Niemiec Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 test rozwiazany :) EDITED przeze mnie :] pytania sa fajnie skonsrtuowane :) mozna dodatkowo dodac pytania dot. komputerow a nie tylko z regulaminu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Dobra, a moglibyście rozwiązać ten test tak dla orientacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Hehe... test bardzo fajny. Jeszcze mozna napisac ( jezeli nie jest... bo wlasciwie dopiero wstalem... zrobilem test ale jeszcze spie... ) po rozwiazaniu testu ze twoje odpowiedzi sa dobre.. mamy nadzieje ze nie strzelales i ze bedziesz przestrzegal regulaminu. Ale tak jak Niemiec mowil... mozna by bylo dodac jeszcze kilka pytan z serii : Jak podkrecac ( takie najprostsze ... ) ... bo ciagle pojawiaja sie tego typu pytania... Najlepiej by bylo gdyby pytania pieraly sie na tematach w FAQ'u. Szary czlowieczek by musial poswiecic godzinke na przestudiowanie. Na pewno by to cos dalo... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Sheep: wiesz, ja np przyszedlem na Tweaka zwgl na sieci..... wiec malo mnie obchodzi krecenie proca :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Dokładnie - nie wszystkich interesuje to samo (ja też podkręcanie mam w nosie :lol: - co najwyżej poczytam z ciekawości). Test (jeśli już) powinien być , tak jak ten przykładowy, z zasad panujących na forum a nie ze znajomości tematu. Może w jakiś sposób to wpłynie na szybkość zakładania durnych topików przez neewbie ?. Mam nadzieję że tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Odpytka z regulaminu tylko i wyłącznie. Przecież nie mówię już nawet o osobach które przychodzą na sieci czy inne działy ale niektórzy po prostu przychodzą się dopiero czegoś nauczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 ja najbardziej pytania te co są są odpowiednie potrzebna jest znajomość regulaminu a nie wiedy po którą sie tu przychodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 POWER BY AMD: jeszcze raz i po polsku :P nie rozumiem nic do slowa odpowiednie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 No rzeczywiscie... nie pomyslalem o tym ze ktos moze na tweak przychodzic nie dla podkrecania... Ale przydaloby sie wiecej pytan z regulaminu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 test fajny.. bron boze pytan z dzialu.. przyjdzie jakis fan krecenia a paranoik nawtyka pytan z pingwina i pozamiatane :) A jak juz jestesmy przy pytaniach.. moje odpowiedzi : 1b 2b 3d 4b 5c a ta bjacz mi pisze ze zle :) wtf?:) pzdr. ps : idzcie juz od tych kompow.. sylwajster dzisiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 test fajny.. bron boze pytan z dzialu.. przyjdzie jakis fan krecenia a paranoik nawtyka pytan z pingwina i pozamiatane :) A jak juz jestesmy przy pytaniach.. moje odpowiedzi : 1b 2b 3d 4b 5c a ta bjacz mi pisze ze zle :) wtf?:) Agrrrr.... Po pierwsze: masz dwa błędy, przeczytaj uważniej i ze zrozumieniem, zanim wypełnisz test. Po drugie: Projekt takiego testu jest >TUTAJ<; byłbym wdzięczny, gdyby kilka osób zrobiło go, i podało jakich odpowiedzi udzieliło, bo sam formularz jeszcze nie działa, i zawsze mówi wam, że źle. Zwróć uwagę na to, co jest podkreślone w tej wypowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 x dodatkowo proponowalbym aby bylo kilka formularzy (3-4) i przy rejestracji losowo sie wybieraly (gdyby byl jeden formularz, jedna osoba rowiaze poda koledze, kolega koledze itd.) lub moze byc baza pytan z ktorych przy rejestracji bedzie losowane 5-10 pytan z bazy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zrobić większą bazę pytań (ale tylko z zakresu kultury na forum i zasad jego użytkowania) i przy rejestracji losowo przydzielać kilka z nich, poza tym w losowej kolejności itp. Żeby nie było tak , że z góry znana odpowiedź np a,b,d ... cośtam i jesteś na Tweaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Jak ktoś nie będzie chciał czegoś przyswoić, to nie przyswoi, choćby się nad nim z batem stało. Przede wszystkim chodzi o wyeliminowanie tłumaczeń "nie wiedziałem". Nie ma "nie wiedziałem" -- najistotniejsze informacje były przy rejestracji i potem za nieprzestrzeganie zasad forum jest od razu czasowy lub stały ban. Odpowiedź nie ma być z góry znana, więc Wasze wyniki będą stąd usunięte. Ruido, masz dwa błędy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Ruido, masz dwa błędy.zdarza sie, dzis w biegu strasznym jestem :wink: Odpowiedzi usunolem tak jak prosilas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
