Skocz do zawartości
v1ru5

Race Driver 2

Rekomendowane odpowiedzi

lol

Ja mam oryg. wersje RD2 i potwierdzam slowa Niemca- rallycross i rally sa niestety skopane. Byle bump i auto doslownie lata.

A co do ff- RBR ustanowil takze i na tym polu nowe standardy. Na moim momo czuc kazda galazke, kamyczek- sam miod :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeeeetam autka tak bardzo nie latają, fakt ma się wrażenie że jeździ się po księżycu, ale za to na byle gałązkę auto nie koziołkuje :lol: Ja zwyczajnie zwalniam przed hopkami tak jak prawdziwi rallycrosowcy :D Zresztą kiedyś się oderwałem od ziemi własnym prawdziwym samochodem i wrażenia prawie identyczne jak w TOCA2 tylko ten wspaniały stan nieważkości :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednak zcrackowali TOCĘ :x ale przynajmniej im się nie do końca udało i porobili w grze pełno błędów :lol:

Zresztą żaden pirat nie ma tego co w grach najbardziej cenię: "MULTI PLAYA" który w TRD2 zwyczajnie wymiata. Hehe to chyba jedyna gra nie będąca RTSem w której w miarę komfortowo gra się z pingiem >250ms. Dzięki temu można zagościć w japonii i patrzeć jak gracze obrzucają się dziwacznymi zbitkami literowymi, lub pościgać się z gościem ze stanów nażekając na Georga W :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie jest to za sprawą kiepskiego crack'a ?

"You have seen a nonworking FLT version and an IMS 'Proper' release so far.  

Both were not fully cracked (e.g. flying cars YEAH!) "

To stwierdzenie dotyczyło TOCA 1 a nie 2, poza tym TOCA 2 nie zostało

scrackowane ale da się już uruchomić nielegalne kopie bez cracka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale da się już uruchomić nielegalne kopie bez cracka.

informacja jak uruchomić TRD2 bez płytki CD rozeszła sie po necie jak ciepłe bułeczki :) :lol: Troche to kłopotliwy sposób,dlatego nawet sie do tego nie zabieram :)

a jak sie gra w trd na klawie? ujdzie,czy tak jak w rbr?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do gry na klawiszach w TOCA to sprawa wyglada tak:

symulacja - gra sie wysmienicie, naprawde dopracowali ten temat

zawodowa symulacja (pro sim) - gra sie baaardzo trudno i wlasciwie dla przecietnego gracza ukonczenie chociazby 1 okrazenia bez spina graniczy z cudem, chociaz widzialem na sieci jednego goscia co calkiem neizle sobie radzil na klawiszach w pro sim i mimo ze przegrywal z graczami na kierownicy to jednak jezdzil w miare plynnie i bezkolizyjnie. Ale generalnie wlasciwie nie ma sensu grac na klawierce w pro sim...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

draak_2002 to ty sie zajmujesz takim  czyms jak  Toca ?  zamiast napierac w GTR - przeca  toca  to przy gtr  jest  po prostu  ŚMIESZNA  .

LOL

z tego co wiem,to GTR jest jak na razie tylko DEMO,a to różnica.co za sens grać ciągle w demo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolnego Sewer. Jasne, ze nie gram w RD2 bo nie mam czasu/ochoty. Co naturalnie nie umniejsza wartosci mojego poprzedniego posta- siedze sobie w robocie i pisze, rozumiesz ;]

Ja swoja przygode z racesimami zaczynalem od GPL'a nie GTR'a. Ten fakt wcale nie przeszkadza mi zagrywac sie np. w Flatout'a.

I doprawdy nie rozumiem czemu mialbym omijac takie arcade'y szerokim lukiem? Poswiecam im tyle czasu ile sa warte (czyli jakies 10% tego co poswiecalem/am GPL, RBR, GTR [ach, te akronimy ;], a kiedys F12k2.) bo czasem milo sie ot tak, poobijac w takich lekkich i przyjemnych gierkach.

Wydaje mi sie, ze to co wlasnie napisalem jest cholernie oczywiste, tym bardziej dziwi mnie Twoje, Sewer, podejscie i ten LOL na koncu posta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coż nie moge sie z Tobą nie zgodzic - kazdy gra w co lubi i co mu sie podoba. Jednak znam sporo osob , które od dawna zajmuja sie symulacjami - http://racing-forum.pulse.pdi.net/index.php - i wiekszosć z nich popiera moje zdanie :) Toce właczylem , zobaczylem jak lipnie sie jezdzi , wylączyłem , odinstalowałem i tyle :) wielu tytułów -np colin 04 i 05 nawet nie instaluje bo z gory wiem czym one pachną :P a stwierdzenia ich tworcow ze to symulacje :) i kolejny wielki krok ku realizmowi :P

zreszta chyba rozumiesz o co mi chodzi :) EOT nie bede zasmiecał wątka.

Lepiej pisz jak tam jazda w GTR !! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe ja to mam dopiero problem bo gustuję w gatunku pośrednim pomiędzy arcade których nieznoszę, a simami, do których nie mam ani kierownicy ani cierpliwości i tak naprawdę przez ostatnie pięć lat zagustowałem z samochodówek tylko w wspaniałym NFS Porsche 2000, TRD1/2, Rally trophy ver1.1(choć to właściwie symulator, ale trasy szerokie i grać się da :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ciemność widze, miałem stery 4.9 i po odpaleniu gry i probie przejechania sie widzialem tylko ciemnosc i glos silnikow oraz mapke

zainstalowalem 4.12 beta obraz sie pojawil

niestety po restarcie ten sam problem

jest jakas rada na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, do tej pory jedyne bugi z catalystami to były znikające cienie i zwisy, ale ciemności nie widziałem :?

Sprawdź ustawienia catalystów (przywróć domyślne), przeinstaluj DXa9.0c, przeinstaluj grę a jak nic nie pomoże to niestety formacik i wgranie winzgrozy od nowa będzie konieczne.

Najlepiej u mnie sprawują się w tej grze omegi 2567 Edit: (cat.4.8 ) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w końcu odkleili ten topic :(

A u mnie pojawł się pewien mały acz dokuczliwy problem: gra zaczeła się wieszać w multi i do tego w czasie wyścigów, albo wyskakuje błąd połączenia z game spy, niby z łączem jest wszystko OK (128Kbps lan podpięty łączem radiowym do reszty świata) ping jest w miarę niski w toce ok 80ms cs:s działa wyśmienicie (40-50ms) pakiety się nie gubią sam nie wiem czy i z czym iść do admina :?

Problem jest dlatego aż tak dokuczliwy, bo tracę bezcenne punkty w rankingu :evil:

Problem raczej nie wynika z awarii sprzętu, całonocny prime95 komp przeszedł bezbłędnie, to samo z 10x3dmark2k1se.

EDIT: Problem znikł. Admin zagalopował się nieco z blokowaniem portów :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bijcie za odgrzebywanie kotleta :wink:

Mam pewien problemik kupiłem sobie RD2 w wersji PL, niestety mam pewne problemy z dzwiękiem na SB Live, wiem że trzeba zaaplikować patcha 1.1 lub 1.2 niestety podczas instalacji któregoś z nich wyskakuje błąd:

pplying MODIFY File Patch for 'GameDatalanguage.big'

error ept0036: Old File not found. However, a file of the same name was

found. No update done since file contents do not match.

----- Race Driver 2 Patch Finished -----

Error code: 36

Co zrobić z tym fantem bo troche dobija człowieka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi