepsze od VW, dlaczego więc wziąłeś VW? Bo na to Cię stać... W marketach są i będą kupować biedni ludzie, oczywiście jak zawsze od wyjątków są reguły ale mówimy o większej większości, na pewno zdarzy się tak ze ktos mając kase pojdzie i kupi w markecie jak to mowisz bo ladny i zeby skomponowac z mebloscianka, ale to jest wyjatek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Cena słabiej wyposażonego polo była taka sama jak znacznie lepiej espero. Ja się nie znam na samochodach, ludzie na komputerach. Chodzi mi o to, że ludzie przyzwyczaili się do zakupów w marketach bo: 1. zawsze otwarte 2. wszystko na raz można kupić 3. jest tanio Więc zą tą samą cenę gdzie indziej kupiliby coś lepszego, ale NIE WIEDZĄ o tym, bo po co? Komputer jest tu, tu go kupię bo tu mi wygodniej. Komputery są już tak tanie, że pojawia się nowa forma zakupu: z półki :D (ale nie jestem handlowcem). Więc wydaje mi się, że to nie jest sprawa ceny a raczej niewiedzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 IMO zgadzam sie z nem chodzi tu o niewiedze kupujacych a nie o to ze sa biedni , bardzo ciekawie szufladkujecie tu ludzi biednych IMO biednych ludzi nie stać na kompa z hipermark .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Cena słabiej wyposażonego polo była taka sama jak znacznie lepiej espero. Ja się nie znam na samochodach, ludzie na komputerach. Chodzi mi o to, że ludzie przyzwyczaili się do zakupów w marketach bo: 1. zawsze otwarte 2. wszystko na raz można kupić 3. jest tanio Więc zą tą samą cenę gdzie indziej kupiliby coś lepszego, ale NIE WIEDZĄ o tym, bo po co? Komputer jest tu, tu go kupię bo tu mi wygodniej. Komputery są już tak tanie, że pojawia się nowa forma zakupu: z półki :D (ale nie jestem handlowcem). Więc wydaje mi się, że to nie jest sprawa ceny a raczej niewiedzy. Tak ale Ty mowisz o dwoch roznych rzeczach, na dodatek najpewniej o autach używanych, nie mowiac juz o tym jak roznych... Polo a Espero to zupelnie nie to samo co VW a Daewoo, a juz calkiem nie to samo co zakup w markecie a sklepie, znajde Ci 1000 powodow dla ktorego Espero jest lepszy od Polo i 1000 powodow dla ktorego Polo jest lepszy od Espero, wiec wlasciwie przyklad ten nie bardzo ma porownanie do zakupow w markecie wiec najlepiej odstawmy go bo po co komplikowac i tak juz dosc skomplikowane. Zgadzam sie ze brak wiedzy jest motywacja w zakupach w marketach, [tutaj dodam tylko iz nie wiedza nie rowna sie glupocie tak czesto dotykajacej bogatych], bo to jest prawda ale nie rozumiesz dalej, biedota i nie wiedza to dwie rzeczy ktore po prostu sa wzajemnie powiazane... biedny nie orientuje sie w komputerach nigdy nie dane byloby mu go kupic, totez nigdy sie nie interesowal tym czego sobie nie kupi, za bardzo to uscislasz to nie jest tak ze jest A i B bo sa miliony A i miliony B :lol: . Dlaczego to pisze, poniewaz Ty mowisz ze zakupy w marketach wynikaja z nie wiedzy, ja mowie ze wynikaja bardziej z biedoty a w nastepstwie z biedoty wynika nie wiedza. Mozna by nawet powiedziec ze mowimy dokladnie o tym samym, bo mowimy o dwoch przyczynach prowadzacych do tego samego efektu, w pewnym sensie usprawiedliwiam tych ludzi, usprawiedliwiam ich nie wiedze. Jesli wezmiesz 10 bezdomnych z ulicy i 10 bogatych politykow, zapewniam Cie ze Ci pierwsi beda mieli wiecej wiedzy, z czego zatem wynika wiedza czy jej brak? Z trybu zycia wylacznie... I wcale nie chodzi o to ze Ci z ulicy sa glupsi, wiedza mniej bo nie dano im wiedziec, nie mozesz zatem powiedziec ze ludzie w marketach to ludzie z "nie wiedza" Powiedzialem juz ze sa wyjatki od kazdej reguly i nawet tu wejdzie bogacz ktory np jest leniem i lubi kupowac w marketach, ale to zupelnie co innego Ty mowisz: Więc zą tą samą cenę gdzie indziej kupiliby coś lepszego, ale NIE WIEDZĄ o tym, bo po co? Ja mowie ze nie wiedza o tym, bo sa biedni... Dlatego mowie ze kupuja z biedoty. Ty zas strasznie to uscislasz ludzie, dla których komputer == komputer :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 IMO zgadzam sie z nem chodzi tu o niewiedze kupujacych a nie o to ze sa biedni , bardzo ciekawie szufladkujecie tu ludzi biednych IMO biednych ludzi nie stać na kompa z hipermark .. LPC Bieda to bardzo rozlegle pojecie. Wyrazajac cos