--SZTANGIEL-- Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 :D były tu dobre odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 [skromny_mode] jakby ktos szukal modera linux / testowe to sie pisze ;) [/skromny_mode] pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 I jak tam zmiany? Czy cokolwiek sie dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 I jak tam zmiany? Czy cokolwiek sie dzieje? Taaaaak, osoby władne wprowadzać zmiany mają sesje/robią Inne-Bardzo-Ważne-Rzeczy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Panowie mam taki pomysł żeby nowo zarejestrowani userzy nie powinni być kierowani odrazu na strone główną forum tylko na coś w stylu tabeli pouczeń mówiących np. 1. Nejpierw uzyj opcji szukaj 2. Dopierg gdy nic nie znajdziesz załuż nowy topic. Żeczy w takim stylu. Wiem że takie rzeczy są już w regulaminieFAQ ale założe się że mało co nowy user czyta je. Oczywiście taki user skierowany na właśnie na taką stronke nie powinien mieć możliwości odrazu przeskoczenia na strone główną tylko powiedzmy po 2 min. strona mogła by sie sama załadować. To jest taki ogólny zarys mojego pomysłu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Junior, byłbyś pierwszy w kolejce. Czytałeś do jasnej cholery ten temat? Cofnij się do końca trzeciej strony. PODPOWIEDŹ: Od około strony rozmawiamy o tym: http://www.paranoya.org/~dijkstra/tweak/re...rejestracja.htm Czytajcie tematy, w których się wypowiadacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Junior, byłbyś pierwszy w kolejce. Czytałeś do jasnej cholery ten temat? Cofnij się do końca trzeciej strony. PODPOWIEDŹ: Od około strony rozmawiamy o tym: http://www.paranoya.org/~dijkstra/tweak/re...rejestracja.htm Czytajcie tematy, w których się wypowiadacie. Dijkstra czytałem cały wontek więc sie nie martw ale myślisz że po jednej takiej ankiecie nowi userzy wezmą sobie to do serca albo zapamiętają wszystkie zasady. Bo ja raczej w to wątpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Ale kto powiedział, że jednej? :> Wszystko da się załatwić ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Kiedy zamierzacie te wszystkie testy wprowadzic w zycie?? I jakie jeszcze macie plany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Po sesji pewnie ;] A jakie plany? Jakie plany mamy? Ja mam plany na przyszłość ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Ah ta sesja, przez nią nie mogę się z nikim dogadać ;] Test fajny, ale "lekko" podchwytliwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Ah ta sesja, przez nią nie mogę się z nikim dogadać ;] Test fajny, ale "lekko" podchwytliwy. i o to w nim chodzi :) ja tez mam klopoty z sesja :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Niemiec i Kubasik, a czy przypadkiem się nie rozpędziliście się ze swoimi aspiracjami? Pół roku na forum i moderowanie wam w głowie? gdzie ja napisalem, ze chce byc modem?? tak poza tym co ma do tego ile czasu jestem na forum?? Na jedneym z for dostalem moderatorstow po dwoch dniach odecnosci wiec liczy sie wiedza i umiejetnosci a nie to ile czasu jest kto zarejstrowany. Popatrz na Kucyka, jest krocej niz ja a ma moda, tak samo sgj, a moze co innego Ciebie boli?? Pozdro zgadzam sie z Niemcem . nie liczy sie staz tylko wiedza , kucyk i sgj sa na forum krocej niz ja a moda juz maja , wiec musza miec takze wiedze bo napewno bez niej nie byli by przyjęci do grona moderatorow Sorki, że wtrącę, nic mnie nie boli, bo na przerosty ambicji nie choruję. A, że liczy się wiedza to prawda. Mam jaką mam, mała nie jest. Mówiąc "pół roku na forum" miałem na myśli nie jakieś chełpliwe nadzieje niektórych, a jedynie fakt, że dla pół roku to czasami za mało by poznać w pełni specyfikę danego forum. No, ale może się rzeczywiście zagalopowałem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Test fajny, ale "lekko" podchwytliwy.Hmmm, a może by zrobić test wielokrotnego wyboru - z checkboxami zamiast radio buttonów? :> zgadzam sie z Niemcem . nie liczy sie staz tylko wiedza , kucyk i sgj sa na forum krocej niz ja a moda juz maja , wiec musza miec takze wiedze bo napewno bez niej nie byli by przyjęci do grona moderatorowHmmm... powiedziałbym, że wiedza akurat najważniejsza nie jest; gdyby to moderatorzy mieli być tymi, którzy ją posiadają, i udzielają odpowiedzi, to w zasadzie możnaby zrezygnować z forum na rzecz działu "zadaj pytanie wyroczni", w którym biegli rzeczoznawcy udzielaliby odpowiedzi pytającym. Moderator ma po prostu utrzymywać na forum porządek - warto z resztą zapoznać się z łacińskim słowem, od którego termin 'moderator' pochodzi: moderatio- 'powściągliwość', 'umiarkowanie', czy nawet 'ograniczanie'. Co do stażu na forum - niektórzy są na nim po trzy lata, i dalej nie rozumieją, że obowiązują pewne zasady. Inni po tygodniu są w pełni zasymilowani ;) i nigdy nie ma z nimi problemów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Hmmm... ciekawa dyskusja - włącze sie do niej :) . Na wstępie chciałbym zaznaczyć, iż przeglądam to zacne forum już od ponad dwóch lat, choć zarejestrowałem się stosunkowo nie dawno :) . Zdecydowanie popieram Grzechu, Sheep'a oraz POWER BY AMD. Uważam, że ich pomysły są bardzo dobre i część z nich można by wprowadzić w życie. Dorzuce także coś od siebie. Mianowice mam taki mały koncept w sprawie oceny nowych userów :idea: . Otóż na dole pod podpisem (obok przycisków 'profil' itp.) umieściłbym dwa nowe buttony: '+' i '-' (słownie: 'zielony plus' i 'czerwony minus'). Każdy uczestnik (oprócz początkujących, rzecz jasna) mógłby ocenić "nowego" klikając po prostu na plus lub minus. Każdy miałby do dyspozycji jeden głos na jeden post "nowego". Aby zainteresowany mógł zakładać własne topici, musiałby zebrać, powiedzmy, 80% plusów. Co Wy na to :?: Ma to sens :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...