Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Chodziło o to, że tych "mocniejszych" jest po prostu więcej. :D

Przez te "więcej" czasami ciężko przejść przez bramę:

Dołączona grafika

Co do gry, to w jednym trzyma poziom SoC- "zabugowaniu". Zdążyłem zaliczyć już zwieche, wywalenie do Windowsa, strzelających przez mur i głaz(!) przeciwników, teleportujących się nie wiadomo skąd NPC, a także padających martwo na widok głównego bohatera-to się nazywa "wywrzeć na kimś wrażenie" :lol:. A dotarłem dopiero na "stare śmieci" (Garbage).

Mimo to nie żałuje wydanej kasy-Zona wsysa :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW ifrin co masz na myśli mówiąc "nie żałuje wydanej kasy" ? preorder, czy rosyjska wersja ? :]

post #424 Edytowane przez ifrin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... stalker byl fajny miedzy innymi dlatego, ze smigal w rozdzialce 1920x1200 na normalnym na tamte czasy sprzecie. Ja clear sky raczej na bank podziekuje. Watpie, zebym byl w stanie zachwycic sie klimatem podczas pokazu slajdow. Gry moga miec piekielne wymagania ale niech beda one proporcjonalne do oferowanej grafy.

Swoja droga jestem za bojkotem takich gier, moze kolejny wydawca by sie 3x zastanowail przed wypuszczeniem niedorobionego g***a :x

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja droga jestem za bojkotem takich gier, moze kolejny wydawca by sie 3x zastanowail przed wypuszczeniem niedorobionego g***a :x

Tyle że z tego co pamiętam to pierwszy STALKER był tak samo niedopracowany i zabugowany jak ten i nawet patche nie pomogły na strzelanie przez ściany i inne klocki a jakoś mimo tych wszystkich błędów skończyłem go 2 razy i napewno jeszcze kiedyś go przjde ponownie jak wielu innych graczy...

Pozatym "jedynke" robili przez chyba 6 albo nawet 8 lat a i tak błędów była masa a tego robili chyba 2 (nie pamiętam dokładnie). Może faktycznie chcą pojechać troche na opinii z poprzedniej części z nadzieją na sukces ale i tak po obejżeniu wszystkich game playów i innych rzeczy stwierdzam że nie jest źle.

A wymagania... no cóż, troche inna para kaloszy ale i tak pewnie na niepełnych detalach będzie wyglądać podobnie jak nie lepiej od jedynki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie bardziej interesuje to czy jest w stanie ktoś napisać czy CS jest już gdzieś na półkach w MM lub innych Empikach. Bo niby premiera 5, ale nie raz bywało, że gra była dostępna dzień lub dwa przed oficjalną premierą sklepową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... stalker byl fajny miedzy innymi dlatego, ze smigal w rozdzialce 1920x1200 na normalnym na tamte czasy sprzecie. Ja clear sky raczej na bank podziekuje. Watpie, zebym byl w stanie zachwycic sie klimatem podczas pokazu slajdow. Gry moga miec piekielne wymagania ale niech beda one proporcjonalne do oferowanej grafy.

No i tutaj masz racjie. Plus ze CN wydali dużo szybciej niż SoC ale i tak przy nim sie nie narobili z tego co widze. Nie mam w co grac wiec i tak w CN zainwestuje ;p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtam :)

Czy u was tez w opcjach zaawansowanych polowa opcji jest niedostepna tzn brak mozliwosci zmiany?????? chodzi o viste i dx10 bo ja tu jakos tego dx10 nie widze:P hmmmmmmm

pozdr :)

Musisz najpierw w opcjach podstawowych (Basic) kliknąć na Render i w okienku zjechać strzałką na sam dół:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra na jedno jajo , może coś wykombinują i skorzystają z dobrodziejstw obecnej technologi wielowątkowości. Z pewnością przyczyniłoby się to jedynie na plus, a tak lipa po całości. Zresztą fizyki w grze brak więc chyba nawet jedno jajo za bardzo nie ma co tam robić. Silnik gry wzbogacili o eye candy, czyli te wszystkie sun shafty itp. zabijając jak zwykle wszystkie obecne karty. Coś mi się wydaje , że nie jest to wina programistów czy silnika, ale te wszystkie 8800gt, 260 czy gtx280, radki 4850 i 4870 są poprostu za słabe. Tak jak kiedyś wyszedł FEAR i za czasów 6800 mozna było tylko pomarzyć o soft shadows , tak i tutaj na obecnym hardwarze możemy pomarzyć o DX 10 oraz bajerkach w stylu sunshafts itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slink stalkera to starostwo , dorzucali.... aż w końcu dostał czkawki. Silnik crysisa oferuje lepsze oświetlenie i cienie przy mniejszych wymaganiach :wink:

@MariuszDW grafika limituje wydajność , a nie proc :wink:

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co prawda to prawda silnik juz stary mogli by zrobic gre nowego stalkera jezliz robia na nowym engine...

Ta , i przyjdzie nam czekac kolejne 7 lat na nowy silnik :/

i po tym czasie sie okaze ze znowu nie dali rady

szkoda gadac

Zycia braknie zeby sie czlowiek doczekal gier zblizonych do idealu .

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg trackingu mój egz jest w sortowni w wwa czyli jutro będę miał go w domubw poznaniu :)

/// http://www.worthdownloading.com/game.php?gid=2817

patch 1.01 do wersji ang chyba; to jest pierwszy patch drugi powinien byc w pt /

btw przez te przekładania premiery na kazdym kontynencie CS jest chyba pierwszą grą w tym roku, która trafiła do sprzedaży zanim pojawi(ł) się piracik :D

Edytowane przez LPKorn3324

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi