Carkon Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) To ja też coś rzucę... Opinie...? Edytowane 30 Maja 2006 przez Carkon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Opinie...? Ładne góry ... Jakie ? ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Jak obiecalem wersja finalna biedrony: http://skrytobojca.neostrada.pl/Wersja2final.jpg Troche pracy wlozylem w to, efekt rekompensuje poswiecony czas :] no biedronka ładna nawet widać że jakąś mszyce zaraz dorwie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Ładne góry ... Jakie ? ; ]Chorwackie...? :D W każdym razie na Chorwacji zdjęcie robione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 no biedronka ładna nawet widać że jakąś mszyce zaraz dorwie:) I ta kropelka na glowie od skupienia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 nawet moj cudny 10-letni 15" monitor na tyle daje rade, zebym byl w stanie rozroznic ostre zdjecie od nieostrego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 nawet moj cudny 10-letni 15" monitor na tyle daje rade, zebym byl w stanie rozroznic ostre zdjecie od nieostrego :P http://tomos.dexter.one.pl/photo/baz Z LUPA OSTROSCI NA TYM ZDJECIU SZUKAC ;] sory za caps ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Z LUPA OSTROSCI NA TYM ZDJECIU SZUKAC ;]otoz drogi Lukaszu.. ostrosc miala byc (i jest) tylko na 'pierwszym' kotku - brzegi moze nawet troche przeostrzone. i na patyku tez jest :P te w tle celowo mialy znajdowac sie poza GO. Edytowane 30 Maja 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) otoz drogi Lukaszu.. ostrosc miala byc (i jest) tylko na 'pierwszym' kotku - brzegi moze nawet troche przeostrzone. i na patyku tez jest :P te w tle celowo mialy znajdowac sie poza GO. ta ucz mnie co to GO ;] :mur: na brzegach moze i jest ale w centrum nima ;] [cut] Off Topic [/cut] Edytowane 31 Maja 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 ta ucz mnie co to GO ;] :mur: na brzegach moze i jest ale w centrum nima ;]nie oczekuj, ze cos co jest puchate bedzie wygladalo jak najezone kolcami. na zdjeciu jest mala GO bo miala byc i juz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Ja się też dołączę ;). Porobiłem kilka takich zdjęć. Aparatem bawię się bardzo krótko, więc nie wiem czy mi to wyszło rewelacyjnie. A tutaj jest to zdjęcie w bardzo dużej rozdzielczości: klik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 oczywiscie przesadzone ale w Twoim brakowalo zycia, bylo "szare" i niedoswietlone. Niby slonce a ciemno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 oczywiscie przesadzone ale w Twoim brakowalo zycia, bylo "szare" i niedoswietlone. Niby slonce a ciemno. No właśnie nie było dużego słońca :(. No cóż, taka pogoda :(. Zanim dam następne, to trochę je obrobię ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) SKRYTOBOJCA. Ta biedronka. Zdjecie swietne ale: - w co prace wlozyles, - czym jakosciowo (oprocz tych bialych kropeczek i zdziebelkiem po prawej stronie) roznia sie foty biedronki ? Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 SKRYTOBOJCA. Ta biedronka. Zdjecie swietne ale: - w co prace wlozyles, - czym jakosciowo (oprocz tych bialych kropeczek i zdziebelkiem po prawej stronie) roznia sie foty biedronki ? -prace włożył w znalezienie takiego ujęcia + odpowiednie podtrzymywanie Heliosa (bez pierścienia odwrotnego mocowania nie jest to taka prosta sprawa). - Poprawiona fotka : 1.Ostrość 2.Przyjemna winieta 3.GO 4.Usunięcie "artefaktów" 5.Ramka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Prosze sie ze mnie nie smiac ale: - z ta ostroscia to chyba przez lupe mozna dostrzec roznice. Moze w jakims konkursie - co to jest GO ? - "artefakty" jedynie zauwazylem - no ramka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 