takiego: IMO biednych ludzi nie stać na kompa z hipermarkUwazasz za biednego obdartusa grzebiacego w smieciach? Uwazasz ze jesli ktos ma komputer to nie jest biedny? Mowiąc biedny ja rozumiem miliard pojec a zwlasza takie w ktorym nie stac mnie na to co bym chcial sobie kupic, a uchodzi za typową przeciętną rzecz, która jest w posiadaniu większości, Ty mowiac biedny widzisz kogos kogo nie stac na komputer - to jest dopiero szufladkowanie... Biedny w afryce nie ma co jesc i umiera z glodu i chorobsk, biedny w polsce jest bezrobotny ktory nie ma za co chlac i narzeka na maly zasilek, biedny w ameryce jest ten ktorego nie stac na auto... Wiesz dlaczego tak myslisz? Az z ciekawosci sprawdzilem kim jestes mowiac takie rzeczy i wszystko zrozumialem. Ja Ci odpowiem dlaczego tak myslisz :arrow: Czytaj swoj profil pasożyt (czytaj:bezrobotny student na utrzymaniu rodziców) Dlatego tak wlasnie "krotko" myslisz. Pojec biedoty sa miliardy Ty sprowadziles do jednej, ze biednym jest ten co nie ma komputera, lub go na niego nie stac, bardzo latwo Ci tak myslec bo nigdy nie musiales go sobie kupic, jestem "pewien" ze swojej tezy będziesz trzymal sie cale zycie i jesli tylko bedzie Cie stac na komputer to bedziesz bogaty, oby oby - bardzo ciekawe podejscie. :lol: Czyli jakby dalej isc Twoim tokiem myslenia to jestes bogacz i zaraz sprawdzimy Ci komputer czy nie masz jakiegos pirata. :lol: Jesli masz chocby jednego mp3 chocby jeden divx Twoja teza lezy w gruzach... tylko mi teraz nie mow ze skoro masz komputer i masz piraty to kupiles komputer z nie wiedzy i korzystasz z piratow bo cie nie stac, no to jakto? kupiles komputer zobowiazales sie do kupienia oryginalnego oprogramowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 mrtnt nie przesadzaj... Widze ze zrobiles z biednych bezrozumna mase ktora niczym cmy do swiatla lgnie do hipermarketow. Ja nie jestem bogaty i nigdy nie kupil bym kompa z hipermarketu ... znam mase biednych ludzi ktorzy nie znaja sie na komputerach a mimo to nie kupili komputera w hipermarkecie. Znam zato ludzi ktorzy kupili w hipermarkecie bo sa bezrozumni/zbyt dumni by zapytac/nie maja czasu na szukanie po sklepach/itd. Biedny w wiekszosci przypadkow nie kupi komputera z hipermarketu bo mysli - kombinuje sprawdza porownoje ceny - dla osoby dla ktorej kazdy grosz jest wazny jest to sprawa oczywista. Ci biedni ludzie tez nie kupuja wszystkiego w hipermarkecie tylko to co sie oplaca ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 mrtnt nie przesadzaj... Widze ze zrobiles z biednych bezrozumna mase ktora niczym cmy do swiatla lgnie do hipermarketow. Ja nie jestem bogaty i nigdy nie kupil bym kompa z hipermarketu ... . Znam zato ludzi ktorzy kupili w hipermarkecie bo sa bezrozumni/zbyt dumni by zapytac/nie maja czasu na szukanie po sklepach/itd. - kombinuje sprawdza porownoje ceny - . Ci biedni ludzie tez nie kupuja wszystkiego w hipermarkecie tylko to co sie oplaca ... o czym Ty piszesz 8O Pomyliles osoby bo ja pisze dokladnie cos odwrotnego, albo zle zrozumiales mnie. Znajdz mi jedno slowo gdzie napsialem ze biedni sa bezrozumni, a jesli nie znajdziesz to naucz sie rozumiec i uzywac slow takimi jakimi sa a nie interpretowac na dowolny sobie sposob. znam mase biednych ludzi ktorzy nie znaja sie na komputerach a mimo to nie kupili komputera w hipermarkecie napisalem ze od kazdej reguly sa wyjatki, masa to jest ile dla ciebie, 2-3??? rzucasz slowa na wiatr, interpretujesz na swoj sposob, mowisz o masach myslisz o jednostkach a ludzi na swiecie sa miliardy, nawet jesli znasz 100 takich to zaden dowod, znasz wiecej? znasz tysiace?... A mowisz o masach jakbys nie znal znaczenia slowa MASA... To ze znasz takich ludzi tez zaden dowod ze wiesz o czym mowisz. Dalej twierdzisz ze znasz masy? Biedny w wiekszosci przypadkow nie kupi komputera z hipermarketu bo mysli Tak masz calkowitą racje i dlatego większość z nich chleje jabole zamiast Campari, bo myslą... Dochodzimy do wniosku wg S.Youtha ze w marketach kupuja bogaci, rozumiem. :wink: dla osoby dla ktorej kazdy grosz jest wazny jest to sprawa oczywista A czy to jest domena biednych czy bogatych? Bogatemu raczej kazdy grosz nie jest wazny... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...