Skocz do zawartości
Kwiecień

Wszystko o --> DFI LanParty II Ultra B

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo wszystko, gdybym kupowal, kupilbym juz socket939. Wydaje sie byc bardzej przyszlosciowy. Odpowiednik sA mimo wszystko nie nadejdzie i bedziemy mieli 3 rozne sockety.... strach sie bac!

ZeroSuper from Jelonka - wymiekamy ? ;)

:P No cóż nie miałem kiedy napisać. Procesor który mam, a mianowicie 1700XP+ JIUHB kupiony od sprawdzonego sprzedawcy kręci się koło 3GHz. Ja takiego wyniku nigdy nie uzyskałem. Ale działa na magistrali 260 z mnożnikiem 10.5, prime przez 8h - i stabilnie. Grzeje się niemiłośiernie - ale mój pentagram troszkę nie domaga. Zbieram na WC. Na codzień jadę 200*10, bo przy 260 moje pamięci muszą iść na Timingach 11-4-4-3. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P No cóż nie miałem kiedy napisać.

coz szanowy kolego ...wyczuwam tu jakies sciemnianko - z jednej strony piszesz, ze grzeje sie niemilosiernie, a z drugiej, ze w stersie masz 44st...i to chlodzenie pentagramem cual to chyba jakiz zart przy procu wydzielajacym ponad 100W...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P No cóż nie miałem kiedy napisać.

coz szanowy kolego ...wyczuwam tu jakies sciemnianko - z jednej strony piszesz, ze grzeje sie niemilosiernie, a z drugiej, ze w stersie masz 44st...i to chlodzenie pentagramem cual to chyba jakiz zart przy procu wydzielajacym ponad 100W...

No coś kręci :lol:

" Na codzień jadę 200*10, bo przy 260 moje pamięci muszą iść na Timingach 11-4-4-3.

AMD1700XP JIUHB @2730 (260*10,5) 1.80VC

DFI LANPARTY REV B 512 MB DDR (TwinMOS 2*256 11-3-3-3 fsb 260) "

To jak w końcu latają na 260 ?? 11-4-4-3 czy 11-3-3-3 ??

Swoją drogą jakiś 3DMark z tym 2,7GHz NA AC chętnie bym zobaczył ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P No cóż nie miałem kiedy napisać. Procesor który mam, a mianowicie 1700XP+ JIUHB kupiony od sprawdzonego sprzedawcy kręci się koło 3GHz. Ja takiego wyniku nigdy nie uzyskałem. Ale działa na magistrali 260 z mnożnikiem 10.5, prime przez 8h - i stabilnie. Grzeje się niemiłośiernie - ale mój pentagram troszkę nie domaga. Zbieram na WC. Na codzień jadę 200*10, bo przy 260 moje pamięci muszą iść na Timingach 11-4-4-3. :P

A świstak siedzi i zawija... Dowody,dowody i jeszcze raz,dowody! Bez linków do screen'a z wynikami z Sandry, Prime95 działającego przez te 8 godzin (+ ewentualnie również SuperPI),a także otwartym WCPUID na charakterystyce proca i CPU-Z na zakładce z pamiątkami, a to wszystko na jednym screen'ie, nikt tutaj w takie bajeczki nie uwierzy :P Oczywiście może to być prawda,ale musiałbyś to najpierw nam udowodnić,a takie pisanie,że jakiś proc chodzi na ileśtam przy jakichśtam ustawieniach,jest moim zdaniem bezsensowne i przede wszystkim, niewiarygodne :P Tak więc czekamy,bo jak na razie,to wyglądasz na bajkopisarza... (btw,ciekawe,czy się doczekamy? :lol: )

PS.Tak nawiasem,to przy 260*10.5 uzyskałbyś częstotliwosć 2730MHz - o ile wiem,to niejaki Sinus z tego forum podkręcił na tyle swojego proca AXP1700+, przy czym zastosował niesamowicie wydajne chłodzonko wodne,a proca puścił,jeśli dobrze kojarzę,na 2.1V (lub więcej), co przy Twoim chłodzeniu powietrznym, po prostu nie miałoby prawa mieć miejsca :P :P :P :P (taki proc usmażyłby Ci się w ciągu tych 8 godzin Prime'a,a jeżeli nie,to na pewno wywaliłby się z błędami przy zbyt wysokiej temperaturce)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok,ale to jest przecież 1683MHz,a więc...o ok 300MHz mniej niż nawet te niepodkręcone 2400+ (które też można ustawić przy FSB 280,oczywiście mając DFI,odpowiedniego BIOS'a,pamiątki i...szczęście). Tak więc,oprócz wysokiego FSB (które jest moim zdaniem miażdżace :D ),nie wiem,dlaczego Koledzy podniecają się tym Palomino? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam SLK900A + delte 120 przez shrouda.

Do 1700 mhz wystarczy napiecie standardowe 1.75, przy 1830 2V; bootuje sie na 1900 mhz - na abicie pewnie poszedlby tyle.

Napiecie skacze ale drop moda nie robie.

