sailence Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 gulp :owchodzę na forum, widzę nowego posta na "modyfikacjach", wbijam się na topic "desktop", czekam zanim wejdzie mi na stronę (to forum jest strasznie zlagowane) i w efekcie trace czas, żeby przeczytać sobie twój głupawy tekst: "gulp" błagam darujcie sobie takich tekstów, bo zajmują więcej miejsca niż to warte wogóle jest :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 No i bloczek finished 8) . Za oring robi uszczelka którą wyciąłem z dętki koła od malucha. Od spodu- do miedzi przyklejona silikonem: A tak prezentuje się gotowy bloczek: Na zdjęciach widać "wyfrezowanie" w topie od środka bloku- "wyfrezowane" kamyszkiem szlifierskim montowanym w wiertarce, wypolerowane papierem ściernym. No i cała rodzinka w komplecie: Teraz cały mój "zapał" mogę już poświęcić modyfikowaniu budy :twisted: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 no jak dla mnie na maxa zapupiste max gratulacje max respekt ale szybkozłączki ja mam ładniejsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Krasiwyje te bloczki. Jakoś tak ładnie się prezentują. Szkoda, ze nie moje ;) :!: Czekam na budkę z niecierpliwością ;) :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Jak dla mnie bardzo ladnie wygladaja te bloczki :D Az sie czlowiek zaczyna zastanawiac co by tu ze swoim kompem zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 sliczne bloczki kawal dobrej roboty,oby tak samo extra wyszla ci buda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 mechl!n zdolna bestia z ciebie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 8O 8O 8O O KUWA 8O 8O 8O Przepiekne te bloczki :) GOOD JOB!! czekam na bude :) pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Naprawde bloczki wypos. ciekawe jak z wydajnością ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighty Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Ja się na tym nie znam ale fajnie zrobione! Mi byś pokazał i od abrycznych bym penwie nie odróżnił. No może bym odróżńił - twoje są bardziej fikuśne a przez to znaaaaacznie łądniej wyglądają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Z wydajnością jest jak najbardziej w porządku ;) wiem bo sam spodów(te w kretkę) dostarczałem do tych bloczków :) ale nie sądziłem że można z nich takie cudo zrobić :D Wydajnością nie ustępują Urielowi znacznie - ok. 1-2C P.S. Możecie się spodziewać więcej bloków od Mechlina :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 P.S. Możecie się spodziewać więcej bloków od Mechlina :P Trzymam Cię za słowo :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 No mechl!n naprawde dobra robota te bloczki... mozesz zapodac fotki na chlodzeniu wodnym w galerii bo nie kazdy tu zaglada a naprawde jest co podziwiac :D a jak tam buda :?: co aktualnie robisz :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Szlifuję front :evil: :( . Zajadę się przez ten mój perfekcjonizm :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 zrob w plexi wieksze dziury zeby schowac lepki srubek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 hehe :) przy takich mulkach jak masz na av to bys musial bardzo dluuuuugo slifowac zeby sie zejachac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Robota nie jest ciężka ale strasznie upierdliwa- nakładam szpachel, szlifuję- okazuje się, że zostają dziurki/braki/niedoróbki... Więc nakładam szpachel... I tak w kółko. :( Muskuła nie nadużywam 8) . ..::SNAP::.. -> musiał bym powiercić na średnicę podkładek- bez nich, jakoś tak niepewno- mała średnica łebków śrubek. Warto by zrobić to frezem- "faza" (nie wiem jak to nazwać) była by wtedy płaska- w przypadku wiertła- stożek. A freza BRAK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 To może zmień na żywicę:?: ;) Wraz ze ślinotokiem czekam na piękne zdjęcia, cobym mógł się chwalić, że na jednym forum literki pokazujemy ;) Powodzenia z materią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Robota nie jest ciężka ale strasznie upierdliwa- nakładam szpachel, szlifuję- okazuje się, że zostają dziurki/braki/niedoróbki... Więc nakładam szpachel... I tak w kółko. :( Muskuła nie nadużywam 8) . ..::SNAP::.. -> musiał bym powiercić na średnicę podkładek- bez nich, jakoś tak niepewno- mała średnica łebków śrubek. Warto by zrobić to frezem- "faza" (nie wiem jak to nazwać) była by wtedy płaska- w przypadku wiertła- stożek. A freza BRAK. Sa specjalne wiela do tego przeznaczone, Nie wiem czy nie nadaloby sie wiertlo przeznaczone do konfirmat :D Poszukaj w budowlancu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 No i bloczek finished 8) . Na zdjęciach widać "wyfrezowanie" w topie od środka bloku- "wyfrezowane" kamyszkiem szlifierskim montowanym w wiertarce, wypolerowane papierem ściernym. Po co to "wyfrezowanie" ?? Nie boisz się że duża część wody popłynie ponad finami w tym wybraniu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 mechl!n jezeli niemasz frezow to mogl bym Ci za jakis czas podeslac freziki jakie tylko chcesz, albo i wczesniej jezeli ktos jedzie do Slomczyna. Cena to 1,50-10zl za sztuke i masz wszystkie rozmiary jakie dusza zapragnie. O ile dobrze pamietam to najmniejszy jaki widzialem to 3mm ale mozna by poszukac mniejszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 A aby do miedzi:?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 yotomeczek -> to "wyfrezowanie" nie jest głębokie- jakieś 2-3mm. Musiałem je zrobić bo płaska plexa nawet z uszczelką zapewniała zbyt mały prześwit- duże opory. Te rowki w spodzie bloku przy krawędzi nie są proste (nie ma kąta prostego między "dnem" rowka a bokiem)- robione zdaje się frezem tarczowym. Wloty złączek przypadają właśnie w miejscu wyjścia freza. Ciężko to wytłumaczyć- mam nadzieję, że mniej-więcej wiesz o co chodzi. Feluke -> dzięki, sprawa do przemyślenia (choć frezowanie wiertarką do zbyt łatwych nie należy :twisted: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 mechl!n naprawde jestem pelen podziwu dla Ciebie.Ostatnio troche bawilem sie szpachla (ramka dla LCD graficznego 240x64 ) i dopiero teraz wiem jaka to upierdliwa robota :? Szpachlujesz,czekasz,szlifujesz,czekasz ---->widac niedorobki,no to szpachlujesz,czekasz,szlifujesz itd.itp :D efekt pracy : sorry ze sie tak wepchalem do topica :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 ale masz "SŁONY" wyswietlacz ;] troche malo na tych fotkach widac, za ciemne jak dla mnie przynajmniej tam gdzie pokazujesz caly front. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 :o Vip dosc kozacko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 kozacko.. :) calkiem przedni ten panel ^^ ale powiedz, jakzes uczynil toto zlutowales 2 zaslepki? czy jak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 8O WOW, Vip widać że masz talent :), wygląda jak by była prosto z fabryki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 ale powiedz, jakzes uczynil toto zlutowales 2 zaslepki? czy jak...chyba nie przeczytales jego posta :arrow: szapchlą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 no fakt :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...