Gość hydro2 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Gra jak gra niestety... wiekszosc czasu to monotony "krajobraz" i przeciwnicy, a historia jak w sequelach hitow horrorow filmowych - czyli nie ma juz zaskoczenia. Wypuscic dobre (przemyslane) demo i zrobic otoczke marketingowa jednak zawsze dziala. A koniec.... czulem od poczatku, ze jakis nadprzyrodzony bedzie. Wstawki a'la ring juz po demie przestaly mna wzdrygiwac... szkoda kasy na ta gre, a szkoda... 1732421[/snapback] Nie znasz sie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Nie znasz sie :P 1732775[/snapback] Dokładnie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Bo Zybeks jest fanem quake'a i tu zauważam taką zależność. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 EE tam , ja gram i w Q4 i w FEAR i obie pozycje mi sie podobaja , chociaz powiem szczerze , ze ostatnio wiecej w FEAR... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Ja tylko mowie o moich odczuciach... a quake... tak, lubie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 EE tam , ja gram i w Q4 i w FEAR i obie pozycje mi sie podobaja , chociaz powiem szczerze , ze ostatnio wiecej w FEAR... 1732961[/snapback] Ja dokladnie tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Nie znasz sie :P 1732775[/snapback] poprostu ma odmienne zdanie od twojego a to juz grzech co nie? :lol: ja jestem fanek serii q4 i jakos fear mi tez sie podoba.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 poprostu ma odmienne zdanie od twojego a to juz grzech co nie? :lol: ja jestem fanek serii q4 i jakos fear mi tez sie podoba.... 1733192[/snapback] Nie widzisz tego -----> :-P znaczka na koncu ?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) Nie widzisz tego -----> :-P znaczka na koncu ?? :? 1733206[/snapback] może używa wersji lo-fi ;D ej ludzie to mo przypomina jak ktoś kiedyś się zapytał co jest lepsze - Colin 04 czy NFSU2 - i mówie to samo co teraz - Q4 i FEAR to nie ten sam klimat więc nie ma co porównywać... dla mnie q4 to obowiązkowy tytuł ponieważ nie odpuściłem żadnej poprzedniej części ,a fear - gra jak gra (nawet fajna) sorki za OT ;> Edytowane 2 Listopada 2005 przez kev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 witam Ma moze ktoś z was podobny problem ? Po paru minutkach gry pojawiaja mi sie arty i wogóle komp sie wiesza podczas gry niewiem czym, to jest spowodowane.Wczesniej zmienilem stery na najnowsze catalysty 5.9 ,bo na starszych omegach mialem problem z wyswietlana grafika w grze .Sprzet ten co w podpisie radek nie podkrecony teraz ,temperatury w normie proc ok 52 C płyta 40 C w stresie po 10 min gry ,grafa jest goraca ale nie na tyle aby to ona byla uszkodzona tak mysle ... bo inne gry chodza bezproblemowo hmmm prosze was o jakies wskazówki thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 wyłącz vpu recover ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Najnowsze catalisty to 5.10 tak a propo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 przepraszam z tymi catalystami byla pomylka mam te co sa zalecane w README SUPPORTED VIDEO CARD CHIPSETS WITH LATEST DRIVER VERSION INFO: ATI Catalyst Drivers (Windows® 2000/XP): v5.8 ok dzieki spróbuje z VPU revover,pozniej moze z tymi catatlystami 5.10 skoro najnowsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr76 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Z tym vpu recover to nie wylaczaj tego bo jesli ci sie zawiesi