Przy wentylatorze na 12V temperatura nie przekracza 40 st niezaleznie od tego co zrobie z procem, na 7V jest 5st wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taipan : naprawde, naprawde fajny link ten "klik" :)

ZeroSuper : wiwat, wreszcie skonczy sie niedowierzanie naprawde fajnym wynikom, co nie ? ;)

Moje mazenie o s754 padlo, po spojzeniu na stan konta i weryfikacja wiadomosci o tymze sokecie.... Moje primytywne chlodzenie w zaden sposob nie wejdzie na to cudo.....

Dzieki za linka, jestem leniwy i slepy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc będą screeny.

Pożyjemy,zobaczymy... ;) (acha,zapomniałem wcześniej dodać,żebyś również zamieścił na tym screen'ie - ważne,żeby było wszystko na jednym - wykaz temperatur np. z AIDA. A do pełni szczęścia brakowałoby już jeszcze tylko linka do ORB'a z 3D Marka 2k3...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc będą screeny.

Pożyjemy,zobaczymy... ;) (acha,zapomniałem wcześniej dodać,żebyś również zamieścił na tym screen'ie - ważne,żeby było wszystko na jednym - wykaz temperatur np. z AIDA. A do pełni szczęścia brakowałoby już jeszcze tylko linka do ORB'a z 3D Marka 2k3...)

No i dobrz jak by był mbm skrajności ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dzisiaj zamowilem sobie z pcp Lan Party Ultra B iw zwiazku z tym mam pytanko:

1. Czytalem wiekszosc postow w tym watku i o ile dobrze zapamietalem i zrozumialem to bios, ktory jest standardowo wgrany na mobo nie jest najlepszy i najlepiej zrobic aktualizacje, natepnie wyczytalem, ze bdb biosem jest ten od Tictac'a ze stronki: http://s6.invisionfree.com/underclock/inde...hp?showtopic=11 a dokladniej wersja 1-31, jednak na samym oncu tej listy jest jakas wersja 2-15 w zwiazku z tym mam pytanie: ktora z tych wersji jest nowsza.

2. Czytalem roniez w tym watku, zej est jakas nowa wersja oficjalnego biosu po ktorym plyta pada: ktora to wersja ?

3. Ze strony DFI chcialem posciagac sobie na wszelki wypadek pare oficjalnych biosow, jednak wszedzie jest napisane

Rewizja PCB A

A w pcp maja wersje B, wiec jak to jest ? Mozna te biosy wgrac czy nie ?

http://www.dfi.pl/Support/Download/bios_do..._FLAG=A&SITE=PL

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Jarus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj!

Co do zgrywania BIOS'ów,to dobrze szukasz :) (bo wersja,którą kupiłeś w PCP,to na pewno Ultra B, a te płytki po prostu mają oznaczenie PCB A i jest to w tym przypadku to samo. Tak na marginesie,to wersje "bez B" DFI LP były bez otworów koło socket'a i po tym najłatwiej rozpoznać,jaką to płytę się kupuje :) )

Co do BIOS'u 07/28,to ktoś tu miał problemy po zaaplikowaniu tegoż BIOS'a - płytka nie wstawała. W związku z tym,polecałbym raczej wgranie BIOS'a 06/19, lub jakiegoś sprawdzonego zmodowanego przez np.Hellfire'a lub TicTac'a.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcei mam już płytke :D

Tylko to już nie Infinity tylko NF7-SL, dziś mija drugi dzień od jej załozenia, jeśli nie padnie to znaczy, ze jest mniej awaryjna od infinity :)

Nie ma takiej przepaści jak się spodziewałem, na domyślnym badziewnym chłodzonku i domyślnym biosie (to dlatego, ze płytka wypożyczona, ale jak sie zdecyduje to moge ją zachować zamiast infinity) mam na razie FSB 240 (chyba trafiłem na jakis dobry model).

Teraz mam dylemat którą płytke zachować :roll: , szczególnie jak myśle o niedostępnych zworkach na infinity (VGA Silencer + reset CMOS = koszmar)i zabójczych firmowych biosach dla płyty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,padło mi MoBo,wczoraj siedziałem sobie,słuchałem muzy i przeglądałem forum i nagle restart,monitor czarny.Włączam jeszcze raz nic 3led sie pali,przemieniam pamięci,zastartował ale wykłada sie na ładowaniu systemu,clear cmos,backuping bios,nic to samo,no to trudno wyjąłem bateryjke poleżała z 5 minut,włożyłem z powrotem i teraz to już mogiła,nie świeci mi sie power led komp jakby chodził ale monitor czarny.Jutro zaworze złoma do serwisu niech to zrobią.A miałem sobie w czwartek mobila kupić,no.

Może wie ktoś co sie stało??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w pcprojekcie da się płyte kupićza 490 plnów, ja mam pyatnko czym różni się wersja b od bez b i czy warto dopłacać 130 zł ?? Pozdrawiam, zaraz będe ide do kościoła :twisted:

warto, wersja b to poprostu nowsza wersja :roll: ja mam ultra b z pcp i plyta doslownie wymiata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nie pisalem nic w tym topicu ale przeczytalem prawie caly :P Mam taki "problem":

Jak np kompa odpale i prime leci z 2 godziny to zaczyna mi mrugać dioda power :lol: Dwie sekundy się świeci i dwie nie i tak ciągle. Co to ma być ? Miał ktoś tak :lol: :?:

Uprzedzam ze doioda jest dobrze wpieta a nie pod hdd :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...