GO - Głębia ostrości, Jest to zakres odległości od obiektywu, w którym obiekty na zdjęciu będą ostre (np. od 2m do 5m). Wielkość GO możemy regulować za pomocą otworu przysłony, im większy otwór (mniejsza liczba przysłony) tym mniejsza głębia ostrości. Głębia ostrości zależy także od obiektywu np. mniejszą głębie zapewniają obiektywy typu tele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 GO - Głębia ostrości, Jest to zakres odległości od obiektywu, w którym obiekty na zdjęciu będą ostre (np. od 2m do 5m). Wielkość GO możemy regulować za pomocą otworu przysłony, im większy otwór (mniejsza liczba przysłony) tym mniejsza głębia ostrości. Głębia ostrości zależy także od obiektywu np. mniejszą głębie zapewniają obiektywy typu tele. No to ewidentnie na tych dwoch zdjeciach GO jest identyczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Co do GO to przy drugiej fotce uzylem Lens Blur i gradientu dla rozmycia tla a wlasciwie by szum nie byl tak widoczny. Przez co zdjecie lepiej wyglada :) EDIT: Zabawa z jakas 15 albo i wiecej letnia lupa :) Troche nie ostro ale ciezkie warunki oswietleniowe :) I jedno w B&W, bo kolor kwiatka ciezki do uchwycenia i nie moglem inaczej wydobyc szczegolow :/ Ale w tych kolorach duzo zyskal - tak mysle, a wy jak sadzicie? Edytowane 1 Czerwca 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Parę fot z wczoraj: 1. 2. 3. :) Edytowane 3 Czerwca 2006 przez SeciK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Ostatnie fajne, troche moze inaczej kadr, rameczka i bedzie cacy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Brama Krakowska w Lublinie... Tylko sie nie pytajcie czy przeniesli brame z Krakowa do Lublina :D jak jeden inteligent sie mnie pytal ;] pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 @SeciK jak zawsze świetne makro, podziwiam za cierpliwośc w robieniu robali :D @luksarz lepiej niż ostatnia budowa :-P a jak w kolorze ? a teraz jeszcze jedno moje w podczerwieni jak wam się podoba nie przeszkadza ta trawka w lewym dolnym rogu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Mozesz cos wiecej powiedziec o tym zdjeciu? Narazie widze ze focisz D50 a jaki obiektyw? I jakie parametry zdjecia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 najlepszy obiektyw kitowy czyli 18-50 :D parametry jak wcześniej iso 400 f3.5 czas 1/25s oczywiście filtr IR, jakieś uwagi odnośnie zdjęcia? tym razem w PS -ie tylko desaturacja i wyostrzenie po zmniejszeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 @luksarz lepiej niż ostatnia budowa :-P a jak w kolorze ? a teraz jeszcze jedno moje w podczerwieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 najlepszy obiektyw kitowy czyli 18-50 :D parametry jak wcześniej iso 400 f3.5 czas 1/25s oczywiście filtr IR, jakieś uwagi odnośnie zdjęcia? tym razem w PS -ie tylko desaturacja i wyostrzenie po zmniejszeniu Wlasnie kit :> a slyszales ze ponoc kit od D70 jest lepszy od tego z D50? :) A wracajac do uwag to wlasnie widac, ze kitowym :/ ja bym bardziej przyslone domknal bo ostrosci tutaj nie widac :( Moze i jakosc troche lepsza bedzie przy wiekszym F :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 słyszałem o 18-70 tylko że on kosztuje ok 1k :) następnym razem domknę na pewno ale jak pisałałem wcześniej byłem bez statywu i z ręki krótszych czasów nie utrzymam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Trzy kolory Lecha Janerki ;] Wczorajszy koncert na gdańskim Targu Węglowym: Fuji S7000, ISO 800, F 3.1, 1/40-1/50s, światło zastane, bez obróbki (chyba jedno zdjęcie wyostrzane picassą ;] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Moglbys z tego fajny tryptyk zrobic, rameczka i te sprawy :) Ale po zmniejszeniu wyostrzyles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...