komp to z wlaczonym jeszcze potrafi sie odwiesic (wiem bo sam mialem z tym klopoty). Dla mnie masz za wysokie temperatury, procka i budy. Masz ty jakies wentylatory w obudowie, absolutne minimum to jeden na dole (wciagajacy) a drugi pod zasilka (wyciagajacy). Podobno te radki 9600 pro to tez grzalki i z tego co czytalem to ludziom padaly na standardowym chlodzeniu. Od kiedy kupilem swojego 9800pro zainstalowalem jeszcze wiatrak ktory z boku dmucha na grafe :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Myślę że warto byłoby zrobić FAQ na pierwszej stronie z wymaganiami F.E.A.R (np. lista 10 konfiguracji kompów). Co wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Myślę że warto byłoby zrobić FAQ na pierwszej stronie z wymaganiami F.E.A.R (np. lista 10 konfiguracji kompów). Co wy na to? Szkoda czasu na takie przedsięwzięcie :wink: ,to tylko zaśmieci wątek dodatkowymi pytaniami, i raczej nikomu nie pomoże. Już widzę tony postów typu ;w Faq jest napisane że powinno być 50klatek ,a ja mam 20 i,taki sam konfig :) A sama gierka przypadła mi do gustu,tylko powinna nosić tyluł Max Payne 3 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) No cóż pograłem dzisiaj i powiem szczerze , że powinno byc napisane jak byk GRAĆ W NOCY w zaciemnionym pokoju z słuchawkami na uszach. W dzień ta gra nie zrobiła na mnie większego wrażenia , ale zasiadłem w nocy w ciemnym pokoju , słuchawki na uszy i normalnie klimat tej gry jest tak ciężki , że co jakiś czas musiałem robic przerwę bo bym się wykończył psychicznie , wspaniały dziwęk , wspaniała muzyka , gra świateł po prostu rewelacja ide się bac dalej. .... Edytowane 4 Listopada 2005 przez sztandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 nie jestem sam:) ja tez sie czasem az boje zrobic krok w przod:) :rolleyes: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) POMOCY! Kupiłem tę grę, komp jak w podpisie. (AMD @ 2400Mhz, 6800GT 256 Mb, 1 GB RAM) Ustwaiłem wszystko na MAXA - przycinka co 5-10 sekund na 1-3 sekundy i tak ciągle. Odpaliłem test faktycznie kiepsko. No to wszystko na WYSOKI - i dokładne to samo - test wypadł lepiej. No to wszystko na ŚREDNI - (gra wygląda kiepsko), test wypadł super!! ALE GRA DZIAŁA DOKŁADNIE TAK SAMO JAK Z WSZYSTKIM NA MAXA - przycina co kilka sekund i zachowuje się jakbym miał pinga 9999999... (np. uderzam drzwi i FREEZ po 3 sekundach okazuje się że stoję spory kwałek od drzwi i to na dodatek tyłem - no tak się nie da grać.) Żadna gra oprócz RIDICKA z shaderem na 2++ tak się nie cięła ani przez chwilę... Co zrobić ? Czy to już pora żeby kupić nowego kompa ? Czy dokupić tylko RAM ? ale nie mam kasy... :mur: HILFE :mur: :mur: :mur: Edytowane 4 Listopada 2005 przez Piterix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 POMOCY! Kupiłem tę grę, komp jak w podpisie. (AMD @ 2400Mhz, 6800GT 256 Mb, 1 GB RAM) Ustwaiłem wszystko na MAXA - przycinka co 5-10 sekund na 1-3 sekundy i tak ciągle. Odpaliłem test faktycznie kiepsko. No to wszystko na WYSOKI - i dokładne to samo - test wypadł lepiej. No to wszystko na ŚREDNI - (gra wygląda kiepsko), test wypadł super!! ALE GRA DZIAŁA DOKŁADNIE TAK SAMO JAK Z WSZYSTKIM NA MAXA - przycina co kilka sekund i zachowuje się jakbym miał pinga 9999999... (np. uderzam drzwi i FREEZ po 3 sekundach okazuje się że stoję spory kwałek od drzwi i to na dodatek tyłem - no tak się nie da grać.) Żadna gra oprócz RIDICKA z shaderem na 2++ tak się nie cięła ani przez