SeciK Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 No to coś odemnie bo jakos dawno nic nie wrzucałem :D 1. 2. 3. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) "Grosz do grosza a będzie kokosza" Edytowane 25 Maja 2006 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 nieostre ? czy mi się zdaje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 hmm u mnie na lapku jest raczej ostre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 nieostre ? czy mi się zdaje ? nieostre :] tak powinno wygladac ostre... chociaz sztuczne wyostrzenie psuje w tym wypadku jakosc fotki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 hmm u mnie na lapku jest raczej ostre :) Zawsze na lapku jest inaczej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Nie wiem jak u Was było dzis z pogodą ale dwie godziny temu u mnie bylo baaardzoo ciekawie na dworze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) nieostre :] tak powinno wygladac ostre... chociaz sztuczne wyostrzenie psuje w tym wypadku jakosc fotki... http://img64.imageshack.us/img64/8079/img29661al.jpg jasne ostrzenie do pixelozy gdzie ty masz oczy czlowieku? EDIT : Nie cytujemy obrazków. - MaciekCi Edytowane 28 Maja 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) jasne ostrzenie do pixelozy gdzie ty masz oczy czlowieku? tam gdzie ty ? wyraznie napisalem ze jakosc obrazu spada bo fotka skopana sama w sobie a ostrzenie 30% to malo... tyle dalem w stosunku do oryginaly, sam sproboj. Z nie ostrego nie zrobisz ostrego idealnie :] Poza tym wez pod uwage roznice w ostrosci miedzy lcd a crt czyli w tym wypadku na laptopie. A moze cos takiego ? ;] :) Edytowane 28 Maja 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 fajna, żywa fota :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 jaka roznica miedzy ldc a crt no chyba ze sie porownuje zdychajacy kinol z lcd lg za 400zl :P w obu przypadkach nic nie widac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 fajna, żywa fota :) dzieki :) jaka roznica miedzy ldc a crt no chyba ze sie porownuje zdychajacy kinol z lcd lg za 400zl :P w obu przypadkach nic nie widac ;] A no juz tlumacze ;) taka jest roznica ze ostrosc i jakosc obrazu na przecietnym 2 letnim CRT jest wyraznie gorsza od np. przecietnego LCD'ka. Najbardziej rzuca sie w oczy wlasnie ostrosc. golym rozebranym okiem widac roznice =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 2 letni CRT ma miec zla jakosc obrazu? lol :> Pozatym jakosc obrazu zalezy tez od karty graficznej. A przecietny lcd to jakosci nie ma :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 jezioro w falach podczerwonych, robione filtrem nie ps-em, jak wam się podoba taki efekt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Mi się podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 @BLANTMEN dzięki :D wrzucę jeszcze jedno do oceny :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 jezioro w falach podczerwonych, robione filtrem nie ps-em, jak wam się podoba taki efekt? Podoba się. To teraz powiedz nam wszystkim jaki to filtr (firma) i jaki był czas naświetlania? Ze zdjęcia wnioskuję, że czas był bardziej krótki niż długi - czy w Twoim lusterku nie ma filtra blokującego IR? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 filterek hoya R72 czasy to jakies 1/25 s. , iso 800 bo nie wziąłem statywu :D inaczej czasy byłyby dłuższe na przyszłość będę wiedział. Aparat ma jakąs blokadę ale jest dosyć wrażliwy na podczerwień co wcześniej sprawdziłem na www generalnie cięzko się foci z tym filtrem ciągle trzeba zakładać i zdejmować do kadrowania a w przypadku braku statywu to już prawie na ślepo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) fotka z wczorajszych miedzynarodowych zawodow w rzeszowie Edytowane 29 Maja 2006 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 dobrze uchwycone :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 lekko nieostre jest ale ja bez ingerencji programow nie dam rady takich momentow lepiej chwycic....zreszta ja robilem fote zwykla malpka kodaka;) podobnych fotek mam wiecej ale na tej wydaje sie ze kon.....lata;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 I schodzi do lądowania :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) 2 letni CRT ma miec zla jakosc obrazu? lol :> Pozatym jakosc obrazu zalezy tez od karty graficznej. A przecietny lcd to jakosci nie ma :> 2-3 letni PRZECIETNY CRT ! (czyt. tani monitor) kur, polowa ludzi na tym forum nie umie czytac ze zrozumieniem... wogole jak mozna porownywac jakosc 2 letniego przecientego crt do lcd ? to oczywiste ze kazdy LCD juz w cenie 900zl bedzie nie porownywalnie lepszy. jak ktos ma s3trio to wiadomo ze obraz bedzie nie ostry ;] jezioro w falach podczerwonych, http://img513.imageshack.us/img51 robione filtrem nie ps-em, jak wam się podoba taki efekt? fajna :) @BLANTMEN dzięki :D wrzucę jeszcze jedno do oceny :-P http://img502.imageshack.us/img502/9652/jezio jeszce fajniejsza :| zarabista :) podoba sie :] Edytowane 29 Maja 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 2-3 letni PRZECIETNY CRT ! (czyt. tani monitor) kur, polowa ludzi na tym forum nie umie czytac ze zrozumieniem... wogole jak mozna porownywac jakosc 2 letniego przecientego crt do lcd ? to oczywiste ze kazdy LCD juz w cenie 900zl bedzie nie porownywalnie lepszy. jak ktos ma s3trio to wiadomo ze obraz bedzie nie ostry ;] Mów do mnie jeszcze ;]. Mam 3,5 letni najtańszy monitor LG i wiesz co... ma bdb ostrość. LCD wcale nie jest takie och i ach, a zwłaszcza do grafiki, czy zdjęć. Słyszałeś o reprodukcji barw w tanich LCD? Dithering? Coś Ci to mówi. Jeżeli nie, to bardzo proszę LINK. Przykro mi lukasrz, ale takiej ostrości jak zaprezentowana przez Ciebie w poprawionym zdjęciu vitucky'ego nie zapewni Ci żaden monitor ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 powiem tak: prawda lezy posrodku i zalezy zarowno od typu kineskopu w CRT jak i rodzaju matrycy w LCD.EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Mów do mnie jeszcze ;]. Mam 3,5 letni najtańszy monitor LG i wiesz co... ma bdb ostrość. Fajnie, tesh mam 4 letni monitor CRT na dobrym kinolu samsunga i wg. mnie ostrosc i kolorki sa bardzo dobre, ale jak postawilem jakis czas temu obok LG 17' za 1200zł (jakis 12ms) to mogę z czystym sumieniem stwierdzić że moj CRT to złom :D Tak wiec Twoja ocena jakosci obrazu jest subiektywna ;] Mocno byś sie zdziwił porownujac jakosc obrazu ;] Nie twierdze oczywiscie ze masz kiepski monit bo zapewne ma bardzo dobra jakosc... ale... dithering ? "technika oszukiwania luckiego oka" ? ;) co to ma do rzeczy :lol: wiekszosc monitorow na rynku posiada ta technologie i nie bylbys w stanie odroznic monitora z ta technologia i bez, no chyab ze masz oko supermena ! ;] EOT Edytowane 29 Maja 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Narazie nie chce mi sie dolaczac do dyskusji o monitorach wiec wrzuce tylko fotke: Wersja do poprawki jeszcze :) Pozniej finalna wrzuce tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 ... i nie bylbys w stanie odroznic monitora z ta technologia i bez, no chyab ze masz oko supermena ! ;] EOT Wreszcie doszliśmy do konsensusu - mam oko supermena. Dzięki ;]. SKRYTOBOJCA ładna dronka. Moje wypociny: Razem Cisza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Jak obiecalem wersja finalna biedrony: http://skrytobojca.neostrada.pl/Wersja2final.jpg Troche pracy wlozylem w to, efekt rekompensuje poswiecony czas :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...