Tomwer Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 kwestia FSB - im wyższe FSB tym lepsze wyniki w SuperPI - MHz nie mają tu nic to rzeczy. 1204086[/snapback] w SuperPi Mhz maja bardzo wiele do powiedzenia tak samo jak FSB i timingi pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 w SuperPi Mhz maja bardzo wiele do powiedzenia tak samo jak FSB i timingi pamięci. 1205950[/snapback] na tych samych timingach: 2200 MHz (11x200) - 1MB 49 sek. 2100 MHz (10x210) - 1MB 48 sek. podaję z pamięci, więc tylko dla 1 MB dla 212x10,5 (2226 MHz) - 1MB 46 sek. dlatego pisałem, że największe znaczenie ma FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 co do L2: wysypuje różnie, bez zmieniania i grzebania także :( procek jest nowiutki - kupiony dosłownie miesiąc temu (niecały) najwyżej jak był kręcony u mnie to było na 2400 MHz - poprzedniego Bartona spaliłem, więc tego wolę nie narażać na jakieś ekstrema. zgadzam się, że 3D Mark nie jest wyznacznikiem wydajności. dla mnie tym wyznacznikiem jest wydajność w 3D Studio. a jaka jest, napisałem. uważasz, że te timingi pamięci i ich zmiany to bzdety? też mi się tak wydawało i dlatego testowałem. o moich wynikach, na moim sprzęcie, napisałem. mam Ci przesłać screeny? powiesz, że je retuszowałem... nieważne. 1205843[/snapback] hehe nie zrozumiales... proponuje Ci tescik ustaw 210mhz 2.9v vdimm daj im 2.5 3-3-11 sprawdz wydajnosc w aida32 potem przestaw na 200mhz rowniez 2,5 3-3-11 i zerknij na wydajnosc w aida32. Prosze Cie nie pisz mi ze bede mowil tak albo siak wierz mi ze nie odzywalbym sie bez powodu po prostu smieszy mnie takie podejscie... Nie musze widziec screenow zeby stwierdzic ze Twoje 212mhz nie powala na nogi, wystarczy to co napisales... Zreszta jesli chodzi o nf 2 miedzy CL 2,5 a 3 praktycznie nie widac roznic ;] za to pomiedzy 3.0 a 2.0 owszem... BTW Na Twoim 212mhz dales jedno z najgorszych ustawien podczas gdy na 200 jedno z najlepszch kombinacji (oczywiscie biorac pod uwage slabsze pamieci) jesli chodzi o nf2 wiec nie dziw sie ze nie zanotowales wzrostu wydajnosci. Wczesniej pisales ze mhz nie maja nic do powiedzenia to po co lecisz na 2,4ghz ustaw sobie fsb 250 i jedz na 1500 mhz :lol: (joke) W wielu aplikacjach jak juz to zostalo nadmienione superpi mhz maja bardzo duze znaczenie a w polaczeniu z high fsb daja rewelacyjne rezultaty. Na ilosc mhz procesora zareaguje praktycznie kazda aplikacja za to na taktowanie fsb nie :!: p.s. Jesli mozesz wrzuc do topicu linki do screenow nie zaszkodzi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 @Lagier: pisałem, że w SuperPI MHz mają mniejsze znaczenie niż FSB wynika to z moich osobistych obserwacji ;) piszesz, że na 212 MHz mam jedno z najgorszych ustawień, a na 200 MHz mam jedno z najlepszych - rozwiniesz to jakoś? nie kręcę na 2400 MHz - wolę mieć zimny procesor niż wydajny - trochę mi się zmieniły priorytety ostatnimi czasy - na kolejnego Bartona mnie po prostu nie stać co do screenów - postaram się wrzucić wieczorkiem, ale że w domu będę naprawdę bardzo późno, więc spodziewaj się ich też bardzo późno :P pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 na tych samych timingach: 2200 MHz (11x200) - 1MB 49 sek. 2100 MHz (10x210) - 1MB 48 sek. podaję z pamięci, więc tylko dla 1 MB dla 212x10,5 (2226 MHz) - 1MB 46 sek. dlatego pisałem, że największe znaczenie ma FSB 1205971[/snapback] Pisałeś ze mhz nie maja nic do rzeczy a mają... :) Zresztą najlepiej wszystko mozna zobaczyc na rankingu SuperPi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 @Lagier: pisałem, że w SuperPI MHz mają mniejsze znaczenie niż FSB wynika to z moich osobistych obserwacji ;) piszesz, że na 212 MHz mam jedno z najgorszych ustawień, a na 200 MHz mam jedno z najlepszych - rozwiniesz to jakoś? nie kręcę na 2400 MHz - wolę mieć zimny procesor niż wydajny - trochę mi się zmieniły priorytety ostatnimi czasy - na kolejnego Bartona mnie po prostu nie stać co do screenów - postaram się wrzucić wieczorkiem, ale że w domu będę naprawdę bardzo późno, więc spodziewaj się ich też bardzo późno :P pozdrawiam 1206009[/snapback] przeciez czytales super artykul powinienes wszystko wiedziec :D :lol: >joke< BTW spojrz nie testujesz ustawien na tych samych tmingach to b. niedobrze. Spojrz na fsb 200 mhz ustawiles timingi 2.5 3-3-11 co owocuje wydajnoscia. Zazwyczaj timingi pamieci powinno ustawiac sie w ten sposob ze tRAS powinien byc suma albo jak najblizszy sumy pozostalych timingow toz na nf2 tak nie jestm, gdyz nie zaleznie od ustawien pozostalych timingow pamieci najwydajniej pracuja przy tRAS 11 tu juz pierwszy Twoj blad gdyz przy fsb 212 ustawiles 7 co napewno przyczynilo sie do spadku wydajnosci a porownujesz ja z fsb 200 gdzie tRAS wynosi wlasnie najwydajniejsza 11ke dalej SiSoft SAndra to chyba najgorszy wybor jesli chodzi o testy bardzo czesto ten soft lubi swirowac. Zainstaluj aida32 IMO to najbardziej dokladnie odzwierciedlajacy wydajnosc pamieci soft. Kazdy test rob po resecie kompa w takich samych warunkach (0 aplikacji w tle a jesli juz to te same 0 ruchow mycha etc etc) idac dalej nf2 ma dziwna przypadlosc jesli reinstalowales kilkakrotnie drivery (nakladales/przeinstalowywales) programy testujace wydajnosc pamieci beda fixowac i np fsb 200 a fsb np 220 beda mialy minmalne roznicwe wydajnosciowe spowodowane to jest zapewne faktem iz w driverkach nforce czesto w kontrolerze pamieci zmeiniana jest ich przepustowosc co pozniej sie naklada i owocuje w bledy reasumujac jesli juz chcesz testowac zdalby sie format c: i tesciki zaraz po instalacji wszystkich driverkow i oprogramowania na tzw czystym systemie wtedy wyniki sa najbardziej wiarygodne. Dziwisz sie ze 166x14.5 jest mniej wydajne niz 200x11.0 dla mnie nie ma w tym nic dziwnego :] piszesz o wydajnosci w 3dmarku podajac jedynie fsb a nie podajac mnoznika... Jak to powiedziales wczesniej nikt tutaj wrozka nie jest... mysle ze wiecej argumentow nie trzeba... pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek1 Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Mam pytanie. Dlaczego moj athlon nie dziala z mnoznikiem 133x14 na plycie shutle ak32 - nie wlacza sie wogole monitor. Chodzi tylko na 150x12. To plyta tylko chwilowa bo za tydzien bede mial Abita AN7. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Ten Shutle ma zdaje mi się mnożnik 4 bitowy, co za tym idzie mozesz zmieniać tylko do 12,5 (jeśli procek odblokowany oczywiście). Poza tym szukaj, wiem że po remoncie forum kilka podstawowoych tematów mogło zniknąć ale napewno znalaźł byś odpowiedź. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Mój nowy rekord na Mobile to 247x11,5 lecz niestety nie stabilnie :blink: Myśle że to kwestia chłodzenia :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Mam pytanie. Dlaczego moj athlon nie dziala z mnoznikiem 133x14 na plycie shutle ak32 - nie wlacza sie wogole monitor. Chodzi tylko na 150x12. To plyta tylko chwilowa bo za tydzien bede mial Abita AN7. Pozdrawiam. 1206528[/snapback] jak juz wczesniej kolega wspomnial ak32 na obsluge 4robitowego mnoznika a co za tym idzie mobo daje mozliwosc ustawienia max mnoznika x12.5 pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cukier Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 jak juz wczesniej kolega wspomnial ak32 na obsluge 4robitowego mnoznika a co za tym idzie mobo daje mozliwosc ustawienia max mnoznika x12.5 pzdr 1206753[/snapback] A jak jest z 8rda3+ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 A jak jest z 8rda3+ ? 1206837[/snapback] o ile sie nie myle pierwsze rewizje 8rda3+ mialy wlasnie 4robitowy (8rda+ na 100%) mnoznik ale moge sie mylic! Jesli masz jakiegos kumpla ktory ma np.: NF7(S) A7N8X czy np A7V880 wez CPU i idz sprawdz do niego ustaw mnoznik x15 fsb 100 i zlookaj co sie bedzie dzialo to jedne z najpopularniejszych plyt pod socket A na 100% maja obsluge 5ciobitowego mnoznika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Lagier: akurat a7n8x nie posiada 5 bitowego mnożnika. mobile mają standardowy mnożnik "ustawiony" na 14 ale ze względu na swoją lotność mnożnik mnożnik na tej płycie jest ustawiany poniżej 12,5, więc nie da się ustawić powyżej tej wartości. (z tego co się oriętuję można zrobić drut moda i ustawić żądany mnożnik) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Lagier: akurat a7n8x nie posiada 5 bitowego mnożnika. mobile mają standardowy mnożnik "ustawiony" na 14 ale ze względu na swoją lotność mnożnik mnożnik na tej płycie jest ustawiany poniżej 12,5, więc nie da się ustawić powyżej tej wartości. (z tego co się oriętuję można zrobić drut moda i ustawić żądany mnożnik) 1206909[/snapback] zgadza sie za bardzo sie rozpedzilem ;]]] obslugi 5ciobitowego mnoznika nie ma jednak coniektore proce na A7N8X ruszaja na >12,5 (sprawdzone organoleptycznie :D ) Co do mobili to twierdzisz ze mobile 2500+ z fsb 333 ma def mnoznik x14?? i 2600+ tez 14 etc etc troche to uogolniles chyba mowiles o wersji 2500+ z fsb 266 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 zgadza się. te proce, które fabrycznie mają wyższy mnożnik niż 12,5 będą chodziły na płycie z mnożnikiem powyżej 12,5 i nie będize można go zmniejszyć poniżej tej wartości (no chyba że drut mody) a co do mobili to nie słyszałem żeby chodziły na tej płycie z mnożnikiem większym niż 12,5. ja mam wersję 133x14 i chodzi poniżej 12,5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Żeby wyjaśnić sprawę - na żadnym Epoxie ani starym (od najstarszych rewizji 8RDA+), ani średnio zaawansowanym wiekowo (np. mój były 8RDA3+ rev2.1) ani na najnowszym (jak moje obecne mobo tj. 8RDA3+ PRO) nie można ustawić mnożnika powyżej 12.5. U mnie wykkrywa domyślnie mobila jako AMD Athlon XP Mobile 6x100, zaś po zmianie częstotliwości jako nieznany rodzaj CPU. Ale co to ma za znaczenie? - ważne co jest pod maską (tj. coolerem) i jak działa. :D Ehhhh, szkoda że jak do tej pory nie odzyskano temtu o Epoxach, bo to wszystko bardziej tam pasuje, a tutaj już się takie OT zrobiło, że szkoda zaglądać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 @jakubwi - tak patrze ze masz a7n8x d. i podkreciles bartonka tylko na 2315MHz :) to procek juz nie wyrabia czy Twoja plyta. Bo ja na zwyklym a7n8x dojechalem do 2300MHz i potem juz nie dalo sie dac napiecia wiecej dla procka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Żeby wyjaśnić sprawę - na żadnym Epoxie ani starym (od najstarszych rewizji 8RDA+), ani średnio zaawansowanym wiekowo (np. mój były 8RDA3+ rev2.1) ani na najnowszym (jak moje obecne mobo tj. 8RDA3+ PRO) nie można ustawić mnożnika powyżej 12.5. U mnie wykkrywa domyślnie mobila jako AMD Athlon XP Mobile 6x100, zaś po zmianie częstotliwości jako nieznany rodzaj CPU. Ale co to ma za znaczenie? - ważne co jest pod maską (tj. coolerem) i jak działa. :D Ehhhh, szkoda że jak do tej pory nie odzyskano temtu o Epoxach, bo to wszystko bardziej tam pasuje, a tutaj już się takie OT zrobiło, że szkoda zaglądać. 