chwilę... Co zrobić ? Czy to już pora żeby kupić nowego kompa ? Czy dokupić tylko RAM ? ale nie mam kasy... :mur: HILFE :mur: :mur: :mur: 1736367[/snapback] Nie wiadomych jest sporo rzeczy: Np nie wiadomo,czy masz swierzy system,jakie stery do karty,ile ci zostalo miejsca na dysku C po intslacji (nie patrz na to,ze np zainstalowales gre na D),a co do detali to textury na 1 gb ram ustawia sie na medium :P Podaj te wszystkie dane to moze bedziemy cos wiedzieli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 NIe moge ustawić rozdziałki większej niż 1152x864. Coś gdzieś czytałem na ten temat, ale nei mogę teraz tego znaleźć. Pomóżcie mi. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Nie wiadomych jest sporo rzeczy: Np nie wiadomo,czy masz swierzy system,jakie stery do karty,ile ci zostalo miejsca na dysku C po intslacji (nie patrz na to,ze np zainstalowales gre na D),a co do detali to textury na 1 gb ram ustawia sie na medium :P Podaj te wszystkie dane to moze bedziemy cos wiedzieli 1736394[/snapback] System jest z maja ;-) Ale nic na nim nie instalowałem - tzn. żadnych śmieci z netu, gazet itp. Wszytsko na tym systemie śmiga jak należy. Sterowniki do karty trochę starsze - żeby Riddick się wczytywał ;-) Na dysku C zostało mi 14 GB miejsca, gra jest zainstalowana też na dysku C, Zmniejszyłem detale textur i nic to nie pomogło... Pokombinuję jeszcze ze sterami itd. Zdaję sobie sprawę, że każdy ma inną konfigurację kompa i że jeśli mam problem ze sterami/systemem itp to sam sobie muszę poradzić bo niby z kąd ktoś ma wiedzieć co ja tam mam nachrzanione ;-) Ale proszę o radę co do ustawień samej gry - jest tam jakieś magiczne ustawienie jak w Riddicu - Shader 2++ który po zmianie na 2 powodował 100% płynności. I czy wogóle da się grać w tą grę ze sprzętem jaki mam w podpisie bo jak nie to nie ma sensu żebym się męczył z systemem, sterownikami, ustawieniami gry, ustawieniami karty, biosu, i nie wiadomo czego jeszcze... Liczę na Waszą pomoc. THX z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGolota Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 No popatrz ja mam polowe twoich smiesznych sMarkow ;) a gra u mnie na detalach High(tex medium, anizo4, 1024x768) chodzi bez zacinek :P :P :P :D :D :D ;) ;) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 No to gratuluję, dzięki za pomoc... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Piterix: Po 1 - sam fakt,ze system jest z maja (nie ma znaczenia ze nic nie bylo prawie instalowane - po prostu byl uzywany i nalezy go przeinstalowywac przynajmniej raz na 2 miesiace a jak ci sie nie chce to jest cos takiego jak norton ghost,ktory to zrobi za ciebie w 2 minuty tylko potrzebujesz dodatkowego giga na dysku innym niz C Po 2 - Fear wymaga najnowszych sterow.Do GF musisz miec min 81.84 (zaleca sie 81.85) a do Ati min 5.9 (zaleca sie 5.10a).Na starszych niz te co wymeinilem gra nie chodzi albo chodzi tak jak wlasnie Tobie.Na sterach 81.85 Riddick bedzie Ci wymiatal Po 3 - Musisz miec do tej gry NForce'a 5.10 a nie tego z plyty od Epoxa.Wiem bo sam mam epoxa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Piterix: Po 1 - sam fakt,ze system jest z maja (nie ma znaczenia ze nic nie bylo prawie instalowane - po prostu byl uzywany i nalezy go przeinstalowywac przynajmniej raz na 2 miesiace a jak ci sie nie chce to jest cos takiego jak norton ghost,ktory to zrobi za ciebie w 2 minuty tylko potrzebujesz dodatkowego giga