przeciwnik Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Mam do was pytanie. Spróbujcie Zrobić tak. w windowsie wejść: mój komputer - prawym przyciskiem myszy dać na Partycje C a potem na Partycje D. ( cały czas obserwować zużycie procesora) u mnie przy takiej operacji zużycie procka wynosi 100% tak samo jak dam pawym myszy na plik z filmem dvix zużycie proca jest 100 % . Ps to nie jest tylko chwilowe tylko stałe zużycie 100% czy to jest normalne?> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 spox, u mnie jest to samo... PozdrawiaM! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 spox, u mnie jest to samo... PozdrawiaM! Dzięki kolego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 A w ktorym windowsie? Bo u mnie (w98) zwieksza sie tylko troche przy dyskach, przy divie tylko troche wiecej. 1- o 30-35% 2. o 40% _________________ APDEJT: sorry z OS-em. Widze ze chodzi o XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 aRoo"]A w ktorym windowsie? Bo u mnie (w98) zwieksza sie tylko troche przy dyskach, przy divie tylko troche wiecej. 1- o 30-35% 2. o 40% _________________ APDEJT: sorry z OS-em. Widze ze chodzi o XP XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 a tak z ciekawości - masz FAT32, czy NTFSa!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Pewnie masz ntfs z właćzonym szyfrowaniem plików i ot cała tajemina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 mam fat 32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 mam fat 32Ha! Nicky się myli, nio bo ja tesh mam FAT32... Tak to juz jest... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 ~15%, dyski ntfs z kompresją. Prawdopodobnie masz coś w menu kontekstowym co się długo ładuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 no to co ja mam takiego w menu kontekstowym ze mi sie tez pokazuje 100% uzycia http://paprotek.ynet.pl/uzycie.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Ja mam partycje C: na NTFS z włączoną kompresją dysku i indeksowanie oraz partycje D: na FAT 32 i obojetnie na co klikne nie zmienia to wydajnosci procka .Po prostu nic się nie dzieje , nawet nie drgnie a procek mam P II 266 MHz. Po prostu mam wyłączoną tą badziewną kolumne po lewej stronie i nic mi nie oblicza automatycznie ile jest jeszcze wolnego ani ile zajętego na dyskach. Według mnie to jest najwiękasza poraszka w XP właśnie ta kolumna , bo przecież co 5 minut nie patrze ile jest wolnego miejsca na HDD a jak już chce zobaczyć to moge zrobić o 1 kliknięcie więcej i szybciej mi wyskoczy wynik. Na szczęście łatwo można ten badziewny dodatek wyłączyć Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 no to co ja mam takiego w menu kontekstowym ze mi sie tez pokazuje 100% uzycia http://paprotek.ynet.pl/uzycie.jpg dokładnie mam tak samo jak ty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 mam fat32, winda ma prawie poltora roku i brak reakcji procka na klikanie PPM na dyskach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Ja mam partycje NTFS i przy obu tzn. C i D wydajność skacze do 100% :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 no to co ja mam takiego w menu kontekstowym ze mi sie tez pokazuje 100% uzycia http://paprotek.ynet.pl/uzycie.jpg dokładnie mam tak samo jak ty. Wywal tego winrara z menu. Ja mam na win2003 bez zadnych smieci w menu(mam tylko irfan view i Symantec antyvirus corp), partycjach ntfs poniżej 10% przy kliknieciu na dowolny dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 u mnie na w2k wynosi po pierwszym kliknieciu 10% a potem max 4% albo wogule nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Wszedzie w granicach 4-7% Na divx 80% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 u mnie na ntfs, xp sp1 tak samo :> lolowe to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 I have been in dialog with MS regarding this issue and the QFE Team has denied fixing this issue since it will cause too many changes to critical code path . The workaround Microsoft has provided me said to Left Click on the file first before Right Clicking on it and bringing up the Right Click dialog box. ten cytat jest stad ale z tego co pamietam to chyba wyszedl patch na to... -------- this post was powered by google :) UPDATE: tutaj jest odpowiedni artykul