Skocz do zawartości
kucyk

Far Cry

Rekomendowane odpowiedzi

moja kolejna inwestycja komputerowa -> 512Mb ramu 8)

na 384MB hula super 8)

Jak masz wszystko na LOW to tak.

gram na takich ustawieniach:

1024x768x32

Dołączona grafika

czemu chodzi płynie ?? pisałem juz !!! gram pod 98 gdzie system na starcei zjada tylko 30MB a nie 150MB tak jak XPek :/

UPDATE :

Nigdy nei gram na LOW detail :!: nigdy :!: co to za gra na low ?? na na high mi nie chodiz gra to zmieniam karte :!: a na tej kazda śmiga na high :!: :D 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nei gram na LOW detail :!: nigdy :!: co to za gra na low ?? na na high mi nie chodiz gra to zmieniam karte :!: a na tej kazda śmiga na high :!:  :D  8)

Powiedz mi... mi na high gra ciela na Ti4200 ze az niedobrze mi sie robilo, a Ty twierdzisz, ze wszyscy na very high Ci lata?

Mi obecnie na Radeonie 9800 i 1GB ramu sa momenty ze przycina gdy jest wieksza sieka... a level przy wulkanie to juz myslalem, ze sie skoncze... 15fps...

Czy ktos wie, czy beda wydane jakies benchmarki oficjalne do FarCry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Wy jacyś dziwni jesteście :!: gra mi chodzi 30 do 60fps !!!! przewaznie na dworze 30 do 40 a w budynkach nie spada ponizej 40fps na detalach jak wyzej sa ustawione ,dodam ze mam troche OC grafe i ze wy na dx9 mozecie miec malo ja gram na dx 8.1 :D

silniki dx9 są wolne :D

a i dodam ze gram na win98SE gdzie jest duzo wiecej fps :!: testowane :!:

P.S jak jesr rozlegla plansza widac jakies widoki to rzeczywiscie zwalnia do tych 25fps ale nigdy nizej !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ze win 98se zjada mniej pamieci to oczywiste , poruwnajcie jak dzila jeden i drugi system na 128 mb ram :)

98se zjada mnei pamieci i mniej obciaza cpu i calegokompa ze wzgl na duzo mneijsza ilosc procesow w tle itp smieci dzieki temu na 98 mam od 5 do 15 fps wiecej w roznych momentach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taak to u mnie na XP i 512Mb ramu przy takich ustawieniach jak Twoje lukasrz powinna mi ta gra zapieprzac az milo, a tak nie jest :?

moze masz zasyfiony ssytem??? instalnij 98 a wszystko bedzie śmigało , mówie ci :!:

jaki zasyfiony :?: z 4 dni ma dopiero, a w 98 po prostu bawic mi sie nie chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taak to u mnie na XP i 512Mb ramu przy takich ustawieniach jak Twoje lukasrz powinna mi ta gra zapieprzac az milo, a tak nie jest :?

moze masz zasyfiony ssytem??? instalnij 98 a wszystko bedzie śmigało , mówie ci :!:

jaki zasyfiony :?: z 4 dni ma dopiero, a w 98 po prostu bawic mi sie nie chce.

8O to mój ma?? hmm ponad pół roku 8) 98 instalcja 7min +10min na stery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, żeby grać na max ustawieniach potrzeba 1GB ramu.

Lukasrz pograj trochę i wejdź tu

Dołączona grafika

i powiedz ile Ci pokazuje w czerwonej ramce, bo mi czasami ponad 700MB

czyli gra doczytuje z pamięci wirtualnej i dlatego się przycina, a jak masz 1GB to wszystko siedzi w ramie.

No chyba, że masz super szybki dysk, szybszy od pamięci w kompie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, żeby grać na max ustawieniach potrzeba 1GB ramu.

Lukasrz pograj trochę i wejdź tu

i powiedz ile Ci pokazuje w czerwonej ramce, bo mi czasami ponad 700MB

czyli gra doczytuje z pamięci wirtualnej i dlatego się przycina, a jak masz 1GB to wszystko siedzi w ramie.

No chyba, że masz super szybki dysk, szybszy od pamięci w kompie :)

OK ,jutro ci podam ale gram na 98 !! bo na xpku doczytujei przycina bo malo ramu !!! na 98 plik wymiany ma ok 250MB bo tyle mam wolnego na c :/ i sie miesci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej gry powinni dodawać pamięć 512MB :)

A co do kupna pamięci proponuję się w strzymać.

Strasznie podrożały i cały czas idą w górę.

No chyba, że już ktoś chce teraz i koniec tak jak ja. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie w końcu dorwałem ta grę 3cd ale po zainstalowaniu wyskakuje że brakuje pliku  msvcp71.dll

:(

Help

pomocy...

Sciagnij sobie ten pliczek np. z tad

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-file...s.shtml?msvcp71

umiesc go w folderze windowsa, albo w folderze gdzie masz gre....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie w końcu dorwałem ta grę 3cd ale po zainstalowaniu wyskakuje że brakuje pliku  msvcp71.dll

Help

pomocy...

Umieściłem go tam ale nic to nie dało :(

dalej wyskakuje komunikat ze nie ma tego pliku...

? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Help

pomocy...

Umieściłem go tam ale nic to nie dało :(

dalej wyskakuje komunikat ze nie ma tego pliku...

? :(

w :windowssystem go umiesciles ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Help

pomocy...

mi tez tak wywalało i kilku plikow brakowalo ,wrzucilem jeden to chcialy inny dll ,te pliki sąw windowsie !! wyszukaj je poprzez ta wyszukiwarke windowsową i wrzuc do katalogu windows i windows/system ja wrzucilem tu i tu bo nie wiedizalem gdzie maja byc tak wrzucilem chyba 3 pliki i gra hula , jak wrzucisz jeden to za chwile pokaze zebys wrzucil inny troche sie rozniacy literka , tez go wyszukaj i wrzuc tam gdzie napisalem i bedzie hulac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Pytanie dla tych co przeszli giere. jestem w misji boat i wysadziłem statek a potem nadlatuje helikopter i strzelam do niego z wsystkiego co sie da i nie moge go strącić.Co trzeba zrobić bo już pare godzin siekam na tej mapie i się zaczynam wqurwiać.!! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Pytanie dla tych co przeszli giere. jestem w misji boat i wysadziłem statek a potem nadlatuje helikopter i strzelam do niego z wsystkiego co sie da i nie moge go strącić.Co trzeba zrobić bo już pare godzin siekam na tej mapie  i się zaczynam wqurwiać.!! :evil:

Przed podlozeniem ladunku wez sobie wyrzutnie rakiet.

Lezy na polce na mostku kapitanskim. Kilka strzalow i po smiglowcu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adi_k ja to mialem rakietnice wczesniej, zreszta tam lezy na mostku kapitanskim tez i zrobilem tak: Jak dobieglem na dziub i wybuchla rufa to zaraz szybko pobieglem spowrotem do tej kabiny kapitanskiej ze sterem itp. Wychylalem sie i z rakietnicy strzelalem do wiszacego w powietrzu helikoptera, jak trzeba bylo przeladowac badz odczekac na ponowna rakiete to chowalem sie za scianke i znow wychylalem przez te otwory gdzie niby drzwi mialy byc i nawalalem. ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi