lukasrz Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 O to kwiatek http://xthost.info/kosa0304/PICT006 Wiemy jak wyglada kwiatek ;) nie ostry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Yh ... Trzymcie poziom, ok ? Najpierw kaczki, teraz kwiatki tępe :? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Tępe bo nie ostre :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 hehe ale stworek :) fajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 ale stwor :D po miniaturce wydawalo mi sie ze to jakis pies z dziobem :lol: Może by tak zebrac kilkanascie/ kilkadziesiat najlepszych fot i umieszczac w innym temacie ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Eeee głupi pomysł. Można zrobić temat na bezsensowne fotki. :P Będzie prościej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Eeee głupi pomysł. Można zrobić temat na bezsensowne fotki. :P Będzie prościej. ;D Można by zalozyc temat z dwoma postami tylko, w jednym nasze najlepsze zdjecia w w drugim jakies glupie zdjecia ;) Co Wy na to ? Mogę sie tym zajac, zrobic temat i umieszczac fotki, podsylac bedziecie na meila a ja bede wrzucal je na serwer PurePC zeby nie zginely... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 O matko ... Tydzień spokoju a tu taki burdel ... Dobra, decydować się co z tymi bezsensownymi fotkami. ;) BTW pierwsze zdjęcia ze Szwajcari pewnie pod koniec Sierpnia ... 1000 RAWów to nie jest łatwy kawałek chleba ... pozdrawiam. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) OK to zakladam temat bede zbieral fotki, Link do tematu - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=205499 Piszcie albo na PW albo tutaj co dopisac / zmienić w temacie Chciałbym żeby powstała ciekawa galeria userow PurePC.pl Edytowane 2 Lipca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) cacy ;] robimy ta galerie czy nie ??????? Edytowane 3 Lipca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Wrzucam przed chwilą "upolowanego" wróbelka. rcube super fotki. Warszawa jest chyba najpiekniejszym miastem w Polsce ( po Zakopanem ) :) Edytowane 5 Lipca 2006 przez Jacek_:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 coś jakiś taki mydlany ten wróbel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 rcube super fotki. Warszawa jest chyba najpiekniejszym miastem w Polsce ( po Zakopanem ) :) Chyba mało miast widziałeś ;) Wróbel -> no właśnie tak jak cyganos mówi ... jakiś mocno nie ostry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Wrzucam przed chwilą "upolowanego" wróbelka. http://images3.fotosik.pl/98/597517ca0be52e5c rcube super fotki. Warszawa jest chyba najpiekniejszym miastem w Polsce ( po Zakopanem ) :) Fajna ostra rura :D Lublin jest piękny ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Lublin jest piękny ;) Dobry przykład. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Właśnie że dużo miast widziałem (w Lublinie też byłem), ale jakoś Warszawa mi najbardziej wpadła w oko. Może dlatego, że ja niezbyt lubię zabytki tak jak jest np w Lublinie czy w Zamości/Zamościu ( nie wiem jak się to odmienia :) ) Wiem, że wróbel trochę nieostry, ale jak chciałem zrobić fotkę jeszcze raz, to mi uciekł :( Ostrość mi się na nóżkę złapała, więc rura jest ostra. Jakiego trybu używacie to łapania ostrości ( ja tego, w którym ostrość jest łapana na środku kadru, ale to czasem zawodzi ). Edytowane 5 Lipca 2006 przez Jacek_:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Właśnie że dużo miast widziałem (w Lublinie też byłem), ale jakoś Warszawa mi najbardziej wpadła w oko. Może dlatego, że ja niezbyt lubię zabytki tak jak jest np w Lublinie czy w Zamości/Zamościu ( nie wiem jak się to odmienia :) ) Wiem, że wróbel trochę nieostry, ale jak chciałem zrobić fotkę jeszcze raz, to mi uciekł :( Ostrość mi się na nóżkę złapała, więc rura jest ostra. Jakiego trybu używacie to łapania ostrości ( ja tego, w którym ostrość jest łapana na środku kadru, ale to czasem zawodzi ). Na tej foto zbyt dluga migawke miales, ptak sie poruszyl i klapa, rura sie nie ruszyla i jest ok :) jaki czas miales ? zapodalbys info z fotki, exifa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Migawka wątpię, żeby to była, bo miałem następujące ustawienia: Migawka: 1/500s ISO: 64 Przysłona: F3,6 Ogniskowa: 52mm ( nie wiem czemu mam tyle w exifie, bo miałem full tele chyba ). Mi się wydaje, że tył ptaka jest ostry ( od połowy skrzydełka, aż do końca skrzydła ). Może dlatego że była dosyć mała GO. Edytowane 5 Lipca 2006 przez Jacek_:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Może dlatego że była dosyć mała GO. Nie ma szans. Taka GO nie występuje nawet w FullFrame (liczę rozpiętość ogonek-brzuszek). Zobaczcie, że ogonek ostrzejszy,brzuszek lipa a oko znów ostrzejsze. Robiłem wiele fotek ptaków i powiem szczerze - to jest najgorsza szęść ptaka, piórka tam są tak ściśnięte, że tworzą praktycznie gładką powierzchnię, aby była ona widoczna ptaszek powinien być w całym kadrze i nie jestem pewnien czy 5Mpix wystarczy. :) Być może piórka były nie przylizane ... EDIT : Popatrzcie na mojego ptaszka ... w pewnych momentach też ma takie "mydełko". Edytowane 5 Lipca 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 lol a Ci o swoich ptaszkach piszą :D :lol: B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 lol a Ci o swoich ptaszkach piszą :D :lol: B-) Głodnemu chleb na myśli ? :P [; Dobra, bez takich ... to porządne forum. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Zamości/Zamościu ( nie wiem jak się to odmienia :) )Gwoli ścisłości - Zamościu. [ mówi to dumny mieszkaniec Zamościa :) ] Edytowane 5 Lipca 2006 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Z naszej rozmowy wynika, że ptaszki mają taką "konstrukcję", że całe ostre trudno sfotografować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 A ja mysle, ze umiejetnosci i sprzet: http://onephoto.net/info.php3?id=294785 http://onephoto.net/info.php3?id=292214 http://onephoto.net/info.php3?id=295867 http://onephoto.net/info.php3?id=287768 http://onephoto.net/info.php3?id=295820 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Z naszej rozmowy wynika, że ptaszki mają taką "konstrukcję", że całe ostre trudno sfotografować :D Nie trudno sfotografować ! Czasem ptaki mają rozczochraną sierść i to tak wygląda. Ludzkim okiem też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Z ptakami trzeba miec cierpliwosc :lol: Musi byc dobre swiatlo i nie moga drygać ;) A co powiecie na to: Od razu mowie ze foty robione na duzej wysokosci :) tzn nie gdzies kolo lotniska, zreszta widac to po ostatnim zdjeciu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 duze latające bydle ;] szkoda tylko ze takie szumy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 szumy bo to robione nie specialnym olympusem z zoomem x 4 i lornetką morską chyba z zoomem x 50 :D i sie zaszumiało ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Musze sprobowac z lornetka mysliwska (1000mm) i moja Z1 co wyjdzie z polaczenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...