1208512[/snapback] wg Epoxa plyta ta posiada obsluge 5ciobitowego mnoznika tylko... nie zawsze on dziala... :lol: swego czasu mialem doczynienia z plytami Epoxa ale z pierwszych rewizji wtedy Epox zapowiadal iz zostanie dodana ibsluga 5step multipler nawet do 8rda+ a w 8rda3x to juz napewno... jak widac jednak skonczylo sie tylko naobietnicach... :| :/ "Of course Epox fanciers expected the new 8RDA3+ motherboard would have the 5-bit multiplier encoding implemented. But the hopes did not come true - in our board being tested the user is still restricted at selecting the multiplier by 13 (for lower-end processors). Basically, the board allows varying the multiplier between 3 and 24." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 wg Epoxa plyta ta posiada obsluge 5ciobitowego mnoznika tylko... nie zawsze on dziala... :lol: swego czasu mialem doczynienia z plytami Epoxa ale z pierwszych rewizji wtedy Epox zapowiadal iz zostanie dodana ibsluga 5step multipler nawet do 8rda+ a w 8rda3x to juz napewno... jak widac jednak skonczylo sie tylko naobietnicach... :| :/ "Of course Epox fanciers expected the new 8RDA3+ motherboard would have the 5-bit multiplier encoding implemented. But the hopes did not come true - in our board being tested the user is still restricted at selecting the multiplier by 13 (for lower-end processors). Basically, the board allows varying the multiplier between 3 and 24." 1208576[/snapback] Niestety, do wyboru w biosie jest oczywiście do 24, podobnie miałem na 8RDA3+ rev2.1, ale nawet najwnowsza 8RDA3+ PRO nie pozwala ustawić mnożnika powyżej 12.5 - następuje potem restart na domyślnych ustawieniach (sprawdzałem też na 8RDA+ PRO) - zarówno na T-bredzie jak i mobilu. Kaszana, jeżeli ktoś ma słabsze pamięci albo płytę z wyjątkowo kiepskim maksymalnym FSB (a z Epoxami bardzo róznie w tej kwestii bywa). :mur: Wątek o Epoxach od niedawna działa, więc zainteresowanych zapraszam, żeby tutaj OT nie pogłebiać :wink: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=84132 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 @jakubwi - tak patrze ze masz a7n8x d. i podkreciles bartonka tylko na 2315MHz :) to procek juz nie wyrabia czy Twoja plyta. 1208554[/snapback] ostatnio dojachełm stabilnie do 205*12 czyli 2460 MHz w prime temp dochodzi do 65 stopni ale jest dobrze. na wyższych magistralach wywala od razu. na 200x12,5 też nie chodzi stabilnie. wydaje mi się że wszytko po kolei mnie trzyma. kiedyś odpalałem kompa z magistralami 225 i 228 i chodził przez 5 min a z 220 wogóle nie wstawał - ale to taka ciekwostka bo nikt nie rozumie dlaczego tak było. mem test przy 225 sypał błędami, zmiana timingów nie pomaga. pokombinuj z modowanymi biosami, dają możliwość ustawienia mnożników 9,5 i 10,5, które to nie chodzą na standardowych biosach, a nawet biosach ubera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 @jakubwi - ja tam sie za dlugo nie bawilem, bo sprawdzalem mojego procka w kompie mojej kobiety, nap. dla procka tylko max 1.775V to tez troche smiesznie na tej plycie :) W tym tygodniu kupuje NF7 zamiast tego co mam w opisie i bedzie ciekawiej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Kurde nie mogę przeskoczyć 3Ghz :mur: :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mangi Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Panowie, przeglądam temat od jakiegoś czasu i mam takie stwierdzenie że na moim nf7v2 i pamięciach stabilnych na 266mhz nie będe miał problemu z osiągnięciem na mobilku 250mhz przy odp niskim mnożniku. Inaczej: w zasadzie każdy mobile będzie śmigał na 250x "X". Niech mnie ktoś proszę