w m$ knowledge base. nie mowi on jednak jak rozwiazac problem tylko jak go obejsc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Method 2: Use Classic Windows FoldersClick Start, and then click Control Panel.Click Appearance and Themes, and then click Folder Options (or double-click the Folder Options icon).On the General tab, click Use Windows classic folders.Click OK.Czyli tal jak mówiłem , trzeba wyłączyć tą nikomu niepotrzebną kolumienke po lewej. Jak ja lubie mieć racje :wink: Explorer 100% utilization in Windows XPFrom: Mark Luczkowski (markLUCZKOWSKI.NET)Date: Thu [color=red]Apr 17 2003[/color] - 17:02:52 CDT 8O Widze że wcześnie M$ zauważył problem :lol: Ja o nim wiedziałęm od 2002 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Method 2: Use Classic Windows FoldersClick Start, and then click Control Panel.Click Appearance and Themes, and then click Folder Options (or double-click the Folder Options icon).On the General tab, click Use Windows classic folders.Click OK.Czyli tal jak mówiłem , trzeba wyłączyć tą nikomu niepotrzebną kolumienke po lewej. Jak ja lubie mieć racje :wink: Explorer 100% utilization in Windows XPFrom: Mark Luczkowski (markLUCZKOWSKI.NET)Date: Thu [color=red]Apr 17 2003[/color] - 17:02:52 CDT 8O Widze że wcześnie M$ zauważył problem :lol: Ja o nim wiedziałęm od 2002 :lol: jaką kolumienke ? napisz gdzie ją znaleźć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 jaką kolumienke ? napisz gdzie ją znaleźć ? http://paprotek.ynet.pl/kolumna.jpg wylacza sie ja w ten sposob: wlasciwosci systemu --> zaawansowane --> wydajnosc (ustawienia) --> uzyj popularnych zadan w folderach (domyslnie zaznaczone, ale mozesz wylaczyc) powodznia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 ja też mam 100% w xp na fat32. kolejny zonk windy.... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Wywal tego winrara z menu. Ja mam na win2003 bez zadnych smieci w menu(mam tylko irfan view i Symantec antyvirus corp), partycjach ntfs poniżej 10% przy kliknieciu na dowolny dysk. Że co to niby wina winrara ?? :lol: albo wina systemu plików FAT32 ? :lol: Panowie spokojnie :D Kiedys sie głowiłęm już nad tym problemm i doszedlem co jest nie tak, owe użycie 100% cpu pokazuej sie nawet przy menu folderów (nie zawsze) zeby sie tego pozbyć , klikamy włąsciwosci komputera>>zaawansowane>>Ustawienia (te na semj górze -wydajność) i odznaczamy opcje Stosuj zanikanie lub wysuwanie menu i problem znika :!: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 jaką kolumienke ? napisz gdzie ją znaleźć ? http://paprotek.ynet.pl/kolumna.jpg :lol: Piękny screenshot :wink: aż sobie go na tapete wrzuciłem :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 jaką kolumienke ? napisz gdzie ją znaleźć ? http://paprotek.ynet.pl/kolumna.jpg :lol: Piękny screenshot :wink: aż sobie go na tapete wrzuciłem :lol: :wink::lol: polewasz sie ze mnie czy co :?: bo nie wiem o co Ci chodzi :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Ja ??? Nie , czemu ?? Po prostu podoba mi się ten screen :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Ja ??? Nie , czemu ?? Po prostu podoba mi się ten screen :wink: Pozdrawiam :D :D :D hehehehehheh :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Wywal tego winrara z menu. Ja mam na win2003 bez zadnych smieci w menu(mam tylko irfan view i Symantec antyvirus corp), partycjach ntfs poniżej 10% przy kliknieciu na dowolny dysk. Że co to niby wina winrara ?? :lol: albo wina systemu plików FAT32 ? :lol: Panowie spokojnie :D Kiedys sie głowiłęm już nad tym problemm i doszedlem co jest nie tak, owe użycie 100% cpu pokazuej sie nawet przy menu folderów (nie zawsze) zeby sie tego pozbyć , klikamy włąsciwosci komputera>>zaawansowane>>Ustawienia (te na semj górze -wydajność) i odznaczamy opcje Stosuj zanikanie lub wysuwanie menu i problem znika :!: Pozdro A co powiesz na to że z włączonym zanikaniem i wysuwaniem menu mam tez poniżej 10% ???? O co ci chodzi z systemem plików?? Czy ja coś pisałem o tym ze to przez FAT?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A jak byś wiedział jak działa system to wiedział byś ze kazdy dodatkowy wpis w menu to wczytanie dodatkowej biblioteki przy jego wyswietleniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...