ivan06 Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Witam , mam zamiar sobie kupic nowa plyte głowna , tylko nie wiem na ktora firme sie zdecydowac.Moze ktos wie np. o jakosci powyzszych plyt , z ktorymi plytami sa wieksze problemy itp. (co sadzicie o tejn plytce ?? >>http://www.pcprojekt.pl/index.php?c=katalog_produktow&v=d&i=998 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 mam pisac ktora firma jest lepsza,ktora robi lepsze plyty czy chodzi ci o porownanie jakis konkretnych modeli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 chodzi mi o to ktora ma wieksza "renome" i moze o jakies dobre modele do 500 zl , z obu firm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Obie firmy są super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neji Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 chodzi mi o to ktora ma wieksza "renome" i moze o jakies dobre modele do 500 zl , z obu firm Jak Ci niepotrzebny RAID i firewire, to bierz IS7-E . Na tej stronce, co podałeś jest błąd, płytka jest na 865PE, a nie 865P, poza tym 4 fazowe zasilanie i obsługuje Prescotty. 370 zł to dobra cena za ten sprzęcik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 dzieki za opinie , zdecyduje sie chyba na ABIT A17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DVDripper Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 ASUS nie jakies abity :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Od kiedy to ASUS P4C800E-Deluxe albo E-Gold albo Deluxe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Ja polecam właśnie tego Abita AI7 - bardzo fajna mobo tylko oprogramowanie trochę nieciekawe, ale mam nadzieję że będzie lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!STONKA! Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Asus P4C800E-Deluxe jest dobra plyta ale niedorownoje Abitowi IC7-Max3 w Osagach FSB albo W Wydajnosci na takich samych parametrach ! Mowie to bo mam obie plyty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 REnoma nic to WSZYSTKO JAK SIĘ UDA miałem i to i to w abicie siadło napiecie w bankach pamięci w asusie wiatrak na chipsecie teraz znowu mam abita..... JAK TRAFISZ PO PROSTU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 ...w asusie wiatrak na chipsecie... Teraz to Ci się już nie przydarzy. ;) Ja proponuję P4P800 Delux. Tania i bardzo dobra płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 ASUS nie jakies abity :twisted:Dlaczego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan dzban Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 powiedziec ktora lepsza nie moge, mam p4p800 i o niej moge powiedziec tyle... dziala, nie zawiesza sie, niemialem zadnego problemu a abit tez napewno jest dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 No to i ja się podczepię pod temat... zamierzam kupić Abita IS-7 lub Asusa P4P800... która byłaby lepsza do podkręcania P4 2,4 GHz (FSB 533)? Jakoś o tych Abitach słyszałem, ze jets problem z asynchronicznością RAMu do FSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsonl Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 I Abit i Asus to niezłe firmy choć każdej zdarzały się WPADKI sam mam P4C800DL jest ok tylko brak Raida w mostku dla SATA aletestowałem kilka Abitów - są porównywalne Jeśli Asus to nie kupuj P4P800Se ma mostek bez możliwości aktywacji PAT pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Ja polecam właśnie tego Abita AI7 - bardzo fajna mobo tylko oprogramowanie trochę nieciekawe, ale mam nadzieję że będzie lepsze. AI7 jest slaby, bo nie moge na niej zmieniac mnoznika w moim CPU :wink: (dla wtajemniczonych :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1916 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Abit AI7 - bardzo fajne mobo jednak bywaja czeste problemy z O/C procka przy synchronicznej pracy pamieci. Zawodne jest rowniez chlodzenie NB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Abit AI7 - bardzo fajne mobo jednak bywaja czeste problemy z O/C procka przy synchronicznej pracy pamieci. Zawodne jest rowniez chlodzenie NB.Chłodzenie Nb zgadzam się, ale na szczęscie mozna zjechać z obrotami wiatraczka. Natomiast o jakie problemy Ci chodzi z synchroniczna pracą - pamięci - ja takich nie zauważyłem :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1916 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Abit AI7 - bardzo fajne mobo