sprostuje. :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choyrack Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 witam. mam bartona 2500+(zwykly, nie mobile) 11x166/33 fsb i pamiec 512mb ddr 333mhz( czyli to samo fsb) w jednej kosci, plyte asusa a7v600 na kt600 i teraz tak: wychodzac z zalozenia ze najwydajniej bedzie przy synchronicznej pracy pamieci i procka( czyli procek 166/33mhz a pamieci 333)podnosze mnoznik i dochodze do 14x. Mnoznik jest odblokowany bo mam bartona sprzed roku. W sumie troche sie wydajnosc poprawia ale nie duzo. w kazdym razie niezauwazalnie. natomiast podnosilem fsb i nawet calkiem skoczylo i przy 185 bylo lux(najwyzszy wynik w pcmarku i najszybsze czasy odczytu i zapisu do pamieci( everestem). a jak zmienilem na 11x200/33( czyli tak jak barton 3200+) to juz wydajnosc byla gorsza niz wczesniej i to znacznie( dla czasow odczytu/zapisu gorzej niz na niepodkreconym procku). Pewnie pamiec za wolna juz na tym poziomie. Chodzi mi tylko o to co w takim razie mam podnosic? Czy przy pamieciach 333mhz da mi cos zwiekszanie fsb czy mnoznik lepiej zwiekszac? Na timingach sie nie znam i nie bede kombinowal ale wlaczylem opcje turbo( z optimal). Mam plyte help.:) P.S. Jaka jest max zalecana przez amd wysokosc napiecia rdzenia bartonow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoob Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Witam .... skopciłem abita nfs-sl i tera musze chwilowo pobyc na ecsie k7vta3 :mur: ale tu zoonk widzi mi mojego 2500 XP-M jako 133*6 czyli cale 756Mhz co obic??niema zmiany mnoznika w biosie :blink: ?????Pomocy ziomy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 @yakoob zobacz czy uda ci sie tym: http://evolution.net.pl/~kurtus/skrytobojc...lock_12_bin.rar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
envinya Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 kupilem batona iqyha 0409 lecz nie wiem jak sie kreci ? ma go ktos ? jaki jest jego max ? jakies opinnie ? o ile jest gorszy od 0408 ? jak myslicie wyciagne na nim tyle ile Q na abicie nf7 (jezeli go naprawie) ? mam lepsze chlodzienie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoob Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 taak jest ok działa!!!Dzieki mistrzu.... Powiedz tylko czy te zmiany beda sie aktywowaly po kazdym odpaleniu windy czy trzeba cos zrobic zeby je zapisac?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 kupilem batona iqyha 0409 lecz nie wiem jak sie kreci ? ma go ktos ? jaki jest jego max ? jakies opinnie ? o ile jest gorszy od 0408 ? jak myslicie wyciagne na nim tyle ile Q na abicie nf7 (jezeli go naprawie) ? mam lepsze chlodzienie :D 1210227[/snapback] Ja mam 0409 i nie narzekam :rolleyes: A jak kreci sie twoj musisz sam potestowac. Btw. Chyba jestem jedynym z czolowki SuperPI na chlodzeniu powietrznym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Panowie, przeglądam temat od jakiegoś czasu i mam takie stwierdzenie że na moim nf7v2 i pamięciach stabilnych na 266mhz nie będe miał problemu z osiągnięciem na mobilku 250mhz przy odp niskim mnożniku. Inaczej: w zasadzie każdy mobile będzie śmigał na 250x "X". Niech mnie ktoś proszę sprostuje. :unsure: 1209844[/snapback] wlasnie sie mylisz mobile to strasznie oporne sztuki jesli chodzi o fsb powiedzmy >230 u mnie moj ma problem ze wskoczeniem na fsb >225mhz i ni cholery nie moge tego zmienic 2600+ ktorego mam to samo nawet na bardzo niskim mnozniku. Latwiej bylo z tymi na fsb 333 wtedy jeszcze w jakims stopniu l12 mod na NF7(s) pomagal XP-M fsb 266 to z leksza padaka jesli chodzi o high fsb co nie oznacza ze zaden egzemplarz nie pojdzie... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...