na dysku innym niz C Po 2 - Fear wymaga najnowszych sterow.Do GF musisz miec min 81.84 (zaleca sie 81.85) a do Ati min 5.9 (zaleca sie 5.10a).Na starszych niz te co wymeinilem gra nie chodzi albo chodzi tak jak wlasnie Tobie.Na sterach 81.85 Riddick bedzie Ci wymiatal Po 3 - Musisz miec do tej gry NForce'a 5.10 a nie tego z plyty od Epoxa.Wiem bo sam mam epoxa :) 1736984[/snapback] no akurat fear lepiej chula na 78.01 i 78.03 niż na 81.85 , 81.87 , testowałem wszystkie stery od 77.xx do 81xx no i tak jak mówie 78.01 i 78.03 najlepiej chulają i nie tylko fear także inne gry , a ja tam ghosta na cd wkładam płyte i po zawodach ,a jak całkowicie padnie ci system to norton nie zrobi ghosta , sorki za offtop Edytowane 4 Listopada 2005 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 kurcze ale patch 1.02 jest do kitu :/ czasami gra się nie uruchamia, więc trzeba restart i na samym poczatku uruchomić gre po później to lipa. dzieje się tylko z patchem 1.02 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 no akurat fear lepiej chula na 78.01 i 78.03 niż na 81.85 , 81.87 , testowałem wszystkie stery od 77.xx do 81xx no i tak jak mówie 78.01 i 78.03 najlepiej chulają i nie tylko fear także inne gry , a ja tam ghosta na cd wkładam płyte i po zawodach ,a jak całkowicie padnie ci system to norton nie zrobi ghosta , sorki za offtop 1737199[/snapback] CHciales pewnie napisac: Norton nie zrobi ci systemu :) No wiadomo,musisz wczesniej po jego zainstalowaniu i odpowiednim skonfigurowaniu zrobic sobie ghost Image :) a jesli mowisz,ze jest tak ze sterownikami to w takim razie Piterix - jakie to sa starsze ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Starsze to były 78 coś tam ;-) nie pamiętam bo zgodnie z wcześniejszą radą wrzuciłem najnowsze... i te do płyty też wrzuciłem i ustawiłem FAST WRITE w bisie na disable i... jest lepiej... ba! dużo lepiej, wszystkie ustawienia na średnie rozdzielczość 800x600 i gra śmiga super, tylko czasem się przytnie (jak się jakaś akcja zbliża) Ale tak sobie myślę że powinno być lepiej w teście wypadają te ustawienia REWELACYJNIE ponad 50 FPS w 100 %... szkoda że nie w grze... A sama gra jest fajna ;-) nawet 2 razy się przestraszyłem... Szkoda tylko że ta fabuła jest tak potwornie liniowa i dynamika akcji słaba. Half Life 2 jest bardziej dynamiczny. No ale nie mówię hop... jeszcze nie przeszedłem i jestem na samym początku - interwał 6. PS. Wcześniej miałem kilka GF - 440 MX, TI 3, TI 4, i zauważyłem, że kiedy się pojawia nowy model to nowe sterowniki spowalniają starsze karty. Było to szczególnie widoczne jak wyszedł FX, przy starszych sterownikach zaledwie o kilkanaście procent (maxymalnie) przewyższał GF4. Teraz na 6800GT po zainstalowaniu najnowszych sterów 81.85 - wynik w 3D Mark 2001 spadł mi o 1000 - to DUŻO... PS2. IMO nie trzeba tak często przeinstalowywać systemu. Windowsa, gry i programy trzymam na 1 HDD a resztę na innych i jak w przypadku W98 system instalowałem raz na miesiąc tak teraz robię to raz na rok (ale bardzo dbam o niego ;-) ) Oczywiście mogę się mylić. PS3. Jak by mi ktoś powiedział że raz na rok przeinstalowuje windę to bym mu nie uwierzył, że przez ten rok wszystko mu super chodzi ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderko Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Możliwe i to bardzo, że masz zbyt mało ram dla tej gry, mi czasami szarpnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...