jednak bywaja czeste problemy z O/C procka przy synchronicznej pracy pamieci. Zawodne jest rowniez chlodzenie NB.Chłodzenie Nb zgadzam się, ale na szczęscie mozna zjechać z obrotami wiatraczka. Natomiast o jakie problemy Ci chodzi z synchroniczna pracą - pamięci - ja takich nie zauważyłem :?: Ja mialem nastepujacy problem: Kiedy podnosilem FSB powyzej 220 pojawialy sie na ekranie bledy w grafice. Kiedy podkrecalem w single channel lub w trybie asynchro wszystko bylo ok. Gdy zmnienilem plyte na IC7-G wszystko wrocilo do normy a procka moglem podkrecic mocniej w trybie synchro z pamieciami ( dual channel)niz w single channel synchro na AI7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 U mnie raczej się nic takiego nie zdarzało poza tym obecnie pamięci mam zwolnione na 380mhz bo przy obecnej FSB chodziłyby na 472mhz a to są kingstony value a one super sie nie kręcą i się przegrzewały chyba przy tamtej częstotliwości a na dodatek automatyka Abita co do pamięci przy małym taktowaniu potrafi bardzo skrócić te ustawienia które sa w biosie pod Game Acceleratorem i duzo się nie traci na wydajności pamięci - teraz mimo że chodza na 380 to mają większą wydajność niż jak procek miałem na 2,8 a pamięci domyslnie na 400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1916 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 U mnie raczej się nic takiego nie zdarzało poza tym obecnie pamięci mam zwolnione na 380mhz bo przy obecnej FSB chodziłyby na 472mhz a to są kingstony value a one super sie nie kręcą i się przegrzewały chyba przy tamtej częstotliwości a na dodatek automatyka Abita co do pamięci przy małym taktowaniu potrafi bardzo skrócić te ustawienia które sa w biosie pod Game Acceleratorem i duzo się nie traci na wydajności pamięci - teraz mimo że chodza na 380 to mają większą wydajność niż jak procek miałem na 2,8 a pamięci domyslnie na 400. Nie dowiesz sie jak sie te kingstony kreca dopoki nie zmienisz plyty na jakas z chipsetem 875. U mnie tez tak bylo - myslalem ze to wina pamieci, ze sie slabo kreca a po zmianie mobo wyciskalem z moich GEIL 433 510Mhz!!!. jesli masz problem z temp na pamieciach to zakup radiatory - nieduzo kosztuja a prawdopodobnie bedziesz mogl puscic pamieci synchro z prockiem. Zysk w stosunku do asynchro to kolo 10% - warto! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Ja mialem nastepujacy problem: Kiedy podnosilem FSB powyzej 220 pojawialy sie na ekranie bledy w grafice. Kiedy podkrecalem w single channel lub w trybie asynchro wszystko bylo ok. Gdy zmnienilem plyte na IC7-G wszystko wrocilo do normy a procka moglem podkrecic mocniej w trybie synchro z pamieciami ( dual channel)niz w single channel synchro na AI7. To nie wina plyty, tylko chipsetu. i865PE dokladnie ma tak jak opisujesz-sprawdzone na plytach Abita, Asusa i Gigabyte. Na i875P jest wsio OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Nie dowiesz sie jak sie te kingstony kreca dopoki nie zmienisz plyty na jakas z chipsetem 875. U mnie tez tak bylo - myslalem ze to wina pamieci, ze sie slabo kreca a po zmianie mobo wyciskalem z moich GEIL 433 510Mhz!!!. jesli masz problem z temp na pamieciach to zakup radiatory - nieduzo kosztuja a prawdopodobnie bedziesz mogl puscic pamieci synchro z prockiem. Zysk w stosunku do asynchro to kolo 10% - warto! U mnie była taka ciekawostka z tym kręceniem że jak puściłem przy obecnej FSB na synchro wyszło dla RAMu jak pisałem 472mhz i to przy napięciu 3V bez radiatorów. I jak puściłem memtesta to chodził przez 6 godzin bez błędu i nagle komp się zupełnie zwiesił - na pewno z powodu RAMu. A zysk wydajności duży nie był - z tego co pamiętam to 6%. W moim przypadku raczej chipset wykluczam natomiast byle nie włączać Game Acceleratora bo on bardzo psuje możliwości OC (na Abitach AI7 na których się go nie da włączyć można zmienić N/B STRAP CPU AS na 667 i wtedy działa) - pamięci nie chciały nawet wtedy chodzić na 430mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Ja mam ABITA i FSB 275 1:1 mnie satysfakcjonuej narazie. Powalcze o więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 To chyba trzebabędzie dozbierać i kupić Abita IC-7... za 560zł :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Moze warto by bylo zwrocic uwage na DFI na 875P. Zagraniczne serwisy raczej chwala, tylko cena wysoka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...